- 1 Ocak 2017
- 1.918
- 3.264
- 133
- Konu Sahibi feruzecerci
-
Uzadıkça çıksın diyeceğim de ne kadar sürede uzar onu da kestiremiyorum. Yani jeli tamamen söküp kendi tırnağım kalmadıktan sonra bir anlamı kalmayacak zaten tırnaklarım kısa ve yemekten kurtulmak için yaptırmak istiyorum.Ben yaptırdım. Çıkartmak istediğinde jeli tamamen söküp kendi tırnağını bırakmıyorlar. Törpü ile incecik bir tabaka bırakıyorlar çünkü kendi tırnağın çok incelmiş oluyor. Dolayısıyla kendi tırnağın alttan tamamen uzayıncaya ve jel tabakalı tırnak gidinceye kadar abdest işi sıkıntı oluyor.
Benimki bebeklikten gelen bir alışkanlık, bebeklik fotoğrafımda bile öndeki mini mini dişlerimle tırnaklarımı kemiriyorum siz düşünün artık.Benim orta hızda uzayan tırnaklarımın tamamen temizlenmesi 1,5 ayı buldu.
Tırnak yeme probleminin psikolojik boyutuna yönelmeyi denedin mi hiç? Belki bu şekilde kökten bir çözüm bulabilirsin. Youtube'da güzel videolar var bununla ilgili.
Oje sürecek kadar bile tırnağım yok. Düğünümden önce nasıl bir motivasyonsa bir süre tırnak yemeyi bırakmıştım ve inanılmaz güzel uzadılar, Kuaför bile kendinden manikürlü gibi demiş ojeden sonra fotoğraflarını çekmişti bol bol. Ama çok ince tırnaklarım sürekli yendiği için.... Hemen o gün biri dibinden kırıldı ufacık bir yere takılmayla kırıldı. Her neyse biri kırıldı zaten bozuldu, düğünden sonra başladım hepsini yemeye. Ay çok iğrenç gerçekten buraya yazarken farkındayım iğrenç olduğunun ama gerçek bu.Hay allah :) jel tırnak bir denenebilir belki o zaman. Bu arada benim bahsettiğim uygulama jelle protez tırnak oluşturma uygulaması. Kalıcı oje de belki işinizi görür. Ondan kurtulmak daha kolay hem.
3-4 ay sonra alttan kendi tırnağınız uzayınca jel tırnağı çıkarttınız o zaman altta uzayan tırnak zarar gördü mü ?Uzadıkça çıkamaz canım, tırnaklarını kullanamaz hale gelirsin, dayanıksızlaşır kırılır falan alttaki kendi tırnağını da kırar çok acıtır. Ben de yaptırdım ama estetik kaygısından yaptırdım. Etlerimi yerdim ben bıraktım evet, şu an protez olmamasına rağmen yemiyorum hala. 3-4 ay kalmıştı bende :)
Yani tabii ki incelmişti ama ben protez yaptırmıştım. Çünkü ben olan tırnağımı uzatmak istemiştim.3-4 ay sonra alttan kendi tırnağınız uzayınca jel tırnağı çıkarttınız o zaman altta uzayan tırnak zarar gördü mü ?
Alttan gelen iyiyse deneyeceğim bunu 2 ay filan dursun jel tırnak belki bırakırım. En azından çok para verdim ben buna ya deyip kendim uzatmaya çalışırım. Şu tırnaklarım etin üzerini geçse rahatlayacağım çünkü tırnaktan sonra parmağım devam ediyor, yani tırnaklarım nokta kadarEn önce sorunun farkındasınız ve aşmak istiyorsunuz. ne güzel işte :) kimler ne alışkanlıklarından kurtuluyo siz de yaparsınız gayet. Benim alttan çıkan tırnaklarım normal sağlıklı tırnaktı bir sorun olmadı
Protez değil de jel tırnak istiyorum protez kadar uzun olursa kullanamam sürekli yazı yazan biriyim hem bilgisayarla hem kalemle.Yani tabii ki incelmişti ama ben protez yaptırmıştım. Çünkü ben olan tırnağımı uzatmak istemiştim.
Çok bildiğim yer yok ama bir kuaför var yeni başladı jel tırnak yapmaya. Muhtemelen ona gideceğim...Deneyin bakalım. Ama yaptırdığınız yeri iyice araştırmakta fayda var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?