• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jean Christophe Grange

• Konu Sahibi Konu Sahibi Cruciatus
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
C

Cruciatus

Ziyaretçi
Fransız yazar Jean-Christophe Grangé 1961’de Paris’te doğdu. Serbest gazeteci olarak çeşitli haber ajansları ve gazeteler için çalıştı. "Paris-Match" için gezi-macera röportajları, "Figaro Magazine" için bilimsel röportajlar hazırladı. Leyleklerin göçü üzerine hazırladığı yazı dizisinden esinlenen "Leyleklerin Uçuşu" adlı ilk romanı 1994’te yayımlandı. Bu kitap sekiz bölümlük bir TV dizisi haline getirildi. Fransa’da 450 000 adet satan ve dünyada 20 dile çevrilen "Kızıl Nehirler" yazarın ikinci romanı. Grangé’nin üçüncü romanı "Taş Meclisi" ise eylül 2000’de çıktı ve yalnız Fransa’da kısa sürede 150 000 adet sattı. Mathieu Kassovitz tarafından filme çekilen ve başrollerini Jean Reno ve Vincent Cassel’in oynadığı "Kızıl Nehirler" Hollywood’u keşfetmek için iyi bir koz. :nazar::nazar::nazar:

Kitapları:

• Şeytan Yemini
    Zaner'in laneti
    Siyah Kan
    Kurtlar imparatorluğu
    Leyleklerin uçuşu
    Taş Meclisi
    Kızıl Nehirler

bende leyleklerin uçuşunu okumuştum.böyle bir gerilimi daha önce hiç tatmamıştım.nasıl bir kurgudur bu insanın kanı donuyor ki tv dizisi çekilmiş izleyebileceğimi hiç sanmıyorum fisfisfis ama yine de okuduğum en güzel gerilim,korku romanıydı :hooray:

Mukemmel bir yazar bence. Hic bir kitabina kotu diyemem zevkle okuyorum

Kurtlar imparatorluğu,Siyah Kan,Taş meclisi ve kızıl nehirleri okudum... çok sevdiğim bir yazar.. okumayan varsa Siyan Kan ı şiddetle tavsiye ederim...

Hemen Hemen Butun KıtapLarını Okudum DıyeBilirimm Ama Hıcbırınde sıyah Kanda Tattıgım Dehsetı Tatmadımm Kıtabi Elımden Bırakamadım O Nasıl Bı Kıvrak Zekadır O Nasıl Bı Hayal Gucudur Oylee Harıkaa Bi Yazarr Yaa Bayılıyorummm

selin-nur'a katılıyorum
grange'i çok severim, çok beğenirim ama, çeviri yüzünden midir nedir hiç zevk alamadım şeytan yemininden, 30. sayfadan sonrası gelmiyor. ben ki bitirmeden uyuyan insan değilim, yok okuyamıyorum, rafta öylece duruyor elim bile gitmiyor. bi ara bir kere daha denemem lazım galiba. belki haksızlık ediyorumdur:)

Son düzenleme:
Seytan yeminini aldim basladim ama malesef bende yarim biraktim baska kitaba gectim ama aklim simdi onda kaldi bitirmem lazim hatta niye okuyamiyorum diye sinir olmustum demekki sorun bende degilmis elimdekini bitirip tekrar okumaya calisicam

ben bütün kitaplarını okudum sanıyordum ama Zaner'in laneti nı hiç duymamıştım okuyan var mı??

Seytan yeminini aldim basladim ama malesef bende yarim biraktim baska kitaba gectim ama aklim simdi onda kaldi bitirmem lazim hatta niye okuyamiyorum diye sinir olmustum demekki sorun bende degilmis elimdekini bitirip tekrar okumaya calisicam

bence grange ın en sönük romanı şeytanın yemını olmuş diğerlerındeki akıcılık ve kıvraklık yok bu romanda...
umarım düşüşe geçmez çünkü kitaplarını büyük bir keyifle okuyorum

yaa gelmiş geçmiş en iyi polisiye gerilim yazarı bu adamın yeri ayrı..kitaplarının her biri farklı güzellikte :) sadece zevk almakla kalmayıp ekstradan bi sürü bilgi öğreniyorsunuz bunun üstüne polisiye yazarı tanımam :D :D en sevdiğim yazarlar arasında.en beğendiğim kitabı ise siyah kan.annem polisiye okumaktan nefret ediyor ama o halde grange in kitaplarını seviyor :) çok değerli bir yazar yeni kitaplarını görmek dileğiyle..

Bende hic duymadim bu kitabini arastiricam simdi ama dedigin gibi umarim bundan sonrakiler daha iyi olur a.s

zenerin laneti bilindik romanlarından değil bi çizgi roman onu okumanızı pek tasviye etmem :P

siyah kan okuduğum ilk polisiye gerilimdi bende yeri ayrıdır çok beğenmiştim okuduğumda.

yazarın ilk kitabını okuduğum an dedim tamamdır işte okyacağım kitaplar belli oldu
kızıl nehirleri ilk okudum şuan son kitabı koloniyi okuyorum yakın zamanda yeni kitabı çıkıcakmış bilginize :)

koloni dşında bütün kitaplarını çok beğendim. koloni bana biraz zorlama olmuş gibi geldi.en beğendiğimde ilk okuduğum kızıl nehirlerdi. iki olay nasıl birleşecek diye ok merak etmiştim.

Kurtlar imparatorluğunu bayılarak büyük bir heyecanla okumuştum...

Koloniyi merak ediyorum ama eleştiriler pek olumlu olmadığından hevesimde yitiyor...:)

Grange'nın pek çok kitabını okudum , müthiş bir yazar , müthiş bir kurgu, en son Koloni'yi okudum, onu da çok beğendim, bir solukta bitti, tüm kitaplarını tavsiye ederim.

Favori yazarım :)) her kitabı müthiş.. en son ölü ruhlar ormanı kitabını okudum ki zaten o en son kitabı.d

iki kitabını okudum ve hayran kaldım kendisine inanılmaz bir hayal gücü var,en kısa sürede diğer kitaplarını da okumak istiyorum

Back