Evlat Edinme İzmirrr Evlat edinme sürecinde bekleyenler

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Aysl11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2018
21
14
29
Merhaba aranıza yeni katıldım İzmir'den yaziyorum evraklarımizi Eylül eyinda teslim ettik ve bugün ev ziyaretimiz oldu.kiz bebek istiyorduk ama cinsiyetin bizim için önemli olmadığını farkettim ve aile sosyal bakanlığına gidip kız erkek farketmez diyeceğiz.sizinde fikriniz hiç degistimi

İçinizden ilk önce kız geçmiş bence değiştirmeyin iç hissiyatlar önemlidir bence böyle manevi konularda

Sizi tebrik ederim bir çocuğa aile olmak istediğiniz için. Neler görüyorum her türlü tedavi ile çocuk olmamasına çocuk hazreti ile yanmasına rağmen evlat almayı öcü gibi gören insanlar var maalesef.Bilinçli ve merhametli olmanızı samimiyetle tebrik ediyorum.
aslinda onların acisindan baktigimizda duygularina yenik düşüp içsel olarak kabul edemeyecekleri bir çocuğu, sırf bir cocuk bakalım diye almamalarıda bir merhamet bana göre.

aslinda onların acisindan baktigimizda duygularina yenik düşüp içsel olarak kabul edemeyecekleri bir çocuğu, sırf bir cocuk bakalım diye almamalarıda bir merhamet bana göre.
kesinlikle her çocuğu olmayan evlat edinmeli diye bir şey yok kendi cocugundur yeri gelir kızarsın kimse birsey diyemez ama bu çocuğa kasını çatsan dövdü derler üstelik bu çocuklar büyüyünce gerçeği ogrenince daha zor kendi annesi babası olmayan birisinin ona kızmasını kaldıramaz falan. Kısacası sinirleri çelikten olmak gerekir evlat edinmek için. Çok büyük bir karar ben yapamazdım.

kesinlikle her çocuğu olmayan evlat edinmeli diye bir şey yok kendi cocugundur yeri gelir kızarsın kimse birsey diyemez ama bu çocuğa kasını çatsan dövdü derler üstelik bu çocuklar büyüyünce gerçeği ogrenince daha zor kendi annesi babası olmayan birisinin ona kızmasını kaldıramaz falan. Kısacası sinirleri çelikten olmak gerekir evlat edinmek için. Çok büyük bir karar ben yapamazdım.
Yapabilecek olan almalı, yapamayacak olanı merhametsizlikle bencillikle suçlamak yanlış bence.
Yani çocuk dediğin şey bitki değil, yetiştirme yurdunda kalıyor diye ben yapamam alamam diyen insan vicdansiz olmuyor.
Ben hep çok istemiştim yetistirme yurdundan bir çocuk almayı ama akrabalarımdaki evlatlik alan ailelerin sürecleri beni korkuttu açıkçası sanirim bu şekilde yaşamak benide yorarmış.

Kendi annesi babasi olmayan birisi? Ne yani yalan mi diyeceksiniz..malssef her dogru her yerde soylenmez..bu aile zaten "anne baba evlat" duygusunu hissedip hissettirmek icin bi evlat istiyor...iyi ki söylemissiniz yani cok isabetli olmus demeseniz bilmiyorduk...toplumda bide boyleleri var iste annesi babasi olmayan birisi gözüyle bakacaklar size hic aldiris etmeyin olur mu...

Sizi tebrik ederim bir çocuğa aile olmak istediğiniz için. Neler görüyorum her türlü tedavi ile çocuk olmamasına çocuk hazreti ile yanmasına rağmen evlat almayı öcü gibi gören insanlar var maalesef.Bilinçli ve merhametli olmanızı samimiyetle tebrik ediyorum.
Evlat almak sadece evladı olmayanların görevi mi? Sizde çocuk yapmayıp evlat alabilirsiniz yada çocuğunuz olduğu halde de alabilirsiniz madem o kadar çok dusunceli ve merhametliyseniz.

Yapabilecek olan almalı, yapamayacak olanı merhametsizlikle bencillikle suçlamak yanlış bence.
Yani çocuk dediğin şey bitki değil, yetiştirme yurdunda kalıyor diye ben yapamam alamam diyen insan vicdansiz olmuyor.
Ben hep çok istemiştim yetistirme yurdundan bir çocuk almayı ama akrabalarımdaki evlatlik alan ailelerin sürecleri beni korkuttu açıkçası sanirim bu şekilde yaşamak benide yorarmış.
Gerçekten akrabalar yorar insanı. Hamileyim deyip uzak bir şehre gideceksin bir iki hamile fotosu atacaksın instaya. Sonra kucağında çocukla doneceksin kendi çocuğum diyeceksin. Kimse bilmeyecek.

Zaten merak etmeyin bu yola çıkan birisi ilk aydan hamile kalabilen bir anneden çok daha merhametli olacaktır.

Kendi annesi babasi olmayan birisi? Ne yani yalan mi diyeceksiniz..malssef her dogru her yerde soylenmez..bu aile zaten "anne baba evlat" duygusunu hissedip hissettirmek icin bi evlat istiyor...iyi ki söylemissiniz yani cok isabetli olmus demeseniz bilmiyorduk...toplumda bide boyleleri var iste annesi babasi olmayan birisi gözüyle bakacaklar size hic aldiris etmeyin olur mu...
Haklısınız kelime seçimim yanlış olmuş. Kusura bakmayın. Kastettigim biyolojik olarakti

Gerçekten akrabalar yorar insanı. Hamileyim deyip uzak bir şehre gideceksin bir iki hamile fotosu atacaksın instaya. Sonra kucağında çocukla doneceksin kendi çocuğum diyeceksin. Kimse bilmeyecek.
işte o surec cok yorucu.
Kendini bilmez haddini bilmez üç beş insan ha soyledi ha soyleyecek diye beklemek yorucu yani.
Birde bir yere gitmek cozum degil, ozellikle yeni dogan cocuk istediginde bazen yillarca bekliyosun ki cogu aile yeni dogan kimsesiz cocuk istiyor.
Arkadasim pandemininde denk gelisiyle 4 sene bekledi cocuğu.
Yani basvurdum ben bi gideyim iki hamile pozu atayim desen 9 ay sonra cocugun gelip gelemeyecegi garanti degilki.

O kadar hadsiz akraba varsa anne babasına benzemiyo geyiği de yaparlar.
Ya insanlar neler yapiyor bu konularda, eşimin kuzeni daha 11 yasinda çocuk iken bir miras konusunda teyzesinin "Babamin malini benim kanimdan olmayanamı yedirecegim" demesiyle ögreniyor.
Çocuk yıllardır öz anne babasinı arıyor psikoloji iyi değil, aidiyet duygusu gelismemiş kucuk yasta bu sekilde öğrendiği icin.
alan aileninde burnundan getirdi hayatı kötülük yapmışlar bir suçlari varmış gibi.
İnsanların ağzi maalesef torba değil, işlerine gelmeyen en ufak durumda senin en derin yaralarını nusret gibi tuzluyorlar yani.

Evlat almak sadece evladı olmayanların görevi mi? Sizde çocuk yapmayıp evlat alabilirsiniz yada çocuğunuz olduğu halde de alabilirsiniz madem o kadar çok dusunceli ve merhametliyseniz.
Doğru algılamadınız ya da doğru ifade edemedim. Ben çocuk hasreti ile yanıp tutuşup tedaviden olumsuz sonuç alıp buna rağmen bu duruma öcü gibi bakanları eleştirdim. Yoksa her çocuk sahibi olamayan almalı demek istemedim . Çocuğum yok hiç de düşünmüyorum şimdilik ama ileride gerçekten istersem hayatta en istediğim şeylerden biri bu olsa ve kendi çocuğum da olmazsa alabilirim. Konu anne olmak ise illa doğurmak gerekmiyor bakınız benim hiçbir sağlık sorunum yok tabiki gebelik sürecini yaşamak kendim doğurmak kan bağım da olsun isterim ama olmuyorsa ve anne olmak çok istiyorsam evlat edinirim. Doğuran da evlat edinen de annedir. Yukarıda biri;” kendi annesi babası olmayan “gibi bir cümle kullanmış;asla katılmıyorum doğurana dünyaya getiren denir ;annelik başka bir statü. Doğurmayan da annedir. 45 yaşında bir tanıdığım var çocuğu olmuyor her yolu denedi olmadı artık olmaz demişler ve aşırı anne olmak istiyor ,evlat almasını tavsiye ettim ne dedi biliyor musunuz;elin piçine mi bakcam dedi aynen bu cümle. Yorumumda da öyle şeyler görüyorum ki anne olmak için ölüp evlat almaya öcü gibi bakanlar var diye kendi çevremden örnekle giriş yaptım üzerine devam ettirdim.Geneli yargılamak değil yanlış anlaşılmış

X