• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzmire taşınmak fikri. Saçmalıyor muyum?

İzmirde yaşıyorum ve burayı çok seviyorum ama artık burası da o kadar göç alıyorki İstanbul gibi oldu nerdeyse 😕 Onun dışında kiralar gerçekten yüksek depremden sonra daha da arttı...

Değişim ve gelişim için konfor alanını değiştirmek şarttır .

Yerinde olsa İzmir'e gidip şansımı denerim. Olmazsa en azından denedim der kafandaki soru işaretlerinden kurtulmuş olarak ailenin yanna dönersin ama bu en kötü ihtimal için.

İyi ihtimalle de alanında uzmanlaşmış. Hem kariyere hem paraya para demezsin. Çünkü senin alanında uzman sayısı az ve kazanç fazla

32 sene önce izmire taşındık, iyi ki taşınmışız, Türkiye'de yaşayabileceğim başka bir şehir yok, İzmiri çok seviyorum ve insanlarını da seviyorum

Avukat değilim ama İzmirliyim ve çok fazla avukat arkadaşım var. İzmir avukatlık için uygun bir şehir değil. Aslında çoğu meslek için uygun değil. Bilmeyenler büyük şehir olduğu için burayı imkanları bol bir yer zannediyorlar ama İzmir kariyer açısından kısır bir şehir. Avukat arkadaşlarım çok şikayetçi ve maaşlarını da biliyorum çok düşük sahiden. Büro açmaya da cesaretleri yok çünkü piyasanın gerçekten kötü olduğunu söylüyorlar. Kurumsal bir firmada hukuk departmanında çalışacaksanız maaşlar daha iyi tabii ama kurumsallar her yerde aynı zaten İzmir olması şart değil. Yani biz buralı olduğumuz için buradayız ama İzmirli olmayan ve kariyer anlamında hevesli biri için İzmir iyi bir seçenek değil bana kalırsa. İstanbul kariyer için her zaman en iyi tercihtir. Sektöre göre farklılıklar olabilir tabii bunları saymıyorum. Deniz hukuku falan demişsiniz o konu özelinde bir bilgim yok genel konuştum. Yani rahatım önemli diyorsanız ailenizin yanında kalın, kariyer diyorsanız İstanbul'a gidin. İzmir'e gelmek çok anlamsız.

Memleketinizde daimi bir işiniz var ise yerinizden kipirdamayin derim.zaten artık yukseklisanslarda online eğitim ile yapılıyor.simdiki işiniz daimi değilse ve piyasadaki rakipleriniz arasında fark yaratmak adına kısa bir süre İzmir'de yaşamayı goze alabilirsiniz.izmir çok güzel bir şehir belli mi olur hayat arkadaşınızı bulursunuz belki.
İzmir'e gitmezseniz de yaşadığınız hayat gayet konforlu her bakımdan.

32 sene önce izmire taşındık, iyi ki taşınmışız, Türkiye'de yaşayabileceğim başka bir şehir yok, İzmiri çok seviyorum ve insanlarını da seviyorum
Ben de çok ama çok seviyorum İzmir'i ,keşke orada bir hayat kurabilseydim kısmet olmadı ama yazları oradayiZ

Doguda kucuk bir sehirde hayatiniz da kucucuk kalir. Ne mesleginizde ilerlersiniz ne de sosyallesirsiniz. Tanidiginiz insanlar bile ona gore olur ve boyle devam eder. Bence kariyer cok onemli,kesinlikle bir buyuk sehire gidin derim.

Yaşadığınız şehirden çıkmanız gerektiğini düşündüm bende ama gideceginiz şehir İzmir mi olmalı o noktada bir duraksadım açıkçası.Izmir'de yaşıyorum ve İzmir'i pek çok açıdan övebilirim ama kariyer yapmak için secilir m ,i o beni düşündürdü sadece.Bu şehir güzel ama her seyin yerli yerindeyse o zaman güzel bana göre.Yani sizi kariyer olarak fazla ileriye taşımaz.Üstelik deprem de var artik.Bu konudaki kaygilarimi size aktarmak istemem ama deprem konusunda psikolojiniz nasıl bunu da hesaplayin derim.Ayrica depremden sonra yukselen kıralar veya yerleseceginizin evin saglam olup olmadigi gibi kocaman bir sorun da var bu sehirde artik.Yani kisacasi siz o sehirden çıkın ama ızmir konusunu tekrar degerlendirin hayallerinize hitap etmeyebilir veya yetmeyebilir ızmir ama rahat (özgürce) yaşarsınız o ayri.

Kariyeriniz için hedef belirlemeniz çok güzel bir şey. Ama izmir’iniş imkanı konusunda çok zengin olmadığı malum. Siz bu konuda bir ön araştırma yaptınız mı? Deniz hukuku için tek seçeneğiniz İzmir mi? Başka liman kentlerinide araştırın isterseniz. İşlere bi başvurun, dönüş nasıl olacak, ne imkanlar sunacaklar size bu bilgilerde kararınızı etkiler

Ben kesinlikle izmir diyorum. O kadar okumuşsunuz, hasbelkader değil başarıyla mezun olmuşsunuz. Sırf yemeğim temizliğim yapılıyor diye ideallerinizden vazgeçmek mantıklı mı? Yetişkin bir kadınsınız, daha önce de yalnız yaşamışsınız, şimdi de konfor alanınızdan çıkmalıdınız. Orada körelirseniz 5 sene sonra bu imkanı bulamayacaksınız.

Kızlar herkese merhabalar.
Biraz fazla detay vereceğim ki yorumlayabilelim istiyorum.
Ben güneyde küçük bir ilde doğdum, 18 yaşıma kadar da buradan çıkmamıştım. Üniversiteyi İstanbul’da okudum.
İstanbul’da yalnız yaşadığım, özgürlüğe doyduğum üniversite hayatından sonra memlekete geri dönmek bir de üzerine pandemi süreci beni yıkıma uğrattı. Burada stajyer avukat olarak işe girdim ve piyasası kötü bir il olduğundan aldığım maaş şaka gibi.

memleketin faydaları,
Eve geliyorum yemeğim hazır. Annem her işime koşturur allah başımdan eksik etmesin. Ailemle arkadaş gibiyizdir, açık görüşlü ve modern bir aileden geliyorum, girdiğim çıktığım saate yahut ne giydiğime/kiminle görüştüğüme takılmazlar.
Diğer taraftan İzmir’e gitsem aldığım maaş yükselecek ama tamamı kiraya gidecek muhtemelen. Şimdi 5 diyince paydos veriyorum ama İzmir’de kurumsal bir yere girsem köle gibi çalışacağım. Eve gelip bir de temizliğiydi yemeğiydi. Tanıdığım bir allah kulu da yok orada :KK70:

İzmir istememin sebebi deniz hukukundan yüksek lisans yapmak ve liman şehir oluşunun verdiği avantajla bu alanda avukatlığa devam etmek isteyişim. Doğası, insanları, İstanbul kadar kaos olmaması ve fakat memleketimden büyük olması vb sebeplerle çekiliyorum bu şehre.

sizce ne yapmalıyım?

not olarak, iyi bir üniversiteden yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldum ve yurtdışında dil eğitimi de aldım. Arkadaşlarımın “abi salak mısın ne harcanıyorsun orada” diyişini de kendimi beğenme niyetinden uzak şekilde ekleyeyim. Çünkü bu beni aşırı demoralize eden bir olay. Şehirden indim köye gibi hissediyorum :/

Merhaba ben de avukatım. Deniz hukuku alanında uzmanlaşmak istediğiniz için İzmir'e gitmenizi tavsiye ederim. Yabancı diliniz de olduğu için o alanda ileride önünüze çok büyük fırsatlar çıkabilir. Hayaliniz bu ise şimdiden bir adım atmak gerekir bence. Çünkü bu bir pasta ise pastadan pay alanlar sürekli artıyor. İleride sizden sonra mezun olmuş bir kişi bile o spesifik alanda eğitim alarak, çalışarak sizin önünüze geçebilir, siz yerinizde saymış olursunuz.

Kiralar aşırı yükseldi burda. Ben de İzmir deyim. Hele depremden sonra ev kiraları inanılmaz arttı. Hatta öyle ki orta hasarlı evlerinde oturuyor arkadaşım. Napaşım yapcak bir şey yok dediler. Düşünün yani. Ama güzel bir maaş alcaksanız ya da ev arkadaşı falan olabilir. Burda da iş olanağını bilmiyorum sizin branşın. Artık iş çıkış trafik problemi burda da var. İstanbuldan çok göç aldı. Karar sizin tabi. Belki aileniz bir süre eşlik edebilir. Tabi diplomanızın hakkını da verin.

Ben güneyde küçük bir ilde doğdum, 18 yaşıma kadar da buradan çıkmamıştım. Üniversiteyi İstanbul’da okudum.
İstanbul’da yalnız yaşadığım, özgürlüğe doyduğum üniversite hayatından sonra memlekete geri dönmek bir de üzerine pandemi süreci beni yıkıma uğrattı. Burada stajyer avukat olarak işe girdim ve piyasası kötü bir il olduğundan aldığım maaş şaka gibi.

memleketin faydaları,
Eve geliyorum yemeğim hazır. Annem her işime koşturur allah başımdan eksik etmesin. Ailemle arkadaş gibiyizdir, açık görüşlü ve modern bir aileden geliyorum, girdiğim çıktığım saate yahut ne giydiğime/kiminle görüştüğüme takılmazlar.
Diğer taraftan İzmir’e gitsem aldığım maaş yükselecek ama tamamı kiraya gidecek muhtemelen. Şimdi 5 diyince paydos veriyorum ama İzmir’de kurumsal bir yere girsem köle gibi çalışacağım. Eve gelip bir de temizliğiydi yemeğiydi. Tanıdığım bir allah kulu da yok orada :KK70:

İzmir istememin sebebi deniz hukukundan yüksek lisans yapmak ve liman şehir oluşunun verdiği avantajla bu alanda avukatlığa devam etmek isteyişim. Doğası, insanları, İstanbul kadar kaos olmaması ve fakat memleketimden büyük olması vb sebeplerle çekiliyorum bu şehre.

sizce ne yapmalıyım?

not olarak, iyi bir üniversiteden yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldum ve yurtdışında dil eğitimi de aldım. Arkadaşlarımın “abi salak mısın ne harcanıyorsun orada” diyişini de kendimi beğenme niyetinden uzak şekilde ekleyeyim. Çünkü bu beni aşırı demoralize eden bir olay. Şehirden indim köye gibi hissediyorum :/
Bence hemen gitmelisin

memleketin faydaları,

sizce ne yapmalıyım?

Bende üni bittikten sonra memleketime gittim ben öğretmenim memleketimde ilk göreve başladığımda aynı senin gibi evde konforum yerindeydi.ama üni den sonra memleketi me sigamadim İzmir'e geldim ve yerleştim. çok az 7 bin kadar birikimim vardı sadece. ev kiraladım eşya depozit derken kredi çektim üstüne.evet maddi olarak zorlandım ama iyi ki de gelmişim çok şükür bin şükür 🤲hatta kışın annem kardeşim de geldilr 5 ay kaldılar.yazlari gelirler deniz tatil avantajı çok İzmir'in.

Gitmelisiniz.
evet bugün kazandığınızı kiraya verir ve konforunuzdan vazgeçersiniz.
Ama kalırsanız, 5 sene sonra ortalama bir maaşlı avukat olursunuz.
Ama uzmanlaşırsanız, kazancınız artacaktır :) bugün gözünüzde büyüyen kira, o zaman önemli olmayacak.

Yemek temizlik dert ederseniz kariyerinizde ilerleyemezsiniz... Büyük denizde boğulun bence... Yarınlar bugünlerinden feragat edenlerindir unutmayın...

Back