Izmirde yaşayanlar lütfen yardım!

duygukardelen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2007
28
0
86
43
İstanbul
Merhaba kızlar 1 yaşında kızı olan 3 kişilik aileyiz biz suan ist yaşıyoruz izmire yerleşmek istiyoruz eşim 12 yıllık muhasebeci ve suan işsiz. izmire yerleşmeye karar verdik fakat orada tanıdığımız kimse yok.Eşim iş bulabilir mi, iş alanlarına yakın semtlerde ev kiraları nasıl hayat istanbula nazaran ucuz mu kışın nasıl ısınılıyor bunları çok merak ediyorum çocuğumu orada rahat büyütmek ve merkeze yakın yerlerde yaşamak istiyoruz yani hastanesine marketine parkına çok uzak olmayacak yerler böyle yerlerde yaşayanlar bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden tşk ederim.

bizde maalesef izmirden istanbula iş (tayin) sebebiyle göç edenlerdeniz :sinifsinif: memleketim die söölemiyorum bambaska bir şehirdir izmir opuyorumnanaktan havası insanları baska yerde rastlayamıyacağın türdendir.istanbul gibi karmakarısık koşuşturmalı sadece zenginin rahat yasayabileceği kasvetli heleki pahalı hiç deildir :umursamaz: ksinlikle tavsiye ederim buraya yerleşmnizi.ben izmirde 4 demet yeşilliği 500 e alırken itanbulda bir demet maydonozu 1 milyoa aldım :1shok:
şimdi istanbulda 7 senemiz kaldı.buda kızımın ilköğretim cağına denk geliyor.ve ben asla istanbulda baslamasını istemyiroum eğitim hayatına.izmirde baslamalı izmirde bitirmeli bu dönemi...en azından bildiğimiz insanlar..istanbul gibi heryerden insan yok :umursamaz:
eşinin işi için de cok ii..ama bu konuda cok fazla bir bilgim yok maalesef.
kışın izmir bi baskadır yine..istanbul gibi sürekli bulut yoktur gökyüzünde opuyorumnanaktan ha ama şöölede bi laf vardır "izmirin kızına ve havasına güven olmaz" kaydirigubbakcemile3 umarım hakkınızda hayırlısı olur :Saruboceq:

oofffffff izmire dönmek istiyorum ben yaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mafoldumben

arkadasım tşk ederim bilgin için umarım hepimiz için hakkımızda hayırlısı olur evet ist. gerçekten çok pahalı ve birikim yapmak bir yana dursun eksiklerimizi zor karsılıyoruz inş. yeni hayatlar hepimize hayırlı olur.

izmirde iş imkanları çok sınırlı malesef...hükümetlere dirsek atan asi bir şehirdir izmir..hep cezasını çekmiştir...doğrudur hayat daha ucuzdur fakat istanbul da imkanlar çok çok daha geniştir..

ızmir yaşanabilecek en güzel şehirdir hele de bir çocuğunuz varsa onun açısından en sağlıklı şekilde büyüyeceği şehirdir..Hayat tabi ki istanbula oranla daha ucuzdur istanbulda vasat bir ev için vereceğiniz kirayla burada gayet lüks sayılabilecek bir evde oturursunuz tabiki çok lüks semtleri kastetmiyorum..Güzelyalı ,alsancak veya bostanlı sahil denize karşı oturmayı düşünmüyorsanız :) Ev kiraları 350 den başlar ortalama 500 e gayet temiz düzgün ev bulabilirsiniz karşıyaka semtinde..Karşıyaka izmirin en güzel semtlerinden birisidir ayrıca..Ama iş olanakları malesef kısıtlıdır ,gavur izmir olduğumuz için pek yatırım yapılmıyor şehrimize..Ayrıca istanbulda çalışacağınız bir işten alacağınız maaşla burada alacağınız maaş daha düşük olur ama ev kirası yol parası yemek ve giyim masraflarıyla istanbulda harcayacağınız parayla burada elinize kalan para aynı olur birbirini dengeler..Burada en uzak yere 1 saatte gidersiniz yol sıkıntısı minimumdur,ayrıca tatil yöreleri oldukça yakındır yazın günübirlik denizinize gider gelirsiniz..Kışı çok yoğun yaşamazsınız en yoğun 1 ay bile sürmez o yüzden evlerin çoğunda kalorifer bile yakılmaya ihtiyaç duyulmaz elektrik sobasıyla koca kış geçer gider..ıstanbulda bulamadığınız huzuru izmirde bulabilirsiniz açıkçası tavsiye ederim..

Canım gerçekçi olmak gerekirse bu şartlarda izmirde çok rahat bir hayat yaşayacağınızı sanmıyorum.
Muhasebeci o kadar çok şsiz var ki.. ış bulsa bile maaşı ne kadar olur, yüksek olacağını sanmıyorum maalesef.. Kira ve artı masraflarınız da olacak.. Çok zor, önden araştırmanız iyi maaşlı bir iş bulmanız lazım..

ben izmire gelin geldim 11seneyi doldurdum evet pazarları ucuzdur ama ev kiraları konusunda çok iyimser olamayacağım biz bornovada oturuyoruz galiba üniversiteden dolayı kiralar pahalı istanbula göre daha sakin bir şehir

İzmir ist göre daha rahat yaşanılabilcek bir şehir..güzel sıcak bir şehir yalnız iş bakımından pekde iyi deil..iş sahası biraz kısıtlı anlayacağınız..önce eşiniz gitsin bir iş araştırması yapsın yoksa körü körüne hemen gitmeyin izmire..

ya kızlar benim nişanlımda askerden gelicek ve mesleği elektirik teknikeri.burada iş bulması çok kolayda acaba izmirdede öyle olurmu.bende burda iş arıyorum daha giremedim.düşünüyorum 2011de evlenicez filan ama iş güç olmadan nasıl izmire gidebilirizki ya:1no2: hani istanbula yerleşirsek gitmek zorlaşıcak diye düşünüyorum bende öyle bir bölüm okumuşumki iletişim.ne iş bulcam ist dışında? ayy çok karışıyo düşününce kızlar ya. istanbula mahkum kalık resmen.nefret ediyorum bu şehirden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…