• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası izmir'de bakıcı vahşeti!!!!!!!!

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

starmoon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2012
9
0
36
İzmir
Arkadaşlar,aklımın almadığı bu olayla ilgili görüşleriniz nedir?Haberi duymayanlar varsa,7 yaşındaki çocuğu yan apatmandaki "bakıcı"nın evine bırakıp sınava gidiyor anne."bakıcı"nın psikopat kocası vahşice küçük prensesi yastıkla boğuyor.Yazarken parmaklarım titriyor.Ben anaokul öğretmeniyim,7-8 senedirde evde çocuk bakıyorum.Bakıcı birkere yanlış tanımlama,ben kendimi çocuk bakım ve eğitim uzmanı olarak tanımlıyorum.Bu sıradan bir şirkette çalışmak gibi değil.Donamınızın iyi olmasının yanında,kesinlikle sağlığınızın,ruh sağlığınızın iyi olması gerekir.İstihdam büroları önlerine geleni araştırmadan ailelerle karşılaştırıyorlar.Ailelerde şirketten ön araştırma yapılmış olduğunu sandığı elemanı gözü tutar,içi ısınırsa ve( çocuğunun gelişim süreci eğitimi ve bakımı dışındaki )evde yapılmasını istediği işleri kabul eden kadınla anlaşır.Sonrasında da günlük iletişim sadece çocuk bugün yemeğini yedimi,kaç saat uyudu,aman fazla uyumasın,(akşam geç yatıyor.iyi ya işte geç yatsında birazcık fazla birarada olun)yapılması gereken ev işleri yapıldımı nın dışına çıkmıyor.Karşınızdaki X şirketindeki personel değil.Evladını ve özelini evini emanet edip gittiğin bir kadın,bir anne,bir insan....Sor bakalım nasıl,sağlığıyla ilgili sorunu varmı.çocukları,eşi...Arada sırada evlerine ziyarete git,birlikte dışarı çıkın.Eğer yolunda gitmeyen birşeyler varsa özel hayatında bu mutlaka işine yansır.Birlikte zaman geçirirseniz sorun varsa anlarsınız.Ayrıca birde o kişiyi takdir etmek oldukça motive edici olacaktır.En ufak bir güvensizliğiniz olursa ya da artık o'nu sevmediğinizi düşünüyorsanız,çalışmayı sonlandırın.Çocuğunuzla arası çok güzel,çok verimli bile olsa.Eğer sizin iletişiminiz bozulduysa ve konuşarak halledemiyorsanız,bitirin.Çünkü bir insan çocuğunuza çok katkıda bulunup,doğru eğitim veriyorsa,fakat siz kişiden hoşlanmamaya başladıysanız kesinlikle sorun sizdedir.
Benim en hassas olduğum konu bu,üzerine yazacak,konuşacak o kadar çok şey var ki...Şimdilik bu kadar..Görüşmek üzere..Sevgiyle kalın..:)

Back