• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzmir Saime Sultan yalısı'nda (Rain Club) düğün

vicia_ervilia

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2012
13
0
86
İzmir
İzmir Saime Sultan Yalısı'nda (Rain Club) düğün yapmak isteyenlere bir tavsiye
* Sözleşmenizi çok çok çok dikkatli ve en küçük ayrıntıları bile yazarak yapın. Yoksa akla hayale gelmeyecek bir sürü sorunla karşılaşırsınız.
Kardeşimin düğününde yaşadıklarımızı kısaca anlayatım:
Öncelikle 200 kişi ok diyerek fiyat teklifi veridkleri halde sözleşme yapmaya gittiğimizde 250 kişiden aşağı olmaz dediler. Biz de 250 kişiyi kabul ettik.
Görüşmemizde bize, artık düğün mekanıyız masa sandalye yaptıracağız beyaz lake masa sandeyelerimiz olacak dedikleri ve sözleşmeyi yaptığımız Eylül ayından düğünün olcağı Temmuz'a kadar geçen süre içindeki hiç bir konuşmamızda belirtmemiş olmalarına rağmen düğüne 1 hafta 10 gün kala biz sandalye masa vereceğiz demedik. Onları siz kiralayacaktınız dediler. Ve son dakikadada 2000 tl gibi ekstra bir masraf çıkardılar.
Mekanın ortasında yer alan sahneyi de kadıracaklarını belirtmelerine rağmen, kaldırmadılar ve üstelik sahneyi kaldırmak için bizden ekstra 1500 tl para istediler.
Bunun yanı sıra sözleşmede hiç yazmamasına rağmen anlaşmalı organizasyon firması, fotoğrafçı ve pastane ortaya çıkardılar. Başka fotoğrafçıyı mekana sokmayacaklarını belirttiler. Pasta için ise anlaşmalı pastaneyi istemediğimizi söyledikten sonra bizim pasta muhafaza edecek dolabımız yok, ayrıca dilimleme yapamayız dilimli getirsinler dediler. Biz pastayı seçtiğimiz pastane ile durumu halettiğimizde ise misafirlerimize pastaları 1 tabağa 4-5 dilim koyup, heskese ayrı servis açma gereği duymadan dağıttılar. En ucuz düğün salonunda bile böyle bir rezalet olacağını sanmıyorum.
Bunun yanı sıra, mekan çalışanları damattan içki şişesi açtırmak için para istediler ve garsonlar daha misafirlerimiz kalkıp masalarını terk etmeden nikah şekerlerini toplayarak kendilerine aldılar.
Kısacası çok güzel bir mekan ama rezalet bir işletme anlayışı.
Size parasıyla düğün yapan müşteri değil de hayrına parasız düğün yaptıkları onlara muhtaç birileri muamelesi yapıyorlar. Müşteri ile son derece saygısı ve küstahça konuşuyorlar.

Eğer herşeye rağmen bu mekanda düğün yapacağım diyorsanız tedbirli olun.

Son düzenleme:
Çok şaşırdım doğrusu Saime Sultan Yalısı İzmir deki nezih düğün mekanları arasında bilinir.
Bende düğünümü orada yapmaya düşündüm bi ara sonra fiyatları fazla geldi vazgeçtim.
Ama okuyunca iyi ki vazgeçmişim dedim doğrusu.
Habire çıkan ekstralar zaten düğün zamanı insanı deli ediyor.

İzmir de tavsiye edebileceğin kır düğünü havuz başı yerler var mı canım?

Malesef tavsiye edebileceğim bildiğim bir yer yok. Biz zaten sadece Saime Sultan Yalısı'na baktık. Sadece oradan uzak durulması gerekiğini biliyorum :)

Bence alternatif bakmalısın. Veya çok sağlam sinirlerin varsa onların size vereceği sözleşmeyi değil kendinizin bir avukata falan hazırlatacağınız tuvalet kağıdına kadar her şeyi ayrıntılı bir şekilde yazan bir sözleşme falan yapın. Asla ve asla ağızlarından çıkan hiç bir söze güvenmeyin. Çünkü mail ile attıkları mesajları bile inkar edip suratınıza bile bakmadan çekip giden bu böyle oalcak diye kestirip atan küstah insanlar.

menümüz limitli içecekti ve içecek fişlerini biz vereceğiz sizin vereceğiniz fişler geçerli değil dediler. onda bile misfirlerimize eksik içecek fişi verdiler bir de utanmadan biz tams ayı bastık diyerek eksikleri vermediler.

yok vazgeçtim zaten, bi de tonla para istiyorlar kişi başı 80miydi neydi

çok fazla fiyat vermişler biz geçen eylülde sözleşme yapmıştık çok daha azdı. Mekana göre gayet uygun bir fiyattı. Tabi masa sandalye dahil sanıyorduk o da ayrı...
Bunlar kaliteyi yükseltmek yerine fiyatı yükseltmiş anlaşılan.

çok fazla fiyat vermişler biz geçen eylülde sözleşme yapmıştık çok daha azdı. Mekana göre gayet uygun bir fiyattı. Tabi masa sandalye dahil sanıyorduk o da ayrı...
Bunlar kaliteyi yükseltmek yerine fiyatı yükseltmiş anlaşılan.

oturmamış demek ki hala , gece klubunden düğün mekanına geçerkenki zararı da bizlerden mi karşılayacaklar artık bilemedim. sizden ne kadar istemişlerdi? bir de biz limitsiz içki diye konuşmuştuk

arkadaşlar merhaba,
ağustos ayında düğün yapmayı düşünüyoruz ve açıkçası hayalimizde olan tek yer Saime Sultan Yalısı. Geçen yıl temmuz ayında nişanlımla birlikte burada bi düğüne katıldık ve o günden sonra tek alternatifimiz burası oldu. başka yere bakma gereği bile duymadık. çünkü mekan gerçekten büyüleyici. şubat ayı içinde Saime Sultan Yalısına gidip görüşmeyi düşünüyordum ancak öncesinde bi araştırma yapayım derken bu yazılanlarla karşılaştım hem çok şaşırdım hemde çok üzüldüm. dediğim gibi geçen temmuzda orada arkadaşım evlendi ve bana böyle problemler yaşadıklarından hiç bahsetmedi. dün akşam bunları okuduktan sonra arkadaşımı aradım ve orada sistemin şu şekilde işlediğini anlattı bana: sizin seçtiğiniz menü için kişi sayısına göre ödeyeceğiniz bedel sadece sundukları yiyecek içecek ve mekanı kiralama bedeli. bunun haricinde fotoğraf + orkestra + pasta + organizasyon extra hizmetlere giriyormuş. tabi masa sandalye işinide organizasyon firmasıyla halletmiş oluyorsunuz bu şekilde. ben yinede umutsuzluğa kapılmadan en kısa zamanda mekana gidip yüzyüze görüşücem. öğrendiklerimi yine burdan yazıcam tabikide =)) en azından benim gibi tek hayali burda evlenmek olan ve bu olumsuzluklar yüzünden vazgeçen kişilere bi ışık tutmuş olurum =)))

arkadaşlar tekrardan merhaba
size saime sultan yalısını ziyaret ediceğimi daha sonrada paylaşıcağımı bildirmiştim. dediğim gibi dün görüşmeye gittik. Direk işletmenin sahibi olan Kadir Beyle görüştük. Öncelikle mekan hakkındaki bu olumsuz yorumlardan bahsettim Kadir Bey artık Saime Sultan Yalısının sadece düğün organizasyon hizmeti verdiğini ve sadece bu işi yaptıkları için daha profesyonel çalıştıklarını anlattı. Referans olabilecek daha önce burada evlenmiş çiftlerin numaralarını verdi. Bu soru işaretlerini gidermenin ardından hizmetle ilgili bilgi aldım. Bize kişi başı verdikleri fiyatın sadece yemek + servis + mekan kiralama olduğunu söledi. Yani organizasyon + orkestra + pasta + fotoğraf bu fiyata dahil diil. Haliyle masa sandalyede vermiyorlar. Mekan bnm içime sindi tek problem istediğimiz tarihin dolu olması. Başka tarihleri değerlendiricez. Yani burada evlenmek isteyenlere önerim gidip yüzyüze görüşsünler. Herşeyi detaylı sorsunlar. İşletme anlayışı olarak burda yazılanlar kadar kötü hizmet verdiklerini sanmıyorum. Tarih konusunu netleştirip sözleşmeyi yaptığımızda tekrar yazıcammm =)))

Merhabaaa kayinpederimde burayi dusunuodu bende bayildimmmm buraya. Ama yazdiklarinizi okuyunca coooook uzuldum. Bu sene evlenen oldumu burda. Ne olursun bilgilendirsin benii... Lutfennn

merhaba arkadaşlar bende 2014 izmir geliniyim. düğünüm için tek istediğim yer burasıydı görüşmeye gittim ve burada yazan arkadasın bire bir söylediklerini hissettim. esmer bir bayanla görüştük siz olmazsanız başkası olur edasıyla umursamazca bilgi verdi. sanırım manzara ve mekan güzel olduğu için şirket olarak tek kriterleri para. hizmet ve memnuniyeti umursamıyorlar. ben mekanı çok beğensem de orada düğün yaptığım taktirde çok sorun çıkacağını hissediyorum. tutumlarından çok belli oluyor bu. ama gene de yanılıyor olmayı çok isterim 2013'te orada düğün yapan varsa lütfen bilgilendirsin beni.

Merhaba arkadaşlar ne çok gözünüz korkmuş sizin böyle =( benim 2013te düğünüm Saime Sultan Yalısında oldu. Bu yazılanlar beni de etkilemişti ama yinede görüşmeye gittim. Sanırım bu biraz bütçe işi. İsrarcı bi satış politikalarının olmaması beni etkilemişti. Menü anlaşmasını yaptık. Daha sonra bizi süs ve dekor firmasına yönlendirdiler. Bu konuda tek firma ile çalışmıyor olmaları ve seçim şansımızın olması gerçekten çok güzel. Kendimi daha özgür hissetmiştim. Masa sandalyelerde bu firmadan geldi. Zaten elit düğün yapan her yer bu şekilde çalışıyor. Kır düğün salonu değil ki herşey dahil fiyat versinler. Çok konsept düğünler oluyor burda. Kendi düğünüm diye demiyorum benimki de öyle oldu =)) Yönlendirdikleri orkestrada çok başarılıydı. Yemekleri konuşmaya bile gerek yok zaten düğün öncesinde tadımını yaptırdılar. Hem misafirlerimiz memnun kaldılar hemde biz. Saime Sultan Yalısı her detayla ilgilendi. Hiçbi konuda bizi zorlamadılar ve düğün günü anlaşmamızın dışında extra hiçbişeye para ödemedik. Zaten görüşmelerde söylüyorlar bize ödediğiniz bedel yiyecek içecek ve servis hizmeti için diye. Yani süs ve dekor, pasta, fotoğraf ve müziğin ekstra ücretlendirildiğini belirtiyorlar. 2014te çok yakın arkadaşım burda evlenicek benim düğünüme bayıldılar çünkü. Hayatımızın en güzel günüydü. İyiki burayı tercih etmişiz. Bu kadar hizmet ve memnuniyet odaklı çalışan bir ekip için özellikle yaptığı işe kesinlikle ticari bakmayan bi işletmeci için bu yorumlar çok acımasız bence. İzmirin en profesyonel ve mükemmel ambiansa sahip tek mekanı diyebilirim başka yer aramayın tabi bütçeniz el veriyorsa =) umarım biraz katkım olmuştur.

Ayrıca memnun kalan sadece biz diiliz bence. Sosyal paylaşım sitelerinden birinde Saime Sultan Yalısında evlenen damatlardan birisinin yorumunu olduğu gibi aktarıyorum......

Kadir Bey'e, Sevgili Özge'ye, mutfakta o müthiş mezeleri ve eti yapan adamlara, 17 ağustos'ta süpriz şekilde ortaya çıkan fırtına nedeni ile göle dönen pisti 30 dakikada pırıl pırıl yapan o adamların hepsine çok teşekkür ederim. Unutulmaz bir düğün yaşattılar bize:)

Yani diyeceğim o ki Saime Sultan Yalısı el değiştirdikten sonra burda düğün yapıpta memnun kalmayanla karşılaşmadım. Önyargılı olmayın derim.

Merhabalar ben yeni evli ve evlilik dolayısıyla şehir değiştirip henüz evde oturma aşamasında olan bir yeni gelin =) olarak buradayım. 2014 ağustosta düğün yeri araştırmasında bende evlenicek herkes gibi internetten araştırmalar yaptım ve bu sayfayla da karşılaştım. Düğünümden sonra düşündüğüm şey Saime Sultan Yalısıyla ilgili olumsuz yorum yazanların rakip firmalar olabileceği!!!!!

%100 gelin damat memnuniyeti ve ekstradan gelen tüm misafirlerin takdirini sağlayan bu mekan için aksini düşünmek mümkün değil. Biz 2014 çiftleri olarak sosyal medyada bununla ilgili düşüncelerimizi paylaşıyoruz veee bende derleyip toplayıp buraya aktarıcam nede olsa evde oturan bir yeni gelinim ve hayallerimi rüyaya çeviren bu ekibe vefa borcum var. We love Saime Sultan Ailesi

• SAİME SULTAN YALISI

• Herşey için çok tşk ediyoruz her şey en ince detayına kadar mükemmeldi... Özellikle Kadir beye ve herşeyi bizim için düşünen Özgeme çok teşekkür ediyorum sizin sayenizde unutulmaz bir gece yaşadık

• Canım çocuklarım hayal ettikleri düğünü gerçekleştifdiler ....saime sultan yalısi emekçileri süper iş çıkardlar ... çocuklarımın hayalini gerçekleştirdiğiniz için sonsuz teşekkürler

SAİME SULTAN YALISI (06.06.2014 DÜĞÜN SAHİBİ)

özgecimmm canım benim.......herşey mükemmeldi ama senin güler yüzün tatlı dilin ve enerjin bu güzellikleri yaşamamızda ki etkenlerdendi.saime sultan da düğün yapacaklar hiç düşünmesin...yağmur bile vız gelir.seni çok öpüyorum canım.

Back