İzmir Bornova

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.223
133
Tayin olacağımızı söylemiştim eşim ısrarla Kendi memleketi istiyor. Kv eltinaynk apartmanda oturacağız bsn bunu kesinlikle istemiyorum. Ayrıca Mevlana mahallesi nasıl bir yer hep kötü yorumlar duydum? Sanırım romanlar yaşıyormuş. Böyle giderse tayinini isteyip gidecek ben de doğuda tek kalacağım. 🤦‍♀️

İzmirde oturuyorum. Gerçekten kötü bir yer. Biz evlenirken, eşim dediki, mevlana mahallesinin çıkışında sitelerde evler çok güzel, orada oturalım dedi.Sonra bir Duydumki, hergün olay oluyormuş.Süreki araba camı falan kırıp birşeyler çalıyormuş.O semti istemedim.Orası roman, çingene falan kaynıyor. Ve sürekli olaylar oluyor. Semt olarak berbat biryer. Hem aynı apartman hem kv elti de var. Bedava verseler oturmam.

Tayin olacağımızı söylemiştim eşim ısrarla Kendi memleketi istiyor. Kv eltinaynk apartmanda oturacağız bsn bunu kesinlikle istemiyorum. Ayrıca Mevlana mahallesi nasıl bir yer hep kötü yorumlar duydum? Sanırım romanlar yaşıyormuş. Böyle giderse tayinini isteyip gidecek ben de doğuda tek kalacağım. 🤦‍♀️
iyi şeyler söyleyen yok o mahalle için hiç.

Bornova nezih bir semt ama mevlana mahallesi sosyo ekonomik bakımdan düşük gelişen bir yer siteler var yanında gece kondular geçiş aşamasında aile apartmanı falan olması sıkıntı bence site falan olsa arabayla gir çık ama mahalle kültürü ile ister istemez sıkıntı yaşanır. Bornovada başka bir yerde ev tutalım deseniz?

Sitelerin ve kyk yurdunun olduğu yer güzel otoparkı içeride evinden çıkar arabana binersin forum Bornova ve Ege Üni yürüme mesafesinde bu yüzden üni öğrencileri çok var. Eğer sitelerde oturursanız hiç canınız sıkılmaz merak etmeyin. Sitenin dışındaki yerler gecekondu tarzında iki üç katlı evler ama her gün bir olay olup cam çerçeve indirdiklerini hiç duymadım. Yıllardır orada uzaktan bir akrabamız oturur başlarından böyle bir şey geçmedi

Abartmayın lütfen orda oturuyorum asla cingenler romanlar yok zaten onlar da öcü değil kimse durduk yere kavga çıkarmaz iyiseniz iyi insanlara denk gelirsiniz e kötüyseniz de en elit yerde olun yine çıkar

doğuda nerde yaşıyorsunuz

Oraya tayin çıkacağı kesin mi bu kadar geriliyorsunuz belki baska yere cikar

Merhaba ben İstanbul'da yaşıyorum ama İzmir'e yerleşmek istiyorum. Deprem korkusundan İzmirde'de sağlam bir yer bakıyorum. Bornova Atatürk mahallesini gördüm. Atatürk mahallesi nasıl bir yer? ulaşımı kolay mı dağlık tepelik vs denmiş bazı yerlerde. Bornovo'ya evli bir çift yerleşmeli mi? Bornova'da nereyi önerirsiniz? Maddi olarak orta halliyiz, kirada oturacağız. 10-20 K gibi bir kira max.

Mahalleyi bilmiyorum ama İzmir gördüğüm ve kaldığım kadarıyla kötü bir yer.
İki hafta kaldım, kavga mı dersin, çingene mi dersin ne dersen vardı. Yollar hak getire zaten, insanları da öyle. İlk kez geliyorum dediğim taksici beni kazıkladı, diğerinde kazıklanmamaya çalıştım o da yolu uzattı. Hiç sevemedim İzmiri

Kentsel dönüşüm bölgesi. Birkaç seneye çehresi değişir, gecekondular aile apartmanları falan kalmaz diye tahmin ediyorum. Bir iki sene sabredilebilir belki sonucunda kentsel dönüşüme girip sıfır bir daire size vereceklerse. Aksi halde zor.

Merhaba ben İstanbul'da yaşıyorum ama İzmir'e yerleşmek istiyorum. Deprem korkusundan İzmirde'de sağlam bir yer bakıyorum. Bornova Atatürk mahallesini gördüm. Atatürk mahallesi nasıl bir yer? ulaşımı kolay mı dağlık tepelik vs denmiş bazı yerlerde. Bornovo'ya evli bir çift yerleşmeli mi? Bornova'da nereyi önerirsiniz? Maddi olarak orta halliyiz, kirada oturacağız. 10-20 K gibi bir kira max.
Bornovaya bekar girişine izin var sadece ya, evlileri sınırdan almıyorlar maalesef 🙄

Şaka bir yana. Atatürk mahallesi nezih bir semt ama yüksek ve izmire göre soğuk. Yine de deprem riski açısından tercih edilebilir. Egekent, egekent 2, evka 2, evka 3, evka 5, evka 6, ulukent deprem riski açısından tercih edilebilir semtler.

Bornovaya bekar girişine izin var sadece ya, evlileri sınırdan almıyorlar maalesef 🙄

Şaka bir yana. Atatürk mahallesi nezih bir semt ama yüksek ve izmire göre soğuk. Yine de deprem riski açısından tercih edilebilir. Egekent, egekent 2, evka 2, evka 3, evka 5, evka 6, ulukent deprem riski açısından tercih edilebilir semtler.
çok teşekkürler. söylediiniz yerlere de bakacağım :)

Mahalleyi bilmiyorum ama İzmir gördüğüm ve kaldığım kadarıyla kötü bir yer.
İki hafta kaldım, kavga mı dersin, çingene mi dersin ne dersen vardı. Yollar hak getire zaten, insanları da öyle. İlk kez geliyorum dediğim taksici beni kazıkladı, diğerinde kazıklanmamaya çalıştım o da yolu uzattı. Hiç sevemedim İzmiri
kural bir: taksiciye asla yeni geldiğinizi belli etmeyeceksiniz :)
kural iki: taksiciye yolu bilmediğinizi belli etmeyeceksiniz :)

taksicilerde inanılmaz bi dolaştırma durumu var ama biraz bilgi sahibiyseniz bunu pek yapamıyorlar
hatta direkt şu yoldan gidelim falan dediğinizde dolaştırmaya cesaret edemiyorlar
ben sık taksi kullanmam , kullandığım zaman numaram mutlaka şu olur:
hastamız var, çok acil en kestirmeden gidelim derim . öyle olunca insafa geliyorlar

izmirin neresine gittiğinize bağlı çünkü çok göç alan bi şehir
varoş bi yere giderseniz kavga gürültü eksik olmaz bazı bölgeler full suriyeli mesela

ben izmire yerleşmeyi düşünenlere direkt bence gelmeyin diyorum çünkü kiralar falan çok yüksek
maaşlar hala gayet düşük kalıyor
çok pahalı bi kent oldu son 3 senede

moral bozmak istemem ama izmir deprem konusunda güvenli bi yer değil
dağlık tepelik yerleri zemin açısından güvenli ama büyük bi deprem karada olursa
oraların da hasar almayacağının garantisi yok
istanbuldansa izmir daha yaşanabilir aslında ama sağlamlık açısından ben tavsiye etmem
çok fazla eski yapı var ve imar barışının en fazla olduğu şehirlerden biri izmir
imar barışı denen şeyi savunanlar her ne kadar makyajlasa da imar barışı demek
ben zamanında derme çatma kıytırık bi ev diktim o dönem devlet izin vermedi , kaçak yaptım
sonra devlete para verdim devlet bu kıytırık evi " evden saydı "
bu meseleyi birileri "vatandaş elektrik su bağlatabilsin diye yaptık" diye anlatsa da o iş öyle değil

kural bir: taksiciye asla yeni geldiğinizi belli etmeyeceksiniz :)
kural iki: taksiciye yolu bilmediğinizi belli etmeyeceksiniz :)

taksicilerde inanılmaz bi dolaştırma durumu var ama biraz bilgi sahibiyseniz bunu pek yapamıyorlar
hatta direkt şu yoldan gidelim falan dediğinizde dolaştırmaya cesaret edemiyorlar
ben sık taksi kullanmam , kullandığım zaman numaram mutlaka şu olur:
hastamız var, çok acil en kestirmeden gidelim derim . öyle olunca insafa geliyorlar

izmirin neresine gittiğinize bağlı çünkü çok göç alan bi şehir
varoş bi yere giderseniz kavga gürültü eksik olmaz bazı bölgeler full suriyeli mesela

ben izmire yerleşmeyi düşünenlere direkt bence gelmeyin diyorum çünkü kiralar falan çok yüksek
maaşlar hala gayet düşük kalıyor
çok pahalı bi kent oldu son 3 senede
Bucaya gittim. Nasıl yer sizxe
Yaa sandım abi benimle sohbet ediyor ahshshs meğer ağzımı arıyormuş.
Diğeri de zaten hiçbir şey sormadı, şuraya dedik 2 yol varmış uzun olanda götürdü. Ne diyeyim çoğu yerin taksicisi böyle zaten ama istanbulda bile ge gelmemişti bu başıma :(

Bucaya gittim. Nasıl yer sizxe
Yaa sandım abi benimle sohbet ediyor ahshshs meğer ağzımı arıyormuş.
Diğeri de zaten hiçbir şey sormadı, şuraya dedik 2 yol varmış uzun olanda götürdü. Ne diyeyim çoğu yerin taksicisi böyle zaten ama istanbulda bile ge gelmemişti bu başıma :KK43:
buca izmirin en büyük ve en kalabalık ilçesidir. 500 binden fazla nüfusu var
iyi yerleri de var kötü yerleri de . 500 bin nüfuslu bir yerin her yeri aynı olamaz
taksiye biniyorsan uyanık olacaksın , el mahkum
para üstüne yatma da çok vardır. 95 tl tuttuysa 100 tl veriyorsan, 5 liram yok falan derler
84,40 gibi bişey yazdıysa 85'e yuvarlarlar
47 yazanı 50ye yuvarlayan görmüştüm tartışmıştım hatta hiç unutmuyorum
mesela uzun yoldan götürdüyse, dolaştırdınız dediğinde , e abla kısa olanı söyleseydin ordan giderdik diyorlar :))
sokratesin savunması yani :))
ha şunu da söyleyeyim ben oraya gitmem buraya gitmem olayını yaşamıyorum taksilerde
istanbulda bu çok var mesela

izmirin cazibesi kalsa kalsa sahil kesimlerinde kalmıştır sahil ilçeleri tatlış oluyor
karaburun, mordoğan vs
şehrin içi kaos

Back
X