- 14 Haziran 2019
- 13.277
- 47.006
Herkese merhaba kk hanımları bugün herkesin bayıldığı bir tarifle geldim sizler için İzmir Bombası yaptım. Tarif tam ölçü ve mükemmel oluyor başta yapabilir miyim açabilirmiyim korkum vardı ama gayet rahat bir tarif denemek isteyenlere öneririm. Tarife geçelim
Malzemeler
Hamuru için;
- yarım sb ılık su
- yarım sb dan az sıvı yağ
- 1 yk şeker
- 1 paket vanilya
- 1,5 sb un( 1-2 kalık fazla ilave edilecek)
İçi için;
- sütlü çikolata ben nutella kullandım.
Hazırlanış
Hamur için sıvıyağ, şeker, su, vanilya, un ele yapışmayan kıvama gelene kadar yoğurulacak.
Hamur hazırlandıktan sonra üzerini örtüp 20 dk dinlendireceğiz. Hamurumuza şekil vermeden önce fırınımızı en yüksek sıcaklığa getirip hazırlayacağız.
Daha sonra hamur hazır olunca bezeler halimde koparıp hazırlıyoruz. Merdane yardımıyla incecik olacak şekilde açıyoruz. İçerisine 1 tatlı kaşığı nutella koyup hamuru kapatıyoruz. Kapattıktan sonra altta kalan fazlalık hamuru koparıyoruz. O kısım altta kalacak şekilde fırın tepsimize yerleştiriyoruz. Tepsimizi fırına koyarken sıcaklığı 220 dereceye düşürüyoruz. 5-6 dk pişiriyoruz daha fazla pişirirsek içerideki çikolatası katı hal alır. O yüzden ideal süre 5-6 dkdır.
Bu kadaar, Afiyet olsun🍽🍽
.
.
Malzemeler
Hamuru için;
- yarım sb ılık su
- yarım sb dan az sıvı yağ
- 1 yk şeker
- 1 paket vanilya
- 1,5 sb un( 1-2 kalık fazla ilave edilecek)
İçi için;
- sütlü çikolata ben nutella kullandım.
Hazırlanış
Hamur için sıvıyağ, şeker, su, vanilya, un ele yapışmayan kıvama gelene kadar yoğurulacak.
Hamur hazırlandıktan sonra üzerini örtüp 20 dk dinlendireceğiz. Hamurumuza şekil vermeden önce fırınımızı en yüksek sıcaklığa getirip hazırlayacağız.
Daha sonra hamur hazır olunca bezeler halimde koparıp hazırlıyoruz. Merdane yardımıyla incecik olacak şekilde açıyoruz. İçerisine 1 tatlı kaşığı nutella koyup hamuru kapatıyoruz. Kapattıktan sonra altta kalan fazlalık hamuru koparıyoruz. O kısım altta kalacak şekilde fırın tepsimize yerleştiriyoruz. Tepsimizi fırına koyarken sıcaklığı 220 dereceye düşürüyoruz. 5-6 dk pişiriyoruz daha fazla pişirirsek içerideki çikolatası katı hal alır. O yüzden ideal süre 5-6 dkdır.
Bu kadaar, Afiyet olsun🍽🍽
.
.