Izmir-Bagyurdu'nda yaşanan doktor dehşeti

Benim de anneannem oyleydi,goren parayla almiyo da hibe ediliyo zannederdi o derece :)

Ben o kadar yuce gonullu degilim ne yazik ki,saygisizliga hic tahammulum yok.

2 sağlık ocağı doktoru değiştiren biri olarak katılıyorum.. raporlu ilacı yazdırmak için bir yalvarmadığımız kalıyordu amcaya.. hayır uzman olamamanın acısını neden benden çıkartıyorsun yahu demiştim dayanamayıp.. biraz daha nezaket, inan bana kimse aşırı doz nezaketten ölmüyor..

Tercihlerimde Bagyurdu var.Hic bilmiyorum nasil bir yer 31 yillik Izmirli olmama ragmen ama atanayim tum bu olumsuzluklara son vericemmm,ilceye refah getiricemmmm diye sacmalarr dururum..Offff....Nolur ciksin tayinim :dua:

kesinlikle katılıyorum.Nolmus pdanda beklediyse.sanki babanın yeri.Devletin yeri.Bide doktorlugu sanırsam Newton falan zannediyo.Yapamazsın.Yapamazsın.Yapamazsın.Bunun lamı cimi yok.Zaten amcanın kızı da bu işin peşindeymiş.Yoksa ben bulucam amcayı.
Devletin yeri değil kirayı kendileri verip içindeki malzemeleri kendi paralarıyla alıyorlar. Bilgisayar yazıcı filan kendisinin. Yani evet babasının malı da sayılabilir :)
Ne hırsızlıklar oluyor aklınız durur.
Pis wc fırçasını bile çalıyorlar yahu.

Tabi yaşlı adamın dışarıda da yer varken orda durmaması gerektiğini kibar ve uygun bir dille anlatması ve kapısını kilitlemesi gerekiyordu.
Ayrıca normalde öğle aralarında aile sağlığı merkezlerinin (sağlık ocağı değil oralar yıllardır) kapılarını zaten kapatıyorlar. Ona rağmen bizim saygılı millet kapıları kırıyor.

Bir masa, bir koltuk, bir beyaz önlükle insanlar neden bu denli "güç sahibi" hissedip çirkinleşiyor...Deneylerde bile güç sahibi hissettiren nesnelere, cisimlere sahip olanlar şiddete yönelimli tavırlar gösteriyor deney olduğunu bilmesine rağmen.
İnsanlar kötü hof.

Devletin yeri değil kirayı kendileri verip içindeki malzemeleri kendi paralarıyla alıyorlar. Bilgisayar yazıcı filan kendisinin. Yani evet babasının malı da sayılabilir :)
Ne hırsızlıklar oluyor aklınız durur.
Pis wc fırçasını bile çalıyorlar yahu.

Tabi yaşlı adamın dışarıda da yer varken orda durmaması gerektiğini kibar ve uygun bir dille anlatması ve kapısını kilitlemesi gerekiyordu.
Ayrıca normalde öğle aralarında aile sağlığı merkezlerinin (sağlık ocağı değil oralar yıllardır) kapılarını zaten kapatıyorlar. Ona rağmen bizim saygılı millet kapıları kırıyor.

Devlet tum o saydiklariniz icin aile hekimlerine para oduyo,kendi cebinden odeyen hiic duymadim.

Hatta hatta devlete ait binalari kullanip disarda kiralayacagi yerin belki yarisi kadar kira oduyo devlete,disarda bina kiralasa iki katini belki daha fazlasini odeyecek.

Yani babasinin mali degil.

Kisisel bilgisayari,telefonu falan onlar konumuz disi.

Birgün oğlum düştü dudagi epey kanıyor kan içinde yani. Girdik acile kokona bir bayan doktor girdi tam oğluma yonelecekken hemsiresini gördü ve onun saç boyama muhabbetine girdi salak.Hemşire rahatsız durumdan halinden belli yani beni bırak hastaya bak der gibi.
Kendime hala kızıyorum neden ağzıma geleni saymadim diye .
Doktor olmak değil insan olmak önemli.

Devlet tum o saydiklariniz icin aile hekimlerine para oduyo,kendi cebinden odeyen hiic duymadim.

Hatta hatta devlete ait binalari kullanip disarda kiralayacagi yerin belki yarisi kadar kira oduyo devlete,disarda bina kiralasa iki katini belki daha fazlasini odeyecek.

Yani babasinin mali degil.

Kisisel bilgisayari,telefonu falan onlar konumuz disi.
Eşim aile hekimiyken devletin sıfır desteğiyle sanal asmden sıfır asm kurdular sedyesinden masasına bekleme salonu koltuklarına hatta devletin kriter olarak koyduğu ama hiç kullanılmayacak gereksiz aletlere kadar kendi ceplerinden ödediler, ayrılırken de orda kaldı bi de.
Devletin verdiği para da kiraya yetmiyor. Telefon internet ve diğer faturalar da onların üstüne. Ayrıca elektrik ve doğalgaz filan aşılar bozulmasın diye 7/24 açık.
Bina da özel bina çoğunlukla. Devlet kendi binasından da kira parası alıyor ayrıca. Kişisel bilgisayarını iş için kullanıyorlar yani onu kullanabilmek için de özel program satın alınıyor ayrıca yazıcı da iş yerinde kullanılıyor yani iş eşyası.
Yani hala babasının malı evet.

Eşim aile hekimiyken devletin sıfır desteğiyle sanal asmden sıfır asm kurdular sedyesinden masasına bekleme salonu koltuklarına hatta devletin kriter olarak koyduğu ama hiç kullanılmayacak gereksiz aletlere kadar kendi ceplerinden ödediler, ayrılırken de orda kaldı bi de.
Devletin verdiği para da kiraya yetmiyor. Telefon internet ve diğer faturalar da onların üstüne. Ayrıca elektrik ve doğalgaz filan aşılar bozulmasın diye 7/24 açık.
Bina da özel bina çoğunlukla. Devlet kendi binasından da kira parası alıyor ayrıca. Kişisel bilgisayarını iş için kullanıyorlar yani onu kullanabilmek için de özel program satın alınıyor ayrıca yazıcı da iş yerinde kullanılıyor yani iş eşyası.

Sizin esinizin babasinin mali olabilir,genele yayamazsiniz.

Devlet aile hekimlerinin masraflari icin odeme yapiyo,odemenin 1500tl oldugunu varsayalim aile hekimi bina olarak kirasi 1500tl olan yer kiraliyosa ve devletin odedigi para kiraya bile yetmiyo diyosa sorunu kendinde aramali.

Bugün anneme yardıma gittim. Babam bir yıldır yatalak hasta annemde rahatsız 72 yaşında. çamaşırları balkona serdim. çabuk kurusunlar da diğerlerini de asayım. O sırada cam siliyorum, annemlerin kiracısı önce birşeyler çırptı daha sonra da birşeyler yaptı anlamamıştım. Meğer kuşun kafesini temizlemiş tüm pislikler çamaşırlardaydı. Tekrar yıkadım çamaşırları. Kadını görseydim düzgün bir şekilde uyaracaktım ama iftara 10 dakika gördüm, başka zaman uyarıyım dedim. Hani babasının malı muhabeti var ya ona hitaben yazıyorum, istediği kadar babasının malı olsun bu kadar terbiyesizleşemiyor insan. Eğer biraz olsun insan sevgisi içinde var ise bu doktorun kullandığı kelimeler dizesi kurulamıyor.

Bu arada aile hekimliğinin kendi cebinden birşey harcadığına da tanık olmadım. Doğrudur, belki ben şanslıyımdır bu konuda. Ama şunu biliyorum, babamın aile hekimi öyle inat öyle aksi idi ki biz onu şikayet ettik yaşadıklarımızın çaresizliğinden. Kadın önce parmak sallayarak geldi nasıl şikayet edersiniz diye ama sağolsun şuan annem ve babam ile arası o şikayetten beri iyi, ilgileniyor. Ama duyduğum kadarıyla diğer hastalarla öyle değil ve biz diğer hastalara yol gösteriyoruz şikayet hakkınız var diye. Bu haberde gördüğümüz gibi, birini bulup sonuna kadar tüm hakaretleri eden ama nüfuslu biri geldiğinde el pençe duran bir aile hekimi bahsettiğim.

hadi diyelim babasinin mali.yinede öyle davranamaz anladınız mı?bu kadar açık ve net. madem okadar kıymetli mali kuyumcu dükkanı açsın.size gelince Allah aşkına madem böyle konuşacaksıniz yapmasaymissiniz daha iyiymiş. gelecekte umarım sizde bu şekil haberlere konu olmazsınız. tm yapmis olabilirsiniz.sonuçta o da hizmet icin degil mi.yoksa yazici ile mutlu nesit yasamak icin degil.Madem kendi cebinizden cikmis.özel muayene niye kurmadiniz?Ayrıca bu sorunuzu kimsenin uzerinden çıkaramazsınız.hele yaşlı bir beyefendiden hiç anladınız mı. gidip devletle halletceksiniz meselenizi.

Bu arada aile hekimliğinin kendi cebinden birşey harcadığına da tanık olmadım. Doğrudur, belki ben şanslıyımdır bu konuda. Ama şunu biliyorum, babamın aile hekimi öyle inat öyle aksi idi ki biz onu şikayet ettik yaşadıklarımızın çaresizliğinden. Kadın önce parmak sallayarak geldi nasıl şikayet edersiniz diye ama sağolsun şuan annem ve babam ile arası o şikayetten beri iyi, ilgileniyor. Ama duyduğum kadarıyla diğer hastalarla öyle değil ve biz diğer hastalara yol gösteriyoruz şikayet hakkınız var diye. Bu haberde gördüğümüz gibi, birini bulup sonuna kadar tüm hakaretleri eden ama nüfuslu biri geldiğinde el pençe duran bir aile hekimi bahsettiğim.

Cok gecmis olsun babaniza acil sifalar.

Doktorlar gercekten cogu zaman insanustu bi cabayla yapiyolar mesleklerini,takdir ediyorum ve gerekli sosyal-ekonomik degeri gorduklerine inanmiyorum ama yasanan bu gibi durumlar yuzunden tum doktorlara cephe aliniyo,en buyuk zarari yine meslektaslarina veriyolar.

Degistirseydiniz keske aile hekiminizi,aile hekimleri kendilerinde kayitli bulunan hasta sayisina gore maas aliyo,hizmet alamadigim uzerine bana parmak sallayan bi hekimin hastasi olmak istemem acikcasi.

kızlar change den imza kampanyasımı başlatsak işten uzaklaştırılması için.bi daha savunmasız masum insanlara artistleşmek neymiş görsün haspam.

Adam yaşlı düşünememiştir.güzelce uyarmak yerine doktorun sergilediği bak:KK47:Twitter'da doktorun görevden alınmasıyla ilgili tag açılmış şu an gündemde.

bende şikayette bulundum bimere şimdi.150 yi arayarak çok ta sıcak yaklaştılar kızlar sizlerde bulunun lütfen

Back