İz Bırakan Kitap Sözleri

Poliyance

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2
Puanlar
118
Yer
Kocaeli
Daha önce açılmış böyle bir konuya denk gelmediğim için bu konuyu açmış bulundum =)

Bitmiyor, sadece bazen belki güneşli bir günde veya kalabalık bir gecede geçtiğini sanıyorsun ama geçmiyor esasında. Alışıyorsun zamanla. Asla bitmiyor...
Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna

Arasam, biliyorum açmayacak yada açıp kalbimden geçen herşeyi bozacak. Dönsem, biliyorum özlediklerim aynı olmayacak. Başlasak, biliyorum birbirimizden daha çok nefret edeceğiz. Bukadar şeyi biliyorum , ama soluk borumu kesip , burnumun ucunda sızıya dönüşen hissi ne yapacağımı bilmiyorum.
Pucca_ Küçük aptalın büyük dünyası

'' Fiziksel bir engeliniz var mı ? '' sorusu içime dokunmuştu nedense. '' Yok !'' dedim, '' Yalnızca kalbim kırık...''

( Canan Tan - Aşkın Sanal Halleri

Ne aradıysam zıddını buldum, doğruyu aradım yanlışı buldum, dostumu aradım düşmanımı buldum, aramayı bıraktığımda ise doğruların ve yanlışların ötesinde renklerin zıtlığında resmin bütününü gördüm. Ne doğru vardı, ne yanlış, ne kötü vardı, ne iyi, her şey olması gerektiği gibi. Her şey olduğu gibi!
| Virgina Woolf |

üç şey seçtiler cennetten çıkarmak için:

Bir: Kelimeler

İki: Aşk

Üç: Annelik duygusu

Kelimeleri Adem yanına aldı, annelik duygusunu taşımak Havva'ya kaldı.

Ama aşk çok ağırdı.

İkisinin de, aşkı tek başına taşıması mümkün olmayınca, ikisinin zembili de aşkı bir başına kaldıramayınca, bölüştüler yükü. Yarısını Adem sırtlandı, aşkın yarısı Havva'ya kaldı.

Öyle sert düştüle ki dünyaya, bu fenaya, Adem2in dizlerinin bağı çözüldü, ciğerleri yandı. Nutku tutuldu. Üçüncü defa, bildiği kelimelerin hepsini önce unuttu. Sonra bir kısmını hatırladıysa da o bir kısmını kıyamete değin unuttu.

Aşk? Daha yollarda sakin durmamıştı bir türlü. Kabına sığmamıştı. Bir yarısı yollarda kayboldu. Getirebildikleri ancak öbür yarısıydı.

O gün bu gün yeryüzü kelimeleri yetersiz, aşk bu dünyada kusurlu.

Annelik duygusu?

Havva'nın cennet duygusu.

Gönül evinde, kadın bedeninde, tastamam duruyordu."

la sonsuzluk hecesi nazan bekiroglu

bastırdı gögsüne yavrusunu annelerin ilki. Saçlarının kuytusuna gömdü cennet kokusunu.
gögsünden ilk sütü emdigi an. Öyle yükseldi ki ruhu havva nın başı ar şı rahmana vardı.
Cennetten sürgün edilmiş kadının cennet şimdi ayaklarının altındaydı

Neden evli değilsin?
-Önceleri evlenmek için çok gençtim. Sonra da hiç vaktim olmadı. Geçen yıl on dakikalık bir fırsat geçti elime. Onda da saati kurmayı unutmuşum uyuyakalmışım"
( Canan Tan - Yüreğim Seni Çok Sevdi )

Arasam, biliyorum açmayacak yada açıp kalbimden geçen herşeyi bozacak. Dönsem, biliyorum özlediklerim aynı olmayacak. Başlasak, biliyorum birbirimizden daha çok nefret edeceğiz. Bukadar şeyi biliyorum , ama soluk borumu kesip , burnumun ucunda sızıya dönüşen hissi ne yapacağımı bilmiyorum.
Pucca_ Küçük aptalın büyük dünyası

Hepimiz ortak bir ruhu kullanıyorduk. İyilik aynı iyilik, kötülük de aynı kötülüktü; sadece oranlar insandan insana değişiyordu. Birimiz öldürebiliyorsak, hepimiz öldürebilirdik; birimiz yalancıysa, hepimiz yalancıydık; birimiz aldatabiliyorsak, hepimiz aldatırdık. Rahibe Teresa'yla Karındeşen Jack'i ayıran çizgi aslında hiç de kalın değildi. Sonuçta özümüz aynıydı, içimizde her duygunun tohumları vardı, iyiliğin mi yoksa kötülüğün mü tohumlarının sulanacağına ise şartlar ve talih karar veriyordu. Birimizin günahı hepimizin günahıydı.

Bu akşam anladım ki, bir insan diğer bir insana bazen hayata bağlandığından çok daha kuvvetli bağlarla sarılabilirmiş."
(Kürk Mantolu Madonna)

-Hayır, gitme dedi kral, seni bakan yaparım...
- Bakan mı? Ne bakanı?
- Adalet Bakanı.
- Yargılanacak kimse yok ki!
- Öyleyse kendi kendini yargılarsın, dedi kral. Kendini yargılamak başkalarını yargılamaktan daha zordur. Kendini iyi yargılamayı başarırsan, gerçek bilgeliğe eriştin demektir.

Küçük Prens - Antoine de Saint-Exupéry

"Yine de beddua edemem sana;
Allah ne mutluluğun varsa versin.."

-Özdemir Asaf-

Nerede olursa olsun,bir sözün ebedi olabilmesi için
öncelikle edebi olması gerekir.

Ah mine'l-Aşk - İskender pala

Kendi adıma üzüldüm" diyemediğimizden ,"senin adına sevindim" dediğimiz anlar vardır.. ' Elif Şafak

"Artık öğrendim ki; kimi sevdiğin önemliymiş.
Uzun yolu göze alamayana kelebek olunmazmış.
Nefesi yetmeyenle dipte hazine aranmazmış.
Aşkın ibadetini bilmeyene bayram bağışlanmazmış..."

- İclal Aydın-Evlerin Işıkları Bir Bir Yanarken

“Aldanmışlar arasında, doğru kavrayışlı bir adam, tüm saat kuleleri yanlış zamanı gösteren bir kentte, kendi saati doğru olan bir adama benzer. Saatin gerçekte kaç olduğunu bir tek o bilmektedir; ama bu onun ne işine yarar? Tüm dünya yanlış zamanı gösteren kent saatlerine göre davranmaktadır; hatta bir tek onun saatinin doğru zamanı gösterdiğini bilenler bile.” Schopenhauer

şerh düşüyorum sözlerime, korkma ben varım!

murat menteş korkma ben varım

Mucizeler kediler gibidir. Aramaya çıktığınızda bulamazsınız, fakat beklemediğiniz anda kucağınıza atlayıverirler.
Meriç Eryürek - Tarumarname
$mucize.jpg

üç şey seçtiler cennetten çıkarmak için:

Bir: Kelimeler

İki: Aşk

Üç: Annelik duygusu

Kelimeleri Adem yanına aldı, annelik duygusunu taşımak Havva'ya kaldı.

Ama aşk çok ağırdı.

İkisinin de, aşkı tek başına taşıması mümkün olmayınca, ikisinin zembili de aşkı bir başına kaldıramayınca, bölüştüler yükü. Yarısını Adem sırtlandı, aşkın yarısı Havva'ya kaldı.

Öyle sert düştüle ki dünyaya, bu fenaya, Adem2in dizlerinin bağı çözüldü, ciğerleri yandı. Nutku tutuldu. Üçüncü defa, bildiği kelimelerin hepsini önce unuttu. Sonra bir kısmını hatırladıysa da o bir kısmını kıyamete değin unuttu.

Aşk? Daha yollarda sakin durmamıştı bir türlü. Kabına sığmamıştı. Bir yarısı yollarda kayboldu. Getirebildikleri ancak öbür yarısıydı.

O gün bu gün yeryüzü kelimeleri yetersiz, aşk bu dünyada kusurlu.

Annelik duygusu?

Havva'nın cennet duygusu.

Gönül evinde, kadın bedeninde, tastamam duruyordu."

bu hangi kitaptan..çok güzelmiş..

Back