- Konu Sahibi incitanemtuana
-
Külli nefsin zaiktül mevt..
Her nefis ölümü tadacaktır.Sizi bir imtihan olarak kötülük ve iyilikle deneyeceğiz Hepiniz de sonunda bize döndürüleceksiniz. (ENBİYA/35)
Evet her ölüm erkendir bence de..
Rabbisine geç kavuşanlar kötü diye bir yargıya varmak ne kadar doğru bilemiyorum bu gayba ve İlmi iradeye dayanan bir mesele o yüzden derin yorum yapmaktan ve bilmeden sapmaktan Allaha sığınırız..
Hayırlı hayatlarımız olsun inşallah,düğün gibi olsun Ona kavuşma anımız..
Her nefis ölümü tadacaktır.Sizi bir imtihan olarak kötülük ve iyilikle deneyeceğiz Hepiniz de sonunda bize döndürüleceksiniz. (ENBİYA/35)
Rabbisine geç kavuşanlar kötü diye bir yargıya varmak ne kadar doğru bilemiyorum bu gayba ve İlmi iradeye dayanan bir mesele o yüzden derin yorum yapmaktan ve bilmeden sapmaktan Allaha sığınırız..
allah hayırlı ölümler nasip etsin cümlemize...............
İyiler - kötüler bu alemdeki görevlerini tamamladığında başka aleme göç ederler.
İyilere doyum olmaz - hangi yaşta göçmüş olurlarsa olsunlar - arkalarında büyük
bir boşluk ve yüreklerde iz bırakırlar. Onların gidişi hep erken gibidir.
Oysa zalimlerin varlıkları ağırdır - yordukları üzdükleri için kalışları uzun gibidir.
Her kişi neylerse kendine eyler - iyinin ödülü - zalimin zulmü kendinedir.
Altın yere düşmekle değer yitirmez - katran göklere de çıksa katrandır.
Gene derinlere daldırdın bizi incitanemtuanam yüreğine sağlık.a.s.
incitanemtuanam yüreğine sağlık. çok güzel bi yazı yine. okurken çok şey düşündürdü bana.
ölmüşlerimizin mekanları cennet olsun nur içinde yatsınlar.
Cezmi Ersöz’den...
“Birini ay çağırır yanına, öbürünü uçurumlar, bir diğerini denizler... İyiler hisseder önce iyiliklerine bu hayatta yer olmadığını... Ama acı verir onlara iyiliklerini karanlık bir yerde gizlice terk etmek... Bu yüzden ne kadar acı verse de, ait olmadıkları bu dünyayı herkesten daha çok ciddiye alırlar... Geride kalanlar bilmeseler de onların incitilmiş kalpleri sayesinde yaşadıklarını... Sonunda iyiler erken ölür...”
bir yerde okudum paylaşmak istedim...harika cümleler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?