• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyiki Sezeryan Olmuşum Diyenler

8 gün oldu hala dikişlerim batıyor... karnıma baktıkça sinirlerim geriliyor.. 2 gece yattım.. inanılmaz yorgunluk ağrılar..ilk ayağa kalktığımda kolidora çıktım iki büklüm yürümek için gözlerime inen siyah perde şuurumun gidip gelmesi kulaklarımdaki uğultuyu hatırlamak istemiyorum... üzerimden terler boşaldı.. yatağa zor attım kendimi.. 2. gün akşama doğru bebeğimi oturarak emzirebildim..altını temizledim... 4 tane serum yedim..hala kolumda ağrısı.. normal doğumu çok istedim ama sezeryan olması gerekti işte... doğunca bebeğini görüyomuşmuşsun hade ordan ağlayınca alamadım kucağıma emziremedim sevemedim ilk gece... öööyle yattım kıpırdayamadan... herkesin aynı geçmiyor belki ama ağır geçirende tam ağır geçiriyor... ertesi gün kalktım işimi yaptım koştumettim diyenlere şaşırıyorum....

ben de sezeryan oldum,çok güzel geçti ,öyle baş ağrısı falan olmadı,ilk gün biraz dikişlerden dolayı ağrı hissettim ama dayanılmayacak gibi değildi.bende biraz gaz çıkarma sorunu oldu o kadar...
bebeğim tersti,sezeryan oldum, hamileliğimin ilk günleri de sezeryan kararındaydım,doğuma yakın normal istemiştim,bu kez bebeğim dönmedi..:)

bende sezeryan oldum maşallah diyeyim nazar değmesin ameliyat masasında ayıldım yarım saat olmamıştı kızım odaya gideli ve hemen emzirdim normal doğum olsa bu kadar kolay olurdu üstelik genel anesteziydi 6 saat sonra yürüdüm çok değil korktum daha doğrusu hemşire sürekli başın dönerse söyle falan diyince yürümek istemedim dikişlerimin çok fazla ağrıdını söyleyemem hafif hafif sızladı dayanılmayacak gibi değildi sonra gece kayınvalidem bebeğe bakmak için yanımda kalmasına rağmen fosur fosur uyuduğu için bebeğim ağladı ve kendim bi gayret kalktım kalkış o kalkış sonrasında zaten yürüyünce gazımda çıktı

Benimde erken doğum oldu bebeğim zaten 2kilocuktu ama 16 saat sancı çektim ama çocuk kendini süremediği için 6 santim açılmam olmasına rağmen bebeğimin kalp atışları zayıflayınca mecburen genel anesteziyle sezeryan oldum normal doğum sancısı o kadar korkunçtu ki sezeryanın ayılınca olan sancısı bana hiç koymadı zaten ağrı kesici yapıyorlar 20 dakka sonra geçiyor ,bebeğim zaten kuvezdeydi ama 3.gün taburcu odum ve anne odasına indim orda hep süt sağıp çocuğumla bazen de kendim ilgilendim yani bana göre sezeryan daha telaşsız ve kolay 2.ye hamile kalırsam yine kesinlikle sezeryan çünkü normal doğumun yok ağrım başladı kaç dakkada bir yok açılmam ne kadar? yok sunni sancı gerek, aman suyum geldi ....Bu telaşlar ve o dayanılmaz sancılar bana göre değil ama belki benim ağrı eşiğim düşüktür ve ben doğuramadım kimiside kolaycacık doğuruyor yani kişiden kişiye değişiyor tamamen size kalmış....

Ben kesinlikle iyi ki sezeryan yapmışım diyorum.oldukça memnunum hemen kalkıyorsun ayağa dedikleri daha doğrusu korkuttukları gibi değil sonrasında sancı falan hikaye.zaten bebeğini kucağına aldı mı hepsi geçiyor...

peki annem keşke sezaryen olmasaydı diyen bebek yok mu? yok tabi, çünkü henüz yazamıyorlar, çünkü minikler. bir olayı değerlendirirken sadece annenin çektiği acı irdeleniyor? sezaryenle alınan bir bebek neler hisseder tüm yorumları okudum buna dair 1 kelime göremedim. gereksiz sezaryenin bebek üzerinde son derece olumsuz etkileri vardır, dileyen bu sözüme kulak verebilir, dileyen gene bildiğini okuyabilir. kolay gele.

Ben sezeryanla doğmuşum, iyi ki de öyle olmuş:)Annemin sağlığı tehlikeye girmemiş, ben de abim de son derece sağlıklı olmuşuz.

bende iyiki sezeryan olmuş diyenlerdenim.
çok korkuyodum ama hiç korkulacak bişey yokmuş.
yattım kalktığımda prensesim yanımdaydı.
sanki doğum yapan ben değildim.
dayanılmıcak bir ağrı olmuyor kesinlikle
hiç zorluk çekmedim.yine olsa yine sezeryan derim..

ramazan ayında sezaryen ile doğum yaptım çok rahat geçti 2 gün ağrılı oldu tabi ama 3 gün sonra ayaklandım sahura bile kaldırmıştım eşimi 3 yıl geçti hiçbirağrı sızı yok izi bile kalmadı

bende 8 ağustozda doğum yaptım arkadasında dedığı gıbı yıne olsa yıne sezeryan derım harıka bır doğum hıkayem var bunu harıka dıyerek anlatabılıyorum keske duygusal bağlamdaa gücüm olsaydı cok guclu bır yapıya sahıbım ama isteğe bağlı sezeryann yaptım ıyıkıde yapmısım amelıyata gırdım doktorum nıye geldın dedı ben kızımı alıp gıdıcem dedım amelıyathanede espır falan yapıyoruz derken olan oldu 25 dakıkada uyanndım kızım nurum fınfık kurdum geldı emzırdım 5 saat sonra kalktım yata bıle kendı gucumle gectım hemsıreler sasırdı sadece ayağa kalktığımda tamam ben amelıyat olmusum dedım cuk bişey oturdu sonra hep gezdım hemsıreler kendını yorma dedı ama doktorum gördu bırakın gezsın yarası cabık gecer dedı ööylede oldu ama bunye meselesı her kalktığımda zorluk cektım ama yatağıma gecerken her seferınde kolay yattım dedımkı iş gezınmek gazı cıkarmak cok rahatım eve geldım 3 gun sonra evımı temızledım herkez pesımde kosuyodu yat dıye allahım herkeze kolay doğum nasıp etsın

iyi ki epidural sezeryan olmuşum... hem bebeklerimin doğduğu anı gördüm hem de çok rahat bir doğum sonrası geçirdim. hiçbir şikayetim ağrım sızım olmadı... ama doğum esnasında kendimden kaynaklı gereksiz bir korkuya kapıldım...o doğum anını tekrar tekrar yaşamak isterdim...

Ben de sezeryan olanlardanım. Spinal anestezi ile olduğum için bebeğimi ilk ben gördüm. Aslında bebeğimi ilk ben göreyim diye bir takıntım olmadı hiç ama Allah'a şükürler olsun bu güzel anı bana yaşattı. Sezeryan kendi tercihimdi, doktorumu güç bela ikna ettim. Belki normal doğum olsa daha da rahat geçerdi ama bildiğim birşey var ki; bebeğimle ilk günden beri ilgilenebildiğim. Hemen ayağa kalkabildiğim, her türlü ihtiyacımı tek başıma giderebildiğim vs. Bunlar sebebiyle iyi ki de sezeryan olmuşum diyebilirim.Yaşadığım tek sıkıntı 3 gün sütümün neredeyse hiç gelmemesiydi ama hepsini unuttum :)

peki annem keşke sezaryen olmasaydı diyen bebek yok mu? yok tabi, çünkü henüz yazamıyorlar, çünkü minikler. bir olayı değerlendirirken sadece annenin çektiği acı irdeleniyor? sezaryenle alınan bir bebek neler hisseder tüm yorumları okudum buna dair 1 kelime göremedim. gereksiz sezaryenin bebek üzerinde son derece olumsuz etkileri vardır, dileyen bu sözüme kulak verebilir, dileyen gene bildiğini okuyabilir. kolay gele.

sana sonuna kadar katiliyorum.

biryerde okumustum,
normal dogumda bebek dogum anina hazirlaniyor ve bekliyormus. ama beklemedigi bir anda sezeryanla , cok sevdigi anne karnindan alinmak ; cocukta travma ve depresyona neden oluyormus

bende iyiki sezeryan olmuş diyenlerdenim.
çok korkuyodum ama hiç korkulacak bişey yokmuş.
yattım kalktığımda prensesim yanımdaydı.
sanki doğum yapan ben değildim.

dayanılmıcak bir ağrı olmuyor kesinlikle
hiç zorluk çekmedim.yine olsa yine sezeryan derim..

iste bu cumleniz cok onemli.
bense bunun yerine dogum anina taniklik etmeyi, bebegimi sonuna kadar hissetmeyi isterdim.
umarim normal dogum yapabilirim

Son düzenleme:
Ben de 31 temmuz sabahı sezaryenle doğum yaptım. Arkadaşlarım bilir, hepsi nst sonuçlarımı gördü. Sancılarım 3 gün önce başladı. 3 gün evde doğum sancısı çektim. Ama 5 dakikada 1 'e düşmediği için gitmedim hastaneye. Normal doğum yapacağımı düşünerek o ana hazırlandım. Bu konu ile ilgili videolar izledim, yazılar okudum. Hatta nefes egzersizleri ile hamile yogası bile yapmaya başladım.
31 temmuz sabaha karşı sancılarımın şiddeti arttı ve birkaç saat sonra hastaneye gittik. Acilde normal doğum olacağını söylediler. Sancı odasında doktor çatı muayenesi yaptı, ultrasona baktı ve çatı darlığından acil olarak genel anestezi altında sezaryene alındım. Doktorumdan hiç şikayetim yok, hastanenin en iyi doktoruydu çünkü. Ben sezaryenden hoşnut değilim. Öncelikle daha gitmeden, narkozdan önce, o sancıyla bir güzel sonda taktılar, hiç unutmayacağım acısını. Gözümü kapadım, açtım 15dk geçmişti. Sanki kılıçla doğranmış gibi acı çektim. Hemşireden ağrı kesici yapmasını istedim de akıllarına geldi bana iğne yapmak. Sondadan çok canım yandı, ayaklarımı kıpırdatamadım. Sabah 10 buçuktan akşam 7'ye yedi şişe serum yedim. Oysa 2. gün gelen sezaryenli hanım 3 şişeyle kurtardı. Saat 7 buçukta sondayı çekerek çıkardılar, acısından perişan oldum. Heryer kan içinde kaldı. İçeriye ne hasar verdiyse 45 gün kanamam oldu ön taraftan. Akşam 7 buçukta yürüttüler. Çok canım yanmadı. Sadece çok kanamam oldu. Ben ilk gece perişan durumdayken yanımda yatan ve normal doğum yapmış kadın tırıs tırıs geziyordu. Karnımda olduğu gibi kaldı. Gelen giden "içeride bir tane daha mı var" diye dalga geçti. Pek hoşlanmadım sizin anlayacağınız.

ben de iyiki sezeryanla doğurmuşum diyorum. çok şükür hiçbir acı hiçbir ağrı hissetmedim. spinal oldum belden uyuşturmayla. süperdi kızımı ilk ben gördüm. doktorla sohbet ede ede doğurdum. 6 saat belden aşağı hissetmediğim için hissetmeye başladığımda hiçbir ağrım yoktu. sanki hiç doğurmamış gibiydim. aynı gün ayaktaydım. ertesi gün yemek bile pişirdim. annemin yoğun ısrarları sonucunda arada bir yatıyordum. neymiş nazar değermiş:1:

bende bende iyiki sezeryan olmuşum, genel anesteziydi benimki. ayılmak zor oldu ama çok acı çektim çok canım yandı diyemem. yine hamile kalsam yine sezeryan derim..

Bende iyiki sezeryan olmuşum diyenlerden biriyim.Kesinlikle pişman değilim.
Ayılma süreci sancılıydı kabul ama bunu bile bile sezeryan istedim ve pişmanda olmadım.
2 gün hastanede kaldım.3.gün eve geldiğimde hiç yatmadım. Sürekli ayaktaydım.
İsteğe bağlı sezeryan olduğu için beynen ve psikolojik olarak hep hazırdım.
Doktorum bile şaşırmıştı sezeryan olup da bu denli çabuk toparlandığıma.
Bunu bir de ameliyat sonrası hastanede odamda çok yürümeye çalışmama borçluyum sanırsam.

benim gözümdeki rahatsızlıktan dolayı ıkınmamam lazım. doğuştan çok ince olan bir tabakam ıkınınca yırtılabilir hatta yırtılır ve kör olurum.. aynı anda göz ameliyatında lazerle doldurulabilirse görme ihtimalim var. ama tabii riske alınamayacak bir durum. mecburen sezeryan olmam lazım.

moralimi düzeltecek şeylere ihtiyacım var..

şimdi bu konuya nasıl bir cevap vereyim bilemedim
iyi ki sezeryan olmuşum..evet iyi ki..ama nedeni bizim tek kat dolandıgını sandıgımız kordonun birkac tur bebegimi dolandıgına dogum anında şahit oluşumuz..yani büyük bir tehlikenin kapısından dönüşümüze bakarsam iyi ki derim kesinlikle..
epidrual sezeryan oldum ve hersey basından sonun cok güzel rahat gecti..bebegimin dünyaya gelişine şahit olmam onu öpüp koklayabilmem paha bicilemezdi bu acıdan da iyi ki diyorum kesinlikle..
ama yine de hep hayalim olan normal dogumu isterdim..şartlar uygun olsaydı..ki zaten son ana dek hep bunun için bekledik ama nasip degilmiş..dogum her sekliyle cok özel..ama doganın öngördüğü kurallar cercevesinde olması yani kendi akısında gitmesi sanırım daha saglıklı..saglık vsaire gibi mecburi sartlar ayrı tutulmalı tabi..ama normal dogumun da bir hikmeti kerameti var yani..herseyın hayırlısı saglıkla dogsun tek meleklerimiz..

Back