İyiki Sezeryan Olmuşum Diyenler

ben 13 kilo aldım hamileliğimde ama göbeiğim malesef tam olarak gitmedi ben de bi çaba sarf etmedim açıkçası bundan sonra sanırım spora ağırlık vermeliyim tabi yapabilirsem.ben de 2.gün ayağa kalktım ilk günler zordu gerçekten ama 1 hafta içinde tamamiyle iyileştim.

Son düzenleme:
evet bende epudiral sezeryan oldum. doğum hanede sancı çekenler aklıma geldıkce hiçte pişman değilim diyorum. ağrım da olmadı pek. cabuk atlattım.

peki annem keşke sezaryen olmasaydı diyen bebek yok mu? yok tabi, çünkü henüz yazamıyorlar, çünkü minikler. bir olayı değerlendirirken sadece annenin çektiği acı irdeleniyor? sezaryenle alınan bir bebek neler hisseder tüm yorumları okudum buna dair 1 kelime göremedim. gereksiz sezaryenin bebek üzerinde son derece olumsuz etkileri vardır, dileyen bu sözüme kulak verebilir, dileyen gene bildiğini okuyabilir. kolay gele.

spinal anestezi ile oldum. ilk 1 hafta ağrılarım oldu ama hata bende de var, dinlenmedim hiç. her gelenle oturdum kalktım. 8 haftalıkken spora başladım. oğlum 11 aylık gayet memnunum. sadece iz kötü duruyor, o da 1-2 yıl içinde düzelirmiş.

ben keşke annem beni sezaryen ile doğurabilseymiş diyenlerdenim. 4900gr olarak 3 gün süren sancı sonunda vakumla doğmuşum. annemin ne hale geldiğini sen düşün. bebek kilolu değilse anne çok kilo almamışsa falan yani herşey NORMAL ise tabiki normal doğum en iyisi ama normal olamıyorsada inat uğruna anneyide bebeğide zorlamak çok gereksiz.

aslında 3 gün süren sancılar, doğumla ilgili bilinnn pek çok şey, profesyonel bir doktorun elinde kaygı verici olmaktan çıkıyor sanırım. mesela doğum masasına yatarak doğum yaparken yerçekiminden faydalanmak mümkün olmuyor, bu yüzden çömelerek doğum yapmanızı destekleyecek, sizi anlayacak ebelere, doktorlara ve sağlık yardımcılarına ihtiyaç var. vakum da çok travmatik bir durum değil aslında, kullanılan çok doğum duydum ama travmatik bir durum duymadım. keza forseps de öyle. sadece adları biraz ürkütücü geliyor sanırım annelere.

normal doğurmamanız için alenen kandırıldığınız bir ülkede normal doğum yapacağım diye tutturmak hiçbir zaman inat kategorisinde değerlendirilmemeli diye düşünüyorum.

sonuçta anneniz sıkıntı çekmiş olabilir ama bugün gerek fizyolojik gerek psikolojik anlamda yaşadığınız avantajlar varsa annenize o sıkıntıları çektiği için bir kez daha teşekkür edin derim.

ben doğumların çoğunluğunun sezeryan olduğunu düşünmüyorum devlet hastanelerinde ben sezeryan istiyorum diyemiyorsunuz bakın zeynep kamilin ya da zekai tahirin oranlarına açık ara normal doğumlar önde özelde sezeryan fazla evet onu da tamamen doktorlara yüklemek bence onlara yapılan haksızlık biz anneler sezeryan istiyoruz onlar da uyuyor zaten öyle avrupada insanların dediği gibi herkes normal doğurmuyor orada da özel hastanelerde sezeryan oranı yüksek (bizim ki kadar olmasa da) bence bunu tartışmak çok anlamlı değil tercih meselesi

kızlar bişe sormak istiyorum. diyelim ben sezeryan olucam kaçıncı hafta sezeryana alıyorlar?? ve doğum yaptıktan sonra kaç gün hastane de kalınıyor ???

kızlar bişe sormak istiyorum. diyelim ben sezeryan olucam kaçıncı hafta sezeryana alıyorlar?? ve doğum yaptıktan sonra kaç gün hastane de kalınıyor ???

doktora göre değişiyor. bazı dr lar 37. hafta içinde almayı uygun görüyorlar. bazıları sonuna kadar bekliyor. bir sıkıntı yoksa 38+ olmadan alınmamalı bebek. hatta 39+ bile olabiliyor.
bazı hastaneler 1 gece yatırıyor bazı hastaneler ise 2 gece. onu dr un ve hastane ile görüşmelisin.

ben 1 kere doğum yaptım henüz.yorumu hem normal hemde sezeryan olmuş kişiler yapsa daha doğru olur bence. ben sezeryan oldum herhagi bi sıkıntı yaşamadım çok şükür halimden memnunum yani ama normal doğumu da yaşamak isterdim benim zorunlu sezeryandı ama gönlümden geçende sezeryandı açıkcası

zeynep kamil kasap dükkanı gibi, kim demiş normal doğumlar açık ara önde diye? hani istatistik? rakam verin bana. anneleri bilerek manipüle ettiklerini kandırdıklarını pek çok kişi biliyor da söyleyemiyor. maalesef zeynep kamil çok kalabalık olduğu için annelerin sancılarını beklememek için uğraşmamak için yok bebeğinin kalp atışı zayıfladı yok şöyle oldu yok böyle oldu diye ya sunni sancı dayıyorlar ya hemen sezaryene alıyorlar. yazıklar olsun hesabını, bu zulmün verecekler...

nagihancım, bebeğin sancılar gelmeden doğum başlamadan alınması çok tehlikeli. bakma sen doktorların bilmemkaçıncı haftada gelişimi tamamlandı dediklerine. Allah'tan daha mı iyi biliyor sence doktorlar. Bebeğin gelişimi tamamlanınca Allah zaten doğumu başlatıyor...

Lütfen bebeğinizin hakkına geçmeyin. O doğum başlayana kadar karnınızda kalmalı.

eğer ki doğum kendiliğinden başlamışısa bahsettiğiniz haftalarda bebeğin alınması zulümdür. Bebeğin sağlığını ciddi şekilde etkiler.

gözünüzü seveyim yapmayın hanımlar... biraz tefekkür edin, kanmayın her doktorun söylediği kandırmacaya...

ii ki sezeryan olmuşum.çok kolay ayaklandım.tabi hiç acım ağrım olmadı desem yalan olur.ama korkulacak bişey deildi.tabi bu kişiden kişiye değişir.
bebeğin kendi isteği dışanda sezeryanla doğurtulma konusuna gelince.evet rahatlarını bozmak çok can sıkıcı bi durum.bende çok huzursuzdum.cuma gününe planlı sezeryan olacaktım ama oğlum salı gecesi kendi gelmek istedi ve öyle sezeryan oldum.yani mutluyum zorla çıkarmadık oğluşumu.

gözünüzü seveyim yapmayın hanımlar... biraz tefekkür edin, kanmayın her doktorun söylediği kandırmacaya...
herkesin istediği gibi doğum yapma hakkı vardır ve bu kimseyi ilgilendirmez. siz normal doğum yapın ama kimseyi eleştirmeyin lütfen. herkesin kendi fikri kendi hayatı..

bende 3 sezeryanımı nısanda yaptım fazla agrım olmadı
sezeryan sonrası bol su içip yuruyunce hersey yoluna gırıyor

normal doğum olsun diye çok zorladım ama olmadı hakkımda hayırlısı böyleymiş suyum sınırdaydı son günlerde bitmişti bebeğimi riske atamazdım zaten suyum az olduğu için bebeğim normal doğumu kaldıramayabilirdi.mecburen sezeryan oldum.iyiki sezeryan oldum demiyorum nasip böyleymiş diyorum.

ben kendi isteğimle sezaryen oldum,iyi ki olmuşum,geriye dönsem yine sezaryen olurdum.doktorum normal doğum taraftarı bir doktordu,normal isteyenlerde 42. haftaya kadar bekletiyordu, ama sezaryen benim isteğimdi.sondayı ben uyanmadan takmışlar,ağrı kesiciyi de ameliyathanede yapmışlar,yani uyandığımda hiç ağrım olmadı. ilk gün tabiki çok rahat hareket edilmiyor ama okadar da olur ameliyat sonuçta,ertesi gün gayet rahattım,zaten 1 gece yattım hastanede. zaten ameliyat yeri yapıştırma olduğu için,öyle pansuman dikiş alma olayı da olmuyor. sonuç olarak hiçbir zorluğu yok. kızım 15 aylık 2 kilo fazlam kaldı sadece,göbek de yok sayılır. yani sezaryen de mutlaka kilo kalacak diye bişey yok

13.08.2010 da sezeryan oldum. bir daha doğum yaparsam yine sezeryan olurum. çok memnun kaldım herşeyin planlı olması süper birşeydi. o günü geri istiyorum yaa...

ben de sezeryanla dünyaya getirdim bebeğimi hemen ilk gecede de ben ilgilendim bebeğimle ağrım yok denecek kadar azdı 2. gün eve geldim evimin işini de yaptım yemeğimi de bebeğimle de ilgilendim
tekrar hamile kalsam yine hiç düşünmeden sezeryan tercih ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…