• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi giden bir şeyi mahvetmek?

ecesoguksu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2024
92
5
1
25
Önceden hep iyilik yaptığım halde bunlar bana taş olarak geldiği için artık birisi bana iyi gelse direkt şüphe arıyorum. Diyorum yani bir açığı illaki olmalı ya bu kadar mükemmel olamaz. Sonra aramaya başlayınca kavga çıkıyor karşı taraf irite oluyor, uzaklaşıyor. Açık arayacam derken sinirleniyorum ağzımdan kötü laflar çıkabiliyor. Bunları cidden nasıl önleyeceğim? Asla akışa bırakamıyorum sürekli birisi yanlış yapacak gibi geldiği için kontrolü bırakamıyorum.

Bu kadar hesap kitap yorar, ayrıca da pek bir faydası dokunmaz.
Hata gördüğünüz zaman karşılığını verirsiniz, biter gider.

İyilik yapmak da biraz al gülüm ver gülüm ilerlemeli. Yani kendinizi kullandırtmadan. Fazladan iyilik istendiğini hissettiğinde ipe un sereceksin. Kavgaya gerek de yok.

Kendinize güveniniz tam olsun. Kendi başınıza güçlü olun. Ayaklarınız öyle sağlam bassın ki yere kimse sizi yıkamasın. Böylelikle başkasının yaptığı yanlış sizi yıkamaz. O zaman güvensiz bir şekilde, öküzün altında buzağı arar gibi sürekli karşındakinin açığını arama ihtiyacı da duymazsınız.

İyilik yap denize at derler ben hep bu mentalite ile bakıyorum olaya başkasının iyilikleri altında sürekli bir mana arayarak ömür geçmez maalesef kötü bir insansa zaten illaki ortaya çıkar.

İnsanların size isteseler de kötülüklerinin dokunamayacağı nazik bir mesafeyle kurun sosyal ilişkilerinizi. Yani evleneceğiniz kişiyi ayrıntılı düşünün kılı kırk yarın tabii ki ama arkadaş filan bu kadar incelemenin sınavlara sokmanın ne manası vat

O zaman asosyal olacaksınız konu sevda ise hic kimse ile konusmayacaksiniz herşey risk o riski almak zorundasınız .Sevmek sevilmeme riskini kazanmak kaybetme riskini yaşamak ölmek riskini almaktır.Hayati seyredemezsiniz.Yaşamak gerek .Başımıza gelecek herşeyi engelleyemeyiz basimiza gelenlerin sonrasında tetcihler yaparız.Mesela bizi üzeni uyarırız .Devam ediyorsa üzmeye kalmakta gitmekde seçimdir.Bizi aldatacak olana engel olamayız.Fakat hayatda akıllı seçimler yapmış işi gücü olan insansak onu hayatımızdan cikarmakda bir secimdir bile bile devam etmekte.Yada annesine düşkün birini koca yapıp onunla uğraşmakta bir seçimdir.Herkes potansiyel kötü değil böyleleri olsada.Onemli olan bizim birşeyi anladığımız an durduğumuz yer bu hayatda.Yani sizin bir duruşunuz olsun bu yaşamda buna uymayanlara sinir olmayın yok verin

Back
X