Iyi davranışların sürekli suistimali

Terazikizi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2014
397
216
Merhaba hanımlar, üniversite hayatımda geçmişimi göz önünden geçiriyorum da insanlara çok yardım ettiğim için çok pişmanım ama çok geç, hep kendimi ders vs konularında kullandırıp sonrada olumsuz davranışlar gördüm, şu an o kişilerin çoğuyla görüşmüyorum bile, aman kalmasın diye mat dersine yardım ettiğim , çalıştırdığım kızla aynı proje grubuna düşmüştük mesela, kız bize güvenerek gelmesi gereken lablara bile gelmedi, böyle olunca hoca gruptan onu çıkarttı, sonra benle grup arkadaşıma iftira attı filan bunlar hep aklıma geliyor, çok üzülüyorum böyle davranışlar görmeme adına kendimi eğitmem lazım da neler önerirsiniz ?

şimdi daha deneyimlisin insanlara karşı, bu artı aslında senin için, geçmişi düşünme artık, bundan sonra daha dikkatli adım at

İyilik yap denize at. Yaptığın iyiliklerin karşılığında kötülük görsen de hayattan bi şekilde bunun karşılığını fazlasıyla alacağına inanıyorum. Tabi bundan sonrası için daha temkinli davranırsın.

İnsanlar nankördür. Haddinden fazla yardım etmeyin. Herkes üzerine düşeni yapmalı. Misal ders notları dediniz. Öğrencilerin zaten ders çalışması ve not tutması lazım. Üzerine düşen görevi yerine getirmiyor bu kişiler zaten. Onlar gününü gün ederken, nasıl olsa birilerinden notları kaparız düşüncesi ile bencil bir hayat sürerken, sizin onlara ders notlarınızı vermeniz doğru değil. Bu iyilik bile değil. Onlara kötülük bile yapmış oluyorsunuz.

Bunda da haklısınız ama mesela birine ders çalıştırdım kalmasın diye sonra proje yüzünden iftira attı o donem moral bozukluğundan dolayı düşük aldım ne denirki, aymı hataları yüksek lisansta yapmak istemiyorum, insanlar beni umuşak yüzlü bulup kullanmaya çalışıyor .

Universite hayatiniz cok mu gecmiste kaldi ya da ben mi yanlis anladim bilemiyorum. Ama eger gecmise bu kadar takintiliysaniz bir yardim almanizi oneririm cunku gelecege gecmisteki olaylarin pismanligini dusunerek saglam kafayla bakamazsiniz.. bu herkesin basina gelen bisey aslinda hepimiz yardim almaliyiz kafamizdaki bu sorunlari savusturmak icin

Yok hayır daha bu dönem mezun oldum.

Yok hayır daha bu dönem mezun oldum.

Ama bakin bence bu gecmise baglilik sizin yuksek lisans bararinizi da etkiler. Bu sizdeki bir butunun sadece parcasi aslinda proje ornegi ufacik birsey. Daha gecmisteki seyleri hatirlayip pisman oldugunuz oldu mu hic

Üzülmene gerek yok insanoğlu her yaşadığından bir tecrübe kazanıyor.Kendini sev. Önce kendini düşün. Gerektiğinde iyilik yap, aşırıya hiçbir zaman kaçma.

İnsanlara temkinli yaklaşın. Hemen güvenip fedakarlık moduna girmeyin.
Önce izleyin onları, diğer insanlarla olan beşeri ilişkilerini takip edin derim ben.
Evet fazla korumacı bir davranış ama sizi sizden başkası düşünmez.
Çıkarların başladığı yerde dostlukların bittiğini hep görüyoruz ne yazık ki.
Hak etmeyene selam bile yok tabir-i caizse...

Çok haklısınız işte bunu üniversite birinci sınıfta öğrenmem lazımdı çok ama çok kullandırdım kendimi.

Asagi yukari yasadiklarini bircok insan yasamistir yada daha kotu haksizliklara ugrayan bu tur durumlarda onceden ben de kafaya takardim ama sadece kendime zarar verdigimi farkettim gecmiste yasanmis umursama gitsin inan bosvermeyi ogrenince kafam daha da rahatladi sanki hatta sevinmelisin bunlari o zaman yasamasaydin simdi yasayacaktin bunlar hep tecrube dedigim gibi istemedigin bir seyle karsilasinca bosvermeyi ogrenmek lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…