• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme iyi bir kahve nasıl yapılır??

heath_19

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2007
2.552
3
0
36
Diğer
arkadaslar ne olur sakın bana gulmeyın kahve yapmayıda bılmıyormusun dıye :sm_confused: bı ay ıcınde ıstemeye gelceklermıste o yuzden telas bastı kaydirigubbakcemile2
aslında nasıl yapılır falan o kısımları bılıyorum ama mesela herkesın yaptıgı kahve kopurmez -tatlicadiarzu-
mesela kimi kahvesı ne kadar cok olursa o zaman kahve guzel olur dıyo
kımı sekerle kahveyı once bı guzel harmanlarsan kahve guzel olur dıyo :teselli:
ben cok kahve yapan bırı deılım yanı senede bı kac defa o yuzden pratıgımde yok delikafadulden

sımdı sızden rıcam şöyle guzel bol kopuklu bır kahve nasıl yapılır rıca etsem anlatırmısınız :utangac:
mesela orta sekerlı bı fıncan kahve en ıyı nasıl yapılır ??? :çok üzgünüm:

Canım benide 1 ay önce isteidler.öyle paniktimki
kahve nasıl köpüklü olur diye ne araştırmalar yaptım.
Gittim bakır cezve aldım.soğuk suyla yaptım.her fincan başı kahve şeker koydum
ocağa koymadan karıştırdım.
Ocaktayken hiç ellemedim köpürdü:
Sevgilimnkinede bi güzel tuz koydum:)afiyetle içti:)
ama amaaaaaaaaaa
şunu anladımmmmm
öyle telaş yapmıştımki aylar öncesindennn senin gibi
meğer boşunaymış herşey kendiliğinden oluo.
Kimse kahveye bakmıooo.sende yetşitirme telaşından geçip bitio.
Alalh tez zamanda hayırlısıyla atlatmak nasip etsin

amınnnnnnn insallah dedıgın gıbı gecer gıder :)) bıde ınsallh kımsenın ustune dokmeden hallederım.
tuzlu kahve ıcırmeyı bende dusunuyorum ama işin ucunda espırı yapım derken resıl olmakda var dıye vaz gectım :))

hee bırde kahve bakır cezvede daha mı guzel oluyooo???

şu basit kahve makineleri var marketlerde satılıyor galiba plastik olanlar.
onunla kahve çok güzel oluyor.

canım ben onu hıc kullanmadım bıde mısafırın baya bı kalabalık olacagını dusunursek o yetıstırmez sanırım kahvelerı :S

kahve makineleri süper sonuç veriyor
en basiti marketlerde 5 ytl falan satılan plastikler var onlardan alabilirsin köpük garantili ben her gün kullanıyorum kahveyi çok severim
kahveyi yapman 3 dk sürmüyoo

şu basit kahve makineleri var marketlerde satılıyor galiba plastik olanlar.
onunla kahve çok güzel oluyor.

aklimdan geceni soylemissinkaydirigubbakcemile5 kahve makinalari gercektende iyi sonuc veriyor..arzumun kahve makinasida kullanisli ve guzel..ama cezvede yaparim dersen mutlaka cekilmis kahve al hem kopuklu oluyor ozel birseye gerek kalmadan hemde mis gibi kokuyor..a.s.

Son düzenleme:
biz 50 kişi falandık, bi akrabam mutfakta o plastik kahve makineleriyle yaptı
hem hepsi köpüklü oluyo, hemde bi kerede bi sürü kahve çıkıyo

4 kisilik fincan cikiyor hem iyi pisiyor hemde cabuk oluyor.pistiginde de uyari veriyor..hizli ve pratik cozummyerimseniben

ayy bılmyıorumvalla bızde 30 kısı falan oluruz galıba ısın komık tarafı bızım mutfak acık. yanı oturdukları yerden rahatlıkla ne iş yapıldıgı hep gorunuyo :(
kız kahveyıde makınede yaptı lafı olursa benım sıgorta atarda :))

ya ben oldum olası o plastik kahve makinelerini hazzetmiyorum kokuyor ve hemen kendini belli ediyor tek iyi yanı bol köpük çıkarması..
ya büyük bir kahve makinesi gerekli.... ya da büyük büyük 3 4 tane cezve alınıp aynı anda ocağın 4 gözünde de dikkatli olarak pişirilmesi lazım..ille yardım eden olacak kızlar kasmayın kendinizi:)kaydirigubbakcemile3
tatlı heyecanlar bunlar...
eğer bulabiliyorsanız bakır cezve ve en az 8 9 kişilik kahve yapacak kadar büyüklerinden alın derim....
sonucu bekliyoruz ama canım bak ben merak ederim....:lepi:a.s.

öncelikle hayırlısı olsun canım
kesinlikle musluk suyu kullanma tadı iyi olmuyor hazır su kullan ve buz gibi soğuk olsun
fincan başına 2 çay kaşığı kahve 1 çay kaşığı şeker koy çok az da karbonat(çay kaşığının ucuyla)köpürmesi için
bir kere karıştır başka karıştırma
arkadaşların dediği gibii kahve makinaları çok iyi oluyor

ya ben oldum olası o plastik kahve makinelerini hazzetmiyorum kokuyor ve hemen kendini belli ediyor tek iyi yanı bol köpük çıkarması..
ya büyük bir kahve makinesi gerekli.... ya da büyük büyük 3 4 tane cezve alınıp aynı anda ocağın 4 gözünde de dikkatli olarak pişirilmesi lazım..ille yardım eden olacak kızlar kasmayın kendinizi:)kaydirigubbakcemile3
tatlı heyecanlar bunlar...
eğer bulabiliyorsanız bakır cezve ve en az 8 9 kişilik kahve yapacak kadar büyüklerinden alın derim....
sonucu bekliyoruz ama canım bak ben merak ederim....:lepi:a.s.

tabıkı sonucu paylasırım ama ne zaman geleceklerıde bellı deıl kaydirigubbakcemile2
ıllakı yardım eden olur ama nedense ben kendım yaptımmı ıcım rahat edıyor delikafadulden

öncelikle hayırlısı olsun canım
kesinlikle musluk suyu kullanma tadı iyi olmuyor hazır su kullan ve buz gibi soğuk olsun
fincan başına 2 çay kaşığı kahve 1 çay kaşığı şeker koy çok az da karbonat(çay kaşığının ucuyla)köpürmesi için
bir kere karıştır başka karıştırma
arkadaşların dediği gibii kahve makinaları çok iyi oluyor

karbonat olayını eskıden bı kere duymustum sanırım :sm_confused:
ama hıc denemedım tadı cıkmıyo demı??

bugun annemı deneme tahtası yaptım delikafadulden
ve kahve yapıp tatlarına baktırdım
sonuc : kahvesı ne kadar bol olursa kahve o kadar ıyı oldu
kopuklerde ıdare eder :bbo:

arkadaslar usunmedım kalktım karbonatla denedım :1shok:
hanı iğne ucu kadar derlerya o kadarcık karbonat koydum :1rolleyes:
gercekten acayıp kopuklu oldu yaa :kahve::kahve: :dance:
kopuklerı hemende sonup kaybolmuyo hee karbonat tadıda olmadı :1hug:
tesekkur ederım bunu benımle paylastıgın ıcın a.s.

canım benimde kuzenimi istemeye geldiklerinde kahve makinesi kullandık kalabalık oldugumuz için 2 postada süper köpüklü bi şekilde hallettik öyle günlerde makine çok pratik oluyor köpük garanti oluyor. Ama illaki kendim cezvede yapıcam diyosan fincan başına 2 çay kaşığı kahve şekerini isteğe göre ayarlarsın suyunu koy ocağa koymadan bir kez karıştır kısık ateşe koy sakın karıştırma kaşık deymeyeceksin sonra kabaran köpüğü fincanlara paylaştırıp kahveleri koyucaksın.

kahve makinasında kesinlikle cok köpüklü oluyo ama cezvede yapılan kahvenin tadı gibi güzel olmuyo

Kızlarrrr benide yarın istemeye geliyorlar ben arçelik telve makinası aldım 10 dk 25 kişiye kahve yapıyorrrrrrr bol köpüklü süperrr :D

bikaç ay önce kardeşimi istediler baya kalabalık geldiler

biz kara kara düşünürken bu kadar insana nasıl kahve yapılcak die

bi arkadş imdadımıza yetişti..

bu japon pazarları felan ucuzluk yerlerinden birinden almış

bi kahve makinesi aslında çok basit bişiy böle pilastikten elektirikli

ama öle bi köpürdükü kahveler nefis oldu :)))

Back