• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iyi bir iletişim için

crazy46

dilber-i rana...
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2010
801
5
96
İstanbul
hanımlar , sizce insanlarla iyi iletişim kurabilmenin , onlarla aynı frekansları yakalayabilmenin sırları nelerdir? iyi bir iletişimin sırları nelerdir?

çok karışık aslında.. kimi insanı dinlemek yeterlidir kimisine sabır göstermek gerekir.. kimisinide önce tanımak gerekebilir baştan hiç ısınmayıp sonra sevebilirsiniz bi insanı mesela .. karışık durumlar yani :)

İletişim üzerine benimde kendimi geliştirmem gerekiyor.Psikolog yardımı alıyordum ama 2 aydır falan gitmiyorum onada.Kitaplar okuyorum bende...

bence insanlarla iletişim kurmanın en iyi ipuçları şunlardır :
1- çok iyi bir dinleyici olmak gerek
2- asla yargılamamak gerek
3- gözlerinin içine bakmak gerek insanların diyalog kurarken
4- ufak tefek temaslar olmalı ister bi anlık teselli için elini tutmak olsun, ister sırtını sıvazlamak. Beden dilini de kullanmalı insan
5- kişileri kendinize uydurmaktan çok farklı insanlara uyum sağlamaya çalışmak gerek. belirli kalıplar dışında olan hayat tarzlarını da merak etmek gerek
6- ve bence en önemlisi eğlenceli olmak gerek. psikolog gibi davranmamak insanlarla güzel vakit geçirecek aktiviteler yapmak gerek. çünkü en iyi kaynaşmalar bence eğlenceli ortamlarda gerçekleşiyor. :29: :86:

‎"Konuşabilmek" ile "konuşmayı bilmek" Arasında Büyük Bir Fark Vardır.
Mesela Çoğu İnsan İkincisini Bilmez...

İşte Bu Sebepten..

Son düzenleyen: Moderatör:
6- ve bence en önemlisi eğlenceli olmak gerek. psikolog gibi davranmamak insanlarla güzel vakit geçirecek aktiviteler yapmak gerek. çünkü en iyi kaynaşmalar bence eğlenceli ortamlarda gerçekleşiyor.

sanırım bu coook onemlı işin sırrı da bu gibi nabza göre şerbette sanki biraz iyi bir iletişimde ip ucu gibi

insanlarla iyi iletişim kurmanın yolları çevremden gördüğüm kadarıyla ;
arkasından dedikodu yapcaksın asla yüzüne kötü birşey söylemiyeceksin gerçekleri yüzlerine söylersen hemen kötü sen olursun
yaptığı iyi ya da kötü tamam deyip onaylayacaksın
çevremde hep yalakalar ikiyüzlüler iyi insan diye adlandırılıyor herkes böylelerini çok seviyor benden söylemesi

insanlarla iyi iletişim kurmanın yolları çevremden gördüğüm kadarıyla ;
arkasından dedikodu yapcaksın asla yüzüne kötü birşey söylemiyeceksin gerçekleri yüzlerine söylersen hemen kötü sen olursun
yaptığı iyi ya da kötü tamam deyip onaylayacaksın
çevremde hep yalakalar ikiyüzlüler iyi insan diye adlandırılıyor herkes böylelerini çok seviyor benden söylemesi

evet canım bu benımde cok rastladıgım ve sasırdıgım bir durumdur...malesef ınsanları anlamak güç...

'insan dürüst olmalı' gibi cümleler kurulur fakat gerçekten dürüst biri olduğunuzda hep taşlanan siz olursunuz çünkü sıradan değilsinizdir.:58: sonuç ;dürüstlük bu dünyada yer görmez...

bir yerde okumuştum diyelim hep dürüst oldunuz doğruları söylediniz herkes sizi böyle biliyor bir kez yalan söylediğinizde bütün doğrularınız sıfırlanır. (mantık ile ilgili) Onun için yalan söyleyin diyordu saçma gelebilir ama mantık kurallarına göre öyle 0 ile çarpma gibi

DÜNYADA YALAN SÖYLEMEYEN İNSAN YOK ÖNCELİKLE BUNU KABUL EDELİM BEN ASLA YALAN SÖYLEMEM KELİMESİ BİLE YALANIN ALASIDIR AMA YALANINDA İYİSİ KÖTÜSÜ VAR TABİ SINIRI BILMEK LAZIM GEREKTIGI ZAMAN HEPIMIZ YALAN SÖYLUYORUZ BEGENMEDIGIMIZ SAÇ MODELINE HMM GUZEL OLMUS DIYORUZ ICIMIZDEN MAYMUN GÖTÜ GIBI OLMUSSUN DİYORUZ BU UFAK BIR YALAN OLBLR:d:d:d:ddddddddddddd

bence insanlarla iletişim kurmanın en iyi ipuçları şunlardır :
1- çok iyi bir dinleyici olmak gerek
2- asla yargılamamak gerek
3- gözlerinin içine bakmak gerek insanların diyalog kurarken
4- ufak tefek temaslar olmalı ister bi anlık teselli için elini tutmak olsun, ister sırtını sıvazlamak. Beden dilini de kullanmalı insan
5- kişileri kendinize uydurmaktan çok farklı insanlara uyum sağlamaya çalışmak gerek. belirli kalıplar dışında olan hayat tarzlarını da merak etmek gerek
6- ve bence en önemlisi eğlenceli olmak gerek. psikolog gibi davranmamak insanlarla güzel vakit geçirecek aktiviteler yapmak gerek. çünkü en iyi kaynaşmalar bence eğlenceli ortamlarda gerçekleşiyor. :29: :86:

:46::46: katiliyorum.......

her insanla iyi iletişim kurmak çok zor . ama ilk tanıştığında azıcık ciddi davranacaksın, zamn ilerledikçe samimi olacaksın. ben bunu sezinledim etrafımda böyle yapanlar daha düzgün arkadaşlık ilşkileri kurabiliyo . ilk tanıştığında sıcak davranıyorsan sonra çok kazık atan oluyor bu tip insanlar için çok sıkıntılı bi durum :14: :43:

Back