iyi anne olamazsam diye korkuyorum

Li-moon

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2011
5.236
2.034
448
Merhaba tatlı hanımlar garip bir kaygı içindeyim yardım edin bana lütfen..anksiyete bozukluğum var.şükür bütün korkularımı tek tek üstüne giderek yendim.ancak tek bir korkum kaldı.anne olmak....evet çok garip bişey farkındayım ama içimde bir canlı taşıma düşüncesi beni kaygılandırıyor.bebek istiyorum hemde çooook ama içimde bir korku var.benimseyemezsem,iyi anne olamazsam,içimde 9 ay taşımaya alışamazsam gibi...anksiyete yaşadığım dönemler yabancılaşma yaşardım.bebeğime karşı yabancılaşma olur mu diye korku giriyor içime.anneme anlattım bütün korkularının üstüne gittin bunuda hamile kalarak bebeğini hissederek aşacaksın diyor.hamile kalınca geçer mi sizce bu korku?yaşım 30 ve Bebek için çıldırıyorum öyle çok istiyorum ama düşünceler beni korkutuyor

Bebekler bizim bir parcamiz veya bize ait tapulu esya degiller. Onlarda aslinda birer birey. Sadece birkaç sene bize muhtac durumdalar. Sana muhtaç olan başka birini (evcil bir hayvani veya ailenin diger uyelerini) nasil koruyup kolluyorsan ona da o sekilde yaklasacaksindir. Zorlandığını veya yalnız kalmaya ihtiyac duydugunu hissedersen de annenden, eşinden destek istersin. Biz robot degiliz biz de insaniz. Mükemmel anne olmak zorunda değilsin. Saglikli, güçlü, evladina iyi örnek olacak bir anne olmaya calismak daha dogru olur :)

Ben oğlumu Allah'ın emaneti olarak kabul ediyorum. Öyle görmek belki seni de rahatlatir.

Bu arada hic kimse anne olmadan anne olmaya gercekten hazır olamaz. Yaşadıkça öğreneceksin anneliği. İstediğin kadar kitap oku kursa git bu öyle birsey degil. Tamamen evladın ve seninle ilgili. Nasil ki dogada tüm canlılar anne oluyor ve ic gudusel olarak ne yapmasi gerektigini biliyorsa sen de iç güdülerine kulak ver. Allah bunu zaten bizim içimize vermis. 1bucuk yasindaki kiz yegenim bile oyuncak bebeğini ayaginda salliyor, emziriyor, öpüyor, sariliyor...

Rabbim insallah saglikla sihhatle ve en dogru zamanda evladina kavusmani nasip eder :)

Dogunca bambaska olucaktır. Bu duyguların gecıcektır. Hele kı bıraz daha buyuyup meme emdıgınde senın gozlerıne bakması,meme agzındayken agzının kenarından gulmesı :) ıcını ısıtacak. Boyle seyler bıle dusunmezsın.

Ne güzel şeyler yazmışsınız çok teşekkür ederim. Annelik duygusu içgüdüsel birşey bebeği kucağına alınca oluşan bişey yada karnında hissedince.. Ben henüz hamile değilim belkide hamile kalınca geçecek bu sorunum. Ya hissedemezsem korkusu var işte hep bu anksiyete bozukluğu yüzünden. Korkuyorum diye asla pes etmeyeceğim. Bebek sahibi olmak için can atıyorum sadece içimde canlı olmasına alışamamaktan korkuyorum çok garip :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…