İye batması diye bişey duydunuz mu ya? Annemin dediğine göre ole bişey varmış ve bebek memeyi almazmış iyesi battığı zaman. bu doğru mu acaba? yüzüstü yatarken sağ elle sol ayağını çapraz birleştirilince birbirine değmezse iyesi batmış oluyormuş. ben pek anlamadım anlamsız geldi ama arada benim bebeğim de meme almıyo acaba onun da iyesi batmış mıdır?
bence de saçmalık hayatımda ilkkez duydum (( hurafe )) canım benımde bebeğim emmiyodu sürekli ağlıyordu çok sinirliydi doktora gittim meğer hem göğsümü almıyormuş uç yok dıye hemde alsa bile sütüm yetmıyomuş aç kalmış bebeğim şimdi sağıyorum ve sütümde var çok şükür bence sen kimsenin ağzına bakma ve teknolojinin peşinden koş ..
Ben eğe batması diye birşey duydum ama bebeklerle ilgili değil. Eğe kaburga kemiği demek, kaburgayı zorlama ya da kaburganın bir zorlanma sonucu o blgedeki yumuşak dokuya batmasına deniyor sanırım. Ama hiç bebeklerle ilgili birşey duymadım.
İye batması diye bişey duydunuz mu ya? Annemin dediğine göre ole bişey varmış ve bebek memeyi almazmış iyesi battığı zaman. bu doğru mu acaba? yüzüstü yatarken sağ elle sol ayağını çapraz birleştirilince birbirine değmezse iyesi batmış oluyormuş. ben pek anlamadım anlamsız geldi ama arada benim bebeğim de meme almıyo acaba onun da iyesi batmış mıdır?
cnm iye batması ne biliormusun hani 4 5 aylık olana kadar oturur pozisyona gelemiyorya senin onu oturtman sonucu kasıktaki kemiklerin beline batması bunun cıkıs noktası eskiler gelinlerine cocuklarını cok sevip zarar wermesin die söylenen korkutma yöntemi lmaz: o bahsi gecen egzersizde cok yararlı sabah egsersizlridir yüz üstü sag sol bacaga sol el sag bacaga sırt üstü iki elini ellerinle tut capraz kapatıp öpücük seside cıkart bayılır annesi kaydirigubbakcemile2
benim kızımın hiçbiyeri batmamıştı ama yine de emmedi, 4 ay emzirdim ama bana sor yalvar yakar zorlaaaa........... sanki meme vermiyor etlerini koparıyordum öyle ağlıyordu
evet canım bende duydum buyukler soyluyor eger bebek cok huysuzsa surekli aglıyorsa emmekte sıkıntı cekiyor yada emmek istemiyorsa iyosu yadaiyesi egrilmiş diyorlar ve bebeği sırt ustu cevirip capraz ayak ve elleri bir birine yaklastırıyor ama bu bebege acı vermiyor verse aglar zaten benim ogluma malasef cok yaparlardı