- Emoji Skoru
- 2.253
- Puanlar
- 28
Şimdi açtım kapalıymış kusura bakmaTüm üyelere açık değil sanırım mesaj gönder butonu çıkmıyor bende
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Şimdi açtım kapalıymış kusura bakmaTüm üyelere açık değil sanırım mesaj gönder butonu çıkmıyor bende
Evet okula gidip geliyor en azından. Küçüklüğümde de zorbalığa uğradım şimdi kızıma yapıyorlar tetikleniyorum.Kızınıza böyle mi örnek olacaksınız? Siz hayata karşı nasıl duruyorsanız kızınız da aynı olacak.İyi kötü aileniz var susun maddi durumunuz düzelince yakınlarda biryere taşınırsınız.Kızınıza aileniz bakacak mecbur.İnsan evladı için çiğ tavuk yer.Sabır lütfen![]()
Maaşım 35 bin. Borcu öteledim. Aileme para verecektim en azından faturalar için onu da vermeme kararı aldım. Kardeşim araba borcuna girdi diye eve 5 kuruş vermiyor. Ben de vermiyorum.Arkadaşlar annelik bambaşka bir şeydir bunu bence hepimiz biliyoruz ve bu konuda da hemfikiriz. Her anne anneliği hak etmiyor ama mevzu bu değil, bu tip annelere de işim gereği defalarca denk geldim. Ama bu gibi çürük yumurtalar azınlıkta ve evladının saçının teline kıyamayan anneler çoğunlukta. Dünden beri takip ediyorum, lilika bu çürük yumurtalardan değil. Üstüne özellikle anneliğiyle ilgili çok gidildi ve bu durum beni de üzüyor okudukça. Daha önceki konusunda ben de destek almasını söyledim, ben de eski konularına göz attım dün ve çoğunuzla benzer fikirlere sahibim, ama annelik mevzusu dışında. Ordan yol almayı doğru bulmuyorum lilikaya. Eminim evladının yüzüne bakmaya kıyamıyordur anne o da. Depresif çoğu konusu ve sağlıklı ruh halinde değil bu çok net, ama başlıkta söylediği bir şeye katılıyorum, o evde iken destek alsa da tam anlamıyla etkisini göremeyecek, hedeflerini sıralaması ve önceliklendirmesi gerekiyor. Öncelikli hedefi ise bir an önce ailesinin yanından ayrılıp kızı ile ayrı eve çıkması olmalı. Bana ev tutun yoksa intihar ederim cümlesi bile aslında tükenmişliğin seviyesini gösteriyor. Çoğumuza şımarıkça gelen bu cümle aslında sağlıklı düşünemeyen bir zihnin sonucu edilmiş. Sarsıp kendine getirmek için sert yazıyor bazılarımız farkındayım ama depresyondaki birine o cümleler ağır gelebilir.
@lilika genel olarak verdiğin bilgiler kısıtlı, daha mantıklı çözümler üretilebilir aslında senin için ama bilmiyoruz çoğu bilgiyi. Maaşın ne? Kenarda hiç paran yok mu? Borç diyorsun ödenmemiş borcun hala var mı? Nafaka ne kadar alıyorsun? Sağlık giderine sebep olan hastalığınız var mı kızının ve senin? şu an yapacak tek şeyin gerekirse ailenin evine olan desteğini minimuma indirip parayı kenara atıp bir an önce ordan çıkmak ya da çok yakın bir arkadaşın veya akraban varsa hemen ihtiyacı olmayacak ve senden hemen geri istemeyecek birinden ilk etapta borç falan alıp ayrı eve çıkmak, sonrasındaki süreçte de paranı katı şekilde hesaplayarak toparlanana kadar dikkatli harcamak.
gurur yapma bence de babasıyla konuşBabası evli. Nafaka az alıyorum. Üniversite mezunuyum. Şimdilik en iyisi bu
Gün doğmadan neler doğar?Güzel bir dille konuşun ailenizle kızınız için.Siz de tartışmayın her denileni duymayın cevap vermeyin onlar da susar.Elin iyisinden, kendi kötünüz daha iyidir.Allah yardımcınız olsun.Evet okula gidip geliyor en azından. Küçüklüğümde de zorbalığa uğradım şimdi kızıma yapıyorlar tetikleniyorum.
Öyle yapacam. Çok sağolun
Geçmiş olsun öncelikle, umarım anneniz iyidirTam olarak duygusal olarak zorlandığınız için insanlar psikiyatriste gidin diyorlar zaten. Eğer gittiğiniz doktora kafanızda intihar düşüncesi olduğunu söylüyorsanız o da “Takma kanka ya.” diyorsa başka bir doktora gitmelisiniz.
Yıllarca annesi depresyonla kardeş gibi yaşamış 32 yaşında biri olarak söylüyorum bunu lütfen yardım alın. Doktorunuz uygun görürse ilaç kullanmaktan çekinmeyin. Dünyanın sonu değil bu. İnsanız hepimiz düşüp kalkıyoruz.
Üzgünüm ama kızınızın yaşadığı durum gerçekten çok zor. Daha 8 yaşında. Bu dünyada belki de tek güvendiği insan sizsiniz. Ve sizin aklınızda bu dünyada onu yapayalnız bırakma fikri var. Lütfen hemen destek alın. Ben intiharın geride kalanlara ne yaptığını çok iyi biliyorum. İntihar edecek olan dile getirmez ehehehe diye gevşek gevşek yazmayacak kadar iyi biliyorum. İnsanın sevdiklerine bırakacağı en kötü miras bu. Lütfen bir daha aklınızdan bile geçirmeyin.
Daha önce yardım istedim bu evden çıkmam lazım diye. İlgilenmedi. Başka şehre gidiyoruz deyince gelip vedalaşmadı. Aylarca aramadı sormadı. Salağın teki kısaca. Babası ayda bir belki alır o da bir saat. Aramaz. Çok nadir. Evlendi zaten. Bizden uzak Allah'a yakın olsungurur yapma bence de babasıyla konuş
kızın babasıyla görüşüyor mu
Canım sabah bırakamam okula bu kez. Bide yaz tatilinde ne yapacamOkullarda ders sonu etüt ya da kurs gibi etkinlikler oluyor onları bir sorun. Ders saati bittikten sonra kursa verin devlet okulunda ise zaten ücreti cüzi oluyor
Seni severim. Sen beni artık sevmesen de. Çalıştım. Borç öde, kızına bak, ailene ver ve biriktir. Gerçekten mi heyt? Ya adam çocuğunu sevmezse nedir? O kadarını düşünmüyorum yani öyle mi? Te Allah'ımMantığı hep devredışı olmuş . Boşanalı epey zolmuş sanırım. Çalışmalıydı çocuk zaten aile evindeydi . Hem aileye maddi desteği olmalıydı hem de para biriktirmeliydi . Nişanlanmış bir de. Beni linçleyenler olabilir ama minik çocuğuna bir gelecek sağlayamadan başka adam düşünülmemeli . Sabit iş yok ev yok . Ya adam çocuğu sevmezse , e ailesi de sorunlu , çocuk nolacaktı ? Annenin de babanın da önceliği çocuktur kimse kusura bakmasın. Heba olmuş , psikolojisi bozuk ergenler, nesiller istemiyoruz hocam.![]()
O zaman bi sene daha dişini sıkıp azcık büyümesini bekliceksin hem çok küçük değil evde yalnız durabilecek yaşa gelmek üzereCanım sabah bırakamam okula bu kez. Bide yaz tatilinde ne yapacam
Allah byardım etsinDaha önce yardım istedim bu evden çıkmam lazım diye. İlgilenmedi. Başka şehre gidiyoruz deyince gelip vedalaşmadı. Aylarca aramadı sormadı. Salağın teki kısaca. Babası ayda bir belki alır o da bir saat. Aramaz. Çok nadir. Evlendi zaten. Bizden uzak Allah'a yakın olsun
Eee? Hasta iseniz gidin işte. Kimin hasta ettiğinin önemi mi var? Şu laf da öne sürülüyor ve arkasına sığınılıyor da kime ne faydası varsa?Psikoloğa hasta insanların hasta ettikleri gider biliyor musun? Benim çarem burdan kurtulmak.
Umursama deyince olmuyor o kadar basit değil. Anne bak bişey söylicem diye önden telkin verip başlıyorum konuşmaya huyunu bildiğim için. O basit konu kavgaya, nankörlüğe kadar gidiyor. Yada bişey demedim veya yapmadım diyelim. Annem gelip saatlerce konuşur hakaret eder bişey bulup. Yaşayan bilir derler ya, kulağını tıka olmuyor bir yerden sonra.Eee? Hasta iseniz gidin işte. Kimin hasta ettiğinin önemi mi var? Şu laf da öne sürülüyor ve arkasına sığınılıyor da kime ne faydası varsa?
Diyelim ki ilaç başlattılar. Ailenizin dediklerini o kadar da umursamayacaksınız, daha doğru karar vereceksiniz. Size beyaz önlük giydirip yatış vermeyecekler ya.
Benim oğlum 8 yaşında. Babası ya da ben işten gelene kadar bir kaç saat yalnız kalıyor evde. Akıllı saati var, ordan konumunu da görüyorum zaten. Bence böyle bir şey yapabilirsiniz siz de konu sahibi. Ya da intihar edene kadar çocuğu bir süre babasına verip, kendinizi toparlayınca almak daha mantıklı değil mi?8 yasinda bir cocuk 3 4 saat evde yalniz kalabilir ya biz mi acaba büyürken çok olgun büyüdük bilmiyorum ki.. o eve kamera takardim cocuk okuldan eve gelince müsait oldugum siralarda bakardim evde mi guvenli mi diye ...
Mecbur bu düzen bir seyler duzelene kadar devam ederdi. 8 yaşındaki bir çocuğunda ben evde neyin kendisine zarar verecegini veya vermeyecegini bildiğini düşünüyorum..
O cocugun da size ihtiyaci var intiharmis bilmem ne kesinlikle yapmayin yazik gunah o çocuğa
İntihar edene kadar lafına güldümBenim oğlum 8 yaşında. Babası ya da ben işten gelene kadar bir kaç saat yalnız kalıyor evde. Akıllı saati var, ordan konumunu da görüyorum zaten. Bence böyle bir şey yapabilirsiniz siz de konu sahibi. Ya da intihar edene kadar çocuğu bir süre babasına verip, kendinizi toparlayınca almak daha mantıklı değil mi?
Güzel bacım sen bir çözüm düşün de sun bize. Ne dersek itiraz ediyorsun. Bir kendinle baş başa hal düşün bakalım ne yapabilirsin. Aile Bakanlığı İl Müdürlüğüne git. Bir sor çocuğun için uygun gündüzlü bakım kuruluşları var mı ya d ne yapılabilir. Yok göstersinler sana.İntihar edene kadar lafına güldümBabasında durmaz, adam evli ve karısı kızıma kötü davrandı oraya gittiğinde daha önce. Bensiz asla yapamaz zaten istemez kızım. Ben de istemem.
Akıllı saat de olsa korkarım ya ya kapıyı boş bulunup açsa birine ne bileyim bir sürü şey... Okula sabah gidiş ve yaz tatilinde var
İtiraz mı ediyorum yoksa olanı söyleyip fikir mi istiyorum?Güzel bacım sen bir çözüm düşün de sun bize. Ne dersek itiraz ediyorsun. Bir kendinle baş başa hal düşün bakalım ne yapabilirsin. Aile Bakanlığı İl Müdürlüğüne git. Bir sor çocuğun için uygun gündüzlü bakım kuruluşları var mı ya d ne yapılabilir. Yok göstersinler sana.
Var çok fazla mesajları . Bu dünyaya çocuk getirilmez vs dolu. Ben hiç baba sevgisi görmedim maddi manevi . Hiç aynı evde yaşamadım fiziken de görmedim hala da görmüyorum erken de evlenmedim ama çocuğum olana dek de kimseye aman çocuk yapmayın bu dünyaya , hayat kötü vs de demedim. Terapi almalı , psikiyatra gitmeli ama bunu yazan herkese gitsem nolacak gene o evdeyim gene bozulur demiş. İlaç tedavisi ile gayet de faydası olur. Bana ayrı ev tutmazsanız intihar edeceğim demek ya da devamlı intihar düşüncesinde olmak normal mi , o çocuk hissetmiyor mu bunları ? Bazı arkadaşlar vardır . Seni hep pohpohlarlar . Amannnn canım tabii düzelir kuzummmm sen iyi bir annesin canımmmm bitanemmnn. Böyle mi yapmalıydım ? Benim anneme de ailesi zerre destek olmadı . WC Si banyosu olmayan tek oda öğretmenler odasında bile kaldık biz . Hepsi geldi geçti , iyi imkanlara da ulaştık zamanla. Dr u reddeden ne gerek var diyen bir anneye , o çocuğun yararı için ben ponçik yazamam . Yazan yazsın.Bu yazdığı mesaj içeriğinde ben çocuğum yok gibi bir şey anlattığını düşünmedim tam tersi çocuğu olan ve onun kalbinde yarattığı hislerden dolayı başkalarına çocuk sahibi olma tavsiyesinde bulunmayacağını anlatmış gibi. Ama bu mesajın öncesini ve sonrasını bilemiyorum tabii ki, belki bir önceki mesajda olmadığına dair bir cümle kurmuştur. Sadece bu görseldeki mesajda o anlam çıkmıyor bence.
Verilen kaç fikri beğendin de fikir istedim diyorsun. Keline sürecek merhemin yok bir de derdine çözüm arayanları tersliyorsun. Yanımda olsan yediririm tribini de neyse. Allah yardımcın olsun.İtiraz mı ediyorum yoksa olanı söyleyip fikir mi istiyorum?
Tamam sağol