Çok üzüldüm..Üzgünüm hala seni seviyorum sen kızsan da bana sevmesen de hiç sorun değil. Aynı yollardan geçmiş yapayalnız ayakta durmuş bir annenin kızıyım. Akrabaları bile yüzüne, boşandığın için senden utanıyoruz bize fazla gelme dediler . Köyde fareler vardı . Beni koynuna alır kuş onlar korkma derdi . Köyün yolu kardan kapanır ilçeye gidemez, banyo yapamaz aç kalırdık. Hepsi geldi geçti . Lüks içinde de yaşattı aynı anne beni zamanla . Annem böyle babam şöyle diyorsun . Bazı kadınların da kötü ana babası . Mücadele gücünü kaybetmişsin ama pekala da geri kazanabilirsin . Yapacağına ben inanıyorum . Lütfen psikiyatra git ama.
Ahahah çok güldüm
Köprüyü geçene kadar ayıya dayı de. Dursun donu odasında . Sen evi temizle yemeğe yardım et tmm . Bak bizim evde de donlar ortaya bırakılıyor 10 saniyemi almıyor kirli sepetine atmak. Sen onlara kinlendiğin için herşeyi görüyorsun artık. Bizlerde de bardağını bile kaldırmayan evlatlar var. Kötü olduklarından değil , yoruluyorlar dışarda onlar da. Kusur arayınca o kadar çok bulunur ki hep kavga ortamı olur. Bazen 3 maymunu oynamalıyız . İş hayatında da sorunlar olacak, haksızlıklar olacak . O para için çoğu kadın görmüyor duymuyor bilerek. Bir 6 ay idare et paranı biriktir. Duyma onları . Kıza bir çözüm bulmadan taşınma. Yaz bitsin öyle taşın . Biraz daha büyür hem. Kolaylıklar diliyorum .Kızıma dedim, kızım sabredecez evimize çıkacaz sana kedi de alacam vs telkin ediyorum.
Kardeşim benimle emir kipiyle konuşuyor odasında kirli dön bırakır afedersiniz gelmiş bana ültimatom veriyor. Benden 10 yaş küçük bide. İşine bak sen dedim diye bunlar oldu. Yoksa üstüme düşeni yapıyorum ama hizmetçi muamelesi de görmek istemiyorum.
Nasıl anlatsam. Anne şu şöyle, bu niye böyle desem kıyamet kopartıyor. O konu nasıl kavgaya geliyor, nasıl hakarete varıyor inan ki çıldırıyorum.
Canım benim çok duygulandım.. Anne sana sen bana baktın ben de sana bakacam diyor bana heyt...Seviyoruz tabi kiSevdiğim bir üye. Şu an iyi imkanlarla yaşıyorum, çocuğum iyi imkanlar da annem hala yaşıyor rahat imkanları . Ama bizler de kötü yıllar geçirdik onu diyorum konu sahibi arkadaşıma . Baharda açan çiçeklere canlanan doğaya , evladın gülümsemesine bakıp , mutlu olunucak küçük şeyler hala var deyip toparlanmalı . Evdekiler ne derlerse desinler . O onların ayıbı . Umut daima vardır hayat da . Lilika da bir çözümünü bulacak . Ya da o çözüm vesile ile ayağına gelecek . O çocuk büyüyecek hep 8 kalmayacak . En büyük destekçisi olacak o çocuk . Pes etmesin yeter ki .
En iyi arkadaşın o olacak . Gözyaşlarını o silecek. Henüz küçük annesi . Şu an destek olması gereken sensin. Yalnız değilsin iki kişisiniz unutma bunu hiç.Çok üzüldüm..Annenin ayağına taş değdirmesin allah. Benim de kızım inşallah annem başardı der ilerde. Tamam canım
Haklısın. Çok şükür kızım sağlıklı ve yanımda. Tamam sabredecem. Odaya saklanırız kızımla, gezer tozarız@lilika şöyle bir konularına baktım hemen hemen her konunda bir bezmislik var. Hayat dümdüz ilerlemiyor. Herkes için inişler çıkışlar mutlaka olur. Benim tavsiyem şikayeti bırak ve hayatındaki iyi şeylere odaklan. Sen şimdi diyeceksin ki iyi bir şey yok. Bu tamamen senin bakış acinla alakalı. Bak bir kızın var onun için sağlam durmalisin. Diğer taraftan burada aile evi olmadığı için bosananayan bir sürü kadın var. Bir süre düzenini kurana kadar dışını sık, görme,duyma. O zor, bu zor diyerek sadece kendi kendini baltalarsin. Umarım her şey gönlünce olur.
Çok teşekkür ederim tamamKöprüyü geçene kadar ayıya dayı de. Dursun donu odasında . Sen evi temizle yemeğe yardım et tmm . Bak bizim evde de donlar ortaya bırakılıyor 10 saniyemi almıyor kirli sepetine atmak. Sen onlara kinlendiğin için herşeyi görüyorsun artık. Bizlerde de bardağını bile kaldırmayan evlatlar var. Kötü olduklarından değil , yoruluyorlar dışarda onlar da. Kusur arayınca o kadar çok bulunur ki hep kavga ortamı olur. Bazen 3 maymunu oynamalıyız . İş hayatında da sorunlar olacak, haksızlıklar olacak . O para için çoğu kadın görmüyor duymuyor bilerek. Bir 6 ay idare et paranı biriktir. Duyma onları . Kıza bir çözüm bulmadan taşınma. Yaz bitsin öyle taşın . Biraz daha büyür hem. Kolaylıklar diliyorum .
Çabamızla adaleti biz sağlayacağız . Torpil de var hak yeme de var sağlık sisteminde sorunlar da var eğitim de ne haksızlıklar var. 2 katı çalışacağız bu seferde . Pes etme lüksümüz yok.Yoo ülkede eğitim sağlık adalet güvenlik bitmişken hiç bir şey yok diyemeyiz
Ay ağlicamEn iyi arkadaşın o olacak . Gözyaşlarını o silecek. Henüz küçük annesi . Şu an destek olması gereken sensin. Yalnız değilsin iki kişisiniz unutma bunu hiç.
Evdeki manyakları boşver. Ev işini söylenmesinler diye yap topla mutfağıda odanıza geçin. Sarılın , kitap okuma saati yapın. Beraber film izleyin . Bol bol sarıl ama. Her derdini de anlatma çocuğa . Yük yükleme . Henüz küçük. Hiçbir sıkıntı sonsuza dek sürmez. Hepsi geçecek. Ölmeyi bir daha asla aklından bile geçirme. İnsanlar kim ki onlara kızıp öleceksin? Tam tersi inadına yaşayacaksın.Ay ağlicamEn büyük hayalim onun elinden kahve içmek sağol
Bugün giderken cips alacam onunla film izlicem:)Evdeki manyakları boşver. Ev işini söylenmesinler diye yap topla mutfağıda odanıza geçin. Sarılın , kitap okuma saati yapın. Beraber film izleyin . Bol bol sarıl ama. Her derdini de anlatma çocuğa . Yük yükleme . Henüz küçük. Hiçbir sıkıntı sonsuza dek sürmez. Hepsi geçecek. Ölmeyi bir daha asla aklından bile geçirme. İnsanlar kim ki onlara kızıp öleceksin? Tam tersi inadına yaşayacaksın.
Icersin o günler de gelir :) Herkes yazmış ben de yazayım annene niye şöyle böyle deme hiç muhatap olma. Bulaşığı dizdi mi dizmedi mi diye tartışmaya girme 2 3 ay daha idare et. İnşallah kendine ayrı bir yer tuttuğunda bu günleri de unutma o nalet anana kardeşine yardımcı olma. Düşman gibiler ya.Ay ağlicamEn büyük hayalim onun elinden kahve içmek sağol
Aynen işleri hallet odanıza geçin mis gibi oyun oynayın bir şeyler izleyin ohh anne kızEvdeki manyakları boşver. Ev işini söylenmesinler diye yap topla mutfağıda odanıza geçin. Sarılın , kitap okuma saati yapın. Beraber film izleyin . Bol bol sarıl ama. Her derdini de anlatma çocuğa . Yük yükleme . Henüz küçük. Hiçbir sıkıntı sonsuza dek sürmez. Hepsi geçecek. Ölmeyi bir daha asla aklından bile geçirme. İnsanlar kim ki onlara kızıp öleceksin? Tam tersi inadına yaşayacaksın.
Evett şöyle karşılıklı kahvemizi içip fal bakarız:))Icersin o günler de gelir :) Herkes yazmış ben de yazayım annene niye şöyle böyle deme hiç muhatap olma. Bulaşığı dizdi mi dizmedi mi diye tartışmaya girme 2 3 ay daha idare et. İnşallah kendine ayrı bir yer tuttuğunda bu günleri de unutma o nalet anana kardeşine yardımcı olma. Düşman gibiler ya.
8 yaşında evde kalabilir bir kaç saat kamera vs alırsın eve merak etme o zaman gelince her şey hallolur. Ama mutlaka psikiyatriye gitmelisin. Ilaç kullanmaktan da korkma gayet iyi geliyor insana. Bazen ne yapsan da kafanı düzene koyamiyorsun o açıdan ilaçlar ise yarıyor. Bu günler de geçecek öyle düşün evde hiç tartismamaya çalış idare et
Ölmek falan da yok lütfen bir daha aklından geçirme. Çocuğunun güçlü bir anneye ihtiyacı var .
Seni tanımıyorum ama seviyorum. Daha önce de yazmıştım keşke aynı şehirde olsaydıkEvett şöyle karşılıklı kahvemizi içip fal bakarız:))
Tamam asla tek laf etmicem. İlacım var, bugün başlıyorum tekrar tamam.
Sen çok tatlısın bu arada. Teşekkür ederim
Aynen öyle. 7 ay ıssız uzak bir köyde yaşadık WC banyo mutfak yoktu. Ev yoktu köyde . Öğretmenler odasına yerleşmiştik mecbur. Dağlarda ot topladık , oyunlar oynadık arkadaşlarla 8 yaşında idim ben de. Tv telefon hiçbirşey yoktu.Valla o günler de güzeldi . Heidi gibi hissediyordum kendimi. Ünlülerin bakanların , işadamlarının vs hikayelerini dinle, çoğu zorluklardan gelmiş o yerlere. Komik yokluk hikayeleri anlatırlar . Seda Sayan mesela. 6 ayda bir taşınırlarmış gece. Babası kira ödemezmiş çünkü . Şu an onlarca evi var kadının.Aynen işleri hallet odanıza geçin mis gibi oyun oynayın bir şeyler izleyin ohh anne kız
Ben de seni seviyorum keşkeSeni tanımıyorum ama seviyorum. Daha önce de yazmıştım keşke aynı şehirde olsaydıkYanında kızın var bu gece ona sarılıp ne kadar şanslı olduğunu düşün
Bir arkadaşım çocuğu doğduğundan beri yalnız biz uzun yıllar görüşmemiştik yaşadıklarını anlatınca tütlerim diken diken oldu. Çocuğunu evde tek bırakıp işe gittiğini söyledi çocuk dediğim de bebekliğinden bahsediyor aslında çünkü bırakıcak hiç kimsem yoktu ve çalışmak ğara kazanmak zorundaydım dedi hala aklıma geldikçe çok kötü oluyorum. Siin kızınız 8 yaşında acaba eve kamera falan koyup tek bırakılabilir mi insan çzresiz kalınca her şey oluyor malesef allah yardımcınız olsjn gerçekten kimseyi çaresiz bırakmasın dualarım sizinle
Benim annem de öyle 3 çocukla bir başına kalmış. Ben de 7-8 yaşlarındayken evde tek kalıyordum okul çıkışlarıma annem yetişemiyordu ne yapsın kadın. Hafta sonları, 23 nisan gibi özel günlerde de annemle birlikte işe giderdim. Konu sahibi kendinize bir ev tutabilirseniz eğer yanınıza üniversite öğrencisi bir genç kız alabilirsiniz hem kızınızla da ders programı uyarsa belki yardımcı olabilir size ya da sınıftaki velilerden eğer samimi olduğunuz biri varsa ondan rica edebilirsiniz en azından 2-3 saat siz işten dönene kadar idare edebilir belki.Saçmaladığının farkındasındır umarım.Annem ne sıkıntılar çekmiş burda anlatsam peygamber sabrı mı vardı dersiniz.Ama bizim için sabretmiş.