İtalya'ya giden Türklere tarihi yapılara saygı uyarısı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
İtalya'ya giden Türklere tarihi yapılara saygı uyarısı
Övgü PınarRoma
  • 24 Aralık 2015
Paylaş
Image copyrightAFP
Geçen hafta sonunda İtalya'nın başkenti Roma'da M.S. 2. yüzyıldan kalma bir sütuna ismini kazıyan bir Türk vatandaşının gözaltına alınarak para cezasına çarptırılması üzerine, Roma'daki Türkiye Büyükelçiliği İtalya'yı ziyaret eden vatandaşlara yönelik bir uyarı mesajı yayımladı.

Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nin Facebook sayfasında yayımlanan mesajda şu ifadeler yer aldı:

"İtalya'ya turistik amaçla gelen vatandaşlarımızın dikkatine:

Son zamanlarda İtalya'ya turistik amaçla gelen vatandaşlarımızın, fotoğraf çekmek için açık hava müzesi veya ören yerlerindeki tarihi eserlere zarar vermeleri ve ziyaret kurallarını ihlal etmeleri nedeniyle tutuklanmaları, mahkemeye sevk edilmeleri ve para cezasına çarptırılmaları gibi olaylarla karşılaşılmaktadır.

Vatandaşlarımızın, ören yerleri ve müzelerdeki kurallara titizlikle riayet etmeleri, yasak olan yerlerde fotoğraf çekmemeleri, fotoğraf çekmek için tarihi yapıların üzerine çıkmamaları, tatillerinde arzu edilmeyen sorunlarla karşılaşmamaları bakımından büyük önem arz etmektedir."

Sütuna ismini kazıdı
Erasmus programı çerçevesinde Avrupa'da bulunan ve İtalya'ya birkaç günlüğüne turistik gezi amacıyla gelen bir Türk vatandaşı, geçen hafta sonunda Fori Imperiali (İmparatorluk Forumu) kalıntılarındaki bir sütuna madeni parayla ismini kazıması üzerine gözaltına alınmıştı.

Aziz Mutlu isimli Türk vatandaşı, 2 gece nezarette tutulduktan sonra pazartesi sabahı mahkemeye çıkarılmış ve 200 euro para cezası ile Roma belediyesine 2 bin euro tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Mutlu, kalıntılarda başka isimlerin de yazılı olduğunu görünce kendisinin de ismini yazmak istediğini söylemişti.
http://www.bbc.com/turkce/haberler/2015/12/151224_italya_turk_uyari

2 gece tutukluluk süresi çok uzun değil mi yav?
Orada da burda yaşadıkları gibi yaşayabileceğini sanıyor insanımız. Ne cici :))
Geçenlerde yurt dışından gelen bi hocamız artık geri dönemeyeceğini çünkü buradaki kuralsızlığa alıştığını söyledi. Oraya gitsem araba sürerken taktığın gözlüğe kadar karışıyorlar Türkler burda emniyet kemeri taksama mı takmasam mı diye tartışırken, ne diye sıkıya geleyim nasıl rahat buralar diye baya saydı.

Vatandaş Nerede olduğunu unutmuş sanki

hadi ya, ben de kurallı bi yerde yaşamak isterdim doğrusu ama insana dost kurallardan bahsediyorum tabii, arabistan kurallarından değil

Sümela Manastırını gezerken içeride bir gurup turist vardı, Rehber espriyle karışık turistlere isimleri izah etti, onlarda gülümseyip geçti ama şahsen ben çok utandım.

hadi ya, ben de kurallı bi yerde yaşamak isterdim doğrusu ama insana dost kurallardan bahsediyorum tabii, arabistan kurallarından değil
Hoca Hollanda'da doğmuş büyümüş, Roma Almanya ve Italya'da eğitim almış. Gayet bıkkın ve bezgin bir tavrı vardı. Buraya alışınca içimdeki serbest Türk ortaya çıktı zorlanıyorum diyor

İtalyanlar kurala uyma açısından Türkleri pek aratmıyor. Türk insanı ile kural tanımazlık ve disiplinsizlik huyları ve (kadınların fiziksel özellikleri : ) )baya bir benzeşiyor. Tarihi eser konusundaki hassasiyetleri ekmeklerinin çoğunu Turizmden kazanmaları dolayısıyla olabilir.

Ben bulunmadım hiç, genel Avrupa ülkesi mantığı ile değerlendirdim. Haklı olabilirsiniz :)

roma da bir hafta kaldım ben, bana hiç öyle gelmedi canım ya, gerçi romaya özel de olabilir, sonuçta başkent

roma da bir hafta kaldım ben, bana hiç öyle gelmedi canım ya, gerçi romaya özel de olabilir, sonuçta başkent
Roma daha katı. Hukukun bile başkenti sonuçta :)
Bizde palermoda kalmıştık. Ev sahiplerimizin görüşleri ve gözlemlerimiz o yönde oldu. Bizzat yaşadıklarımda bunu kanıtladı

Bizi de Viyanada uyarmislardi.Karsidan karsiya bodoslama dalmamamiz konusunda.Ama savunmamiz superdi : "eeee araba yok,gecelim ne olacak ki "Heryerde belli ediyoruz yani kendimizi.Adamlar 2 dk isikta bekliyor.Bir tane de araba gecmemesine ragmen.

aay benim bi arkadaşta folklör gösterileri için gitmişti onları da grup olarak çimlere basmayın diye uyarmışlar ama uyaranlarda italyan halkı

ya gülüyoruz eğleniyoruzda bir erasmus öğrencisinin böyle şeyler yapmaması lazım yahu, okumuş etmiş adamsın ( öğretmen mod on)

nerden bulcan bakalım şimdi 2 bin euroyu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…