işyerindeki geçimsiz insan

sinemm3535

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2017
91
19
3
Merhaba bayanlar,tecrübeleriniz doğrultusunda fikir almak istedim.Firmada odada 4 kişiyiz 2 bayan 2 erkek biri amirimiz hergün gelmiyor.Ondan sonra kıdemli benim.İşe yeni başladı 4.bayan.1 ay sonra diğer arkadaşı sürekli amire şikayet ediyormuş odada biz yokken.Yok kapıyı açık birakıyo camı çekmeceyi çarpıyo.Üslubunu beğenmiyorum gibi.Benle de meraba meraba bu kişi.İkisi konuşmuyorlar.Amirimiz en son bana sordu ben de öyle bişeylerin olmadığını söyledim.Geçimsiz bayan demişki ben odada yokken yapıyormuş.Ya bahsettiği kişi de öyle biri değil 3 yıllık arkadaşım zaten amirimiz de bizi biliyor tanıyor.Bende 6 yıldır burdayım.İşi biliyorum diye girdi ama burda öğreniyor .Benle de konuşmuyor .Nedeni de biz iş yapmıyomuşuz .bütün işler ona veriliyomuş.Amir de dedi ki sen dedi kaç aydır verdiğim işi bitirmedin.Ver de 2 günde bitirtiyim dedi benden için.Yani neyin ne olduğunu biliyor. biliyomusunz gülmeyin ama dün kalorifer yanıyor üstüne ufoyu dibine kadar sokmuş.İçerisi hamam nefes alınmıyor üstüne de incecik giymiş.Ben ufoyu kapadım izah ettim sıcak diye.Üstünü biraz kalın giyebilirsin dedim.Sabah geldi afra tafra.ses yapıyor çat pat.Böyle giderse yanda boş oda var amire sölesem mi ya onu koysun oraya .Not:Amirimize onun kalabalık ortamda çalışmaya uygun olmadığını söyledim haklısın evet dedi.Bir yandan da umursamamayı düşünüyorum.Zaten yokmuş gibi bizim için.
2.sorum da.ben gittikten sonra benim bilgisayarıma oturup çıktı alıyor yazıcısı yok.Klavye falan bence kişisel eşya ve mikrop bulaşabilir öksürüyo sürekli ,evde çocuğum var, bi de buna uyuz oluyorum zaten.Amirimiz de varken yüzüne bilgisayarımı kullanmamasını mı söyliyim yoksa şifremi değiştirip süpriz mi yapıyım.Ben onun gibi arkadan çocuk gibi şikayet etmem neyse yüzüne sölerim.Hem bizle konuşmuyor afra tafra hemde eşyalarımızı kullanıyor.İnsanlarla geçinmeyi öğrenmesi lazım 31 yaşında daha öğrenememiş.Ayrıca diğer arkadaşın da yazıcısını kullanabilir alternatif var yani.
Bundan herşeyi belerim belgelerimi falan silebilir.Yoksa amire mi soylesem önce sorsam iki şıktan birini.
Ayy çok uzun olmuş kusura bakmayın.

Amiriniz zaten durumu biliyormuş ama yazıcı olayında demek ki belge çıkarması gerekiyor çıkarıyor,siz şifre değiştirseniz diğer arkadaşınızda izin vermezse alması gereken belgeleri nereden alacak,amirinize o kişi için de yazıcı alınmasını teklif edin bence .

bu kişinin deneme süresi yokmu yahu
bu kendine güvende ney böyle
baktınız uyumsuz amirinde görmüş kişiyi cıkarsınlar
uyum süreci basarısız bu insanın
ben işe basladım bir yıl oldu hala hareketlerime dikkat ediyorum
insanlarla anlaşmaya calısıyorum uyum önemli

Yani pardon da o hareketleri yapmadan önce düşünecekti.Yazıcı falan almazlar.Durumlar belli ülke ekonomisi kötü zaten.

Yani pardon da o hareketleri yapmadan önce düşünecekti.Yazıcı falan almazlar.Durumlar belli ülke ekonomisi kötü zaten.

Mesajımı orta yolu bulmanız için yazmıştım o kadınada yazıcı alınırsa sizin de bilgisayarınızı kullanmaz,alınmazsa da mecbur kullanacak ya sizin kini yada arkadaşınızın bilgisayarı ve yazıcısını diğer durum ise amiriniz zaten biliyor dedim.kimin haklı kimin haksız olduğunu yani sizin haklı olduğunuzu.

Çıkarıcaklardı ama amir engellemiş.Diğer firmanın evraklarını verdiler onu işliyor.Babası hastaymış acıyor galiba.Yüzü yumuşak bizim amirin.Babası hasta diye etrafa saldırması gerekmiyor.Bizim yerimizde başkası olsa var ya çok çektirmişti buna.Biz terbiyesizlik yapmıyoruz.

Diğer odaya alınma konusunda ne düşünüyosunuz.Bizim amir yapmaz ama bilmiyorum.Başının etini yiyebilirim.Önce şu şifremi değiştiriyim.

Diğer odaya alınma konusunda ne düşünüyosunuz.Bizim amir yapmaz ama bilmiyorum.Başının etini yiyebilirim.Önce şu şifremi değiştiriyim.
şimdi buda dışlamak gibi olur
sizin yumuşak yüzlü amir nasıl söyleyecek bunu
bence siz şifre koyun öbür arkadaşın bilg. kullansın

Her çalışana ayrı yazıcı olmaz ki
Bizim işyerinde ortada var bir tane, hepimizin bilgisayarı ona bağlı ağ ile. Oraya gönderiyoruz hepimiz.

İyi de o nasıl iş yeri boş oda var amir sizinle 4 kişilik odada

Amir geçsin Oraya içerisi havadar olsun

Bu tarz insanlar çok ama pazarlar kendini o öyle bu böyle der vay üşüyorum kapatıyor saygısı yok der vs vs

Toplantı yapsın amir herkes şikayetlerini söylesin ve konu bir süre kapansın

İşler ayrı ise herkes çevre ile ilgiyi minimum a düşürsün

Uzak bağlantı ile yazıcı çözülür olmazsa da kablo ile onu da bağlayın yakınındaki yazıcıya oldu bitti

Bankalarda da büyük ofislerde de tek yazıcı herkese yetiyor o şimdi sizin çıkmanızı mı bekleyecek çıktı almak için

Bu kadar kalabalıkta şifresiz çalışmak olmaz ama bilgisayarlarımız şifreli olsun birşey gerekirse güvenilen biri telefon açar, siz de ona söyler sonra da değiştirirsiniz tekrar

Yazici olayinda haksizsiniz. Ortak kullanilacaksa ortak kullabilir, araniz bozuk diye arkadasinizin yazicisini tercih etmek zorunda degil. Cok rahatsiz oluyorsaniz arkasindan bol kolanya dokup pecete ile silersiniz fareyi, klavyeyi, hatta yaziciyi. Diger konularda mesafenizi koymussunuz zaten. Daha fazla dillendirip de kendinizi doldurmamanizi tavsiye ederim. Ben sahsen bir insanin isinden olmasinin vebalini tasiyaman. Isten atilacaksa da sizin sikayetinizle degil, amirinizin fark etmesiyle olsun.
Allah sabir ve kolaylik versin...

şimdi buda dışlamak gibi olur
sizin yumuşak yüzlü amir nasıl söyleyecek bunu
bence siz şifre koyun öbür arkadaşın bilg. kullansın
Canım zaten biz yokmuşuz gibi davranıyor.O öyle yaptığı için bende öyle yapıyorum.Amir beni savunduğu için kıskandı .Öbür arkadaş için demiş ki amire sanki hiç kovulmıycak gibi hareket ediyormuş.Laflara bakın.Herkesin kafası rahat eder.

Bizi amirimiz bildiği için iş disiplinimizi insan ilişkilerimizi onun söylediklerini önemsemiyor.Gitmiş bi de diğer çalışanlara arkadaşımla ilgili atıp tutmuş.Onlar da bize karşı saygılı demişler arkadaşım için.Biz onun hakkında hiçbirşey anlatmıyoruz.Bende bilirim kulis yapmayı.İşi bilmediğini sürekli onun yanlış kayıtları düzelttiğimi yayamazmıyım firmaya.Amirle Arkamızdan konuştuğu için sonradan haberimiz oluyor. Demekki önemsemediği için toplantı yapma gereği duymadı.Bana bulaşmamıştı 3 aydır yeni bulaştı.
İnan hiçbir konuda yardımcı olmak istemiyorum.Şimdi bu kız ağdan yazıcıyı da bağlayamaz inan ki.Kime bağlatıyosa bağlatsın.

Bana ters geliyor hem bizimle konuşmıycak arkamızdan ağır bir şekilde bizi şikayet edecek ki dikkate alınmıyor şikayeti.Hem de benim bilgisayarımı kullanacak.Yok öyle efendim.O zaman biz o ne yaparsa yapsın ses çıkartmamış oluyoruz ezik zannediyor demek ki.İyice havalanıyor.Belgelerimi silerse ne olacak peki.bütün emeklerim boşa gider.Her zaman ben onun yüzünden yedek almak zorunda da değilim.Ayrıca diğer yazıcıyı kullanabilir.O arkadaş dışarı işlerine bakıyor.Ofiste yokken çıkarsın.Özellikle neden benim çıkmamı bekliyor.Kavga çıkarmaya çalışıyor o zaman

Madem amir den sonra gelen sizsiniz, diğer çalışanlarla aranızda bir mesafe olmalı ki iş konusunda dediğinizi yaptırabilesiniz.İzinsiz bilgisayara geçip çıktı almak ne demek yahu, herkesın bılgısayarı kendısıne zimmetlidir.Bir belge sılınse kaybolsa,bilgisayar o an da arıza yapsa hesabı sızden sorulur.
Tabıkı şifrenizi değiştirin, kendısının üstü olduğunuzu biraz belli edin, ayrıca bir post-it yapıştırın bilgisayarın köşesine lütfen izinsiz kullanmayın diye.

millet işsizlikten ağlıyor sizin derdinize bakın ya ,zaten kıdemlenmişsiniz bırakın ne yaparsa yapsın amiriniz bilmiyormu kimin nasıl karakterde olduğunu ne gerek var ki böyle şeylere herkes ekmeğinin derdine düşmüş 31 yaşında kocaman kadın diye diye söylendiğiniz kişiden şu yazılanlara bakılırsa sizin ne farkınız kaldı ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…