İşyerindeki evli arkadaşım bana yürüyor olabilir mi?

Ya valla sağolun gerçekten ya. Yani burda bile konuyu detayli anlatmamin sebebi yanlis anlasilmamakti. Yani getir eşini tanışalım vs diyor, kızı ofise geliyor mesela muhabbet ediyoruz diğer kizlarla.. yani ben yakistiramadim sanırım.
Ben de iş ortamımda erkek hocalarla takılıyorum. Sigara içiyorum benden başka içen kadın yok.
Sıcak kanlıyım, güler yüzlüyüm, hal hatır sorar muhabbet ederim iş arkadaşlarımla, ne var bunda.
Vallahi 8 saat çatık kaşlarla gezemem aman bana yürümesinler diye. Niyetimi yanlış anlayıp kendince hayallere dalan olursa da onun sorunudur. Zaten adam son muhabbette s*çmış. Ondan sonra da mesafe koymuşsunuz.
Bundan sonra daha da cesaret bulur bir adım atarsa tersler alttan alta tehdit edersiniz. Böyleleri karılarının kulağına gider diye ödü patlar zaten, hemen geri vites yapıp bacımsın'a bağlamazsa ben ne olayım =)

vaay bunu okumadım çakalllll ...kadının zayıf zor zamanında ben seni anlıyorum deyip pohpohlayıp yürüyor hep mi aynı taktik?
Ya bir de aynı konuşmada getir eşini tanışalım vs dedi. Seni uzuyorsa bizim kızı üzme diye bir tembihleyelim vs oldu. Nerden çıktı tembihlemek dedim ya şaka iste vs oldu. Ve tabii evet yepyeni bir bölümde başladım. Daha zorlayıcı yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum bazı şeyleri. Moral amaçlı dedim ilklerine...

Yüz vermek kelimesi gerçekten çok itham eden bir kelime. Bu adamla yeni tanışmiyorum 1 yil olmak uzere ama bunlar yeni yeni olmaya başladı. Yeni tanistigim biri olsa şu dediklerinizi yaparim zaten. Yani ben de kendimce eşimi nasil sevdiğimi vs soylerek savunmaya mesaj vermeye çalıştım.

Elin adamına eşinizi ve onu nasıl sevdiğinizi anlatmak, adama mesafe koymak olmuyor. Kime ne eşinizden ve özel hayatınızdan ? Adam saçma sapan konuşmaya başladığı anda "bu tür sohbetlerden hoşlanmıyorum" deyip, kalkıp gidemediniz mi.

Son düzenleme:
Motive etme maksatlı olsa bu cümleler kurulmaz. Kaşınız gözünüzden ziyade yaptığınız işi överdi.

Birde belli bir yaşa gelmiş 2 çocuklu bir kadın nasıl olurda karşıdakinin niyetini anlamaz?

Başta böyle değildi şimdi yapmaya başladı demişsiniz. Demek ki zamanla hoşlanmaya başlamış sizden. Ayrıca başta böyle olmaması şimdi tepkisiz kalmanızı gerektirmez. Anında bozup, mesafeli davranmalısınız. Siz gerekli tepkiyi vermedikçe daha ileri gidecektir.

Üstelik birinin niyetini anlamanız için illa söyleyeceği kelimelere ihtiyaç yok. Hiç alakasız bir şeyi çok flörtöz, yılışık şekilde söyleyebilir yada tavrı, davranışları rahatsız eder sizi.

En kısa zamanda bu adama dur demelisiniz, yoksa sessiz kalıp terslemediğiniz için sizin naz yaptığınızı düşünüp, tacizin boyutunu giderek artıracak.

Elin adamına eşinizi ve onu nasıl sevdiğinizi anlatmak, adama mesafe koymak olmuyor. Kime ne eşinizden ve özel hayatınızdan ? Adam sacna sapan konuşmaya başladığı anda "bu tür sohbetlerden hoşlanmıyorum" deyip, kalkıp gidemediniz mi.
Ay gidemedim ya valla kusura bakmayın hep bunlar benim suçum... tobee tobeee

Motive etme maksatlı olsa bu cümleler kurulmaz. Kaşınız gözünüzden ziyade yaptığınız işi överdi.

Birde belli bir yaşa gelmiş 2 çocuklu bir kadın nasıl olurda karşıdakinin niyetini anlamaz?

Başta böyle değildi şimdi yapmaya başladı demişsiniz. Demek ki zamanla hoşlanmaya başlamış sizden. Ayrıca başta böyle olmaması şimdi tepkisiz kalmanızı gerektirmez. Anında bozup, mesafeli davranmalısınız. Siz gerekli tepkiyi vermedikçe daha ileri gidecektir.

Üstelik birinin niyetini anlamanız için illa söyleyeceği kelimelere ihtiyaç yok. Hiç alakasız bir şeyi çok flörtöz, yılışık şekilde söyleyebilir yada tavrı, davranışları rahatsız eder sizi.

En kısa zamanda bu adama dur demelisiniz, yoksa sessiz kalıp terslemediğiniz için sizin naz yaptığınızı düşünüp, tacizin boyutunu giderek artıracak.
Kusura bakmayın anlayamadim. Çünkü heeergun birileriyle flört etmiyorum. 2 cocuk doğuran insanlara flört uzmanı sertifikası mi veriliyor ben mi bilmiyorum? Ne alakasi var yaş ile çocuk ile flörtu anlamanın yahu?
Zaten konuyu nasıl dur diyebilirim fikir verin diye açtım aslında. Bu kadar yargılanmak için değil

Yürümüyor koşuyor bence

O çok sıkıntılı bir konu. Daha önce farklı bir konu yaşamıştım ve ona söyledim sakin kalamiyor... bunu ben kendim halledeceğim
Benden tavsiye sonra kendin sıkıntıya girersin.Ki kendin çözebilecek gibide duramıyorsun.Daha önce noldu ki

Ya valla sağolun gerçekten ya. Yani burda bile konuyu detayli anlatmamin sebebi yanlis anlasilmamakti. Yani getir eşini tanışalım vs diyor, kızı ofise geliyor mesela muhabbet ediyoruz diğer kizlarla.. yani ben yakistiramadim sanırım.
Hiç böyle düşünmeyin. Kızı, eşide gelse niyeti bozuksa hiç bir şey engelliyemiyor bu pis herifleri.

Ben staj yaparken yaşım çok küçüktü. Patronun eşi, çocukları sürekli gelirdi, hatta bazen çocukları okuldan aldığım bile olurdu. Ve hatta burası tanıdık diye girdiğim bir yerdi. Ama neredeyse babam yaşındaki patronum sürekli laflarıyla taciz etti, şöyle güzelmişim böyle güzelmişim. Hatta size söylenen boy pos mevzunu banada söylerdi, o zamanlar aklıma geldi yine sinirlendim, neyse... Ben sesimi çıkaramadım küçüktüm, cahildim, arada tanıdık vardı vs sadece surat asar, mümkün olduğunca yanına gitmezdim. En sonunda çok kötü bir şekilde elle taciz etti beni.
Siz yapmayın, tepkinizi koyun. Sizinle bu şekilde konuşmasına izin vermeyin.

Flört işlerinden anlamıyorum derken

Siz rahatsız olma hakkını daha ilk hareketinde kaybetmişsiniz.
Evli olup olmamanızın hiç önemi yok, bir mesai arkadaşım kadın bile olsa bana canım demesinden hoşlanmam ve o dakika uyarırım, lütfen bana ...hanım deyin diye. İş yerinde kurulan arkadaşlıklara da zerre kadar güvenmem, tamam sekiz on saat zaman geçiriyoruz elbette sohbet olur ama genel geçer konular olur ve hiçkimse sınırlarını aşamaz.
Şimdi bizim toplumun erkeğe ve kadına bakış açısı da malum.
Siz her türlü iltifatı kabul etmişsiniz en baştan. (Tepki vermeyerek.)
Bu herif dozu aşsa ve tepki gösterseniz, bana asıldı yüz vermedim şimdi de iftira atıyor dese.
Sizce hanginize inanırlar çevrenizde?
Velev ki iş yerine eşiniz gelmiş olsun, onun yanında size canım cicim dese, eşiniz buna nasıl tepki verir?
Koskoca kadınsın, buna nasıl müsade edersin demez mi en iyimser ihtimalle?
Bakın sınır çizme sorununuz var gördüğüm kadarıyla.
Çözümü bile, molalara çıkmayarak buldum diyorsunuz. Bu şu demektir. Hâlâ o ahlaksızın alanına saygı duyup kendinizi geri planda tutmak. Ve sonuna kadar haklı olduğunuz halde.
Sınır çizme konusu önemli. Evlat yetiştiriyorsunuz, mevla sağlık versin hepsine.
Onlara doğru-yanlış ayrımını öğretirken sorun yaşarsınız. Bunu eminim siz de istemezsiniz.

Benden tavsiye sonra kendin sıkıntıya girersin.Ki kendin çözebilecek gibide duramıyorsun.Daha önce noldu ki
Merak etmeyin cozebilecek biriyim. Yalniz dedigim gibi yakıştıramadıgim için harekete gecemedim sanırım.
Hiç böyle düşünmeyin. Kızı, eşide gelse niyeti bozuksa hiç bir şey engelliyemiyor bu pis herifleri.

Ben staj yaparken yaşım çok küçüktü. Patronun eşi, çocukları sürekli gelirdi, hatta bazen çocukları okuldan aldığım bile olurdu. Ve hatta burası tanıdık diye
irdiğim bir yerdi. Ama neredeyse babam yaşındaki patronum sürekli laflarıyla taciz etti, şöyle güzelmişim böyle güzelmişim. Hatta size söylenen boy pos mevzunu banada söylerdi, o zamanlar aklıma geldi yine sinirlendim, neyse... Ben sesimi çıkaramadım küçüktüm, cahildim, arada tanıdık vardı vs sadece surat asar, mümkün olduğunca yanına gitmezdim. En sonunda çok

kötü bir şekilde elle taciz etti beni.
Siz yapmayın, tepkinizi koyun. Sizinle bu şekilde konuşmasına izin vermeyin.
Teşekkür ederim. Şuan aklımda bazi şeyler netleşti bu yüzden devami olmayacaktir artık.

Kusura bakmayın anlayamadim. Çünkü heeergun birileriyle flört etmiyorum. 2 cocuk doğuran insanlara flört uzmanı sertifikası mi veriliyor ben mi bilmiyorum? Ne alakasi var yaş ile çocuk ile flörtu anlamanın yahu?
Zaten konuyu nasıl dur diyebilirim fikir verin diye açtım aslında. Bu kadar yargılanmak için değil
İkinci mesajımda daha detaylı yazmıştım ama keşke önce şu mesajınızı görseymişim. Gerçi ilk mesajda nasıl "dur" diyeceğinizide yazmışım ama neyse.

Ben yazdığım olayı yaşadığımda 15 yaşındaydım ve gayette farkındaydım bana yapılanın.

Son zamanlarda bu konu sahipleride çok değişik. Tacizci adamlara sesleri çıkmıyor, ay bilemedim, ay anlayamadım . Fikir verip, şöyle yapmalısın deyincede hemen bir tersleme.

Neyse, siz nasıl biliyorsanız öyle yapın, keyfiniz bilir.

Kızların uzun bir aradan sonra Merhaba... Evli ve 2 çocuk annesiyim. Gecen sene sonuna doğru yeni bir yerde işe başladım. Aynı işyerinde ama başka bir bölümde olan bir adam var. O da evli ve çocuk sahibi. O dönemler yeni başladığım için zaten ofiste sürekli yeni kişilerle tanisiyordum ya da kendileri tanışmaya geliyolardi. O da onlardan biriydi ama daha sıcakkanlı birisi kendisi. Neyse arada normal iş konularinda konusuyorduk vs. Anormal hicbir durum yoktu.
Yaklaşık 1 ay önce başka bir birime geçtim ve bu bahsettiğim kişi ile bölümüm daha yakın oldu. Konuşurken canım'lar eklendi önce onda.. sonra işte yaptığın işler sana yakışıyorlar, sonra ofisin en guzel mühendisi sensin demeye başladı. Ben açıkçası flört islerinden vs cok anlayan biri değilim ama bir soru işareti olmaya başladı noluyor diye?
Geçen gün kurumda oturuyorduk önce saçlarımin rengini sordu kendi rengin mi diye? Çok guzel vs dedi... sonra laf arasinda boyun posun maşallahı var diye başladı. Senin gülüşün bile yeter vs oldu.eşim ile nasıl tanıştığımı kaç yıldır evli olduğumu sordu ve ekledi cok erken evlenmissin belki de sonra karsilassaydiniz onunla olmazdin seçeneklerin farklı olurdu dedi.. açıkçası başta bir soru isaretim vardı ama bu konusmadan suphelenmeye basladim. Adami da tersleyemedim kendi kendime triplere girip komik duruma düşmemek için. Yanlış anlasilma olmasin benden herhangi bir duygu vs yok. Ama arkadas olarak gördüğüm biriydi napacagimi bilemedim.Sizin fikirlerinize ihtiyacim var. Uzak durmaya başladım kendimce ama yani napacagimi da bilmiyorum.
İlk canım dediğinde “anlayamadım” diyecektiniz bir daha da muhatap olmayacaktınız geçmiş olsun, adam boy pos saç ne varsa beğeniyorum demiş siz hala yanlış anlaşılır mıyım, ne münasebet yahu elin adamı saçımı soracak…

Siz rahatsız olma hakkını daha ilk hareketinde kaybetmişsiniz.
Evli olup olmamanızın hiç önemi yok, bir mesai arkadaşım kadın bile olsa bana canım demesinden hoşlanmam ve o dakika uyarırım, lütfen bana ...hanım deyin diye. İş yerinde kurulan arkadaşlıklara da zerre kadar güvenmem, tamam sekiz on saat zaman geçiriyoruz elbette sohbet olur ama genel geçer konular olur ve hiçkimse sınırlarını aşamaz.
Şimdi bizim toplumun erkeğe ve kadına bakış açısı da malum.
Siz her türlü iltifatı kabul etmişsiniz en baştan. (Tepki vermeyerek.)
Bu herif dozu aşsa ve tepki gösterseniz, bana asıldı yüz vermedim şimdi de iftira atıyor dese.
Sizce hanginize inanırlar çevrenizde?
Velev ki iş yerine eşiniz gelmiş olsun, onun yanında size canım cicim dese, eşiniz buna nasıl tepki verir?
Koskoca kadınsın, buna nasıl müsade edersin demez mi en iyimser ihtimalle?
Bakın sınır çizme sorununuz var gördüğüm kadarıyla.
Çözümü bile, molalara çıkmayarak buldum diyorsunuz. Bu şu demektir. Hâlâ o ahlaksızın alanına saygı duyup kendinizi geri planda tutmak. Ve sonuna kadar haklı olduğunuz halde.
Sınır çizme konusu önemli. Evlat yetiştiriyorsunuz, mevla sağlık versin hepsine.
Onlara doğru-yanlış ayrımını öğretirken sorun yaşarsınız. Bunu eminim siz de istemezsiniz.
Tabii ki haklisiniz. İstemem. Mola konusu şöyle açıkçası ofis dedikodu kazani gibi. Bulduğum en sessiz çözüm buydu kendimce. Tekrar bir konuşma olmadan zaten gidip konusmayacagim onunla. Zamani gelince de söyleyeceğim merak etmeyin

Kızların uzun bir aradan sonra Merhaba... Evli ve 2 çocuk annesiyim. Gecen sene sonuna doğru yeni bir yerde işe başladım. Aynı işyerinde ama başka bir bölümde olan bir adam var. O da evli ve çocuk sahibi. O dönemler yeni başladığım için zaten ofiste sürekli yeni kişilerle tanisiyordum ya da kendileri tanışmaya geliyolardi. O da onlardan biriydi ama daha sıcakkanlı birisi kendisi. Neyse arada normal iş konularinda konusuyorduk vs. Anormal hicbir durum yoktu.
Yaklaşık 1 ay önce başka bir birime geçtim ve bu bahsettiğim kişi ile bölümüm daha yakın oldu. Konuşurken canım'lar eklendi önce onda.. sonra işte yaptığın işler sana yakışıyorlar, sonra ofisin en guzel mühendisi sensin demeye başladı. Ben açıkçası flört islerinden vs cok anlayan biri değilim ama bir soru işareti olmaya başladı noluyor diye?
Geçen gün kurumda oturuyorduk önce saçlarımin rengini sordu kendi rengin mi diye? Çok guzel vs dedi... sonra laf arasinda boyun posun maşallahı var diye başladı. Senin gülüşün bile yeter vs oldu.eşim ile nasıl tanıştığımı kaç yıldır evli olduğumu sordu ve ekledi cok erken evlenmissin belki de sonra karsilassaydiniz onunla olmazdin seçeneklerin farklı olurdu dedi.. açıkçası başta bir soru isaretim vardı ama bu konusmadan suphelenmeye basladim. Adami da tersleyemedim kendi kendime triplere girip komik duruma düşmemek için. Yanlış anlasilma olmasin benden herhangi bir duygu vs yok. Ama arkadas olarak gördüğüm biriydi napacagimi bilemedim.Sizin fikirlerinize ihtiyacim var. Uzak durmaya başladım kendimce ama yani napacagimi da bilmiyorum.
Açık konuşmak gerekirse bu kadar ilerletmesine ilk lafından engel olmalıydın sert bir tavırla.
Malesef bu tipler susmaktan ayıp olmasınlardan anlamıyor. Hoşuna gidiyorda izin veriyor diye düşünüyor. Neden bu kadar şeye izin verdiniz ki!!

Hep derim duruş olmalı evli erkekte de kadında da
Duruş
sert duruş !!
Bi duvarı olacak ve öyle yılışıkça yaklaşamayacak kimse!! Saygı duyacak

Bu demek değilki bozalım tersleyelim herkesi
Yalnız takılalım asosyal olalım!
Duruştan kastımı anlayan anladı bence

Ben de iş ortamımda erkek hocalarla takılıyorum. Sigara içiyorum benden başka içen kadın yok.
Sıcak kanlıyım, güler yüzlüyüm, hal hatır sorar muhabbet ederim iş arkadaşlarımla, ne var bunda.
Vallahi 8 saat çatık kaşlarla gezemem aman bana yürümesinler diye. Niyetimi yanlış anlayıp kendince hayallere dalan olursa da onun sorunudur. Zaten adam son muhabbette s*çmış. Ondan sonra da mesafe koymuşsunuz.
Bundan sonra daha da cesaret bulur bir adım atarsa tersler alttan alta tehdit edersiniz. Böyleleri karılarının kulağına gider diye ödü patlar zaten, hemen geri vites yapıp bacımsın'a bağlamazsa ben ne olayım =)
Peki o erkek arkadaşlarınızdan size canım cicim okulun en güzeli diyebilen var mı buna cesaret eder mi.Derlerse cevabını alırlar.Ama bu olayda hanımefendi bu sözleri almasına rağmen sessiz kalmış samimiyeti sohbeti devam etmiş.Birbirimizi kandırmayalım yok moral amaçlı yok arkadaş samimiyeti diye gayet biliyoruzki bu sözlerin amacı bellidir.Arkadaşım falan filan laflarınada girmeyelim bizimde samimi arkadaşlarımız var niye böyle olmuyo olursa alacağı cevap bellidir.Anlamadım konduramadım falan diyede kandırmayalım birbirimizi.Burada hiçbirimiz salak değiliz yapmayalım yani.Hanımefendi işin buraya gelmesine kendi izin vermiş

Eee sizde hiç bir tepki vermemissiniz normal olan haddini bildirmenizdi sizden ters bir tepki almadığı surece devam edecek

Tabii ki haklisiniz. İstemem. Mola konusu şöyle açıkçası ofis dedikodu kazani gibi. Bulduğum en sessiz çözüm buydu kendimce. Tekrar bir konuşma olmadan zaten gidip konusmayacagim onunla. Zamani gelince de söyleyeceğim merak etmeyin
Neyin zamanı gelince?
Siz halen bir zaman aralığı mı bekliyorsunuz, o zaman asla gelmeyecek. Dedikodu kazanı kaynamaya başladıysa da size zaten geçmiş olsun. Yapmayın, etmeyin kim ne hakla sizin evlilik zamanınızı, eşinizle nasıl tanıştığınızı sorabilir, bu ne cüret?
Nasıl bu rahatlığı verebiliyorsunuz karşınızdaki insanlara?
Hiç istemiyorum kadınların böyle suistimal edilmesini fakat sizin iyi niyetiniz aşırı fazla. Hâlâ kendinizi sorguluyorsunuz.
Dilerim başınıza hiçbir iş açmadan çözüm bulursunuz.

Back