• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşyerinde yaşadığım mobbing ve yöneticinin üslubu hk.

esracaheleyan

Canım kendim 💃
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2022
984
1.364
43
31
Kk nın güçlü kadınlarına selam olsun, :rapci:
Size işyerinde yaşadığım mobbing ilgili yazmak istedim, şu anda gerçekten çok sinirliyim ama tepki vermiyorum kimseye.
Ben 7 senedir özel sektörde çalışıyorum ve yurtdışı ilgili bir iş yapıyorum. 6 aydır çalışanları olsun yöneticileri olsun buraya nereden düştüm dediğim firmada çalışıyorum ve iş arıyorum. Ancak bulamadığım için sebaat ediyordum ancak buna gerek kalmadan beni çıkartacaklar sanırım.

Kurucular üslup nedir bilmeyen insanlar ve çalışanlara sürekli baskı yapıyorlar. Departman arkadasları dahil oflayıp puflayarak çalışıyor herkes. Daha önce diğerlerine atılan ünlemli mailleri falan görmüştüm ancak insan başına gelince tuhaf oluyormuş. İşin garip tarafı kimse bunlara tepki göstermeyip kendisini ezdiriyor. Toplantılarda aniden yöneticilerin içeri dalıp tehditleri vs zaten hep vardı. Ben burada gerçekten çok geriliyorum.
Yurtdısına bakmama ragmen bana yurtiçi ilgili malzemeleri de verdiler, başta kabul etmesem de bu iş benim üzerime kaldı. Çunku o işi yapıp ayrılan birinin yerine personel almadılar.

Bugün ise başıma gelen olay; yurtiçi malzemelerine hakim değilim, bir parçayı pahalı fiyata almışım. (yaklasık 1000 TL kadar) Şefim bunu fark etti ve mailde neden böyle aldığımı sordu. Yönetici maile ''Bu sorunun yanıtını bu akşam istiyorum! Yarına bırakırsan cvplamamış sayıp gerekli işlemi başlatacağım. yazmış ve ik yı da maile eklemiş. Mailin geldiği saatler mesai saati dışımızda.

Ben başta cvp yazmamayı düşündüm ancak daha sonra teklifleri incelediğimde birinin kg ı yüksek olduğu için bu malzemeyi aldım fiyat farkı daha yüksek çıkacagını düşündüm diye haklı bir sebep sundum. Yurtiçi malzemelerde yeterli bilgiye takdir edersiniz ki sahip değilim, nasıl yol izleyelim diye cvp yazdım ve imzamdaki ''Yurtdışı'' kısmını işaretleyip gönderdim. İçimşn yağları eridi.

Son durum bu şekilde, beni çıakrtabilirler herşey oalbilir ki bence bahane arıyorlarmış ki bulmuşlar. Şimdi ben bu insanlarla nasıl başedebilirim?
Dahası çıkartılırsam cidden hakkımı aramak istiyorum, alacağım birşey olması önemli değil. Bu insanlara kim olduklarını göstermek istiyorum.
Sizce yapılacak bir şey var mı, tecrübelerinizi benimle paylaşır mısınız, biraz da destek istiyorum açıkçası
Bu işyerinde çok yalnızım, hiç arkadasım yok. Ekip arkadaslarım maile cvp yazdın mı diye soruyorlar herkes çok korkak.

Size verilen iş görev taniminizda mevcut mu ?
Sama' misiniz ?
Uzmanlık gerektiren bir konu olmasına karşın hakim olmadiginiz bir piyasadan alım yaptiriyorlarsa burada sizin hatanız yok.
Ancak yetkinliginiz olduğu halde yeteri kadar araştırma yapmadan şirketi zarar ettirmisseniz sizi bağlayıcı olabilir.
Ayrıca para ne kadar artarsa görgüsüzlük de o kadar artıyor bazıları için.
İnsan Müdür denince bir ağırlık bir nezaket bir görgü ve saygınlık bekliyor ama bazilari bildiğiniz öküz ne yazik ki.

Size verilen iş görev taniminizda mevcut mu ?
Sama' misiniz ?
Uzmanlık gerektiren bir konu olmasına karşın hakim olmadiginiz bir piyasadan alım yaptiriyorlarsa burada sizin hatanız yok.
Ancak yetkinliginiz olduğu halde yeteri kadar araştırma yapmadan şirketi zarar ettirmisseniz sizi bağlayıcı olabilir.
Ayrıca para ne kadar artarsa görgüsüzlük de o kadar artıyor bazıları için.
İnsan Müdür denince bir ağırlık bir nezaket bir görgü ve saygınlık bekliyor ama bazilari bildiğiniz öküz ne yazik ki.
Görev tanımını insan kaynakları vermedi maalesef. Sımdı talep edersem de farklı algılanır diye istemiyorum.
Benden istedikleri görevle ilgili bir yetkinliğim yok, yurtiçi pazarını ve malzemeleri bilmiyorum. Ben sadece yurtdısından aldığım malzemeleri biliyorum. Üstelik imzam da Yurtdışı diye başlıyor.
İşe başlarken satışa da destek olabilirim diyerek başladım, yurtdısı satınalma ya baktığım halde. Bana yurtiçi satınalma ilgili yaptığım bir hata yuzunden bunu yazıyorlar.

Elinde terbiyesizce ve ünlemli atılmış mailler var. Sakla onları mobbing davası açarsın
netten arastırdım ama 1 yıl dolmadığı için kıdem tazmınatı da alamıyorum sanırım.
Aslında birşey kazanmak için değil ama insanlara böyle davranamasınlar diye dava açmak istiyorum

Iyi yapmissin. Milletteki tirsaklik malum ekonomi yüzünden kimse o gerizekaliyi çekmez muhtaç olmasa. Onun dışında mesai saati dışında çalıştığın sürelere ek mesai odemeleri lazim bunu ve üslubu hatirlatan bir mail ve surekli insan onurunu kıran agresif tavirlar sergilendigini ve bunun duzelmesi gerektigine dair bir mail at ve cc ye kendi özel mailini koy. Hatta onla konustugun her maile kendini cc le. Seni atsalar bile elinde belgen olur mail sisteminden atarlar çünkü. Ise geri dönüş davasi açarken lazim olur. Vergi borclari varsa maliyeye şikayet etmekle tehdit de edebilirsin ordan cok canlari yanar. Cok canina tak ederse mobbing uğradığın icin calisma bakanligini arayabilirsin gelip yerinde inceleme yapiolar. Ki bu sonradan mobbing davasi acmaktan cok daha etkili. Bi çalışanim isyerimde bi ekip liderim için yapmıştı. Daha once de bana söylemedi direkt bakanligi cagirdi. Aralarinda gecen konuşmalar falan incelendi manevi tazminat almıştı. Genel bi mail atabilirsin is yerindeki bu gorev taniminin oturmayisi ve surekli yapilan psikolojik baskı bende fiziksel ve psikolojik sorunlara neden oluyor. Ortada bi performans kaybi varsa bu yüzdendir diye. Alo 170in psikologlariyla konusabiliosun tum detaylariyla anlatirsan bi fikir veriolar. Hem de kayda gecmis oluyor sikayetin. Tek tarafli degil elbet yasadigin seyler senin sikayetlerini kimse bilmio su an ama.

Iyi yapmissin. Milletteki tirsaklik malum ekonomi yüzünden kimse o gerizekaliyi çekmez muhtaç olmasa. Onun dışında mesai saati dışında çalıştığın sürelere ek mesai odemeleri lazim bunu ve üslubu hatirlatan bir mail ve surekli insan onurunu kıran agresif tavirlar sergilendigini ve bunun duzelmesi gerektigine dair bir mail at ve cc ye kendi özel mailini koy. Hatta onla konustugun her maile kendini cc le. Seni atsalar bile elinde belgen olur mail sisteminden atarlar çünkü. Ise geri dönüş davasi açarken lazim olur. Vergi borclari varsa maliyeye şikayet etmekle tehdit de edebilirsin ordan cok canlari yanar. Cok canina tak ederse mobbing uğradığın icin calisma bakanligini arayabilirsin gelip yerinde inceleme yapiolar. Ki bu sonradan mobbing davasi acmaktan cok daha etkili. Bi çalışanim isyerimde bi ekip liderim için yapmıştı. Daha once de bana söylemedi direkt bakanligi cagirdi. Aralarinda gecen konuşmalar falan incelendi manevi tazminat almıştı. Genel bi mail atabilirsin is yerindeki bu gorev taniminin oturmayisi ve surekli yapilan psikolojik baskı bende fiziksel ve psikolojik sorunlara neden oluyor. Ortada bi performans kaybi varsa bu yüzdendir diye. Alo 170in psikologlariyla konusabiliosun tum detaylariyla anlatirsan bi fikir veriolar. Hem de kayda gecmis oluyor sikayetin. Tek tarafli degil elbet yasadigin seyler senin sikayetlerini kimse bilmio su an ama.
Yazdıklarınız çok yardımcı oldu teşekkür ederim, bugün bekleyip göreceğim bakalım attığı maile ik yı da eklemiş, işten çıkartırlarsa benim işime gelir. Mailleri kendi şahsi mailime gönderdim, konuşma devam ederse kendi mailimi de cc ekleyeceğim.
Zaten böyle bir yerde asla çalışmak istemiyorum ancak şu anda açık ilan yok. İlk fırsatta gideceğim

Ayy benim eski iş yerim de üslupsuz, terbiyesiz, üstelik cahil bir aşiret tarafından yönetiliyordu. Ömrümce görmediğim - asla da görmek istemeyecegim şeylere şahit oldum..bunun üstüne birisine iftira davası açmak için vekalet istemişlerdi. Vermeyince 'istifa' etmek durumunda kalmıştım 😂

Ayy benim eski iş yerim de üslupsuz, terbiyesiz, üstelik cahil bir aşiret tarafından yönetiliyordu. Ömrümce görmediğim - asla da görmek istemeyecegim şeylere şahit oldum..bunun üstüne birisine iftira davası açmak için vekalet istemişlerdi. Vermeyince 'istifa' etmek durumunda kalmıştım 😂
Vekaleti sizden mi istediler, ne kadar saçma birşey ya, insanca şartlarda çalışmıyoruz gerçekten.
Ben 5 firmada falan çalıştım ama böylesini ilk kez denk geldim. Normalde böyle seylere çok takılmazdım ama sen yöneticisin madem böyle bir mail yazıyorsun sonucunda beni çıkartsın o zaman ik yı da maile eklemiş. Muhtemelen bugun çıkışım verilecek yani hazırlıklıyım. Çıkartmayacaksa da o maili atıp ego tatmını yapmış oluyor saygısızlığıyla.
İş bulup da çıkaydım iyidi

Vekaleti sizden mi istediler, ne kadar saçma birşey ya, insanca şartlarda çalışmıyoruz gerçekten.
Ben 5 firmada falan çalıştım ama böylesini ilk kez denk geldim. Normalde böyle seylere çok takılmazdım ama sen yöneticisin madem böyle bir mail yazıyorsun sonucunda beni çıkartsın o zaman ik yı da maile eklemiş. Muhtemelen bugun çıkışım verilecek yani hazırlıklıyım. Çıkartmayacaksa da o maili atıp ego tatmını yapmış oluyor saygısızlığıyla.
İş bulup da çıkaydım iyidi
Evet , birimdeki herkesten istediler o kişi bize bir hakkımızı vermemiş gibi. Ama öyle bir şey yok tabii ki:)
Ayyy, yazsam neler var da güldüm geçtim. Bir de bulaşik ve kindar insanlar. Kendilerine yanlısı olanla sonunda bir şey elde edemeyeceklerse- hatta zarar edeceklerse de uğraşır dururlar,canlarını sıkmak için.
Az çok hayatında aşiret mensubu gören ne demek istediğimi anlar 😂😂 o yüzden hak falan da talep etmedim, vinladim .
Bir de görsen Türkiye'nin her yerinde faaliyet gösteren, köklü bir kuruluş sanarsin.
En iyisi başka yer bulup cikman

Evet , birimdeki herkesten istediler o kişi bize bir hakkımızı vermemiş gibi. Ama öyle bir şey yok tabii ki:)
Ayyy, yazsam neler var da güldüm geçtim. Bir de bulaşik ve kindar insanlar. Kendilerine yanlısı olanla sonunda bir şey elde edemeyeceklerse- hatta zarar edeceklerse de uğraşır dururlar,canlarını sıkmak için.
Az çok hayatında aşiret mensubu gören ne demek istediğimi anlar 😂😂 o yüzden hak falan da talep etmedim, vinladim .
Bir de görsen Türkiye'nin her yerinde faaliyet gösteren, köklü bir kuruluş sanarsin.
En iyisi başka yer bulup cikman
Mailleri sildirmeye çalıştıklarını da gördüm, ama çalışanları da bu işin içine dahil etmeye çalışmaları çok itici.
En iyisini yapmışsın, insanın kendi çizgisi olması lazım. Yoksa bunlar herkese herşeye yaptırabileceklerini sanıyorlar.
İnş ben de burda yazarım haftaya falan başka yerle anlaştım diye ruh sağlığım etkilenmeye başladı bu ortamda ya ben mi hassasım bilmiyorum.

Kesinlikle delilleri kaybetme. Unlemli, tehditli mailler almışsın. Bunları kaydet. Başka delilin varsa onları da belgele. Mobbing davası açarsın. Ayrıca fazla mesai yaptiriyorlarsa bunun ücretini ödemek zorundalar. Bu ödemeyi yapmıyorsa bunu da kanıtlı belgele. Ben daha beterlerini yaşadım ve çok pişmanım yapmadığıma..

Bir yılınız ne zaman doluyor. O zamana kadar sabredip tazminatınızı alın . Tabi çıkamazlarsa. İşte görmemişin parası olmuş😏. İnsanımız genel olarak böyle. Parayı bulunca kendini bir şey sanıyor. Yazılı olarak attığı bir şeyler varsa mobbing davası açılabilir. Başka da bilemiyorum. Bence tek yurt dışı değil yurtiçi de iş arayın.

Kesinlikle delilleri kaybetme. Unlemli, tehditli mailler almışsın. Bunları kaydet. Başka delilin varsa onları da belgele. Mobbing davası açarsın. Ayrıca fazla mesai yaptiriyorlarsa bunun ücretini ödemek zorundalar. Bu ödemeyi yapmıyorsa bunu da kanıtlı belgele. Ben daha beterlerini yaşadım ve çok pişmanım yapmadığıma..
Mesai ücreti mesaiye kalacağımızı belirttiğimiz gunler ödenıyor ancak dun mesaiye kalmadım. Mobbing davasında genel olarak internette yazan bilgiler kıdem tazmınatı hakkımın olduğu ancak benım calısma surem 1 yılı doldurmadı.
Acaba işverene bu konuda bir yaptırım oluyor mu bilen biri varsa çok iyi olur ama muhtemelen benı cıkartacaklar

Bir yılınız ne zaman doluyor. O zamana kadar sabredip tazminatınızı alın . Tabi çıkamazlarsa. İşte görmemişin parası olmuş😏. İnsanımız genel olarak böyle. Parayı bulunca kendini bir şey sanıyor. Yazılı olarak attığı bir şeyler varsa mobbing davası açılabilir. Başka da bilemiyorum. Bence tek yurt dışı değil yurtiçi de iş arayın.
6 ayım doldu burada, çıkaracaklarını düşünüyorum, yurtiçi ilgili de ilanlara basvuru yapıyorum ancak henuz donus olan yer yok.
Olanlar da iyi firmalar değil, kısır döngüdeyim maalesef. Az önce yöneticilerden birinin konusmasını duydum. Esra nın attıgı mail... Böyle olmaz yani.. Bulacaksanız bulun... falan parçalar halinde duyduklarım bunlardı. Bu haftayı çıkarabilir miyim emin değilim açıkçası mobbingin dibini gördüm ilk defa.

Maasınız ne kadar, yamnak isterzeniz merak ettim. 'Bu sorunun yanıtını bu akşam istiyorum! Yarına bırakırsan cvplamamış sayıp gerekli işlemi başlatacağım. Bu maili atan kisi departman muduru mu ? Genel mudur mu ? Tr'de isimli 2m buyuk firmalarda calistim boyle bir uslubu kimseden gormedim. Calistiginiz yer, vasat bir yer belli ki insana deger 0. Her isyerinde stres vardir ama boyle bir üslup olamaz. Alayli mi bu yoneticiler, yazik.

Back