• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi işyerinde süt muhafaza etme kabusu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zehrakca

DERENİM BAL KIZIM
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2010
64
0
36
İstanbul
arkadaşlar pazartesi okullar açılıyor ve ben de işe başlıyorum.okulda sağdığım sütü koyabileceğim bir buzdolabı vesaire yok,sütümü sağdıktan takriben 6 saat sonra evde olabiliyorum yani 6 saat sonra buzdolabına koyabilirim ancak.bu süre içerisinde süt ertesi güne kullanılmak üzere saklanırsa bozulur mu oda sıcaklığında 6 saaat diye biliyorum ama 6 saat sonra buzdolabına konulur mu?lütfen bilgisi olanlar varsa acil cevap bekliyorum.yoksa kuzucuğum aç kalacak.(yada kantindeki buzdolabına koysam 1 saat sonra eve getirip tekrar buzdolabına koysam o bir saatlik yolculuk sırasında bozulur mu)

hayatım havalar sıcakya oda sıcaklıgında 4 ssat kalıyor. ben 2saati, gecince yalan yok içirmiyorum. buzdolabındada 24 saat direk koymna gerekiyor.bu rada buzdolabına kapağınakoyma içine koyacaksın sütü. yada geceden sag . poşetleri var ondan al. dondurucuya at.kullanacagın zamnada sıcak süyün içine atıp çözdür.şimdiden baslaki biriksin

ne yazik ki gun icinde de sutunu sagman gerek yoksa azalir.Ben de bazen sutumu dolaptan cikarip isitiyorum(buzluktan degil) yavruma yediriyorum,ama bazen cogunu yemiyor ve ben yeniden dolaba koyuyorum.Benim de aklima takiliyor hep acaba bozulur mu,yada degerini kaybeder mi diye,arkadaslarin yorumlarini ben de takib edicem.

Isıtılmış sütü sakın tekrar kullanmayın...
Okulda buzdolabı yok demişsiniz. Okulda kantin yok mu? İçecekler için bir buzdolabı olması gerekiyor. Rica etseniz içeceklerin arkasına bir yere koymazlar mı?

canım okulda kantin var pazartesi bakacağım artık oraya koyabilirim sanırım ama yolda gelirken nasıl getircem buzdolabına termosla koyup dönerken o termosla getirsem bozulmaz sanırım.

ne yazik ki kizimin ne zaman ne kadar icecegi belli olmuyor,o yuzden bazen cok fazla ziyan oluyor.Arkadas kantine koyarsa bile yolda yine isinmis ve dolaba koydugunda bir daha sogutulmush olacak.Dondurulup isitilmis sutu bir daha kullanmamak gerektigini biliyorum ama bu sekilde kendiliginden isinmis sutu bir daha sogutup kullanabilir mi acaba?

Kızlar lansinoh marka manuel bir pompa aldım çok zorlanıyorum damala damla sağıyor.Bu pompa ile taş çatlasa 24 saat içinde 300 ml kadar süt sağıyorum ve bu miktarı sabahtan geceye kadar en az 7-8 defa sağarak çıkartabiliyorum bu normal mi sizce ?Acaba elektirikli olanların vakum gücü daha mı yüksektir ya da daha kısa zamanda mı sağarlar.Bilginiz var mı acaba?

Kızlar lansinoh marka manuel bir pompa aldım çok zorlanıyorum damala damla sağıyor.Bu pompa ile taş çatlasa 24 saat içinde 300 ml kadar süt sağıyorum ve bu miktarı sabahtan geceye kadar en az 7-8 defa sağarak çıkartabiliyorum bu normal mi sizce ?Acaba elektirikli olanların vakum gücü daha mı yüksektir ya da daha kısa zamanda mı sağarlar.Bilginiz var mı acaba?

ben medala aldım. çokta iyi ,işk baslarda bviraz acıdı ama suan sorun yok.

bende medela elektrkli kullaniyorum,basta aventin manuelini kullandim ama cok zorlandim,cunku nerdeyse her ogun icin sutumu sagiyorum,medeladan memnunum.Sagdigin miktar kullandigin pompaya gore degisebilir,daha uzun sure sagarak sut vereceksen elektrikli almaya deger.

canım okulda kantin var pazartesi bakacağım artık oraya koyabilirim sanırım ama yolda gelirken nasıl getircem buzdolabına termosla koyup dönerken o termosla getirsem bozulmaz sanırım.

Okulda buzdolabına koy (dondurucuya değil ama) Yolda da termosa koy. Ben Chicco nunkini kullanıyorum. Gelince yine buzdolabına ya da dondurucuya koyarsın. Ben öyle yapıyorum 6 aydır. Az çıkıyor diye sağmamazlık yapma sağmazsan azalır. Ben 2 defa sağıyorum artık 20-30 cc çıkıyor ama hala sağıyorum.

arkadaşlar pazartesi okullar açılıyor ve ben de işe başlıyorum.okulda sağdığım sütü koyabileceğim bir buzdolabı vesaire yok,sütümü sağdıktan takriben 6 saat sonra evde olabiliyorum yani 6 saat sonra buzdolabına koyabilirim ancak.bu süre içerisinde süt ertesi güne kullanılmak üzere saklanırsa bozulur mu oda sıcaklığında 6 saaat diye biliyorum ama 6 saat sonra buzdolabına konulur mu?lütfen bilgisi olanlar varsa acil cevap bekliyorum.yoksa kuzucuğum aç kalacak.(yada kantindeki buzdolabına koysam 1 saat sonra eve getirip tekrar buzdolabına koysam o bir saatlik yolculuk sırasında bozulur mu)

Sütünü sağıp buzdolabına koyduktan sonra çıkışta özel süt kapları var ısıyı koruyon e-bebek internet sitesinde var onlardan bir tane almanı tavsiye ederim o zaman hiç birşey olmaz benim işyerimde bütün arkadaşların öyle yapıyo bende ekim sonu başlıycam mecburen öyle yapıcam

bende medela elektrikli aldım ancak yarım saatte 50 ml çıkarabiliyorum.
kafama takılıyor sütüm yetersiz mi?
bebeğim 10 dakika emmip bırakıyor ya da uyuya kalıyor. henüz 45 günlük.
demekki çok az süt içmiş oluyor :(

bende medela elektrikli aldım ancak yarım saatte 50 ml çıkarabiliyorum.
kafama takılıyor sütüm yetersiz mi?
bebeğim 10 dakika emmip bırakıyor ya da uyuya kalıyor. henüz 45 günlük.
demekki çok az süt içmiş oluyor :(

Bende medela kullanıyorum yarım saatte 50 ml az kaç saatte sağdığında o kadar çıkıyor 3 saat beklediğinde 70-90 arası çıkması lazım en az ama emdiği göğüsü sağıyosan iyi

Merhaba.
Ben Medela elektirikli kullanıyorum. Okulda sağdığım sütü revirde buzdolabına koyuyorum. Aventin termos çantasına koyarak da yolda muhafaza ediyorum. Şimdiye kadar sütümün bozulduğunu görmedim. Bir saatlik yol boyunca nasıl koyduysam öyle çıktı sütler. Sİz de kantindeki dolabı kullanabilirsiniz. Termos çanta da ihtiyacınızı görür sanırım. Çok araştırdım ben bu konuyu. En kolayı, ucuzu ve pratiği termos çanta olarak gördüm.
Sevgiler...

kızlar bugün işbaşı yaptım.herşey umduğumda iyi gitti.bir arkadaşım bana medelanın elektirikli mini pompasını getirdi 15 dakikada 150 ml sağdım.çok süper bir pompa gerçekten tavsiye ediyorum benim aldığım lansinohun manuel pompası berbat bir pompa ve 52 tl bu paraya değmez.ayrıca okulumuza buzdolabı alınmış sütleri bir termosa termosu da ağzı açık bir şekilde dolaba koydum okuldan çıkarken de termosun ağzını kapattım.ve sütler soğukluğunu korumuş oldu 1,5 saat sonra eve geldim ve tekrar buzdolabına koydum(buzluğa değil normal buzdolabı rafın 0derece/4 derece arası) işte böyle.

Bende tam onu diyecektim. Muhakkak buzdolabında saklamanız lazım sağdığınız sütü. Heleki bu sıcak günlerde. Buz hazneleri varya hani ondan kullanabilirsiniz madem buzdolabı yok.

Back