Isyerimle ilgili, Almanyadaki kurallari bilenlerden yardim

Turkiyede epey uzun bir sure profesyonel olarak calistim, hem de yonetici olarak. Buradaki durum cok farkli, burada yalnizim, ve o yalnizlik duygusuyla gelen kendini boslukta hissetme duygusunu, bundan dolayi da Turkiyede, ailenizin sevdiklerinizin yaninda oldugu bir memlekette, is yerinde cikan olaylar da, bu kadar korkunc etkilenmedim, milyonlarca liralik projeyi yonetirken bile yasadigim hicbir olay, beni bu denli sarsmadi.burada da sanmayin ki elimde sozlesme olmadan calisiyorum.sadece hayatimda ilk defa yasal olmayan bir olayi, hem de yapayalnizken yasamis olmamin dengemi bozmus olmasi dogal degil mi?biraz empati kurun

Psikolojik anlamda çok yıpranmış bi kadın görüyorum yazdıklarınızda. Yaklaşık 2 yıldır Almanyada yaşadığınızı söylemişsiniz ama sadece yazdıklarınıza baksak sanki gideli 2 hafta olmuş. Kendini yalnız, korkmuş, bulunduğu ortam hakkında bilgisi ve tecrübesi yetersiz yani aslında tek kelimeyle yabancı hisseden birinin cümleleri bunlar.

Böyle hissetmek ayıp değil kabahat değil. Ama böyle giderse kendinizi çok yoracaksınız.

İnsan kendini yalnız ve savunmasız hissettiğinde bilgisine, tecrübesine ve çevresine sığınır. Yani ya kendi aklımızla olayların içinden çıkarız ki o da teoride ve pratikte ne ögrendiyse onla çalışır ya da bizi çıkarsın diye birilerine elimizi uzatırız. O yüzden de etrafımız bize benzeyen insanlarla dolu olduğunda daha güvende hissederiz ki anlaşılmama korkusu yaşamadan yardım isteyebilelim.

Sizi kaygılandıran noktalar ne ise, aldıgınız egitim ve yaptıgınız is ile ilgili yerel yasal düzenlemeler hakkındaki bilgi eksikliği gibi mesela, o eksikleri kapatabilmek için daha detaylı çalışın, daha titiz davranın. Kampüsünüzde destek alabileceginiz birimler var mı bi arastırın mesela. Bildiginiz seyden daha az korkarsınız, az korkarsanız o kriz halleri de azalır. Etrafım tam olarak anlayamadığım yabancılarla çevrili gibi bi algı içerisindeyseniz bunu kırmaya çabalayın, sürekli tetikte olmak da bu gerilimi tırmandırıp kırılma noktaları yaşatıyor olabilir.

Son olarak dünyanın her yerinde daha fazla para kazanmak için sineğin ve personelinin yağını çıkaran, yasalara aykırı davranan ve sizi de öyle davranmaya maddi manevi baskı kurarak zorlayan leş patronlar var, pabuç bırakmayın.

Bende almanyada yaşıyorum ve pazar günleri öğle saatine kadar yasak değil açık olması tercih meselesi yani .. bence sizin patron vergi kaçırmak için hafta sonu açmıyorum dedi ondan bu uygulama yapıldı.. bence o adamla muattap olma seninle bu sekilde konusmasi ne alaka ? Sinir krizi geçirmek ve ise devam etmek nasıl bi durum onuda aklım almadı

iyi de kurallari siz zaten ogrenmissiniz,
yani ilk seferinde hadi haberiniz yoktu,
su an haberiniz var.

Is vereniniz kurallari takmayan birisi,
Turk
Insan psikolojisi o kadar karmasiktir ki, sizin aklinizin o an almadigi olaylari, baskasina yaptirttirir. Psikolojide siyah ya da beyaz diye ayrimlar yapilamaz, tek bir gercek yoktur. Bu kriz olayim ise ilk girdigim zamanlarda oldu, Almanyada ilk calistigim yer, herseyin Turkiyeden farkli olmasi vs vs beni bir girdaba suruklemis olabilir.ve o cikmazda da,egriyi dogruyu ayirt edemeden,devam etmis, ve Turkiyede yonetici olarak firmama ancak copcu olarak alacagim kisi, su anda patron konumunda ve tepeme cikmis ve buna izin vermis olabilirim. Dedigim gibi insan psikolojisi bu. Insana herseyi yaptirir.
Evimin dibi diye israrla kalmaya devam etmemin ne kadar sacma oldugunu goruyorum.sirf yol parasi da vermiyorum diye kucuk hesap yapinca, boyle kucuk insanlarin oyuncagi da olunuyormus, anladim.
Not: Ve evet, herseyiyle yasal olan,huzurumla calisacagim yeri bulup,jet hiziyla kaciyorum bu sacma yerden

Ayrica, oglene kadar acik olma durumu,satilan urune bagli

Dengenizin bozulması doğal ancak çalıştığınız yerde bunu göstermeniz ve hala orada çalışmaya devam etmeniz anormal.
Adam size yasadışı iş yaptırıyor ilkinde uyarı alıyorsunuz ikincisinde ceza alacaksınız ve bu ülkeye giriş çıkışlarınızda bile önünüze çıkabilecek bir durum.
Öfke kontrolü için destek almanız gerekiyor. Hemde içinizdeki yalnızlık duygusunu yenersiniz.

Sizi anlayabiliyorum.Ben de 3 yildan fazla beni cok yoran, deger verilmeyen bir iste calistim.Kizim kücük oldugu icin calisma saatleri de bana uydugu icin cok yipranmama ragmen devam ettim.Bir süre sonra insanin basireti baglaniyor , kendini caresiz hissediyorsun.Ama iste kendim bu hatayi yaptigim icin baskalarinin da böyle hatalar yapmasini istemem.En kisa zamanda baska bir is bulup ayrilmaya bakin.iyi sanslar diliyorum size, umarim karsiniza iyi insanlar cikar.

Heh iste, bana da aynen bu oldu, resmen basiretim baglandi! Iyi ki konuyu burada actim da,gozumdeki sis perdesi indi! Allahim,okulu biran once bitirip,meslegime devam etmek icin artik cookkk daha fazla itici kuvvetim var.
Ayrica,durumuma anlayis gosterip yorum yapanlar icin de tesekkurler

Herşey gönlünüze göre olur inşallah.
Çevresi çok kalabalık olan insanlar bile aslında yalnız zaten. Okulu bitirmeye odaklanın

Cik ordan yüklü miktarda ceza yersin ve siyah calistin diye seni cok ugrastirir devlet.Polizeilichesführungzeugnisine bile islenir bu durum senin icin hic iyi olmaz her gittigin yerde karsina cikar yani sicil olarak cünkü yasak olan birsey sürekli tekrarlaniyor.Ya cikicaksin yada agir sonuclara katlanacaksin.Isveren haberim yok gelmis acmis dese nasil isbat edeceksin?Bafüg+Kindergeld aliyosundur kesin idareli harcayarak gecimini sagla busekilde sicil sahibi olmaktan katkat iyidir.
Otobüs+Tren bileti Studentlere bedava uzakta is bulmus olsan bile.
Dikkatli ol basini yakma derim

Kündigung verdim bile. Ayrica o 1 kereden sonra kesinlikle yasak gunler calismadim. Ayrica kesinlikle kagitli calistim. Herhangi bir bafög kindergeld vs almiyorum, tek kaynagim teilzeit isim. Neyse, adamakilli yeni yer buluyorum acilen. O pislik de zabitalariyla ugrasacak baska salak bulsun

Ay gecmis olsun, sen yine de baska bir is bul, yüz göz olmusun patronla ki onun bu hatalarina ortak olma daha fazla
Ben de 7 senedir Almanyadayim, en son ehliyet alirken cok zorladilar beni asiri kuralcilar stresimi dahi kabul etmediler
Ay sevmiyorum ben bunlari, ama burada dogup büyüyen Türkleri de sevmiyorum
Al birini vur ötekine, sadece iyi insalarla kasilasmani diliyorum
Ben de kural disiplin severim ama gudubetlik sevmem
Allanlari disipliniyle taktir etsem de , kapleri yokmus gibi yasamalari eksiye sokuyor gözümde
Ay zor memleket, insallah gönlüne göre is bulursun

Ben tam tersine, yasamis oldugum bu rezalete ragmen, kuralciliklarina hayranim. Nein ist einfach nein! Ve surasi da bir gercek, tovbeler olsun buradaki bir Turkun yaninda calismam.
Bence sen de kalpsiz olarak dusunme, islerini olmasi gerektigi gibi yapiyorlar. Bizdeki "kardes, bak hemseriyiz" sozleri burada gecmiyor. Bu nedenle bir muhendislik harikasi burasi, bu yuzden dunyaya teknoloji satiyorlar. Okul bitse, is hazir da, o zamana dek sabir....

Kimse kimseye hemsericilik cekmiyor mu saniyorsun, asil kendi irkindan olanlari digerlerine göre kayiranlar var.
Irkcilik bir gercek, onu da gectim kötü insanlar her yerde var.
Ne olursa olsun onlar ayni bizim gibi insan, ayni dedikoduculuk, cukur kazma onlarda da var
Ise girince illa ki görürsün
Ben esimden biliyorum, burada dogma büyüme ama insanin iyisine denk geleceksin
Kötülügün de iyiligin de irki olmuyor
Iyi insana denk gel sen, isini güzel yapani severim ama cok sacma seyler de gördüm yasadim
Ki dünyanin her yerinde olabiliyor böyle seyler, yapacak birsey yok

Allah herkesi iyi insanlarla karsilastirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…