Isyerimle ilgili, Almanyadaki kurallari bilenlerden yardim

Iste ayni durum! Ben o kadar piskin olamiyorum. Olmali miyim, onu da bilmiyorum!
Iste bu yuzden, umarim bu yazimi Almanyadaki kurallari bilen biri okur

iyi de kurallari siz zaten ogrenmissiniz,
yani ilk seferinde hadi haberiniz yoktu,
su an haberiniz var.

Is vereniniz kurallari takmayan birisi,
Turkiyede de yasak olani yapan isveren yok mu sanki, var,
calisip calismamayi seciyorsunuz siz de.
Hala neden orada calistiginizi anlamadim.

Bir de siz bu durumdan en zararli cikacak kisisiniz,
siz varken dukkani kapatan kisiler sizin de suc islediginizi soylemisler zaten size,
yani sadece isveren degil siz de suclusunuz kanun onunde.

isvereniniz Turk mu ben onu merak ettim.

Patornunuz Türk mü
merak ettim?

Öncelikle size sahsen ceza gelse "Widerspruch" hakkınızı kullanın. İş yerinden sahibi sorumludur, çalışanlar değil. Bu bir. Ikincisi kendinize okuduğunuz üniversitede iş arayin."Studentische Hilfskraft" veya "Praktikantin" olarak en fazla 19,5 saat çalışma hakkınız var. Hem paranızı kazanırsınız hem geleceğinize faydası olur, hem capmus üzerinde işiniz olur. Yok dışardan is bakıyım diyorsanız o ekstra yolu gözü alamaya başlayın. Patronunuz belli ki sağlam Papuc değil. Sinir krizi gecirmeyi bırakın. Sorunuz olsa ya burdan bizim gibi almamyada olanlara sorun, ama hakkınızı yedirmeyin. Paranızı ödemese yasal hakkınızi da kullanın

Galiba tüm çalışma saatlerin resmi değil, olsaydı pazar gününü göstermen gerekirdi. Yani yarı resmi yarı siyah çalışmışsın.
Ayrıca zırt pırt sinir krizi geçireceğine çık o işten. Büyük ihtimalle dükkan sahibi türk, seni ezmeye devam edecek.

Haklisiniz. Evimin dibi, universitede evin dibi, ulasima hic para harcamiyorum, hem okuyorum hem calisiyorum derken,kendimi nasil bir girdabin icine sokmusum!
Tages yada Monats fahrticket al

Sana ceza kesilirse sen calisanssin senin sucun yok isverenin sucu avukatla konusabilirsin ordnungsamt her seye ceza yaziyo zaten

yasal yaptırımı olsa adam bu kadar rahat davranmaz.
ya da yaptırımı az demekki.
dükkan senın değil ki neden bu kadar bağlısın, sinir krizleri geçiriyorsun
dükkan benım değil patronum şu dersin çıkarsın işin içinden.
dükkan senınmiş gibi davranıyorsun.ben partime çalışanım dersin.ne bılım salak mı bu zabıtalar vergı levhası bılmem neyı duvarda asılı değil mi(zorunluluğu yoksa bılemem)
yasal olan herşeyden patron sorumlu sen değil
.başka bişey varsa işin içinde bılemem

Iyi de tum kiosklar pazar gunleri hep acik! Ben nereden bileyim hepsinin yasal olmadigini?

Isin ucunda ne olacak ki? Alnimin teriyle universitesinde egitime devam edip, tum masrafini da alninin teriyle kazanmaya calisan biriyim sadece.

Sanirim isveren turk , kendinizi bosuna hirpaliyorsunuz , neden surekli sinir krizi gecirdiginizi gercekten anlayamadin
Ayrilim oradan ve baska is bakin , baska is bakmamaniz icin anlatmadiginiz nedenler mi var?
Evimin dibi olmasi, universitem de yakin. Hic yol masrafim yok. Kimseden yardim almadan gecinebiliyorum bu sayede. Yoksa baska bir nedeni yok.

Almanya, Hollanda , Belcika heryerde boyle...sokaklar is arayan vasifsiz gocmen dolu.Isverenlerin cogu kaytariyor ve kanunsuz calistiriyor .Siz memnun olmadiginiz isten ayrilip baska is bakmalisiniz, yerinize gelecek baskasi hemen bulunur.Esim mesela ayda iki cumartesi yasadisi calisiyordu anlasma buydu.Sonra pstron her cumartesi calismasini isteyince isten ayrildi.Almanya da daha cok usulsuzluk var duyduguma gore, 8 saat calistirip sadece 4saat gosteriyolarmis ustu gayri resmiymis.Alan memnun veren memnun.Eksigi job center tamamliyormus.

Turkiyede senelerce de kalip calissam, buraki tek basima edindigim mucadeleyi savasi vermezdim. Su kucucuk basit bir olay bile beni nasil darmaduman etti.
bakin bu konuda yaniliyorsunuz iste.Türkiye de o kadar cok usülsüzlük dönüyor ki.Gördügünüz gibi almanya`da sürekli denetleniyor ve kapatiliyor.Buna ragmen is okula ve eve yakin diye isinizi degistirmeyip suclu olan kendinizsiniz.Siz de bir sekilde kendi cikarlarinizi düsündügünüz icin hala ordasiniz.Ögrenciyseniz ve büyük bir sehirdeyseniz kolaylikla is bulursunuz.Özellikle cafe ve restauranlarda garson olarak calisabilir ya da magazalarda tezgahtarlik yapabilirsiniz.

O usulsüzlüklerin büyük bir kismini uyanik yabancilar yapiyor zaten.Adamlar bikmis böylelerinden.Yabanci düsmanliginin cogalmasinin bir nedeni de bu.O kadar cok insan taniyorum ki sosyal devletten gecinip neredeyse tam zamanli calisip parayi elden alan.Hem bizim vergilerimizden faydalaniyorlar hem de vergi kaciriyorlar.

adamın milliyetini çok merak ettim
bunca aymazlıkla alman değildir sanırım

Ama berlinde bir cok dükkan pazar günü acikti.Yasal degil mi orada?Ben de cok sasirmistim.

Almanya da 6ay yaşadım 3ay bremen ve 3 ay hamburg olmak uzere. Kiosk, aldi, penny, edeka, liddle gibi market ve gıda urununu dırekt satan yerlerın haftasonu acılması yasak. Bunu ısverenın bılgılendırmıs olması gerekırdı. Ha eger kı senı calıstırdıysa cezayı yıne kıosk sahıbı oder. Fakat senınde ıfadene basvururlar. Iznın varmıydı dıye. Haberının olmadıgını soylemelısın. Yoksa dırekt ausweis ına ıslem yaparlar. Cıkıs yaparsan ulkeden gırıs yapamazsın. Kuralları cok katı. Bende restoranda calısmıstım. Incık cıncık ıncelıyorlar heryerı herseyı. Cumadan ekmek aldın aldın almadın cumartesı sabahına bı brotchen alacak yer bulamıyorsun

Yok asla, herhangi biryerden yardim almiyorum, ve calistigim yerde sozlesmemde yazan kadar saat ve maas aliyorum.
Yasadisi calismak salaklik, emekliligin islemiyor. Sirf bugunu kurtarmak icin calisilmaz ki

Canim baska is bulsan
Almanyada vardir iş illaki mecbur musun bu adama ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…