İsyerimde yasanan sorunlar

giresun25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
714
128
123
Merhabalar
2 senedir firmada sekreter olarak gorev yapıyorum aynı zamanda muhasebeye yardımcı oluyorum muhasebeye baglıyım aslında
Fakat 1 senedır tum depertmanlardan bana ıs kıtlemeler basladı basta gecıcı olarak yardım ettım fakat sonrası gelınce mudurumle durumu konustum bana cozecegını soyledı fakat cozemedı benı tamamen sırket asıstanı yaptılar ev kredısı odedıgımız ıcın mecburen cogunlukla sustum ama bu susmanlarım benım panık atagımı tetıkledı ve kalbım agzımda gezıyorum hatta suan uzerımde patron mobıng basladı sırket patronumuz is ısleyısımıze müdahalelleri basladı mudurlerın bıle fonksıyonları kalmadı gecen arkadasımı cagırmıs patron ıs yukun nasıl dıye sormus oda yetısemıyorum demıs oda yetısemedıgın yerde benım ısmımı vererek ona ver demıs kac gundur kendı kendımı yıyorum ıstıfa etmek ıstemıyorum sanırım bunu beklıyorlar mobing uyguluyorlar mudurum cozum bulamıyor kac aydır ıs bakıyorum pandemıden dolayı malum yok nasıl davranmam lazım ne yapmam lazım nasıl bır yol ızlemeliyim?
bana bır akıl verın ayrıca benı ısten cıkartma durumları suan var mı kanunen? Cunku hamıle kalma durumumda sanırım bır bahaneyle cıkısımı verecek ne yapacagımı dusunmekten hasta oldum artık

Hamile kalmayı düşünüyorsan hamile kal en azından devletin imkanlarından yararlan birde hamile kalınca çıkışını verecekse tazminat alırsın en azından. Ama seninde anladığın gibi işten çıkarma politikasını uyguluyor seni gözden çıkarmı senin gidip durumunu anlatana rağmen birde çalışana senin ismini vererek bunu açıklamış zaten mobbing uyguluyor.

Şu dönem yasal olarak işten çıkaramıyorlar diye biliyorum ama sanırım zorla ücretsiz izne çıkarabiliyorlar böyle duyduğum birkaç kişi oldu da ondan söylüyorum. Tazminat vermemek için istifaya zorluyorlar.
İş hayatının en belirgin yazısız kurallarından biri de, görev tanımınızda olmayan bir işi bir kere yaptığınızda o işin size kalacak olmasıdır. Bu önemli bir iş de olabilir, arkadaşlara molada kahve yapma da olabilir.
Gelen her işi hızlıca yapıyorsanız biraz daha yavaş yapın yoksa gelmeye devam eder. Sabırlı ve sakin olmaya çalışın. Başkalarının kötü davranışından dolayı üzülmeyin lütfen. Bilmiyorum iş ortamını, yapılan işi o yüzden çok fikir de gelmiyor aklıma. Her şirketin kültürü farklı.

Konunun mobbing kismini anlayamadim?

Her patron sirketinde patron muhakkak micromanagement yapar. Her ise burnunu sokar. Ekseriyetle alayli olup egitimli insandan haz etmez. Her isi kendisi bilir. Surekli kurumsallasiyoruz der, sirket anayasalari hazirlatir vs. Klasiktir bu. Oykunuzun diger oykulerden ayirici ozelligini anlamaya calisiyorum yanlis anlamayin

Daha net anlatabilirseniz yardimci olmak daha kolay olur. Bir de is kitleme konusu her sirkette her pozisyonda var. %100. Ayrica calisanin istifa etmesini istediginiz durumlarda yildirma politikalari genellikle yuksek maasli ve daha kidemli calisanlara uygulanir. Isten cikardiginizda mali anlamda size yuk olmayacak pozisyonlar icin politikaya girmezsiniz. Vesaire...

Uzgunum ama sadece sekreterler yasamiyor bu durumu,sorun en buyugunden en kucugune tum pozisyonlarda var ozel sektorde. Devleti bilmiyorum,belki orada yoktur. Sizin yerinizde olsam ogrenebildigim her seyi ogrenirdim,omur boyu sekreter kalmazsiniz boylece. Sadece cok buyuk isyerlerinde sekreter sadece telefonlara kargolara bakiyor cunku,genelde ya muhasebeye yardim eder,ya satinalma yapar,ya cay tasir ya da temizlik yapar sekreterligin yaninda.

Tum departmanların ilk aklına gelen kısı benım sırket asıstanı oldum resmen sorunlarımı cozmek ıcın mudurumle konusuyorum oda bırsey yapamıyor cunku ıse patron dahıl olup mudurumun konu hakkında yetkısını kısıtlıyor son donemlerde patronumun benım ustumde baskısını hıssedıyorum baska departman personellerine benım yardımcı olmam gerektıgını soyluyormus kı ben zaten santralda yeterınce yogun calısıyorum ve cozum bulamadıgım ıcın hasta edıyorum kendımı ne yapacagımı da bılmıyorum

Ben zaten hem muhasebe hem sekreterlik yapıyordum artık baska duruma kaydı olaylar

+1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…