Merhaba Bayanlar, daha önce de iş yerimle alakalı konu açmıştım. Baştan konuyu özetleyecek olursak; büyük bir holdingin ilçede bulunan iştirakinde çalışıyorum burada işe girebilmek çok sıkıntılı birde işten çıkarsan tekrar hiçbir kuruluşunda çalışamazsın. Neyse zar zor girdim 1.5 yıl önce maaşı da iyi, hafta sonu(cmrt-pzr) özel günlerde de tatili var. buraya kadar her şey güzel ama geldiğimden beri bana adam akıllı bir pozisyon bulup çalıştırmadılar. hep biraz orada biraz burada hesabı tüm fabrikaları gezdirdiler. Ne pozisyon, ne bir unvan, ne bir yetki hiçbir şey yok. Fabrika çalışanları ve diğer personellerin gözünde işe yaramaz, sabahtan akşama kadar oturan, hiç bir iş yapmadan maaş alan personel konumundaydım. Sonra işten ayrılmaya karar verdim, bu sefer bana mesleğime uygun bir bölümde yer verdiler 2 3 aydır o birimdeydim ancak burada ilk başlarda çalışıyor gibiydim yani iş veriyorlardı, ama 1 2 hafta sonra durumlar yine başa sardı haftalardır tek bir iş yapmadım sürekli oturuyorum kendimi işe yaramaz gibi hissediyorum. İş ortamını çalışanları hiç ama hiç sevmiyorum. Benden sonra gelen personeller o kadar rahat ki ayy günün nasıl geçtiğini bile anlamıyoruz diyorlar, bende dakikaları sayıyorum. Kime anlatsam oh daha ne istiyorsun, sabahtan akşama kadar yat yattığın yerden para , gibi boş boş konuşuyorlar ama anlatamıyorum derdimi sıkıntıdan aşağılık kompleksinden ölecem artık işe gelmeyi hiç istemiyorum sabahları ağlayacam utanmasam. İşten çıksam olduğum yer ilçe mesleğimle alakalı bir iş te bulamam burada ama çalışmak ta istiyorum. Ne yapmalıyım bir akıl verin gerçekten bunalıma girdim bu yüzden.[/QUO
torpilli falan mısın ? iş yoksa onlar neden seni işten çıkarmıyorlar?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
işyeri ve çalışma sorunsalı
- Konu Sahibi zmfaze
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Daha öncede söylediğim gibi torpilsiz girilen bir iş yeri değil zaten burası herkes birilerinin yakını yiğeni bende tanıdık vasıtasıyla girdim çıkartamazlar çünkü sebepleri yok şu işi verdik yapamadı diyecek halleri de yok bence beni böyle atıl bırakıp kendiliğimden işten çıkmamı bekliyorlar. ben çıkmamak için inat ettikçe onlarda iş vermemek için inat ediyor tek açıklaması bu gibi görünüyor şuantorpilli falan mısın ? iş yoksa onlar neden seni işten çıkarmıyorlar?
Daha öncede söylediğim gibi torpilsiz girilen bir iş yeri değil zaten burası herkes birilerinin yakını yiğeni bende tanıdık vasıtasıyla girdim çıkartamazlar çünkü sebepleri yok şu işi verdik yapamadı diyecek halleri de yok bence beni böyle atıl bırakıp kendiliğimden işten çıkmamı bekliyorlar. ben çıkmamak için inat ettikçe onlarda iş vermemek için inat ediyor tek açıklaması bu gibi görünüyor şuan
gerçekten sinir bozucu bir yöntem uyguladıkları.ben olsam çıkmazdım.bu sefer iş bulamayacaksın evde boş boş oturcaksın uyku düzenin kalmicak kendine bakmayacaksın belki.şimdi bir rutinin var en azından.mesela program öğrensen? mühendislerin çalıştığı programlar var mı bilmiyorum ama mesela ben mimarım boş vakitlerimde hep 3 boyut falan çalışıyorum.
zaten bu zaman a kadar dayanma sebebim hep çıkınca evde boş boş oturma düşüncesine katlanamıyor olmam. böyle elbette ki yatma kalkma yeme içme düzenim var zaten bende öyle yaptım auto cad öğrendim kendi kendime videolardan biraz biraz da solide başladım ama ziraat mühendisiyim mesleğime hiç bir katkısı yok öylesine zaman doldurma benimkisigerçekten sinir bozucu bir yöntem uyguladıkları.ben olsam çıkmazdım.bu sefer iş bulamayacaksın evde boş boş oturcaksın uyku düzenin kalmicak kendine bakmayacaksın belki.şimdi bir rutinin var en azından.mesela program öğrensen? mühendislerin çalıştığı programlar var mı bilmiyorum ama mesela ben mimarım boş vakitlerimde hep 3 boyut falan çalışıyorum.
Bence konus canimBende mesleğimi çok seviyorum ama burda yapamıyorum defalarca kez konuştum en son bu işi verdiler ya rahatlar şimdi sürekli her şey yolunda demi ok deyip gidiyor bende sürekli şikayetlenir tavırlarımdan sıkıldılar diye yolunda ok diyorum. tekrardan bir kez daha konuşayım mı sizce ?
Ben de senin durumuna defalarca geldim hem de tek isyerinde degil ilk isimde alti sene caistim surekli mudurumu durtukledim baska is yok mu bana sunu da verin bunu da istiyorum diye
Sonra oradan ayrilinca baska bir sirkete gectim yine ayni cok cok bos zamanim var patliyorum skintidan yine muduru durtukle sorumluluk iste vs buyuk sirketlerde bu tarz sorunlar oluyor bazen mudur senin ne is yaptigini bile bilmiyor farkinda degil adam belki farkinda olsa ilgilenecek ama yok sen yine soyle bu senin hanene bir arti daha katar
Aynı durumdayım,
Hamile olduğumu söylediğim günden sonra üzerimde ki işleri yavaş yavaş aldılar, zamanla dımdızlak ortada kaldım.Sabah işe gelirken hiç bi işinin olmadığını bilmek o kadar berbat bir duygu ki.
Defalarca söyledim "ben sakat değilim, hamileyim bu işlerin gayet altından kalkabilirim boş oturmak istemiyorum, bana iş verin, iş verin iş verin.." dinletemedim.Şimdi iznime günler kaldı ve ben adeta gün sayıyorum beni böyle işe yaramaz halde ortada bırakmaları o kadar zoruma gitti ki doğumdan sonra da kesinlikle dönmeyi düşünmüyorum.
Akşama kadar zamanında alt konumumda çalışan insanların "boş boş oturuyosun, bi işe yaramıyosun" temalı bakışlarını çekiyorum,berbat bi psikoloji.
O yüzden madem bana iş verin dedin ama vermediler, torpiliyle girdiğin kişinin hatrına seni orada tutuyorlar muhtemelen.
Ne kadar berbat bi duygu olduğunu bildiğim için ben senin yerinde olsam kesinlikle işi bırakırdım.
Bu şekilde hem kendini geliştiremediğin gibi hem de hergün adım adım geri gidiyorsun.
Çalışabildiğin bi işin olsun, işe yaradığını düşündüğünde kendini çok çok daha iyi hissedersin.
"Aman rahat mı batıyor, salla başı al maaşı" kafasında ki 1970li memur mantıklı insanlardan da akıl almamanı öneririm.
Hamile olduğumu söylediğim günden sonra üzerimde ki işleri yavaş yavaş aldılar, zamanla dımdızlak ortada kaldım.Sabah işe gelirken hiç bi işinin olmadığını bilmek o kadar berbat bir duygu ki.
Defalarca söyledim "ben sakat değilim, hamileyim bu işlerin gayet altından kalkabilirim boş oturmak istemiyorum, bana iş verin, iş verin iş verin.." dinletemedim.Şimdi iznime günler kaldı ve ben adeta gün sayıyorum beni böyle işe yaramaz halde ortada bırakmaları o kadar zoruma gitti ki doğumdan sonra da kesinlikle dönmeyi düşünmüyorum.
Akşama kadar zamanında alt konumumda çalışan insanların "boş boş oturuyosun, bi işe yaramıyosun" temalı bakışlarını çekiyorum,berbat bi psikoloji.
O yüzden madem bana iş verin dedin ama vermediler, torpiliyle girdiğin kişinin hatrına seni orada tutuyorlar muhtemelen.
Ne kadar berbat bi duygu olduğunu bildiğim için ben senin yerinde olsam kesinlikle işi bırakırdım.
Bu şekilde hem kendini geliştiremediğin gibi hem de hergün adım adım geri gidiyorsun.
Çalışabildiğin bi işin olsun, işe yaradığını düşündüğünde kendini çok çok daha iyi hissedersin.
"Aman rahat mı batıyor, salla başı al maaşı" kafasında ki 1970li memur mantıklı insanlardan da akıl almamanı öneririm.
Mühendisler özel sektorde cok çekişmelidr..Diğer mühendıs yetıyorsa,size iş kalmıyordr tahmınmce..Benım kendı işletmem var işimide seviyorm..Yalnız bırakamıyorum,tatıl vs yok,resmi günler ve haftasonlrı hariç..Elemanları memnun etmek sıkıntı..mutlak memnunıyet olmuyor..Her halime şükür diyorum..Zevk almaya çalşyorm
Beni o kadar güzel anlamışsınız ki duygularımı paylaşan birisi olduğu için çok mutlu oldum çünkü gerçekten yaşamayan anlamıyor. Aynen 1.5 yıllık evliyim henüz çocuk düşünmüyordum önce kariyer diyordum ama şimdi çıkıp ta sıkılmamanın tek yolunu çocuk yapmakta olduğunu düşünüyorum. hamile kalmak için uğraşıyorum sürekli kafamı ona taktım şimdi hamile olduğumu öğrendiğim gibi çıkacam işten hiç izni günü beklemeyecem o kadar nefret ediyorum. şu konuda da çok haklısınız kendimi geliştirmek yerine öğrendiğim onca şeyi de unutuyorum. burası nedeniyle yüksek lisansım da yarım kaldı çok çalışıyor muşum gibi izin vermiyorlar. bırakamıyor olmamın sebebi bu küçük ilçede yaşıyoruz eşim b urda esnaf bırakıp gidemeyiz. bende buralı olmadığım için birde evlenir evlenmez hemen işe girdiğim için hiç çevre edinemedim. çıksam çok sıkılırım hayatı kendıme de eşime de rezil ederim diye çıkamıyorum.Aynı durumdayım,
işte benim sorunum da tam olarak ta bu kendini bir işe yaramayan yattığı yerden para alan asalak gibi hissetmek yoksa çalışmayı çok seviyordum ve çok istiyordum.ben çalışmayı seviyorum..
çalışmadığım zamanlarda işe yaramıyormuşum gibi hissediyorum.
Canım seninle aynı durumdayız. Bizim de şefimiz bize hiç iş yaptırmaz.. İş öğretmek istemez. Sürekli ona bağımlıyız ve onu hoş tutmak zorundayız.. Evrak gelir mesela bizim evrağımızı vermez oturur kendi yazar.. Tabi hep sorarız yardım lazım mı diye yok der.. Böyle böyle ne oldu ?? Çok ıyı okullardan mezun ben ve arkadaşlarım saman beyin olduk sayesinde.. Valla zaten doğum iznine ayrılacağım için şu sıralar hiç üstüne düşmüyorum.. Sen de bence amirlerinle konuş yetki iste iş iste yoksa ne zaman böyle geçer ne de hayat..
şuan çalışmana engel olan ne?işte benim sorunum da tam olarak ta bu kendini bir işe yaramayan yattığı yerden para alan asalak gibi hissetmek yoksa çalışmayı çok seviyordum ve çok istiyordum.
bana verdikleri pozisyonda sürekli iş olmayışı ben tam işten çıkacaktım beni asıl alma nedeniniz ne hani proje çizecektim niye sürekli oturuyorum çok rahatsızım dedim zorla proje işlerini verdiler 2 3 hafta güzel çalıştım çizdim bitti arkası gelmedi şimdi de diyorlar ki sezon kapandı o yüzden proje yok ee ben ne yapıyım bekle gelir proje diyor müdür resmenşuan çalışmana engel olan ne?
başka bi yere bak arkadaşım.bana verdikleri pozisyonda sürekli iş olmayışı ben tam işten çıkacaktım beni asıl alma nedeniniz ne hani proje çizecektim niye sürekli oturuyorum çok rahatsızım dedim zorla proje işlerini verdiler 2 3 hafta güzel çalıştım çizdim bitti arkası gelmedi şimdi de diyorlar ki sezon kapandı o yüzden proje yok ee ben ne yapıyım bekle gelir proje diyor müdür resmen
oraya gebe değilsin sonuçta..
bende öyle düşündüğüm için sabrettim ama 1.5 yıldır ne icraata geçmedik bir planmış benimle ilgili olanlar :) patronla yönetilmediğimiz için genel müdürün umrunda değil ben orda oturmusum çalışmışım çalışmamışım o maaşına bakıyor şirket ne olursa olsundurumunuz zor ama zannettiğiniz gibi kendinizi kötü hissedecek bir durum yok bence. çünkü o kadar büyük şirket sizi boş boş oturtmak için niye bünyesinde bulundursun. mutlaka vardır sizinle ilgili bir planları diye düşünüyorum
zaten ne yapayım diye açtım bu konuyu hani ben mi abartıyorum diye düşünüyordum, genel kanaatte senin gibi işten çıkmam yönünde görünen o ki bende öyle yapacam bu saatten sonra.başka bi yere bak arkadaşım.
oraya gebe değilsin sonuçta..