• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşyeri açma fikri ama ne?

Zeynepp20

sen bu kalbe iyi geldin benden hiç gitme
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
2.679
3.375
158
Kızlar bi arkadaşım adına açıyorum konuyu.
Arkadaşım kamu kurumunda çalışıyordu ancak eşi ile ihraç edildiler ve o dönemden şimdiye ailelerinin desteği ile ve eşinin geçici olan işlerde çalışması ile gecimlerini sağladılar. Şimdi kendilerine ait bir işleri olsun istiyorlar ama ne yapacaklar karar vermiyorlar bir türlü birde iş tecrübeleri de yok tabi, sizce esnaflıkta hangi sektör daha iyidir, özellikle eşi esnaf olan hanımlardan yardım bekliyorum?
Simdiden teşekkürler

Eşim esnaf değil ama ben gıdanın en karlı iş olduğunu düşünüyorum..

Yiyecek icecek sektörü bence ama konum olarak cok iyi bi yerde açılması gerek. Mahalle arasi bi yerde olursa sinek avlar. Islek cadde uzerinde guzel is yapar o da daha fazla maaliyet demek. Böyle bir zamanda da is acmak ne kadar doğru bilemiyorum

Vileda değil vileda içindeki deterjanı satarsaniz kar edersiniz, vileda bı kere alınır deterjan hep demişti bir tanıdık... Bu mantıkla sürekli tüketilen bir sektör araştırmalari gerekir bence... Biz bı dönem bebek mağazası düşünmüştük, Karli ve devamlılığı olan bir iş...

Babam esnaf,ve esnaflıkta çok zor artık,öncelikle belirli birikim şart,iş yeri ilk açıldığında pat diye iş yapmıyor tanınması vs var o ve bu süreçte içeriden yemek zorunda kalacaklar iş yeri açınca masraflar çıkınca( dükkan kirası,ruhsatı,maliye kayıdı,alınacak olan eşya vs ) 6 ay ile 1 senelik geçinmelik para olmalı,bir sürü iş yeri açılıp kapanıyor maalesef iyi düşünüp iyi karar versinler,eğer birikimleri varsa gıda üzerine olur ama oda işlek bir yerde olmalı,eğer birikimleri yoksa girmesinler.

Arkadaşlar gıda felan demiş ama eşimin musterileri devamlı kapatıyorlar yerinin iyi olması lazım özellikle göçmen borekcisjnjn getirisi fazla bizde nakit para olsaydı biz düşünmüştük nasip olmadı gerçi ben değil eşim düşündü :) esimde bu hesap kitap işinin içinde baya bence bu tarz bir yer olmalı

Kızlar bi arkadaşım adına açıyorum konuyu.
Arkadaşım kamu kurumunda çalışıyordu ancak eşi ile ihraç edildiler ve o dönemden şimdiye ailelerinin desteği ile ve eşinin geçici olan işlerde çalışması ile gecimlerini sağladılar. Şimdi kendilerine ait bir işleri olsun istiyorlar ama ne yapacaklar karar vermiyorlar bir türlü birde iş tecrübeleri de yok tabi, sizce esnaflıkta hangi sektör daha iyidir, özellikle eşi esnaf olan hanımlardan yardım bekliyorum?
Simdiden teşekkürler
Yıllardır kendı işini yapan bırı olarak söylüyorum
Ustalığını yapamayacaksa iş açmasın
Elemana güven olmaz
Hıc olmadık yerde atar giderse kolları sıvamak lazım
Bu her işte gecerlı

Okula yakın bir yere ev yemekleri yapan bir yer olabilir.

Lise zamanlarımızda okulun yakınındaki ev yemekleri yapan yere giderdik. Ablalar şu gün mantı şu gün ev baklavası diye baya bağlamışlardı bizi :hamarat:
Sonra sonra çevre esnaf da gelmeye başlamıştı.

Yemek çok karlı bir iş. Ama sermaye, kira, gider hesabı iyi yapılmalı. Yoksa kirayı çıkaramadan kapatan çok..

Ne is yaparsan yap bildigin isi yap demisler.bu cok dogru bi soz her sey disaridan kolay gorunuyor ama icine girince anliyosun ki oyle degil.is yerinin masrafi cok fazla.yeme icmede para cok ama hic bilmeden de o ise girmek ne kadar dogru olur bilemedim.bence is kurmadan once bi muddet o is uzerine bi yerde calisip artisini eksisini gorsunler ondan sonra dusunsunler bi daha.

dayanıksız tüketim malları her zaman kar marjı yüksek, hızlı tüketim mallarının sektöründe büyük ciroları vardır. gıda olur temizlik malzemeleri olur tamamı ile temel ihtiyaçlar üzerine olabilir.

Esiniz cig kofte yapmayi beceriyosa cok karli ve cok az masrafli bir istir. Bi bulgur salca ve yesillik oluo giderin. Hem yogurdugun cig kofte satilmazsa ziyan olmuyo bi iki gun o kofteyo sosuyla yogurup tekrar taze gibi sunabiliosun.

Benim esim cok cok iyi yapar. Esim memur olmasina ragmn bi ara ek is olarak dusunduk biz. Cunku maliyeti sifir. Bi durumunu bile 4-5 liradan satarsin

Back
X