Allah askina size burda cocugu nasil yaptigimi yada nasil korundugum gibi aciklamami bekliyorsunuz??? Cocuk bir sorumluluk hamile oldum diye cinayet islercesine aldirsamiydim dogdun boyle bi babaya sahip oldun diye girtlagini siksa miydim sizinle bu konuda ayni seviyede degilim annelik baska helede rabbim layik görmüşseTum bunlarla ugrasmaktansa sevismek daha kolay oluyor tabii
Dedigin gibi hayat da bir butun, parca parca degil. Birlestirip kendine uygun hale getireceksin. Evlenirsin kaderdir belki esinin nasil cikacagi. Ama kotu oldugunu gordukten sonra da devam etmek senin secenegin.kader o noktada devreden cikiyor. Kalip guzel guzel geciniyormussun gibi ustune bir de cocuk yapmak da secenek,kader degil. Herkes secimlerini yasiyor. Tipki okumayip evlenmeyi sectikleri gibi
Önceleride hep uzak tutmaya çalıştim ben uzak durdururken arkamdan cevrilen islerden muneccim degildim bileyim egitim hayatim icin evet dur dedim aileme ama maddi anlamda henüz yen mezunken iplerim annem babam elindeydi ve su anda icinde oldugum bosanma surecinde de herkes söz sahibi gibi baski yapıyor siz beceremediniz becerseydiniz boyle mi olurdu oturtun kizinizi sesi cikmasin dercesine hala cahilce davrniyorlar ben dur desem ne fayda annem babam hele babam daha zayif bu konuda dur diyemiyo ailedir atilmaz haklari vardir diyerekten keskin olmali bu konuda daha yeni yeni anliyor bu sebeplede buyüklerde artık kendilerinde bi hak buluyorlar ve annem babam boyle davrnamalrinin bize verdikleri zararin farkidalar daha bu birkac hafta icinde cevremizdeki aile gibi gorunen insanlari uzaklastiriyorlar bunun farkina varanlarda bize karsi cephe almislar ki cokta umrumumdaydi artık sadece evladimin gelecegi icin planlarima karismaya calismalari beni cileden cikartiyorBir insanı dibe çeken en büyük faktör kurban psikolojisi. Bi silkelenin kendinize gelin. Elalem birsürü şey yapar, mühim değil. Önemli olan sizin kendiniz için ne yaptığınız. Şikayet ettiğiniz şeyleri kendinizden uzak tutmak için ne yaptınız mesela? Yarım ağız yapma etme demelerden bahsetmiyorum. Sınır koyabildiniz mi? Okumak için yurt dışına gitmenize izin verilmediğinde ne yaptınız? Bu benim hayatım, geleceğim, bunun kararını ben veririm deyip rest çekebildiniz mi? İş görüşmelerinizde aileniz ya da çevreniz görüşmelerinizi değerlendirme yetkisini kendilerinde nasıl gördüler? Dur diyebildiniz mi? İnsanların yanlışlarını irdelemek yerine bir kendinize bakın ilk önce. Kendi zayıflığınızı ve "ben kurbanım, herşey benim başıma geliyor" psikolojinizi bile yenemiyorsunuz, başkalarını nasıl yeneceksiniz?
Önce başkalarının hayatınıza olan müdahalesine kararlı bir şekilde dur diyeceksiniz, sonra ne yapmanız gerektiğine karar vereceksiniz, sonra da uygulayacaksınız. Kimseden ne eksiğiniz ne fazlanız var. Herkes kendi hayatını tırmalayarak kazanıyor, siz de öyle yapacaksınız
Konuyu acan sizsiniz, her turlu gorusu dinlemeye de hazir olmalisiniz. Ben sizden aciklama istemedim ki yanlis okumussunuz herhalde ya da anlamamissiniz. Yurt disinda burs kazanan insan bu duruma dusurmez kendini. Isine gelmedi mi bosarsin kocayi bakarsin keyfine bu kadar basit. Kalkip da kendine aciyacagina rabbim istedi rabbim verdi gibi kadercilik yapacagina cabala da hayatini degistir guzel kardesim. Kimse sana cocugunu bogazla demedi.Allah askina size burda cocugu nasil yaptigimi yada nasil korundugum gibi aciklamami bekliyorsunuz??? Cocuk bir sorumluluk hamile oldum diye cinayet islercesine aldirsamiydim dogdun boyle bi babaya sahip oldun diye girtlagini siksa miydim sizinle bu konuda ayni seviyede degilim annelik baska helede rabbim layik görmüşse
Siz evlenmiş, çocuk sahibi olmuş, hatta boşanma aşamasında olan yetişkin bir kadınsınız. Hala kendinize ait bir meselede etrafınızda size müdahale etmeye çalışan elalemin tavırlarını anne-babanızın çözmesini bekliyorsunuz. Bu işte bir gariplik yok mu sizce?Önceleride hep uzak tutmaya çalıştim ben uzak durdururken arkamdan cevrilen islerden muneccim degildim bileyim egitim hayatim icin evet dur dedim aileme ama maddi anlamda henüz yen mezunken iplerim annem babam elindeydi ve su anda icinde oldugum bosanma surecinde de herkes söz sahibi gibi baski yapıyor siz beceremediniz becerseydiniz boyle mi olurdu oturtun kizinizi sesi cikmasin dercesine hala cahilce davrniyorlar ben dur desem ne fayda annem babam hele babam daha zayif bu konuda dur diyemiyo ailedir atilmaz haklari vardir diyerekten keskin olmali bu konuda daha yeni yeni anliyor bu sebeplede buyüklerde artık kendilerinde bi hak buluyorlar ve annem babam boyle davrnamalrinin bize verdikleri zararin farkidalar daha bu birkac hafta icinde cevremizdeki aile gibi gorunen insanlari uzaklastiriyorlar bunun farkina varanlarda bize karsi cephe almislar ki cokta umrumumdaydi artık sadece evladimin gelecegi icin planlarima karismaya calismalari beni cileden cikartiyor
anne babamn cozmesini bekledigimi belirtmedimki siz oyle anlayasiniz onlarn hatasinin bana yansidigini benimde etkilendigimi belirttim bence iki kere okuyun sadece benim meselem beni ilgilendirir anne babamin ailesi olanlardan kendilerine ustumuze gelmeye pay biciyorlar demeye getirdimSiz evlenmiş, çocuk sahibi olmuş, hatta boşanma aşamasında olan yetişkin bir kadınsınız. Hala kendinize ait bir meselede etrafınızda size müdahale etmeye çalışan elalemin tavırlarını anne-babanızın çözmesini bekliyorsunuz. Bu işte bir gariplik yok mu sizce?
Cok sukur gerekeni yapmaya çabalıyorum sagolun evet birseyler basardim zamaninda yine evladimdan aldigim gucle zaman alsa da ustesinden gelirim evelAllahKonuyu acan sizsiniz, her turlu gorusu dinlemeye de hazir olmalisiniz. Ben sizden aciklama istemedim ki yanlis okumussunuz herhalde ya da anlamamissiniz. Yurt disinda burs kazanan insan bu duruma dusurmez kendini. Isine gelmedi mi bosarsin kocayi bakarsin keyfine bu kadar basit. Kalkip da kendine aciyacagina rabbim istedi rabbim verdi gibi kadercilik yapacagina cabala da hayatini degistir guzel kardesim. Kimse sana cocugunu bogazla demedi.
YalnızAllah askina size burda cocugu nasil yaptigimi yada nasil korundugum gibi aciklamami bekliyorsunuz??? Cocuk bir sorumluluk hamile oldum diye cinayet islercesine aldirsamiydim dogdun boyle bi babaya sahip oldun diye girtlagini siksa miydim sizinle bu konuda ayni seviyede degilim annelik baska helede rabbim layik görmüşse
Ben çocuğumu bi et parcasi olarak gormedim ilk kalp atislarini duymayi hicbirseye degisemem annelik bambaska basindan beri diyorum simdide anlarsaniz soyleyeyim KISMETI VARDI OLDU evladim o kadar hasretini ceken anne adayina da elbett rabbim nasip eder etsinde sizi de layik görür bu kutsal goreve o zaman beni anlarsiniz ve onun gülüşü mutluluğu elhandulillah yerinde mutsuz oldugunu nasıl cikardiniz onu da anlayamadim ben evladimla evladim benimle oldukca evelAllah herseyin bi çözümü varYalnızdarkmore sizden çocuğu nasıl yaptığınızı anlatmanizi istememis. Yazılanları yanlış anliyorsunuz.
Koşulları ya da evliliği uygun olmadığı için çocuk aldiranlar cinayet mi işliyor yani? Insanları böyle itham edemezsiniz. Ülkemizde kürtaj 10 haftaya kadar tıbben yasaldır. Bana göre de esas hata, böyle berbat evliliklerin içindeyken çocuk doğurmak. Siz farketmeseniz de o çocuk sizin mutsuzlugunuzu farkediyor. Biz bile farkediyoruz yani burdan. Yazık değil mi o çocuğa.
Yaa bi de rabbim annelige layık gördü beni falan demişsiniz. Kısırlik tedavisi gören bütün kadinlar kötü, siz şahanesiniz, o yüzden sizi layık görüyor öyle mi? Çok komiksiniz.
Olaylara bakış ve düşünce biçiminiz çok sagliksiz. Doktora gidin. Kafanızı toparlayin