Isyan etmek istemiyorum

bofobof

Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2016
363
240
Hayatta kurduğum bu yaşıma kadar kucuk bir beklentisi bir hayali olmaz mi bir insanın... Dertlesmek istiyorum yanlis anlamayin onyargilarinizla okumayin lutfen İsyan etmek istemiyorum ama en basitinden örnek veriyorum sadece en basit
bi yerde yemek yiyoruz yanına suda iyi gider diyorum olursa oh ne guzel desem ya kalmaz yada olmaz ....yada ne bileyim kafa dinlemek icin bi yere gidecek planlayacak olsam aninda önüne bi engel gelir ki evlilik hayatim egitim karyerimi hic anlatmayayim size hayattan hep ne umdum ne buldum misaliyim...
Okulu bitirdim dedim yurtdışında burs kazandim ailem geri kafalilik etti kız başına gidemezsin dedi sirf burda kalabileyim diye evlendirdiler bu konuda kanima gordiler yasitlarin kuzenlerin bak ne kadar mutlu dercesine malesef okul hayalim olmadi ... Hadi evlendim evlendigim adam basta o kadar sevecen sahip çıkan sözünün eriydi evlendim böyle devam etmesini beklemiyordum ama en azindan bi nebze rahat kendi hayatimi vizerim esimle yolumuza bakaariz en azından iki kisilik dunyamiz var yeni evliyiz dedim hoop ailesinin mudahalelerine maruz kaldim hele bide alt üst seklinde oturduk isin iyice cilki cikti ... dedim neyse cocugum olacak planlamadik kismetmis dedik ilerde ona dogum gunu sunnet diş partisi bebek gormeye gelenler olur hem onun ailesi benim ailem kaynasir dedim 40 günlük lohusayken baba evine donmek zorunda kaldim
hadi ayriyiz belki akli basina gelir esimin dedim bu sefer bosanma davasi cikti karsima ... iste bunlarda olmasini umdugum ama olmayan bana gore büyük hayallerim helede evladim icin olanlar kismi hevesle anne oluyorsunuz ama sizi ne ketndi aileniz anliyor nede bi baskasina anlatabiliyorsunuz hani bunlari anliyorumda yani gun içinde olan en küçük bi istegi olmaz mi hemde olabilecekken onune mani gelip olmaz mi ... ailemi seviyorum ama anlayissizlar cogu konuda hala elalem ne der bide annem cok evhamli babamda sacma sapan yere sinirlenen sonunu düşünmeden davranan sonrasindaysa gec kalinmis psimanlik yasayan bi insan bide anne babaya icinde bulundugum durumda teskin etmeye calismam yok mu ben sorunlarim bahsedilemesin artik inume yoluma bakayim bi gelecek plani yapayim bu konular bahsedilmesin dedikce hep bu konular konusuluyo en basitinden bi is gorusmem olur eee o is sana uymaz sanki adamlarda beni almak icin geberiyorlardi hala annemin babamin hele de annemin bu esirgemesi yok mu zaten bu kadar esirgemesi korkuhsu evhami ne getirdiyse basimiza ondan oldu onada hak veriyorum annemin tarafi o kadar anlayissiz ki öz babasi bile sanki annem beni tutmus baba evine getirmis gibi sayip sovdu kendi kizina o halki ruh durumuna bakmadan ... zaten bu aşırı tavirla rini bastirmaya calismaktan evlilik hayatimda da sorunlar yasadim tamam esiminde ailesininde hatalari vardi ama bizimkilerde yerlerinde durmasini bilemediler ben bizimkileri durdurmaya calistikca teyzemler dayimlar dört nala kostular hele teyzemin bana daha yaptiklarini unutamiyirum dusmana gerek yok bi insan yigeninin kaynanasina kendi yigenini kotuler miydi yapti .... ben durdurmaya uzaklastirmaya calistikca sokuldu durdu yan komsumuzdu inadima daha fazla mudahale ettiler esimide ailesinide zivanadan çıkarttilar ki onun aileside her neyimiz olsa teyzesi halasi amcasi nenesi vs. ozel gizli demediler incelediler saf esimin ailesi mi dieyyim gosteris iciN miydi diyeyim yeni evli ciftin herseyi herkese serildi bizimkilerde bunlara bakip her olaya batmaya çalıştılar ..
Küçücük evladimla yasadiklarimla hala ayakta kalmaya calisirken ailemin anlayis göstermesi ama aslinda bi taraftan yaparken yikmalari ki üstüne de en ufak hayattan Allahtan beklentimin olmamasi iyice beni mahvediyor ... basimi alip kacicam oglumuda alip malum nefes alsan para yeni bi hayat kursam elbette para iş ariyorum kapilar yüzüme kapaniyor bu durumlari ailemi toparlayipta önüme bakamıyorum cocuk yeterince sorumluluk ne yapacagim isyan etmek istemiyorum ama herseyden sogudum

Ben size daha önce de yazmıştım aynısını cevap vermemiştiniz..
Yine aynısını yazacağım..
Kendinize acımaktan vazgeçin..
O şunu bunu yaptı demekten vazgeçin..
Ne yapabilirim, nasıl ayakta kalırım, nasıl evladımla kendime bir yol çizerim bunu düşünün..
Çocuğunuz için sağlıklı, güçlü ve mutlu anne olmak zorundasınız..
Diğerlerini değiştiremezsiniz ama siz evladınız için kendiniz için bunu yapabilirsiniz ve yapmalısınız da..
Etrafla o kadar çok ilgilisiniz, o kadar suç hata aramakla meşgulsünüz ki zamanınızı saçmalıklarlarla geçiriyorsunuz..

ne kadar kötü insanlarmış.. Allah ıslah etsin. İnsallah en kısa zamanda iş bulursunuz. Düşünmeyin eskiyi önünüze bakın ve tüm bu kötülükleri yapanları Allaha havale edin

Başınıza gelenler üzücü şeyler, ama hepsinin sorumlusu çevre değil tabiki.

Kafana silah dayamadılarsa evet demek zorunda değildiniz, ha hoş iki türlü de değildiniz.
Gerikafalılığa tahammül etmek zorunda da değildiniz.
Serilen eşyalarınızı kimseye göstermek zorunda da değildiniz
Oturmamış bir evliliğe çocuk yapmak?
İş aradığınızda laf söyleyenlere sanane diyememek?

Bakın bazı şeylerin sorumlusu aslında bizleriz. İnsanlar kendi fırsatlarını kendileri yaratır. Siz de seçimlerinizin kurbanı olmuşsunuz. Bundan sonra iş bulun ve önünüze bakın. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

kendinize acımakla elinize bir şey geçmez.olmuş, bitmiş.önünüzde koca bir hayat var.kendiniz için,birşeyler yapın.

Bunları yaşayan tek kişi sen değilsin hatta çok daha kötü şeyler yaşayanlar var.
Ben hamileyken aldatildim o gün Bebeğimi kaybettim aile herkes boşanma dedi o gün evi terkettim boşandım. Bosaninca en yakın arkadaşlarım ciddi ciddi dul kadın muamelesi yaptılar her hafta bulusmalarimiza beni cagirmadilar. Evlerine çoğu kez davet etmediler sanki kocalarina asilacakmisim gibi benden uzak kaldılar. Sınav dünyası bu hiç yilmadim çünkü tek dostumuz sadece kendimiz. Kendine acimaktan vazgeç çok daha güçlü ol yüz is olmadıkça bin kez daha dene ve tek dostun sadece kendinsin unutma

Ben size daha önce de yazmıştım aynısını cevap vermemiştiniz..
Yine aynısını yazacağım..
Kendinize acımaktan vazgeçin..
O şunu bunu yaptı demekten vazgeçin..
Ne yapabilirim, nasıl ayakta kalırım, nasıl evladımla kendime bir yol çizerim bunu düşünün..
Çocuğunuz için sağlıklı, güçlü ve mutlu anne olmak zorundasınız..
Diğerlerini değiştiremezsiniz ama siz evladınız için kendiniz için bunu yapabilirsiniz ve yapmalısınız da..
Etrafla o kadar çok ilgilisiniz, o kadar suç hata aramakla meşgulsünüz ki zamanınızı saçmalıklarlarla geçiriyorsunuz..
sizin dediginizi hatırlıyorum inaninki uğraşıyorum is arıyorum okuluma hayatima bakıyorum birden olmayacak elbette ama bunlarla ugràsmaktan durdurmaya calismaktan napacagim bi tavsiye bi destek ariyorum annem babam degiller harici karisiyorlar cocuguma birsey yapiyorum yine ayni artik bıktım ses etmiyorum bu sefer daha çok üstüme geliyorlar artık

Buna yansıtma deniyor sanırım psikolojide. Kendi hatalarınızın, yaptığınız ya da yapmadığınız şeylerin sorumluluğunu başkalarına yüklüyorsunuz. Arkadaşlar ayrıntılı yazmış. Çevrenizdekiler suçlu değil demiyorum ama hayat sizi oradan oraya da sürüklemiyor. Siz bazı seçimler yapıyorsunuz. Şimdi kendinize acımayı bırakın, nasıl hayata karışırım, ayaklarımın üstünde dururum, çocuğuma iyi bir anne olurum diye düşünün.

Kimse de hayir ben okuyacagim demiyor
Herkes zorla evlendiriliyor nasil birseyse
Evet diyen de dublorunuz muydu? Hayir deseydiniz. Evden kacip okuyacam ben deseydiniz? Koca daha kolay tabii

Bunları yaşayan tek kişi sen değilsin hatta çok daha kötü şeyler yaşayanlar var.
Ben hamileyken aldatildim o gün Bebeğimi kaybettim aile herkes boşanma dedi o gün evi terkettim boşandım. Bosaninca en yakın arkadaşlarım ciddi ciddi dul kadın muamelesi yaptılar her hafta bulusmalarimiza beni cagirmadilar. Evlerine çoğu kez davet etmediler sanki kocalarina asilacakmisim gibi benden uzak kaldılar. Sınav dünyası bu hiç yilmadim çünkü tek dostumuz sadece kendimiz. Kendine acimaktan vazgeç çok daha güçlü ol yüz is olmadıkça bin kez daha dene ve tek dostun sadece kendinsin unutma
Allah cok büyük damdan dusen damdan dusenin halini anlar rabbim bizi birakmasin edene de ettigini gosterir hersey neysede evladiniz ... en aci tarafi bu olmuş rabbim sizi cennette bekleyen bi melek nasip etmis diye düşünün

sizin dediginizi hatırlıyorum inaninki uğraşıyorum is arıyorum okuluma hayatima bakıyorum birden olmayacak elbette ama bunlarla ugràsmaktan durdurmaya calismaktan napacagim bi tavsiye bi destek ariyorum annem babam degiller harici karisiyorlar cocuguma birsey yapiyorum yine ayni artik bıktım ses etmiyorum bu sefer daha çok üstüme geliyorlar artık

Bakın ben duayla, sabırla ve herşeyi Allahtan isteyerek büyük şeyler başardım..
Evlatlarım için birçok şeyi görmezden ve duymazdan geldim..
Konuyu dine getirmek istemezdim aslında ama Nisa suresinde yazdığı gibi ayrılanlara Rabbimin yardımcı olacağını biliyordum ve öyle de oldu hamdolsun..
Ben çocuklarıma iyi annelik ettikçe, onları mutlu ettikçe hayatım öyle güzelleşmeye başladı ki..
Yapabilirsiniz siz de
Elbette ki şen şakrak olun demiyorum..
Ama huzrulu ve sakin olmaya çalışın..
Eskileri silmeye çalışın aklınızdan..
İnanın edenler ettiklerini bulacaklar..

Zamanla göreceksiniz zaten siz bunları..
Siz kendi yolunuza bakın..
Bunu bunları yaptılar yerine bundan sonra ben ne yapabilirim buna bakın..
Allaha sığının, samimi dua edin, namazlarınızı kılın ve bekleyin..
Kötü duyguları, düşünceleri bırakın..
Kötüleri de Allaha bırakın o alsın hakkınızı..
İnşallah evladınızla birlikte mutlu ve huzurlu yaşantınız olsun..

1. Yurtdışında burs kazanan biri nasıl imla bilmez, nasıl noktalama bilmez aklım almıyor. Telefondan yazıyorum diyeceksiniz, ben de telefondan yazıyorum. Çok zor okudum yazdıklarınızı

2. Sürekli kendine acıyan ve mızmızlanan bir yapıdasınız. Gerçek hayatta size maruz kalmak çok zor olmalı. Hep şikayet. Hep olumsuzluk.

3. Hayata karşı frekansinizi değiştirin. Her insanın başına sanssizliklar geliyor. Ben de restoranda su istedigimde soğuk su kalmamış olabiliyor. Herkes bunları yaşar.

Ama siz herkesten fazla yaşadığınizi zannediyorsunuz. Oysa yanlış düşünüyorsunuz. Başınıza gelen her küçük olumsuzlukta allah belanizi verdi saniyorsunuz

Biraz güçlü olun. Biraz adile naşit olun. Hayat karşısında neşeli komik ve dirayetli olun

bazi insanlar daha az sansli oluyor genel olarak haklisiniz ama cok mu takiyorsunuz acaba? bugun kuafore gittim istediğim gibi yapmadi saçımı ama takmadim bile. bugunde boyle olsun dedim. bi arkadaşım alacağı kiyafetleri cok inceler ama benimkiler ozurlu cikmaz onunkilerde muhakkak bisyler çıkar. demem oki hayati biraz akışına biraksan ve ben zaten talihsizim kafasindan çıksan.

Evet diyen de dublorunuz muydu? Hayir deseydiniz. Evden kacip okuyacam ben deseydiniz? Koca daha kolay tabii
Evliligimin basinda da sartim egitim hayatimdi evet yurtdisinda yapamadim ama Egitim hayatima hala devam ediyorum meslegimde yuksfelmeye bakiyorum ve Aile basmisi helede duygusal baski oldugundan bide cevremde hep guzel evlilikler olunca kuzenlerim arkadaşlarım ister istemez sende kapiliyorusn koca meraklisi olacak olsam bosanir elbet birini yine bulurum

Bir insanı dibe çeken en büyük faktör kurban psikolojisi. Bi silkelenin kendinize gelin. Elalem birsürü şey yapar, mühim değil. Önemli olan sizin kendiniz için ne yaptığınız. Şikayet ettiğiniz şeyleri kendinizden uzak tutmak için ne yaptınız mesela? Yarım ağız yapma etme demelerden bahsetmiyorum. Sınır koyabildiniz mi? Okumak için yurt dışına gitmenize izin verilmediğinde ne yaptınız? Bu benim hayatım, geleceğim, bunun kararını ben veririm deyip rest çekebildiniz mi? İş görüşmelerinizde aileniz ya da çevreniz görüşmelerinizi değerlendirme yetkisini kendilerinde nasıl gördüler? Dur diyebildiniz mi? İnsanların yanlışlarını irdelemek yerine bir kendinize bakın ilk önce. Kendi zayıflığınızı ve "ben kurbanım, herşey benim başıma geliyor" psikolojinizi bile yenemiyorsunuz, başkalarını nasıl yeneceksiniz?

Önce başkalarının hayatınıza olan müdahalesine kararlı bir şekilde dur diyeceksiniz, sonra ne yapmanız gerektiğine karar vereceksiniz, sonra da uygulayacaksınız. Kimseden ne eksiğiniz ne fazlanız var. Herkes kendi hayatını tırmalayarak kazanıyor, siz de öyle yapacaksınız

Bi de okumayan ve kolay yoldan koca bulmayı tercih eden herkes, okusa profesör olacağını sanıyor. "Aaahh ah ben çok başarılıydım. Okusaydim şimdiye üniversitede ordinaryus olmuştum"

E canım, sen daha hayatını yönetememissin demek istiyorum bunlara. Zaten başarı, okuma gücünü gösterebilmekte.

Tıpkı sınavda "zamanım yetmedi. Yetse hepsini doğru yapardım" diyen öğrenci gibiler. Sınav zaten zamanı kullanmayı da ölçen bir şey. Hem zamanı kullanacak hem hepsini doğru yapacaksın..başarı budur.

Hayatta da böyle. Başarı için hem zeka, kapasite hem de hayatını eline alabilme gücü şart. Biri olmadan digeri yetersiz kalır.

bosanan cogu kadin senin yasadiklarini yasiyor zaten..kendini uzme herkese inat mutlu ol evladini mutlu et..zor durumda olanin yaninda olacak kadar iyi insanlar pek kalmadi herkes zaten kuyu kazmak icin firsat ariyor...misal ben cok cok kalabalik bi sulaleyiz hangi sehre gitsrm yiginla tanidgm tanimadigim akrabam var ama zarar gormemek ezilmemek icin cok nadir uc bes yakinimla gorusuyorm..yarin bir gun duzrnimi kurdugumda kumseye mugtac olmadigimda hepside kapima gelecektir..suan ezilip buzulursen daha cok ustune gelirler

Evliligimin basinda da sartim egitim hayatimdi evet yurtdisinda yapamadim ama Egitim hayatima hala devam ediyorum meslegimde yuksfelmeye bakiyorum ve Aile basmisi helede duygusal baski oldugundan bide cevremde hep guzel evlilikler olunca kuzenlerim arkadaşlarım ister istemez sende kapiliyorusn koca meraklisi olacak olsam bosanir elbet birini yine bulurum
evlimisiniz halen.
boşanmış olduğunu düşünmüştüm.
sarsıcı bir oaly elbette yuvanın dağılması.
yeni hayatını yoluna koyman zaman alacaktır.
bu süreçte geçmişe dönüp sorrgulamak ta bir yere kadar normal.
herkesin ayrı ayrı hatalarını görebiliyor insan.
ama sürekli buna takılmak hata.
sana kaybettirir.
mümkün olduğu kadar hızlıca geçmişi silikleştirmeye ve yeni düzenini oturtmaya bak.
buna mecbursun.
kendin için ve çocuğun için.
çevrenin ne dediğini asla umursamayacaksın.
kendine inanacaksın.
ailen de mi çevreye çok önem veri.
hani akrabalar ile çok iç içe bir ilişkiniz mi var.
eğer böyleyse bu da kötü.
derhal uzaklaştırmak lazım,mesafe lazım.

1. Yurtdışında burs kazanan biri nasıl imla bilmez, nasıl noktalama bilmez aklım almıyor. Telefondan yazıyorum diyeceksiniz, ben de telefondan yazıyorum. Çok zor okudum yazdıklarınızı

2. Sürekli kendine acıyan ve mızmızlanan bir yapıdasınız. Gerçek hayatta size maruz kalmak çok zor olmalı. Hep şikayet. Hep olumsuzluk.

3. Hayata karşı frekansinizi değiştirin. Her insanın başına sanssizliklar geliyor. Ben de restoranda su istedigimde soğuk su kalmamış olabiliyor. Herkes bunları yaşar.

Ama siz herkesten fazla yaşadığınizi zannediyorsunuz. Oysa yanlış düşünüyorsunuz. Başınıza gelen her küçük olumsuzlukta allah belanizi verdi saniyorsunuz

Biraz güçlü olun. Biraz adile naşit olun. Hayat karşısında neşeli komik ve dirayetli olun
1 evet telefondan yaziyorum ayni anda cocugum kucagimda aglamaya basladigi esnada yazmaya calisiyordum eger aciklama gerekirse ve kazanilan burs tek imla hatasina bakiyorsa burasi burs kazanacak bi yer degil dertlesmek icin icinde bulundugum bir platform

2 acimiyorum kendime sadece olanlar karsisinda artik daraliyorum isyana gelmekten korkuyorum

3 onceler canina kiymayi düşünen biriydim su anki halim ise elhamdullillah boyle bisey düşündüğüm bile oncesi icin kendime kızıp iyi seyleri kovaliyorum ve devamda edecegim ama dedigim gibi ailemin bu tavrini nasil aşabilirim soylemeye çalıştıklarım bunlardir

Bi de okumayan ve kolay yoldan koca bulmayı tercih eden herkes, okusa profesör olacağını sanıyor. "Aaahh ah ben çok başarılıydım. Okusaydim şimdiye üniversitede ordinaryus olmuştum"

E canım, sen daha hayatını yönetememissin demek istiyorum bunlara. Zaten başarı, okuma gücünü gösterebilmekte.

Tıpkı sınavda "zamanım yetmedi. Yetse hepsini doğru yapardım" diyen öğrenci gibiler. Sınav zaten zamanı kullanmayı da ölçen bir şey. Hem zamanı kullanacak hem hepsini doğru yapacaksın..başarı budur.

Hayatta da böyle. Başarı için hem zeka, kapasite hem de hayatını eline alabilme gücü şart. Biri olmadan digeri yetersiz kalır.
Tum bunlarla ugrasmaktansa sevismek daha kolay oluyor tabii
Dedigin gibi hayat da bir butun, parca parca degil. Birlestirip kendine uygun hale getireceksin. Evlenirsin kaderdir belki esinin nasil cikacagi. Ama kotu oldugunu gordukten sonra da devam etmek senin secenegin.kader o noktada devreden cikiyor. Kalip guzel guzel geciniyormussun gibi ustune bir de cocuk yapmak da secenek,kader degil. Herkes secimlerini yasiyor. Tipki okumayip evlenmeyi sectikleri gibi

X