Türkler soykırım yaptı diyerek Türkiye'de yaşamaya devam eden Ermenilere öyle kolay kalk git diyemiyor insan mesela. Yeri geliyor eleştiremiyorsun bile. Yoksa ben de bana göre olmayan bir yerde yaşamam. Ama yaşayan var.Barbar turkler diyende gelmesin ayni sey fark varmi ikisi arasinda batiya gidip seriat isteyenler var madem.oyle seriati yasayan ulkelere gitsinler benim yasadigim muhit asiri tutucu olsa yasamam bana gore olan yere gider yerlesirim oraya gelip benim hayatimi sorgularsa biri ne isin var burda demeye hakkimda var
Din böyle bir kavram degil mesela namaz oruç gibi ibadetlerin konulma sebeplerini bilemezsin bazi şeylerin sebebi bilinmez bazılarının sadece hikmeti bilinir . Burada da sadece hikmet bilinir. Yabanci olan karsi cinsle belli sinirlari korumaktir.
Din pazar biz de musteri degiliz ki sebep arastiralip secip begendim
Diyanet 1900 lu yillarde tesettür yok da diyordu. Bu mesele ile ilgili hadis var. Yazık
Ben mantigimi su noktada çalıştırıyorum kuran beser eseri değildir. H muhammed yalanci veya şizofren olamaz deliller var. bu ayrı ama içeriği eleştirmek dini oazar yapmak demektir bunu anlatmak istedim ayrica baskası ne düsünecek diye de inanctan taviz verilmez baskasına zarari olmadıgı sürece de kimseyi ilgilendirmezmişBu da demek oluyor ki neye inandığınızı bilmiyorsunuz. Neden bilmiyorum ama böyleymiş, o zaman böyle yapmalıyım? Mantığınız bu. Eleştirmiyorum, yanlış anlaşılmasın. Kimin neye inanıp neye inanmadığı beni ilgilendirmiyor. Ama Başka inançlara mensup veya inanmayan insanlara bu tavrın nahoş geleceğini de anlamanız gerek. İyi niyetle elinizi uzatıyorsunuz ve geri çevriliyrsunuz. O insanın tokalaşmayı kabul etmeyen kişiyle ilgili düşüneceği en hafif şey ''medeniyetsiz ayı'' olur. Bu dünyanın neresine gitseniz böyledir. Yaptırım uygulanması çok doğru olmasa da kesinlikle yanlış da değil bana göre. Sonuçta onların da korumaya çalıştıkları bir kültürleri ve toplumsal yapıları var. Taviz daima tavizi doğurur.
İnançtan tabii ki taviz verilmez ama Müslüman olmayan toplumlar da kendi değerlerinden taviz vermek istemeyip böyle bir karar çıkartabilirler pek tabii. Bir erkeğin herhangi bir kadınla el sıkışmak istememesini sapkınlık olarak görebilirler, kendi kültürleri için bir tehdit olarak algılayabilirler. Ülkelerine göç etmiş bir avuç insana uyum sağlamak zorunda değiller çünkü, göçmenler onlara uyum sağlamalı. Sağlamak istemiyorlarsa da sağlayabilecekleri ülkelere yönelsinler.Ben mantigimi su noktada çalıştırıyorum kuran beser eseri değildir. H muhammed yalanci veya şizofren olamaz deliller var. bu ayrı ama içeriği eleştirmek dini oazar yapmak demektir bunu anlatmak istedim ayrica baskası ne düsünecek diye de inanctan taviz verilmez baskasına zarari olmadıgı sürece de kimseyi ilgilendirmezmiş
Akp ile alakasi nedir algi prooblemi var ciddi manada. Diyanet ne dedigi belli olmayan bir kurumdur bunun akp si veya baska birseyi mi var. Ayrica basortusu icma ile sabit bir konudur tartışmaya açanlar modern islamcilardirDaha önce tesettür değil başörtüsü yok demiş olabilir.Zaten hala tartışılan bir mevzudur.
Yalnız bu ilmihalin yayınlanma tarihi 2008 .Yani AKP döneminde basılmış.
Baska bir konu olsa bu soylediginiz gecerli ama tokalasma icin Hayırİnançtan tabii ki taviz verilmez ama Müslüman olmayan toplumlar da kendi değerlerinden taviz vermek istemeyip böyle bir karar çıkartabilirler pek tabii. Bir erkeğin herhangi bir kadınla el sıkışmak istememesini sapkınlık olarak görebilirler, kendi kültürleri için bir tehdit olarak algılayabilirler. Ülkelerine göç etmiş bir avuç insana uyum sağlamak zorunda değiller çünkü, göçmenler onlara uyum sağlamalı. Sağlamak istemiyorlarsa da sağlayabilecekleri ülkelere yönelsinler.
Akp ile alakasi nedir algi prooblemi var ciddi manada. Diyanet ne dedigi belli olmayan bir kurumdur bunun akp si veya baska birseyi mi var. Ayrica basortusu icma ile sabit bir konudur tartışmaya açanlar modern islamcilardir
Ben o hükümet zamanini kastetmedim vardiklari hukmun tarihini belirttim zamanla değişiyor fikirleri bu nedenle de guvenilmezler bunu belirttim baska yerlere ceken sensinÇok alakası var.İşinize gelmeyen konularda,o hükümet zamanında öyle yazdırıldı şeklinde yan çiziyorsunuz.
AKP dönemini o yüzden özellikle belirttim.
Diyanet ne dediği belli olmayan bir kurum değildir.Körü körüne peşinden gidilen birçok hocadan daha güvenilirdir.
Modern İslamcıların karşıtı ne oluyor :) Neyse başörtüsü tartışmaları forumda yasak deyip geçelim.
Ben o hükümet zamanini kastetmedim vardiklari hukmun tarihini belirttim zamanla değişiyor fikirleri bu nedenle de guvenilmezler bunu belirttim baska yerlere ceken sensin
Modern islam in karşısında gelenek var gelenek ise kuran sünnet icmadir. Mkdernlik ise sekuler duzene islami uydurmak demektir. Tavizdir
telefon ve pc dini bir durum mu da islami bunlara uydurmak olsun? Modernizm bütün dinlere karsi olan bir ideolojidir.Gelenek,sünnet derken ? Mesela şu an akıllı telefon veya pc kullanıyorsun değil mi ? Sünnette gelenekte yok diye bunları kullanmaktan uzak durmuyorsun.Bu da seküler düzene islamı uydurmak oluyor.
Benim bildiğim İslam modernliğe karşı değildir,yozlaşmaya karşıdır.
Ohoo bu mantıkla herşeyi meşrulaştırabiliriz o zaman. Seni tehdit olarak görüyorum demek yeterli. Savaşlar bile bu bahaneyle yapılıyor.İnançtan tabii ki taviz verilmez ama Müslüman olmayan toplumlar da kendi değerlerinden taviz vermek istemeyip böyle bir karar çıkartabilirler pek tabii. Bir erkeğin herhangi bir kadınla el sıkışmak istememesini sapkınlık olarak görebilirler, kendi kültürleri için bir tehdit olarak algılayabilirler. Ülkelerine göç etmiş bir avuç insana uyum sağlamak zorunda değiller çünkü, göçmenler onlara uyum sağlamalı. Sağlamak istemiyorlarsa da sağlayabilecekleri ülkelere yönelsinler.
Ohoo bu mantıkla herşeyi meşrulaştırabiliriz o zaman. Seni tehdit olarak görüyorum demek yeterli. Savaşlar bile bu bahaneyle yapılıyor.
Kimse kimseyle el sıkışmak zorunda değil kimse de buna zorlanamaz.
Alakasız bir ülkedeki alakasız bir baskıya karşılık alakasız başka bir ülkedeki başka bir alakasız baskı meşrudur diyorsunuz.O zaman ben de İran'a gideyim, sevgilimle bir eve yerleşelim nikahsız. Herkes de bilsin nikahsız olduğumuzu. Sonuçta nikah kıymak zorunda değilim. Neler gelir acaba başıma?
Demek istediğimi umarım anlamışsınızdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?