İsviçre'de Müslüman öğrenciler için 'tokalaşma' mecburiyeti

Türkler soykırım yaptı diyerek Türkiye'de yaşamaya devam eden Ermenilere öyle kolay kalk git diyemiyor insan mesela. Yeri geliyor eleştiremiyorsun bile. Yoksa ben de bana göre olmayan bir yerde yaşamam. Ama yaşayan var.

Özetle belirtmek gerekirse, kadın ve erkeğin tokalaşmasını yasaklayan bir âyet olmadığı gibi Hz. Peygamber’in bu yönde herhangi bir sözü de yoktur. Resûlullah’ın kadınlardan biat alırken onlarla tokalaşmamış olması, o toplumda kadınlarla tokalaşma âdetinin mevcut olmadığından, Resûl-i Ekrem’in kadınlarla tokalaşmayı câiz görmediği şeklinde değil de kadınlarla biatlaşmada toplumun kültürüne uygun bir usulü uyguladığı şeklinde anlaşılmalıdır. Bu sebeple, bu yöndeki rivayetlerden sarih bir yasaklama hükmü çıkarmak doğru olmaz.

Diyanet İşleri Başkanlığı - İlmihal 2 / Sayfa 486

Diyanet 1900 lu yillarde tesettür yok da diyordu. Bu mesele ile ilgili hadis var. Yazık

Bu da demek oluyor ki neye inandığınızı bilmiyorsunuz. Neden bilmiyorum ama böyleymiş, o zaman böyle yapmalıyım? Mantığınız bu. Eleştirmiyorum, yanlış anlaşılmasın. Kimin neye inanıp neye inanmadığı beni ilgilendirmiyor. Ama Başka inançlara mensup veya inanmayan insanlara bu tavrın nahoş geleceğini de anlamanız gerek. İyi niyetle elinizi uzatıyorsunuz ve geri çevriliyrsunuz. O insanın tokalaşmayı kabul etmeyen kişiyle ilgili düşüneceği en hafif şey ''medeniyetsiz ayı'' olur. Bu dünyanın neresine gitseniz böyledir. Yaptırım uygulanması çok doğru olmasa da kesinlikle yanlış da değil bana göre. Sonuçta onların da korumaya çalıştıkları bir kültürleri ve toplumsal yapıları var. Taviz daima tavizi doğurur.

Diyanet 1900 lu yillarde tesettür yok da diyordu. Bu mesele ile ilgili hadis var. Yazık

Daha önce tesettür değil başörtüsü yok demiş olabilir.Zaten hala tartışılan bir mevzudur.

Yalnız bu ilmihalin yayınlanma tarihi 2008 .Yani AKP döneminde basılmış.

Ben mantigimi su noktada çalıştırıyorum kuran beser eseri değildir. H muhammed yalanci veya şizofren olamaz deliller var. bu ayrı ama içeriği eleştirmek dini oazar yapmak demektir bunu anlatmak istedim ayrica baskası ne düsünecek diye de inanctan taviz verilmez baskasına zarari olmadıgı sürece de kimseyi ilgilendirmezmiş

İnançtan tabii ki taviz verilmez ama Müslüman olmayan toplumlar da kendi değerlerinden taviz vermek istemeyip böyle bir karar çıkartabilirler pek tabii. Bir erkeğin herhangi bir kadınla el sıkışmak istememesini sapkınlık olarak görebilirler, kendi kültürleri için bir tehdit olarak algılayabilirler. Ülkelerine göç etmiş bir avuç insana uyum sağlamak zorunda değiller çünkü, göçmenler onlara uyum sağlamalı. Sağlamak istemiyorlarsa da sağlayabilecekleri ülkelere yönelsinler.

Daha önce tesettür değil başörtüsü yok demiş olabilir.Zaten hala tartışılan bir mevzudur.

Yalnız bu ilmihalin yayınlanma tarihi 2008 .Yani AKP döneminde basılmış.
Akp ile alakasi nedir algi prooblemi var ciddi manada. Diyanet ne dedigi belli olmayan bir kurumdur bunun akp si veya baska birseyi mi var. Ayrica basortusu icma ile sabit bir konudur tartışmaya açanlar modern islamcilardir

Ba
Baska bir konu olsa bu soylediginiz gecerli ama tokalasma icin Hayır

Akp ile alakasi nedir algi prooblemi var ciddi manada. Diyanet ne dedigi belli olmayan bir kurumdur bunun akp si veya baska birseyi mi var. Ayrica basortusu icma ile sabit bir konudur tartışmaya açanlar modern islamcilardir

Çok alakası var.İşinize gelmeyen konularda,o hükümet zamanında öyle yazdırıldı şeklinde yan çiziyorsunuz.
AKP dönemini o yüzden özellikle belirttim.
Diyanet ne dediği belli olmayan bir kurum değildir.Körü körüne peşinden gidilen birçok hocadan daha güvenilirdir.

Modern İslamcıların karşıtı ne oluyor :) Neyse başörtüsü tartışmaları forumda yasak deyip geçelim.

Ben o hükümet zamanini kastetmedim vardiklari hukmun tarihini belirttim zamanla değişiyor fikirleri bu nedenle de guvenilmezler bunu belirttim baska yerlere ceken sensin

Modern islam in karşısında gelenek var gelenek ise kuran sünnet icmadir. Mkdernlik ise sekuler duzene islami uydurmak demektir. Tavizdir

Gelenek,sünnet derken ? Mesela şu an akıllı telefon veya pc kullanıyorsun değil mi ? Sünnette gelenekte yok diye bunları kullanmaktan uzak durmuyorsun.Bu da seküler düzene islamı uydurmak oluyor.
Benim bildiğim İslam modernliğe karşı değildir,yozlaşmaya karşıdır.

telefon ve pc dini bir durum mu da islami bunlara uydurmak olsun? Modernizm bütün dinlere karsi olan bir ideolojidir.
Pc ve telefon kullanmak cagdasliktir. Dini her alandan cikarmak modernliktir.
Dine aykırı olani dine sokmaya calismak modern islamciliktir. Yani alsinda Modernizm ile hiçbir din yanyana gelemez bile. Modern islamcilar bunu yapmaya çalıştilar

Seküler duzen demek her seye dünyevi açıdan bakmak demektir. Dinde de sana faydali olduğu surece onu icine alman demektir. Yalnızca bireysel yasamak ve vicdanlara hapsetmek demektir. Ama laik duzenden farki var . Butun dinleri bir arada yaşama firsati verir. O yüzden gelişmiş seküler ulkelerde bu tarz yasaklar uygun değil

Ohoo bu mantıkla herşeyi meşrulaştırabiliriz o zaman. Seni tehdit olarak görüyorum demek yeterli. Savaşlar bile bu bahaneyle yapılıyor.

Kimse kimseyle el sıkışmak zorunda değil kimse de buna zorlanamaz.

Ohoo bu mantıkla herşeyi meşrulaştırabiliriz o zaman. Seni tehdit olarak görüyorum demek yeterli. Savaşlar bile bu bahaneyle yapılıyor.

Kimse kimseyle el sıkışmak zorunda değil kimse de buna zorlanamaz.

O zaman ben de İran'a gideyim, sevgilimle bir eve yerleşelim nikahsız. Herkes de bilsin nikahsız olduğumuzu. Sonuçta nikah kıymak zorunda değilim. Neler gelir acaba başıma?

Demek istediğimi umarım anlamışsınızdır.

Alakasız bir ülkedeki alakasız bir baskıya karşılık alakasız başka bir ülkedeki başka bir alakasız baskı meşrudur diyorsunuz.

Anladım

Ya iyi de belki tokalaşmak, selamlaşmak da onların kültürüdür. Şimdi sen elini uzattığında karşıdaki insana, seni muhatabım olarak alıyorum mesajı veriyorsun. Karşıdaki elini havada bırakınca, olay tersine dönüyor.
Ya mesela bazı ülkelerde sabah tanımadığın insanlara günaydın diyebilirsin, demezsen abes bile kaçabilirmiş. Bizde yok bu. Bu tokalaşma olayı da buna benziyor olabilir. Bazı kalıp davranış biçimleri vardır kültürün içinde belki İsviçre'ninkinde de vardır, bilemiyorum.
Yani zorla yasalaştırmak yanlış tabii... Ama onlar da uyum arıyor olabilirler.

Bati kültür merkezli bi devlet degil iran ise dinmerkezli bi devlet sacma sacma sacma otesi. Ayrıca islam baska dinlere saygi gostetir ama bati islama saygi göstermiyor. Savunduklari seye göre ise saygili olmak zorundalarm özgürlükçü mantık onlara ait

Bati kültür merkezli bi devlet degil iran ise dinmerkezli bi devlet sacma sacma sacma otesi. Ayrıca islam baska dinlere saygi gostetir ama bati islama saygi göstermiyor. Savunduklari seye göre ise saygili olmak zorundalarm özgürlükçü mantık onlara ait

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…