• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsviçre'de Müslüman öğrenciler için 'tokalaşma' mecburiyeti

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.130
18.283
823
m.mynet.com/i3.html#http://www.mynet.com/haber/iphone/d...renciler-icin-tokalasma-mecburiyeti-2468845-1
İsviçre'de Müslüman öğrenciler için
'tokalaşma' mecburiyeti
İsviçre'de iki Suriyeli öğrencinin
öğretmenlerinin tokalaşmak
istememesi üzerine bir karar
alınarak öğrencilerin tokalaşmayı
reddetmesi yasaklandı.
İsviçre’nin Basel-Landschaft
kantonunda Müslüman öğrenciler
dini gerekçelerle öğretmenlerinin
ellerini sıkmaktan imtina
edemeyecek. Kantonun eğitim
öğretim dairesi konuyla ilgili bir
talimatname yayınladı.
İsviçre'de çarşaf giyen yaklaşık 10
bin frank ceza ödeyecek
Karara neden olan olayda, Therwil
Ortaöğretim Okulu'nda okuyan 14
ve 15 yaşındaki Suriyeli iki kardeş,
öğretmenleriyle tokalaşmayı
reddetmişti. İki Müslüman genç
İslam'ın aile dışındaki kadınlarla
bedensel teması yasakladığı
gerekçesiyle öğretmenlerine ellerini
uzatmadıklarını söylemişti. Okul
idaresi bunun üzerine özel bir izin
çıkartarak İsviçre'de öğretmeni
selamlama biçimi olan
tokalaşmanın iki öğrenci tarafından
yapılmamasını sağlamıştı.
Kantonun eğitim öğretim dairesi,
bu özel izni kaldırdı. Karara gerekçe
olarak, kadın erkek eşitliğiyle ilgili
kamu yararının ve yabancıların
uyumunun, din özgürlüğünden
"oldukça" ağır bastığı gösterildi.
Kararda "Tokalaşma bu nedenle bir
öğretim görevlisi tarafından talep
edilebilir" denildi. Öğrencilerin el
sıkışmayı reddetmesi durumunda
kendilerine 5 bin Frank (4 bin 500
euro) para cezası uygulanabileceği
kaydedildi.
Diyanet'ten Berat Albayrak fetvası:
Erkeğin kadınla tokalaşması
haramdır
Therwil Ortaöğretim Okulu,
idarenin verdiği kararı "bundan
sonraki süreci açıklığa
kavuşturduğu için" memnuniyetle
karşıladıklarını açıkladı.
İsviçre kamuoyunda tartışma
yaratan olay, Suriyeli aile açısından
da sonuçlar doğurmuştu. Her iki
öğrencinin babası olan imam, 2001
yılında İsviçre'ye göç etmişti. İsviçre
makamları geçen ay kendisine bir
yazı göndererek ailenin vatandaşlık
başvurusunun askıya alındığını
bildirdi.

Bu tokalaşma da amma abartılıyor ya onca yetimin hakkını ye yolsuzluk yap hırsızlık yap ama tokalaşmak olmaz cısss evet tek derdimiz buydu zaten..

konuyla ilgili her ülkenin kendi değerleri vardır tokalaşmak istemiyorsan o memlekette ne işin var gitsene senin gibi tokalaşmayanların ülkesine? arabistan filan orada hadi git, işine gelince din iman derler de gavur memleketleri pek severler...

Karşı cinsle tokalaşmayı dahi bir çeşit cinsel münasebet sınıfına sokan insanları şu gelişmiş toplumlar nasıl alıyorlar içlerine anlamıyorum. Hadi bizim halimiz ortada zaten de yazık orada yaşayan insanlara, şok oluyorlardır. Birine el uzatsam el sıkışmak için ve kabul etmese çok rahatsız olurdum çünkü kafasında beni seks ile ilişkilendirdiğine işaret eder bu durum. Yazık.

Çok meraklılarsa dinlerine ne işleri var taa Avrupa'da, insanların ülkelerine gidip huzursuz ediyorlar bir de.

Karşı cinsle tokalaşmayı dahi bir çeşit cinsel münasebet sınıfına sokan insanları şu gelişmiş toplumlar nasıl alıyorlar içlerine anlamıyorum. Hadi bizim halimiz ortada zaten de yazık orada yaşayan insanlara, şok oluyorlardır. Birine el uzatsam el sıkışmak için ve kabul etmese çok rahatsız olurdum çünkü kafasında beni seks ile ilişkilendirdiğine işaret eder bu durum. Yazık.

Çok meraklılarsa dinlerine ne işleri var taa Avrupa'da, insanların ülkelerine gidip huzursuz ediyorlar bir de.
Bu ne saygisiz bir yorum!
Müslüman Avrupa da yasayamaz diye bir kural mi var? Herkes gibi Eğitim alıyorlar arti imtiyaz mi bekliyorlar. Asil boyle bir karar alinmasi tartisilmaliyken müslümanlara pisliklermis gibi yorumlar yorumlar. ..

Postmodern bi dünyadayiz. Artik hersey herseyle gidiyor. Bunu kabul etmek zor olmasa gerek

Bu ne saygisiz bir yorum!
Müslüman Avrupa da yasayamaz diye bir kural mi var? Herkes gibi Eğitim alıyorlar arti imtiyaz mi bekliyorlar. Asil boyle bir karar alinmasi tartisilmaliyken müslümanlara pisliklermis gibi yorumlar yorumlar. ..

Postmodern bi dünyadayiz. Artik hersey herseyle gidiyor. Bunu kabul etmek zor olmasa gerek

İşte o hadis neden var? Kadın ve erkek arasında seksten başka bir ilişki olamayacağı düşünüldüğünden var. Yoksa bir insanın başka bir insanın elini sıkmasında ne gibi bir sakınca görülebilir?

İşte o hadis neden var? Kadın ve erkek arasında seksten başka bir ilişki olamayacağı düşünüldüğünden var. Yoksa bir insanın başka bir insanın elini sıkmasında ne gibi bir sakınca görülebilir?
Sen Şari'in hukum koymadaki muradini bilemezsin. Seks yapmanın önüne gecmek diye belirtmen senin sorunlu zihniyetindir

Anlayamadigim su tamam tokalasmaz inancina goredir bu falan filan madem oyle neden avrupanin gobeginde yasarlar genel olarak merak ediyorum bunu devamli ahlaksiz olarak nitelendirdikleri batida ne isleri var

Sen Şari'in hukum koymadaki muradini bilemezsin. Seks yapmanın önüne gecmek diye belirtmen senin sorunlu zihniyetindir
Asıl sorunlu zihniyet bilemeyiz, vardır bi hikmeti diye üzerinde düşünmediğiniz veya düşünüp mantıklı bir açıklama getiremediğiniz şeylere inanmanızdır.
Siz derken doğrudan sizi kastetmiyorum. Belki siz çok düşünüp çok anlamışsınız.

Anlayamadigim su tamam tokalasmaz inancina goredir bu falan filan madem oyle neden avrupanin gobeginde yasarlar genel olarak merak ediyorum bunu devamli ahlaksiz olarak nitelendirdikleri batida ne isleri var
Bize de Barbar Türkler derler ama ülkemize yerleşmiş olan yabancılar var. Onlara tepki gösteriyor musunuz? Azınlıkların haklarını hiçe sayamazsınız diyerek ülkemizi çok eleştirenler oluyor. Bizim de değerlerimiz var kabul eden bu şekil yaşar deme hakkına bile sahip olamıyoruz bazen. Avrupalılara istenilen özgürlük Müslümanlara ya da Türklere niye istenemiyor?

Asıl sorunlu zihniyet bilemeyiz, vardır bi hikmeti diye üzerinde düşünmediğiniz veya düşünüp mantıklı bir açıklama getiremediğiniz şeylere inanmanızdır.
Siz derken doğrudan sizi kastetmiyorum. Belki siz çok düşünüp çok anlamışsınız.
Din böyle bir kavram degil mesela namaz oruç gibi ibadetlerin konulma sebeplerini bilemezsin bazi şeylerin sebebi bilinmez bazılarının sadece hikmeti bilinir . Burada da sadece hikmet bilinir. Yabanci olan karsi cinsle belli sinirlari korumaktir.

Din pazar biz de musteri degiliz ki sebep arastiralip secip begendim

Bize de Barbar Türkler derler ama ülkemize yerleşmiş olan yabancılar var. Onlara tepki gösteriyor musunuz? Azınlıkların haklarını hiçe sayamazsınız diyerek ülkemizi çok eleştirenler oluyor. Bizim de değerlerimiz var kabul eden bu şekil yaşar deme hakkına bile sahip olamıyoruz bazen. Avrupalılara istenilen özgürlük Müslümanlara ya da Türklere niye istenemiyor?
Barbar turkler diyende gelmesin ayni sey fark varmi ikisi arasinda batiya gidip seriat isteyenler var madem.oyle seriati yasayan ulkelere gitsinler benim yasadigim muhit asiri tutucu olsa yasamam bana gore olan yere gider yerlesirim oraya gelip benim hayatimi sorgularsa biri ne isin var burda demeye hakkimda var

Back