Merhaba. Bende daha önce defalarca diyete giren ve başarılı olup bir kez 15 kilo bir kez de 10 kilo veren bir kisi olarak bunları yazıyorum. 37 yaşında 2 çocuk annesiyim. İlk hamileliği.de 25 kilo aldım ve sonrasıda da almaya devam ettim. Tabi kendini beğenmeyen ve güvenmeyen bir kişi haline geldim. Yaşadığım bazı sorunlar sonrası sağlıklı olmayan bir şekilde hızlı olarak 15 kilo verdim neredeyse tek öğün besleniyordum ama bilinçsizce bunu yaptım. Sonra 2. Hamilelik ve 12 kilosunu tekrar aldım. Diyet ve sporla 9 kilo verdim tekrar aldım falan. En son aralıklı oruç yaptım ve 10 kilo aldım o günden bu yana bir iki kilo alıp versemde 69 'ün üstüne hiç çıkmadım. Şu an yine kilondan memnun değilim basenlerim çok geniş ve en kötüsü eskisi kadar iradem yok tabiki bir de yaşım.
Sen ise şanslısın.
1. Yaşın genç
2. Evli ve anne değilsin.
Bunları avantaj haline getireilirsin. Özellikle insanın yaşı ilerledikçe kilo vermesi zorlaşıyor. Bence senin yapman gereken ilk şey kafanda bitirmek ve duygusal yeme problemine engel olmaya çalışmak. Bende de var aynısı nasıl olduğunu çok iyi bilirim. Belki şunu deneyebilirsin. Canının istediği şeyin tadının nasıl olduğunu zaten bildiğini ve yedikten sonra pişman olacağını kendi kendine söyleyebilirsin ve hedefine ulaşabilirsin diye düşünüyorm.
Uzun oldu kusura bakma. Bugün kahvaltı yaptım ama inşallah yarın sana katılıp isveç diyetine bende başlamayı düşünüyorum inşallah.başlarsam mutlaka buraya da yazarım.