• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Istmosel

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

maviada

Guru
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2008
181
12
298
37
İstanbul
Merhabalar.benim 7 yasinda bir kizim var.2018 ocak ayi itibariyle kardes icin calismalara basladik ki o ay istmosel oldugumu ogrendim.yani rahimde sezeryana bagli cep gibi bir yer olusmus.doktorum 1 sene kadar cocuk icin denememizi olmazsa ameliyat olacagini soyledi.haziran ayinda kimyasal gebelik gecirdim.henuz hamile kalamadim.2 ay kaldi olmaz ise ameliyat gozukuyor.korkuyorum bu konuda bilgisi olan var mi?bu durumu yasayan? cok gorulen bisey degil sanirim.Kizim cok kardes istiyor uzuluyorum onu gordukce boyle.ben de kendimi cok hazrlamstim.fikri olan bunu yasayan var mi?

Konuyu yanlis yere actigimdan mi yoksa bu durumu yasayan kimse olmadigindan mi hic cevap yazan olmadi.Istmoselle ilgili baska bir doktora gittim tup bebek onerdi cok kararsizim.tup bebek deneyelim olmazsa ameliyat olursun ya da once ameliyat ol ameliyattan sonra dogal yolla denersiniz olmazsa tup bebek dedi.her iki durumda da ikisini birden yaptirmam gerekebilir.tup bebekle ilgili bilgi verebilecek kimse var mi?ya da istmoseli olup dogal yolla hamile kalan?cok kararsizim

İnanın ilk defa duydum yoksa yardımcı olmak isterdim. Umarım kendi kendinize sağlıklı bir gebeliğe kavuşursunuz.

Konuyu yanlis yere actigimdan mi yoksa bu durumu yasayan kimse olmadigindan mi hic cevap yazan olmadi.Istmoselle ilgili baska bir doktora gittim tup bebek onerdi cok kararsizim.tup bebek deneyelim olmazsa ameliyat olursun ya da once ameliyat ol ameliyattan sonra dogal yolla denersiniz olmazsa tup bebek dedi.her iki durumda da ikisini birden yaptirmam gerekebilir.tup bebekle ilgili bilgi verebilecek kimse var mi?ya da istmoseli olup dogal yolla hamile kalan?cok kararsizim
Geçmiş olsun tüp bebekte yaptirsan dogalda denesen mutlaka rahimdeki sorununuzu mutlaka halledin bence

Tesekkur ederim sagolun.ameliyat biraz korkutuyor o yuzden once tup bebek mi denesem diyorum ama rahimde sorun varken tutunabilir mi onu da bilmiyorum.

selam bende vardi ben amilyat okdum ayni konu farkli bir yerde de var o yuzden belki yazilmamistir:)

Tesekkur ederim sagolun.ameliyat biraz korkutuyor o yuzden once tup bebek mi denesem diyorum ama rahimde sorun varken tutunabilir mi onu da bilmiyorum.
Canm bende ayni konu adi altinda başlık acmistim onu okursan baya yasayanlar vardi. 7 yildir hic denedin mi bebegi yeni mi yapmaya karar verdiniz birde adetlerin kac gün sürüyor? Benimde istmoselim var 1.5 cm nerdeyse doktor hamilelik dene olmazsa ameliyat dedi. Benim de ayni zamanda süt hormonum yuksekti ondan dostinex kullandim hormon ilaci istmoseli baskiliyormuz bir süre benim adetlerim 14 günden 12 gune indi bir anda ve ben hamile kaldim sans eseri. Suan 33 haftalık hamileyim. Daha önce de kalmistim hamile ama 7 haftalik kalp durmasi olmustu gene o olur diye onlemler alinda kan sulandırıcı kullandim b vitamini falan sukur bugune geldik ama simdide plesantanin istmosele yapisma ihtimali var onun icin erken dogurcam ve doktor doğum sirasinda istmoselimi duzeltecek ins. Bence hamileliği dene olmazsa ameliyat ol derim cnm ameliyatta kapalı oluyor zaten zor bir ameliyat degil. Kac cm senin istmoselin?

Umut her zaman yeni gördüm mesajını. Senin açtığın konuya da bulup yazdım. 1 cm benim istmosel. İki ayrı doktora gittim. İlk doktora çalışmalara başladığımız ilk ay 2018 ocakta gittim. Bir sene deneyin olmazsa ameliyat olursun dedi. 6 ay sonra kimyasal gebelik geçirdim. Sonra kasımda başka doktora gittim o da ya önce tüp bebek deneyelim olmazsa ameliyat dedi. Ya da önce ameliyat sonra olmazsa tüp bebek dedi. İstmosel olan yerde doku çok incelmiş. Bu sürede hep denedik ama inanılmaz bel ağrısı karın ağrısı yaşadım tutmadı da. Şimdi ameliyata sıcak bakmaya başladım. Sen de sağlıkla kavuşursun bebeğine inşallah:)hamileliğin nasıl geçti? Dikkat etmen gereken şeyler oldu mu ekstradan?

Umut her zaman yeni gördüm mesajını. Senin açtığın konuya da bulup yazdım. 1 cm benim istmosel. İki ayrı doktora gittim. İlk doktora çalışmalara başladığımız ilk ay 2018 ocakta gittim. Bir sene deneyin olmazsa ameliyat olursun dedi. 6 ay sonra kimyasal gebelik geçirdim. Sonra kasımda başka doktora gittim o da ya önce tüp bebek deneyelim olmazsa ameliyat dedi. Ya da önce ameliyat sonra olmazsa tüp bebek dedi. İstmosel olan yerde doku çok incelmiş. Bu sürede hep denedik ama inanılmaz bel ağrısı karın ağrısı yaşadım tutmadı da. Şimdi ameliyata sıcak bakmaya başladım. Sen de sağlıkla kavuşursun bebeğine inşallah:)hamileliğin nasıl geçti? Dikkat etmen gereken şeyler oldu mu ekstradan?
Zor bir gebelik geçirdik cnm ilk 3ay hafif kanamalarım oldu iğnelerle geçirdik her gün iki adet fitil kullandım rahim duvarım kalınlassin diye. Şükür bebegim saglikli kucağımda suan doğumunda 2 saat sürdü zordu dikis yerim cok inceldiği için dikicek yer bulamamış doktorum yama yapmak zorunda kaldi tamir oldu mu olmadi mi zamanla goreecez dedi. Birde 37.haftada dogum yaptim ciger gelistriici igne olup doktorum 38.haftaya bıraksaydık rahimin alınırdı dedi. Çünkü gebelikte gerilen karın incelen yeri daha da inceltiyor. Bana da önce hamilelik olmazsa ameliyat dediler ben hamile kaldim şükür dış gebelik olmadi biliyorsun en tehlikelisi bizim için. Iyi bir doktor önemli cnm çünkü bazı doktorlar istmoseli bilmiyor bile. Insallah senin icin de hayirlisi neyse o olsun ama ben senin yerinde olsam iyi bir doktora ameliyat olur sonra gebelik düşünürdüm. Hem Gebeliğin rahat geçer hem de doğumun rahat geçmesi için.

Merhabalar.benim 7 yasinda bir kizim var.2018 ocak ayi itibariyle kardes icin calismalara basladik ki o ay istmosel oldugumu ogrendim.yani rahimde sezeryana bagli cep gibi bir yer olusmus.doktorum 1 sene kadar cocuk icin denememizi olmazsa ameliyat olacagini soyledi.haziran ayinda kimyasal gebelik gecirdim.henuz hamile kalamadim.2 ay kaldi olmaz ise ameliyat gozukuyor.korkuyorum bu konuda bilgisi olan var mi?bu durumu yasayan? cok gorulen bisey degil sanirim.Kizim cok kardes istiyor uzuluyorum onu gordukce boyle.ben de kendimi cok hazrlamstim.fikri olan bunu yasayan var mi?
......
4.5 ay önce sezeryan doğum yaptım bebeğim öldü malesef, tekrar hamile kalmak için doktor kontrolüne başladım ilk muayene de istmosel (niche) olduğunu söyledi sezeryan olanlarda sık görülen bir durummuş, kiminde hemen kiminde yıllar sonra olurmuş, rahim ağzı yarası vardı onu tedavi etti yaktı, sıra istmosel de, hamile kalmadan halledelim kimyasal gebelik, düşük vs yol açıyor dedi, iki üç haftaya kadar ameliyat olacağım hiç bi soru işareti kalmasın istiyorum, ameliyat kapalı oluyor muş yarım saat sürmüyor dedi, ama ister istemez bi gerilme stres var bende de, doktor riskleri sayınca göz ardı edemezdik, bence sende önce ameliyatını ol, Allah korktuğumuz yere uğratmasın evlat kaybı cok zor bişe tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum :(

......
4.5 ay önce sezeryan doğum yaptım bebeğim öldü malesef, tekrar hamile kalmak için doktor kontrolüne başladım ilk muayene de istmosel (niche) olduğunu söyledi sezeryan olanlarda sık görülen bir durummuş, kiminde hemen kiminde yıllar sonra olurmuş, rahim ağzı yarası vardı onu tedavi etti yaktı, sıra istmosel de, hamile kalmadan halledelim kimyasal gebelik, düşük vs yol açıyor dedi, iki üç haftaya kadar ameliyat olacağım hiç bi soru işareti kalmasın istiyorum, ameliyat kapalı oluyor muş yarım saat sürmüyor dedi, ama ister istemez bi gerilme stres var bende de, doktor riskleri sayınca göz ardı edemezdik, bence sende önce ameliyatını ol, Allah korktuğumuz yere uğratmasın evlat kaybı cok zor bişe tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum :KK43:
Basın sağolsun cnm çok haklısın tüm tedbirleri alip hamile kalmak en iyisi peki bebegin niye vefat etti erken dogum muydu? Ve bir tane mi sezeryan oldun? Istmosel gerçekten tehlikeli sonuclarda yol açabiliyor yani gebelik oluştuğunda kesenin yeri çok önemli hayirlisi ile ameliyatın güzel geçer ins saglikli hayirli bir gebelik yasarsin

Basın sağolsun cnm çok haklısın tüm tedbirleri alip hamile kalmak en iyisi peki bebegin niye vefat etti erken dogum muydu? Ve bir tane mi sezeryan oldun? Istmosel gerçekten tehlikeli sonuclarda yol açabiliyor yani gebelik oluştuğunda kesenin yeri çok önemli hayirlisi ile ameliyatın güzel geçer ins saglikli hayirli bir gebelik yasarsin
39+5 günlükken bebek kanala girmedi diye sezaryena aldı beni, aşırı derecede enfeksiyon ve akciğerlerde iltihap cıktı doğduktan 6 saat sonra öldü, ilk sezaryenim, ameliyat tan sonra bi sıkıntı olur mu acaba, tedbir bizden takdir Allahtan

39+5 günlükken bebek kanala girmedi diye sezaryena aldı beni, aşırı derecede enfeksiyon ve akciğerlerde iltihap cıktı doğduktan 6 saat sonra öldü, ilk sezaryenim, ameliyat tan sonra bi sıkıntı olur mu acaba, tedbir bizden takdir Allahtan
Yok cnm bir sıkıntı cikmaz insallaj biz Allaha dua edelim o hayırlısını versin ama baska doktora da mi gitsem acaba cunku 1 sezeryan sonrasi istmosel çok geniş olmuyormuş ve dogum sirasinda düzeltebiliyor senin istmosel kaç cm belli mi mesela benim çok büyük olmasina ragmen bebegim oldu doğumda düzeltti doktor. Senin adetlerin kac gün sürüyor

Yok cnm bir sıkıntı cikmaz insallaj biz Allaha dua edelim o hayırlısını versin ama baska doktora da mi gitsem acaba cunku 1 sezeryan sonrasi istmosel çok geniş olmuyormuş ve dogum sirasinda düzeltebiliyor senin istmosel kaç cm belli mi mesela benim çok büyük olmasina ragmen bebegim oldu doğumda düzeltti doktor. Senin adetlerin kac gün sürüyor
Kaç cm olduğunu demedi, bir kaybım olduğu için doktor da her hangi bi sıkıntıya sebep olacak bi sorun bırakmak istemiyor, adeti oldu bitti üç gün olurdum ama iki aydır tam üçgün olmuyor iki gün, iki buçuk gün oluyorum, senin de mi ilk sezaryen, peki bundan sonra ki sezaryen larda yine aynı sorunla mı karşılaşacağız

Yok doktor diğer sezeryanda ona göre dikis atar canm istmosel oluşmaması için.
İnş canım hayırlıca olayım ameliyatıda, Allah bi hayırlı evlat nasip etsin isteyen dileyen kucağı boş kalan herkese, aylar geçiyor ama ben hala yavrumu doğurduğum gündeyim :( canım hala yanıyor,

İnş canım hayırlıca olayım ameliyatıda, Allah bi hayırlı evlat nasip etsin isteyen dileyen kucağı boş kalan herkese, aylar geçiyor ama ben hala yavrumu doğurduğum gündeyim :KK43: canım hala yanıyor,
Haklsın cnm Allah sabir versin bende düşük yaptim çok zordu seninki daha zordur eminim Allah kucağını boş bırakmasın cnm tez zamanda saglikla hamile kal ins sana dua edicem

Haklsın cnm Allah sabir versin bende düşük yaptim çok zordu seninki daha zordur eminim Allah kucağını boş bırakmasın cnm tez zamanda saglikla hamile kal ins sana dua edicem
Allah razı olsun canım, evlat acısı cok baska bişe düşük, ölü doğum, canlı doğup ölmesi, hikayeler farklı ama sonuçlar acılar aynı, Rabbim hayırlısını versin inş

Back
X