Rüya Yorumları İstihareden Sonra Gördüğüm Rüya

Ashley_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2011
502
11
Şu sıra çok istediğim ama hakkımda hayırlı mı değil mi tam olarak bilmediğim bir konuda kararsızım.
Karar vermek amacıyla dün gece istihare amaçlı rüyaya yattım.
Rüyamda, istediğim şeyin gerçekleştiğini ve gerçekleştikten sonra hayatımda yaşadığım birgünü gördüm.
Rüyamda renk hatırlamıyorum ama uyandıktan sonra olsun rüya içinde olsun kötü bir hissiyatım yoktu, gayet normal ve ii duygularla uyandım.
Sizce bunu nasıl yorumlamalıyım?
Şuan kafamı acaip kurcaladığı için burayada açtım konuyu,bende kendimce yorumladım ama ne düşünmeliyim,bir kaç yoruma ihtiyacım var..

Konu ne bilmiyorum ama istiharedede kötü bir şey görmemişsiniz. Hayatınızda önemli olan kişilerle paylaşabilirsiniz onların yorumları da sizi yönlendirebilir. Konu ne , ne rüya gördünüz bilmediğim için hayırlısı olsun diyin ve aklınızdan geçen şeyi yapın. Hakkınızda hayırlısı olsun.

tatlım konu ikili ilişki diyim.Rüya anlatmak ii değil diyorlar o yüzden rüyayı tam yazmadım.
Ama tam bir dert oldu bu konu bana, renkte göremeyince insanın kafası karışıyor

bunlar benim kişisel fikrim. kesinlikle fetva vs olarak algılamayın.. bence istihare namazı en son müracat edilecek iş. hemen birincide gördügünüz rüyaya inanarak hareket etmeniz dogru olmaz bence. 3 veya 7 kere kılsanız daha iyi olacagı kanaatindeyim. ayrıca sizin yerinize bir başkası yatsa daha iyi olmazmı çünkü sizin bilinç altınızda hayırlı diye düşünüp yatarsanız o yönde rüya görmeniz daha kolay olur ama konuya hiç vakıf olmayan biri yatarsa ne hayır ister ne şer onun için daha iyi olur diye düşünüyorum.

Evet canım aslında böyle söyleniyor, yani rüya ile amel olunmaz diye.Ama ben artık düşünmekten kafayı yemek üzereyim, birçok kişiye de konuyla ilgili danıştım aslında ama yok mantık süzgecimden geçirip konu hakkında tam emin olamıyorum.Ve son olarak da rüyam da kalbime ne gelirse o yolda kendimi ikna edeceğim demiştim.
Dün gece ilk defa yattım evet haklısın en iyisi birkaç gece daha yatmak.Ama ilk rüyamda aslında çok da anlamsız değildi, istediğimin gerçekleşmiş olması da aslında beni oldukça sevindirdi ama tabiki senin de dediğin gibi belki ben taraflı yorumluyorumdur diye buraya konu açtım tatlım :)

Hakkında hayırlısı olsun. Yukardada arkadaşın bahsettiği gibi bir başka kişi istihareye yatsa daha iyi olur. Hayırlısı diyip mantığınıza uyanı yapın :)

İstihareye yatıldıgın da evlenecegın ınsanı gorursun derler .
ben de bır kere yattım ,ruyam da fare gormustum .
bu ne demek oluyor kı şimdi
zaten bır kere ruyam da dogru durust bırsey gorsem sasarım .
ruyalarım hep ,cocukların calandırdıgı cızgı karakterler gıbı .
sacma sapan .hatta ruya esnasın da anıden uyanıyor ısem
gordugum ruyayı yasmaya devam edıyorum .
daha ıkı gun once ruyam da ,bır bebek gordum .o bebek elın de borekle ucuyordu .
oyle reklam da var .neyse ; sevgılım benı aradıgın da yarı uyanık yarı uyuyor pozısyon da
sevgılımle konusuyordum .sevgılım bırseyler soruyor ama ben ıkına sıkına ucan bebegı yakalamaya calsıyordum .
sevgılım "sashamıa ne yapıyorsun "dedıgın de de "askım baksana bebek ucuyor yakalasana "dıye tepkı verıyormusum .
sonra sevgılımın "bıktım senın bu salak ruyalarından dıye bagırıp cagırmasıyla ruyadan uyandım
yaa bu cok garıp degıl mı kızlar ? ben neden uyandıgım da hala ruyamı yasıyorum kı acaba :44:

Mrb,

Baskalarin ve senin dedigini ben bir kez daha tekrarlayacagim, ilk once ilgili olan konuyla buyuklerinle, olgun insanlarla, mantik ve senin iyiligin uzere yol gosterebilecegk kisilere danis. Allah ile istisare ise, Allah'in seni dogru ve hayirli yola koymasi icin dir.
ikincisi, istisare'den sonra ruya gorunmek atacagin adimlar icin mecburi dgl. Cunku ruya'lar ya olacaklari goruntuler ya da olmayacaklari. Sen, bu namazi birden fazla kilmanda elbette fayda var ama bu namazi senin disinda baska bir fertin kilmasi biraz manasiz geliyor bana cunku bu namazi sen kiliyorsun, senin anin secdeye gidiyor, baska birinin senin icin ani secdeye gitmesi dogru oldugunu sanmiyorum.
uncusu, bu namazi kildiktan sonra muhakkak Rabim sana yol gosterecektir ama senin once ikilemde kaldigin konuda karar vermen lazim. Ya A'yi sec, veya B'yi. Eger A sana hayirli ise Rabbim o isin olmasini kolaylastirir ve icini ferah tutar. Ege A sana hayirli dgl ise ozmn seni o isten uzak tutar veya engel vs.... B daha hayirli ise seni B'ye yonlendirir. hic biri hayirli dglse o zmn Rabbim seni engeller. Yani yerinde oturupta hayirlisini bekleme, sana en hayirlisi ve mantiklisi ve geliyorsa o isi yap. Umarim yeterince acik oldum. Misal ben sevdigim bir adam icin yapmistim bu namazi ve ruyamlarim okdr gzldi, icim okdr sicakti sanki gercekti ama gercek hayatta tersi oldu... yani demek istedigim ruyalarinda kesinlikle alldanma...
iyiyi kotuyu tart biç, karar ver...

Son düzenleme:
Evet canım söylemek istediğini anladım.
Aslında dün gece rüyamda tam da tatmin olacağım birşey görmedim.Renk görmedim, o kişiyi görmedim, rüyamdan evet bu iş benim için hayırlıymış diyerek uyanmadım.O yüzden bende inan tam güvenemiyorm.İşte sadece rüyada dileiğimin kabul olduğunu gördüm.
Ama bu sonucta benim psikolojimle ilgili de olabilir.Kendi bilinçaltımdan da etkilenmiş olabilirim.
Sanırım birkaç gece daha yatmam daha ii olacak.

Evet canim... oyle bir hal aliyorsunki ruyalarini bile kendin yaziyorsun, ve bu ruyalari goruncede insan malesef aldaniyor. Kendi kendine tuzagina dusuyorsun... Ama sunu da unutma guzelim Allahtan hayirlisini dile ve hayirlisini gonlune razi kilsin... bunun altini ciziyorum cunku hayirlisini surekli diliyrz ve olan seyler istemedigimiz bir sey ise ve olurki bu istemedigimiz sey bize hayirlisi ise ozmn da isyanlara kapiliyrz.. hem hayirlisini diliyrz, hayirlisi olunca da begenmiyrz..

demek istediğimi anlamadın canım yada ben anlatamadım :). yorumlamayı söylemedim zaten . sen bu kişiyi istiyorsan eger buda dogal olarak rüyanı olumlu yönde etkiler ilişkiniz hakkında hiçbirşey bilmeyen sadece hayırlımı değilmi diye baktıracagın tarafsız birinin istihareye yatması bence daha mantıklı (mesela uzaktan akraban biri var hayırlımı değilmi diye bakarmısın dersin.) inşaallah şimdi anlatabilmişimdir

İstişaresiz istihare olmaz
Önce mantıklı düşün.Büyüklerden fikir al.
Eğer bu aşamayı geçersen istihareye güvendiğin birini yatır.
1 kere yeterli.
Uyandığında hissttiğn duygu da önemli.
Rahat mı yoksa yorgun mu kalktığın...

Son düzenleme:

Anladım canım, bende zaten bunu yukarda yazmıştım, rüyamda renk görmedim, kişiyi görmedim sadece dileğimin kabul olduğunu gördüm bu da benim bilinçaltımın etkisiyle gördüğüm bir rüya olabilir demiştim.
Başka birini de yatırmayı düşünüyorum tatlım, hiç aklıma gelmemişti açıkcası başkasını yatırmak.Daha sağlıklı olacaktır.

inşaah hakkında hayırlısı olur :) Rabbim hayırlı kapılar açsın sana :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…