Rüya Yorumları istihare namazindan sonra gördügüm rüya...icinden cikamadim

çok enteresan şeyler görmüşün aslında istare hayırlısını dilemek için yapılan bir ibadettir.
dua etmek artık karar senin gördüğün rüyalarda içine sinmeyen şeyler var demeki..
bence sende sitemiyorsun. İstemediğini kendine itiraf edemiyorsun.

Kar rüyası mevsimde görmüşün çok güzel. ama birde duysal soğukluk ifade edebilir.

Önemli olan rüyadan uyandın ne hissettin şu anda aklından ne geçiyor. zaten sonuç belli gibi öyle değil mi.

Hayatta en zor karar bu olsa gerek evlenmek gelen kişi hakkında kısa bir zamanda karar vermek :KK43:

canm evt icime sinmeyen seyler var, kandirildim, yalan söyledi bana hep simdiye kadar...cok güzel anlatmissin. acikcasi hic te iyi hisler yoktu icimde uyandigimda..tabi üzülüyorum keske ayrilmasaydik cünki cok alismistim ona...ama hayirli olmuycaksa olmasin.

istihare 7 gece üst üste yatılacak diye birşey yok diye biliyorum. eğer hiçbir şey görmezsen 7 gece boyunca yatman gerekiyor.
senin zaten belli olmuş hayırlısı olmadığı daha devam etmene gerek yok bence.
ne güzel dinimizde böyle birşeyin olması dimi bak belkide sen ona aldanacaktın.
Allah hayırlı kısmetler versin tüm bekar arkadaşlara... hayırlısıysa beri hayırsızsa geri gitsin inşallah.

anladim canm o zmn bugün dewam etmeye gerek yok...zaten cok ürkütücü seyler görüyorum...
evet dinimizde ne güzel seyler var...beni aldatacakti yalanlarina dewam edecekti ve ask bittiginde saygi da kalmyicakti. amin canm, artik sükür namazi kilcam bundan sonra...bu vesileyle namaza alismis oldum, daha önce hic namaz kilmamistim evde...insan alistimi briakamiyor...

canm evt icime sinmeyen seyler var, kandirildim, yalan söyledi bana hep simdiye kadar...cok güzel anlatmissin. acikcasi hic te iyi hisler yoktu icimde uyandigimda..tabi üzülüyorum keske ayrilmasaydik cünki cok alismistim ona...ama hayirli olmuycaksa olmasin.

anladim canm o zmn bugün dewam etmeye gerek yok...zaten cok ürkütücü seyler görüyorum...
evet dinimizde ne güzel seyler var...beni aldatacakti yalanlarina dewam edecekti ve ask bittiginde saygi da kalmyicakti. amin canm, artik sükür namazi kilcam bundan sonra...bu vesileyle namaza alismis oldum, daha önce hic namaz kilmamistim evde...insan alistimi briakamiyor...
aaa tabiki namaz kılmak öyle güzel bir rahatlık verirki içimize ne derdin olursa olsun bir insana anlattığınla Rabbine yakarışın arasında ne kadar fark olduğunu anlarsın. yeterki içten ol,samimi ol,tüm kalbinle sığın asla geri çevrilmez duaların ama hep hayırlısını iste çünkü bazen bizim hayırlı görüklerimiz aslında çoook hayırsız olabiliyor bunuda en iyi Allah bilir unutma...
ve sen gerçekten Allahın sevdiği kuluymuşsun dediğin gibi şükür namazı kıl... yani hata yapmana çok az kala Allah kurtarmış seni...ve 5 vakite devam et bu gidişin çok iyi:KK19::KK19::KK19:

canm evet ya namaza baslamama vesile oldu bu yasadiklarim:) evt en iyisini allah bilir tabii, o rüya yoluyla beni uyardi...su an resmen kendimle savasiyorum ve mantikli, allahin ve ailemin rizasi olan seyleri yapmak istiyorum. su nefs olmasa ne güzel olucak...
insan rahatliyor ve abdestli yatmak ta cok cok güzel bi duygu...sanki insan kendini daha emniyette hissediyor. ben mesela normalde karanliktan cok korkarim ve hep duvardan yana dönerim aslinda saga dönerek yatmak iyi ama o taraf odanin karanligi oldugu icin hep korkardim ve sol tarafima yatardim:) abdestli iken korkmuyorum ama hic...allaha sükürler olsun, bugün ilk kez sükür namazi kilcam..sonra da dedigin gbi 5 vakit kilmaya calisicam. sohbette de hocamin namazla ilgili dedigini hatirladim, insan bi kez ibadetin tadini aldi mi, birdaha birakamaz...dogruymus...dewammm etcem:)

Son düzenleme:
olayin uzerinden baya gun gecmis ama sormak istedigim birsey var eger cvp veren olursa sevinirim.
benim sevdigim daha dogrusu gorustugum biri vardi ve daha isteme gibi birsey yoktu ama aile buyuklerin haberleri vardi. Ben bu kisi icin istikhara namazini iki kez kildim gecen sene. Gun o gun ruyamda ne gormustum hatirlamiyordum ama bir aya kdr hep guzel ruyalar gorurdum ve kendimi cok mutlu hissederdim. Mesele bir keresinde ailece istemeye geldiler, baska bir keresinde evleniyorduk, baska bir seferinde evliydik ve gayet hep mutluyduk.
Aslinda bu namazi beni istemeye gelince kilmam daha dogru olurdu ama ben hayir varsa olsun diye namaz kildim ve dualarimda da oyle istiyordum. Simdi ise o kisi ile bir sebepten dolayi gorusmuyrm. Ilk iki gun icim cok yandi ama Allah bana hayirlisini verdi dusuncesi ile kendimi toparladim. Biliyrm ki bu namazin cevabini sadece ruya ile belirli olmaz ama Allah bizi ztn o hayirli olan kapiya goturur eger dilerse. Ama insanoglu iste yinede merak ediyor.. umarim soruma cvp veren olur veya ayri konu mu acsaydim :-S

canım ben bu rüyaları pek beğenmedim apaçık uyarılmışsın heleki ilk rüyan çok kötü aynısı başıma geldi istiarede aldatıldığımı gördüm bilinç altıdır dedim sonra gerçekten oldu bu istiareye güven bence canım

olayin uzerinden baya gun gecmis ama sormak istedigim birsey var eger cvp veren olursa sevinirim.
benim sevdigim daha dogrusu gorustugum biri vardi ve daha isteme gibi birsey yoktu ama aile buyuklerin haberleri vardi. Ben bu kisi icin istikhara namazini iki kez kildim gecen sene. Gun o gun ruyamda ne gormustum hatirlamiyordum ama bir aya kdr hep guzel ruyalar gorurdum ve kendimi cok mutlu hissederdim. Mesele bir keresinde ailece istemeye geldiler, baska bir keresinde evleniyorduk, baska bir seferinde evliydik ve gayet hep mutluyduk.
Aslinda bu namazi beni istemeye gelince kilmam daha dogru olurdu ama ben hayir varsa olsun diye namaz kildim ve dualarimda da oyle istiyordum. Simdi ise o kisi ile bir sebepten dolayi gorusmuyrm. Ilk iki gun icim cok yandi ama Allah bana hayirlisini verdi dusuncesi ile kendimi toparladim. Biliyrm ki bu namazin cevabini sadece ruya ile belirli olmaz ama Allah bizi ztn o hayirli olan kapiya goturur eger dilerse. Ama insanoglu iste yinede merak ediyor.. umarim soruma cvp veren olur veya ayri konu mu acsaydim :-S

İstare namazı aslında senin yine kendinle başbaşa kalmam bence dua ederek yatıyorsun bazen uyarılıyorsun eğer hayırlı olmayacaksa. Rüyalar çok karmaşık şeylerdir. uyarıcı mı bilinç altı mı bilemezsin... Kader belli mi olur Allah halen seni sınıyordur. Kaza ve kader inanıyor mu yoksa inkar yolunu mu seçiyor diye...

Rüyalar genelde çok fazla bilim adamının dediği gibi ruh haline ışık tutuyor. Ama bazende seni çevrendeki kötü olaylara karşı uyarıyor...

Hayalinde ne düşünüyrsan bu beynin bir yerine yazılıyor ve bu bir gün rüyalar ile gün yüzüne çıkıyor...
Rüyaların anlamlarını araştırırken sembollerin aslında ne anlama geldiğinede bakmak gerekir.

Bende rüyamda bir kişinin beni istemeye geldiğini gördüm.. gerçekleştiğimi... hayır.. Ama ileride olabilir mi? bunu kimse bilemez..

Kaderle ilgili yazıları okudum... sorularla islamiyet sayfasından. Allah senin yoluna seçimler sunar seçim sana ait sonuçta... Kendi yolunu kendin belirliyosun...
Evleneceğin kişiyi yine sen seçeceksin Allah sadece aday olacak çıkaracak ama seçim seniin....

kızlar bende şunu söylemek isterim bi tavsiye niteliğinde rüya yorumu kşiden kişiye değşir ve siz rüyalarınızı herkese anlatırsanız o rüya iyi bişeye yorulacaksada bozulur...yani diyelimki aslında iyi bir rüya gördünüz ama onu bir arkadaşınıza anlattınız we o kötü yorumladı o rüya bozulur...bununla ilgili bir hikaye anlatmışlardı bana özet geçeyim...
adamın biri bir gün rüya görmüş rüyasında oğlu okyanuslar içinde yüzüyor dev dalgalarla boğuşuyormuş...adam bunu hemen bir alime anlatmış alimde demişki bu rüyayı kimseye anlatma yolda kimseyle konuşma demiş ve adamı başka bir yere başka bir alime yollamış...adam yolda o alime giderken bir çobanla karşılaşmış ve dinlenmek için oturmuş...çoban nerden gelip nereye gittiğini sorduğunda ise rüyasını anlatmış...Çobanda demişki ooo demiş çok kötü bir rüya oğlun boğulacak ve ölecek galiba...
Adam çok korkmuş ve yoluna daha hızlı devam etmiş alimi ulmuş bi telaş rüyasını anlatmış...
Alim demiş ki bu rüyayı kime anlattın ve ne yorumda bulundu?
Adam çobanla aralarında geçen konuşmayı anlattıığında
alim durmuş demiş ki yazık çok azık oğlun büyüyünce çok büyük bir alim olacaktı yüzdüğü o okyanus ilim irfa deryasıydı...kitapları o sular gibi içecekti ancak sen rüyayı bozdurdun şimdi okyanuslarda boğulacak...
buna benzer bişeydi işte bu yüzden deriz ya hep hayır olsun de de hayır olsun diye...o sebeple herkesin içinde rüyalarınız anlatıp yorumlattırmayın bence...
:KK69:

kızlar bende şunu söylemek isterim bi tavsiye niteliğinde rüya yorumu kşiden kişiye değşir ve siz rüyalarınızı herkese anlatırsanız o rüya iyi bişeye yorulacaksada bozulur...yani diyelimki aslında iyi bir rüya gördünüz ama onu bir arkadaşınıza anlattınız we o kötü yorumladı o rüya bozulur...bununla ilgili bir hikaye anlatmışlardı bana özet geçeyim...
adamın biri bir gün rüya görmüş rüyasında oğlu okyanuslar içinde yüzüyor dev dalgalarla boğuşuyormuş...adam bunu hemen bir alime anlatmış alimde demişki bu rüyayı kimseye anlatma yolda kimseyle konuşma demiş ve adamı başka bir yere başka bir alime yollamış...adam yolda o alime giderken bir çobanla karşılaşmış ve dinlenmek için oturmuş...çoban nerden gelip nereye gittiğini sorduğunda ise rüyasını anlatmış...Çobanda demişki ooo demiş çok kötü bir rüya oğlun boğulacak ve ölecek galiba...
Adam çok korkmuş ve yoluna daha hızlı devam etmiş alimi ulmuş bi telaş rüyasını anlatmış...
Alim demiş ki bu rüyayı kime anlattın ve ne yorumda bulundu?
Adam çobanla aralarında geçen konuşmayı anlattıığında
alim durmuş demiş ki yazık çok azık oğlun büyüyünce çok büyük bir alim olacaktı yüzdüğü o okyanus ilim irfa deryasıydı...kitapları o sular gibi içecekti ancak sen rüyayı bozdurdun şimdi okyanuslarda boğulacak...
buna benzer bişeydi işte bu yüzden deriz ya hep hayır olsun de de hayır olsun diye...o sebeple herkesin içinde rüyalarınız anlatıp yorumlattırmayın bence...
:KK69:

Islam dinimizde kotu ruya goruldugunde (seytan'dan gelen bir ruya) kimseye anlatmamak ve o ruya'dan Allaha siginmak, guzel bir ruya goruldugunde (Allah'tan gelen bir ruya) ise bir sevdigin bir kisiye anlatmaktir. Ruya iyi olsun kotu olsun, onun hayirlisini dilemek duser bize, gerisini Allah bilir.

Bu dediginizi soyluyorsunuz? bunun salam bir kaynagi varmi, ben Hoca felen deglm ama bir kotu ruya anlatmakla o ruya bozmak fikrini aklim almiyor dogrusu. bir insan sirf ruyasini anlatti diye ruya buyu gibi bozulurmu? soylediklerinizden emin dglm ama sizde emin dglseniz boyle seyler yazmayin lutfen.

Son düzenleme:
istihare de ki uygulamaların yok namazını kıl duasını oku sonrada sağına yat kıbleye yat bunlar çok gerekli değil.öncelikle içten kalbinizden ne geçiyorsa o dua yı yapıp ondan sonra rüyaya niyetlenip yatmak lazım.çünkü ben bütün prosedürlerini yapınca rüya falan görmüyorum çünkü geriliyorum ve gece sık sık uyanıyorum.

rüyana gelince aslında çok kötü bir rüya değil fakat olanlara bakılırsa ve rüyaya da bakılırsa hayırlı olmayan bişiler var sanki.yani kısmetini bir daha düşünüp biraz daha tanımaya çalış.çok ciddiyim .

herşeyin hayırlısı derler ya.istemede bişiler ters gittiğine göre var bunda bir bit yeniği.belki hayırlı zaman değil belkide pek de hayırlı insan değil.belki senin kafana yattı fakat senden sakladığı bazı özellikleri falan var.

rüyanda sana aldatıyor demiş arkadaşın ama.belki isteme işi olumlu gitmediği için partnerin sinirlenip vazgeçti biran sinirle.ve sende rüyanda bir yansımasını gördün.

belkide eski bir kız arkadaşı varsa o da aklına gelmiş yada unutamıyor ama sana söylememiş olabilir.

ne bileyim en uygun yorumu yapmaya çalıştım.ama çok kötü değil bence rüyan.

Islam dinimizde kotu ruya goruldugunde (seytan'dan gelen bir ruya) kimseye anlatmamak ve o ruya'dan Allaha siginmak, guzel bir ruya goruldugunde (Allah'tan gelen bir ruya) ise bir sevdigin bir kisiye anlatmaktir. Ruya iyi olsun kotu olsun, onun hayirlisini dilemek duser bize, gerisini Allah bilir.

Bu dediginizi soyluyorsunuz? bunun salam bir kaynagi varmi, ben Hoca felen deglm ama bir kotu ruya anlatmakla o ruya bozmak fikrini aklim almiyor dogrusu. bir insan sirf ruyasini anlatti diye ruya buyu gibi bozulurmu? soylediklerinizden emin dglm ama sizde emin dglseniz boyle seyler yazmayin lutfen.

tabiki bende hoca felan değilim zaten tavsiye niteliğinde bahsedicemi söylemiştim..benim demeye çalıştığım rüyalar derin manalar içerir ve ehil olmayan herkese yorumlatılmaz ben bu şekilde biliyorum ve bildiklerimi paylaştım kesinlikle bu böyledir mi bana göre böyle ama gerisini bilemem.yalnız şunuda söylemek isterim burası bir forum kimse kimseye şunu yazmayın bunu yazmayın diyemez derse forum olmaz zaten değil mi..:97:

tabiki bende hoca felan değilim zaten tavsiye niteliğinde bahsedicemi söylemiştim..benim demeye çalıştığım rüyalar derin manalar içerir ve ehil olmayan herkese yorumlatılmaz ben bu şekilde biliyorum ve bildiklerimi paylaştım kesinlikle bu böyledir mi bana göre böyle ama gerisini bilemem.yalnız şunuda söylemek isterim burası bir forum kimse kimseye şunu yazmayın bunu yazmayın diyemez derse forum olmaz zaten değil mi..:97:

ne demek istediginizi anliyorum, tabiki fikir soyleme ozguruluge sahipsiniz ama karsidaki bu sozleri okuyan insan yeterince akil sahibi degilse yani saf ise her denilene inanabiliri veya yanlis yorumlar diye yazdiklariniza dikkat edin manasinda bulundum. Elbette ki fikirlerimizi aktarmak icin bu forumdayiz. Bu son yazdiklariniza katiliyorum sadece bir onceki yazdiklariniza katilmiyordum hani misal vermistiniz ya.

ne demek istediginizi anliyorum, tabiki fikir soyleme ozguruluge sahipsiniz ama karsidaki bu sozleri okuyan insan yeterince akil sahibi degilse yani saf ise her denilene inanabiliri veya yanlis yorumlar diye yazdiklariniza dikkat edin manasinda bulundum. Elbette ki fikirlerimizi aktarmak icin bu forumdayiz. Bu son yazdiklariniza katiliyorum sadece bir onceki yazdiklariniza katilmiyordum hani misal vermistiniz ya.

olabilir haklısınız...o verdiğim misalde son söylediklerimi açıklama amaçlıydı zaten...yanlış anlaşılmış olabilir sorun değil...

X