üzerlik nedir ben bilmemki almanyada yasiyorum almancasinida bilmiyorumkii bi yerden alim offf yaaa nerden bulabilirimkiii....valla insallah bulabilirsem yapicam hemen ise yararsa sana ömürrr boyu dua ederim kiz :Saruboceq: bu üzerligin resmini felan koyabilirmisiniz burda bulamassam türkiyeyee gidince alirim..
cok soru sordum ama anason cayimi yoksa :)
bide sen bize böyle sey tarif edemezmisin benim kafam cok karisik öyle anlamiyom numalarla :çok üzgünüm:
sen bize sukar miktar dye yazsan mesela sukadar kasik gibi :ecrin_bebek: :ecrin_bebek: olmazmi :tomato: :tomato:
bitkilerin isimlerini girin google resimlerini görürsünüz ama üzerlik ve çörek otu tohum şeklinde ,aktara sorduğunuzda bilirler,kekikte bildiğimiz kekik,anasonda marketlerde satılanlardan olmasın buda aktardan temin edilsin yine (hepsi)
- kullanım miktarı için şöyle bi örnek vereyim
çünki ne kadar hazırlamak isterseniz hazırlayın bi ölçü yok
sadece kullanılacak milim önemli, çünki kullanacağınız kavanozun 1/5 i bitki tozu 4/5 i etil alkol olmalı mutlaka!!!(ölçü bu manada önem taşıyor)
örnek:
-her bitkiden 30 grlık bitki tozu(üzerlik,çörek otu,kekik)
-diyelimki bu bitkiler kavanozun 1/5 ini doldurdu ,bu kavanozda atıyorum 500 ml lik bi kavanoz olsun (bu durumda sen 100 ml lik kısmı doldurdun)
-geri kalan 4/5 kısımada 400 ml denk gelir ,sen 370-380 ml etil alkol ekle(biraz boşluk kalmalı çalkalamak için )
umarım açıklayıcı olmuştur
Son düzenleyen: Moderatör: