- 10 Haziran 2022
- 301
- 211
- 18
- Konu Sahibi leondapper
Herkese merhabalar başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Kendi mezun olduğum bölüm hakkında verilen bir iş ilanına iş başvurusunda bulunmuştum ve beni deneyeceklerini söyleyip çağırdılar. Önceki açtığım konuda vardı anksiyete krizlerim yüzünden asla gitmek istemediğimi yazmıştım ama bir süre sonra alıştım. Kendi bölümümle ilgili ilana başvurmama rağmen alakasızca şeyler yaptırıldı. Günün yarısından çoğu çay taşıma birilerine hizmet etmekle geçiyordu. Üstelik yemek yapan teyze bile bana emirler veriyordu bize çay getir diye??? Bu çalıştığım yer bir fabrika aşağı işçilerin çalıştığı bölüm yeterince tehlikeli. Ve benimde zaman zaman iş takibini yapmam için oraya inmem gerekiyor (çay taşımaktan fırsat bulduğum zamanlarda) ve bunlar olurken asla sigortam yok bana maaşım bile konuşulmamamış çünkü sözde beni deneme süresine almışlar hiçbir bilgimi bilmiyorlar sanırım yalnızca telefon numaramı biliyorlar. Yaklaşık 1 ay böyle geldi geçti. Bu arada orada samimi olduğum kişiler bu pozisyonda biçok kişinin dayanamadığını birsürü giren çıkanlar olduğunu söyledi. Herkesin ağzında öyle birşey vardı. Herkes azarlar biçimde iş yapıyor herkeste bir ego hakim. Bu arada aşağıdaki bir işçinin 2 aydır sigortasının yapılmadığına kulak misafiri oldum. Tabi bu benim bildiklerim bilmediğim o kadar işçiden allah bilir kimlerin sigortası yok ( ben dahil) üstelik suriyeli çalışanlarda vardı bakalım çalışma izinleri var mı acaba. Bana geçen günlerde bu iş için uygun olmadığım söylendi ( çay taşımaktan iş yapabildim mi acaba) ve deneme sürecinde başarısız olmuşum sözde. Hiç sıkıntı değil zaten kendi bölümümle ilgili bir işe başvurduğum halde alakasız işler yapıyordum üstelik sigorta bile yapmamışlardı birde üstüne üstlük herkeste anormal bir agresiflik vardı. Ofisin kedisine sürekli git burdan diye tekme atan bi muhasebecimiz vardı düşündükçe hala içim gidiyor. Bana işe alınmadığım söylenince neden sigortam yapılmadı diye sordum. Bir gün dahi sigortasız işçi çalıştırmak suç biliyorsunuz değil mi dedim yüz ifadeleri bile değişti korktukları her hallerinden belliydi benden bu çıkışı beklemiyorlardı. Daha sonra müdür benim tehdit ettiğimi iddia etti. Bu tehdit değil hakkımı aramak dedim. Sinirlendi baya bağırdı. Sigortanın parasını vermeyi teklif etti hayır sadece çalıştığım günlerin parasını alayım dedim. Başta istediğin yere şikayet edebilirsin dedi hemen ardından beni tehdit ediyorsun bende seni tehdit ediyorum o zaman dedi. Korkudan bi dediği bi dediğini tutmuyordu. Benim tehdit edilecek neyim var pardon dedim. Ediyorum işte dedi diyecek şey bulamadı. Eve geldim hemen alo 170 i arayıp şikayette bulundum. Birçok giren çıkan olduğu halde bu iş yerine benim gibi kimse bu sigorta işini bu kadar önemsememiş sanırım benden bu tepkiyi görünce şok oldukar birde hem suçlu hem güçlü beni tehdit ediyor rezil adam. Bakalım ne olacak merakla bekliyorum