• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşten Atıldım psikolojim alt üst oldu

Evet deneme sürecindeydim lakin sigortalı çalışan olarak başlatacaklardı gereken belgeleri istediler ben de hepsini tamamladım maaş hesabı bile açtırdım,fısır fısır konuşmalar sonucunda benimle ilgilenen çalışan gelip işten çıkarıldığımı eleman ihtiyacı olmadığını söyledi
Büyük ihtimal yeni eleman maaşı masrafı altına girmektense yerine varolanın iş yükünü arttıralım dediler. Sigortasız çalıştırma olayını hemen ihbar edin. Herkese yapıyor da olabilirler.

Bunun aynısını bende yaşadım, hala da hakkımı helal etmiyorum. Çalıştığım yerde bir kıza yardımcı olarak girmiştim, kendisi baya öf pöf yapıp işlere yetişemediğini müdüre öyle bir inandırmış ki, ben alındım baktım yaptığı zerre iş yok. Tüm yaptığı iş abartısız 2-3 sa biter gün içinde. Kızdan iş öğrenmeye çalışıyordum baktı yeri sallanıyor işleri göstermemeye başladı benide bir ay çalıştırıp çıkardılar ve her şeye çok net şekilde hakimdim. Bu tarz olaylarda 3.kişilerin parmağı oluyor, sizi de bu kadar ihtiyacınız varken böyle oynamaları yüzünden Allah’larından bulsunlar. Ben çok şükür atandım inş size de kalıcı garanti bir meslek nasip eder Allah. acınızı çok derinden hissettim
aaa sonunda atandın mı kuzum.çok çok sevindimmmm :KK200:

Yaşadığınız bu tatsız duruma üzüldüm.
İnşallah en kısa sürede daha iyi bir iş bulursunuz.

Ben de yarın branş öğretmenlerimizden birine çıkışının verileceğini söyleyip ihbar süresini başlatacağım.
Tüm yasal haklarını vererek yollarımızı ayıracağız.
Bazen iş hayatında böyle zor konuları da söylemek gerekiyor ne yazık ki.

İşe gireli 1 hafta oldu zar zor uğraşarak bulduğum bir işti yollarda ne sıkıntılar çekerek gittim soğukta dakikalarca yürüdüm saatler evvel erkenden kalktım ne hayaller kurdum tam işe kendimi kaptırmaya başladım yapamıyorsun denerekten sigortamın başlatılacalağı günlerde çıkmama az bi süre sonra bi telefon geldi ve apar topar yollandım, inanın hayatta hiçbir şey bu kadar ağırıma gitmemişti kendime nasıl gelirim bilmiyorum o kadar mutluydum ki iş bulduğuma çünkü ailemin maddi durumu çok kötü iflasın eşiğindeydik ve tüm ev halkı olarak benim işe girebilmem hepimizi rahatlatmıştı şimdi ben babama ne diyeceğim kendime bunu nasıl yedireceğim bu şoku üstümden nasıl atabilirim?
üzülme cnm özelde başka is bulabilme şansin oluyor devlette atilsan hata yapip başka iste bulamıyorsun şükret haline sikma canini

Bende aynı durumu birebir yaşayanlardanım. Çok zoruma gitmişti sinirden çok ağlamıştım. Şeytan dedi git ortalığı yık diye. Ama sonra da vazgeçtim. Deneme süreci diyecekler işi yapamadın diyecekler bilmem ne. Daha çok sinirlenecektim. Zaten bu deneme sürecini hiç anlamam. İşe alınmışım artık neyimi deniyorlar? Bir insanı ekmeğinden etmek bu kadar kolay olmamalı. Eğer öç almak istiyorsan git şikayet et onları. Sigortasız eleman çalıştırmanın çok ağır cezası var diye biliyorum. Başları bir ağrısın bakalım :(

Bende aynı durumu birebir yaşayanlardanım. Çok zoruma gitmişti sinirden çok ağlamıştım. Şeytan dedi git ortalığı yık diye. Ama sonra da vazgeçtim. Deneme süreci diyecekler işi yapamadın diyecekler bilmem ne. Daha çok sinirlenecektim. Zaten bu deneme sürecini hiç anlamam. İşe alınmışım artık neyimi deniyorlar? Bir insanı ekmeğinden etmek bu kadar kolay olmamalı. Eğer öç almak istiyorsan git şikayet et onları. Sigortasız eleman çalıştırmanın çok ağır cezası var diye biliyorum. Başları bir ağrısın bakalım :KK43:
deneme süreci diye diye bir çok kişiyi işe alıp sigortasız 1 aya yakın çalıştırdıklarını duymuştum

Her şerde bir hayır vardır.Geçtiğimiz haftalarda bir başvuru yapmış,işe kabul edilmemiş,çok üzülmüş tüm. Şimdi daha iyisini buldum.
Sizede en kısa zamanda hayırlı bir iş diliyorum

İşe gireli 1 hafta oldu zar zor uğraşarak bulduğum bir işti yollarda ne sıkıntılar çekerek gittim soğukta dakikalarca yürüdüm saatler evvel erkenden kalktım ne hayaller kurdum tam işe kendimi kaptırmaya başladım yapamıyorsun denerekten sigortamın başlatılacalağı günlerde çıkmama az bi süre sonra bi telefon geldi ve apar topar yollandım, inanın hayatta hiçbir şey bu kadar ağırıma gitmemişti kendime nasıl gelirim bilmiyorum o kadar mutluydum ki iş bulduğuma çünkü ailemin maddi durumu çok kötü iflasın eşiğindeydik ve tüm ev halkı olarak benim işe girebilmem hepimizi rahatlatmıştı şimdi ben babama ne diyeceğim kendime bunu nasıl yedireceğim bu şoku üstümden nasıl atabilirim?
Deneme suresındede sıgorta yapnak zorundalar.Sıkayetcı ol

Şikayetçi olun herşeyden önce sigortasız çalıştırdıkları için
üzülmeyin inşallah daha iyi bir iş bulursunuz

Malesef bu durumu bende yaşadım😔
Üstelik çalıştığım isten sırf o işe girebilmek için ayrilmisken 1 ay sonunda benle konuşulmadan telefonuma gelen SGK mesajıyla. Hakkım hiç helal değil, çok zor durumda kaldım ama inanıyorum daha güzel hayırlı kapılar açılacak🙏
Sizin içinde en yakın zamanda hayırlı bir iş kapısının açılmasını cani gönülden diliyorum,yaşadığınız üzüntüyü çok iyi biliyorum çünkü😔

İş hayatında herkesin başına gelebilecek bir durum öncelikle çıkarılmaya üzülme. Neticede biz iş seçiyorsak işverende seçebilir bu doğal. Fakat zor durumda olmana ve böyle bir dönemde bunu yaşamana üzüldüm. Ama umudunu yitirme Allah başka bir kapı açacaktır emin ol. Dünyadaki tek iş o değil neticede. İnşallah en kısa sürede yeni güzel bir iş bulursun.

Benim eşime de zar zor bir iş bulmuştuk. Bayadır işsizdi. İşe girer girmez 5 ayrı krediden haciz konmuştu maaşına. En azından 2 yılda hacizler biter rahat ederiz diye düşünürken bugün ik arayıp müjdeli haberi verdi. "küçülmeye gidiyoruz" demişler, klasik bahane yani. Belki de hacizlerden filan rahatsız oldular kim bilir.
iki ağlayıp sustum kabullendim. Hissizleşiyor insan bir süre sonra.
2022 yılına girdikten 5 dakika sonra apartmanda yangın çıktı, sokakta geçirdik ilk saatleri, bugün eşim işten kovuldu.
Bit artık 2022 diyeceğim ama komik olacak :))
Siz de dert etmeyin, inşallah en kısa zamanda yeni kapılar açılır.

Benim eşime de zar zor bir iş bulmuştuk. Bayadır işsizdi. İşe girer girmez 5 ayrı krediden haciz konmuştu maaşına. En azından 2 yılda hacizler biter rahat ederiz diye düşünürken bugün ik arayıp müjdeli haberi verdi. "küçülmeye gidiyoruz" demişler, klasik bahane yani. Belki de hacizlerden filan rahatsız oldular kim bilir.
iki ağlayıp sustum kabullendim. Hissizleşiyor insan bir süre sonra.
2022 yılına girdikten 5 dakika sonra apartmanda yangın çıktı, sokakta geçirdik ilk saatleri, bugün eşim işten kovuldu.
Bit artık 2022 diyeceğim ama komik olacak :))
Siz de dert etmeyin, inşallah en kısa zamanda yeni kapılar açılır.
umarım en kısa zamanda çok daha iyisini bulur eşiniz. :KK200:

Back