• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşten Atıldım psikolojim alt üst oldu

minikorganizer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2017
216
81
98
İşe gireli 1 hafta oldu zar zor uğraşarak bulduğum bir işti yollarda ne sıkıntılar çekerek gittim soğukta dakikalarca yürüdüm saatler evvel erkenden kalktım ne hayaller kurdum tam işe kendimi kaptırmaya başladım yapamıyorsun denerekten sigortamın başlatılacalağı günlerde çıkmama az bi süre sonra bi telefon geldi ve apar topar yollandım, inanın hayatta hiçbir şey bu kadar ağırıma gitmemişti kendime nasıl gelirim bilmiyorum o kadar mutluydum ki iş bulduğuma çünkü ailemin maddi durumu çok kötü iflasın eşiğindeydik ve tüm ev halkı olarak benim işe girebilmem hepimizi rahatlatmıştı şimdi ben babama ne diyeceğim kendime bunu nasıl yedireceğim bu şoku üstümden nasıl atabilirim?

Neden işten atıldınız? Daha doğrusu deneme sürecidir ve muhtemelen yeterli potansiyeli görememişlerdir.
Evet deneme sürecindeydim lakin sigortalı çalışan olarak başlatacaklardı gereken belgeleri istediler ben de hepsini tamamladım maaş hesabı bile açtırdım,fısır fısır konuşmalar sonucunda benimle ilgilenen çalışan gelip işten çıkarıldığımı eleman ihtiyacı olmadığını söyledi

Bu şekilde olmaz ki, sebep ne olursa olsun düzgün bir şirket çalışanını insan gibi karşısına oturtmak konuşmak, görüşmek sebebi söylemek zorunda. Saçmalık toptan yani, böyle işten çıkartma mı olur?:ruh:

Hangi şehirdesiniz, hangi alanda iş bakıyorsunuz?

Son düzenleme:
Bunun aynısını bende yaşadım, hala da hakkımı helal etmiyorum. Çalıştığım yerde bir kıza yardımcı olarak girmiştim, kendisi baya öf pöf yapıp işlere yetişemediğini müdüre öyle bir inandırmış ki, ben alındım baktım yaptığı zerre iş yok. Tüm yaptığı iş abartısız 2-3 sa biter gün içinde. Kızdan iş öğrenmeye çalışıyordum baktı yeri sallanıyor işleri göstermemeye başladı benide bir ay çalıştırıp çıkardılar ve her şeye çok net şekilde hakimdim. Bu tarz olaylarda 3.kişilerin parmağı oluyor, sizi de bu kadar ihtiyacınız varken böyle oynamaları yüzünden Allah’larından bulsunlar. Ben çok şükür atandım inş size de kalıcı garanti bir meslek nasip eder Allah. acınızı çok derinden hissettim

Evet deneme sürecindeydim lakin sigortalı çalışan olarak başlatacaklardı gereken belgeleri istediler ben de hepsini tamamladım maaş hesabı bile açtırdım,fısır fısır konuşmalar sonucunda benimle ilgilenen çalışan gelip işten çıkarıldığımı eleman ihtiyacı olmadığını söyledi

Böyle olması bi değişik olmuş.
Umarım en kısa zamanda işiniz olur.
İş arayan hepimizin.

Üzülmeyin. Liseden yeni mezun olduğumda tezgahtar olarak bir işe girdim . Üçüncü gün beni çıkardılar yapamıyorsun ,diye . Eksiklerimizi görüp düzeltmezsek hayat bize böyle tokatlar atabiliyor . Rabbim adımlarımızı sağlam attırsın , işlerimizde muvaffak eylesin lakin önce kavli dua etmek lazım yani kendinizi çok çok geliştirmeniz lazım

İçinde bulunduğumuz bu dönemde iş sıkıntısı herkes yaşıyor inanın ama vardır bunda da bir hayır deyip yolumuza devam etmek lazim

Liseden sonra sınava hazırlanırken 8 ay bi yazılım sirketinde sgksız calıStırıldım.
Artk sigortam yapıılsın diye söyleniyordmki patronunhanım ise basladı.
8 ay yeterli görülmüsüm ki calıstım,o saatten sonra herseyime mana bulundu.
Masamda olduguna emin oldugum evraklar baska odalardan cıktı ve isten cıkarıldım.
Hakkım helal değil tabiki o günden beri
Bikac sene somra battılar zaten😀
Diyeceğm üzülmeyin daha güzel yerler cıkar karsınıza
Ordanayrıldıktan 3 gün sonra ise basladım hala ordaki meslegim olan sigortacılıgı yapıyorum 15 senedir😅

böyle şeyleri kişisel algılayıp da kafana takma. kendini üzmene değmez. benim eski işyerimde sadece 3 saat falan çalıştırıp yolladıkları bir kız olmuştu. ben uzaktan bakan, şahit olan taraftım çok toydum ve çok etkilenmiştim. orada 1 sene kadar çalıştım ama hakikaten saçma sapan bir yerdi orası. yani işi ilk etapta insan pek yapamayabilir biraz daha şans verilebilirdi ama her yer farklı işte. çalışanına, insana değer vermeyen bir yermiş belli ki. aynı iş yerim 1 ay deneme süresi adı altında çalıştırıp işi yapamıyor diye birini daha yollamıştı mesela. tam o gün sigorta girişi yapılacaktı çocuktan evrak istenmişti ki mesai sonunda çıkarıldığını öğrendi. tabii 1 ay uzun ama 1 hafta kısa bir süre. hakkında hayırlısı olsun üzülme hiç.

Back