• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstemiyorum diye ağlayan çocuk

Aman Allahım bu kadarmi benzerlik olur. Benim oglanda öyleydi. Kilitlenene kadar ağlardı sakinleştikten sonra anne ben niye bu kadar ağladım diye sorardı. Bizide komşular az aramadı cocuga birşey mi oldu diye. Un sahibi olduk mahallede herkes bizi tanıyor artık. Şimdide kız kardeşi onun kadar olmasa da izinden gidiyor. Bazen kendimi sorguluyorum ben nerde hata yapıyorum diye.
Eşim de diyor ki biz bu hale getirdik çocuğu. Kendime soruyorum nasıl bu hale getirdik. Sesimizi yükseltmedik. Gereksiz yere hayır demedik. İşin ilginç tarafı bazen imkansız şeyler istiyor ve hayır diyorum. Onlara ağlamıyor. Güneş gözlüğü satan bir yerde elini gözlüklere uzattı. Onlar abi ablalar için, sana uugın değil deidm. Tamam dedi, uzaklaştı. Sus havuzu vardı. İçine girelim mi deiidi. Hayır sadece bakmak için dedim. Tamam, dedi. Bu tarz şeylerde ısrarcılığı yok. Ağlaması yok. Biz nerde hata yaptık diye soruyorum bwn de

Benim 3 yaşına girecek oğlum da giysi vs aldırmıyor. Deneyemiyoruz kendini yerden yere atıyor istemiyorum diye. Ustunden çıkardığımız seyleri geri giynek için resmen yirtiniyor. Ben de çareyi tahmini olarak göz kararı alıp dolabına koymakta ve sanki hep varmış gibi yapıp giydirmekte buldum:) umarım geçici bir surectir
İnşallah inşallah. Lütfen geçsin.

Nacizhane tavsiyem; bir süre bir şey alma önerisiyle gitmeyin. Alışveriş durumumuzu değiştirmeyi de deneyebilirsiniz. Sen seç, sen öde gibi. Yine de ağlıyorsa çok elzem değil ise iade edin ki eninde sonunda alınacağını düşünmesin. Bir şekilde bu davranışı pekişmiş olmalı ki kendi istediği dondurmadan bile ağlayarak vazgeçiyor. Çok üstüne düşmeden anlaşma yoluyla atlatır süreci umarım
Evde de aynı şekilde. Muz yemek istiyorum diyor. Maymunlar gibi kabuğun içinden yiycem diypr. Aynı şekilde veriyorum. Çok dikkat ediyorum. Herhangi bir yanlış yapmayayım diye. Eline alıyor. Anımda gözleri doluyor. Yemşycemmm diye bırakıyor. Isırsa diycem ki dişi acıyor. Bir ara ağzının içinde aft falan mı var dedim. Sonra gözlemleyince fiziksel olmadığına karar verdim

Normalde öyle yapıyorum. Ama birşey isteyince, seviniyorum, hadi alalım diyorum. Balon istedi ya. O da sevinecek diye düşünüyorum. Ama sonu felaket oluyor. Sanki az önce balon alalım diyen o değildi. Ne zaman geçiyor acaba bu dengesiz davranışlar. İnsanlıktan çıktın da ailecek
vallahi biri bitiyor oteki basliyor biz 5 yaştayiz hala pek fark yok 😁

Arkadaşımın 4 yaşındaki çocuğu da aynı, ama o herrrr şeye karşı öyle, onda huy olarak kaldı sanırım. 2-3yaş sendrom dönemleri bitmiş olmalı çünkü. Yani inşallah sizin kızınızınki kısa sürer ama bazı konular ve çocuklar doğal korunma motivasyonu gibi resmen. Ben gördükçe iyi ki anne değilim diyorum.
Annelik çook zor vesselam, kolay gelsin.

Arkadaşımın 4 yaşındaki çocuğu da aynı, ama o herrrr şeye karşı öyle, onda huy olarak kaldı sanırım. 2-3yaş sendrom dönemleri bitmiş olmalı çünkü. Yani inşallah sizin kızınızınki kısa sürer ama bazı konular ve çocuklar doğal korunma motivasyonu gibi resmen. Ben gördükçe iyi ki anne değilim diyorum.
Annelik çook zor vesselam, kolay gelsin.
Nasıl davranacağımIiı şaşırdım. Kızayım mı görmezden mi geleyim.

Şu an çok hayalkırıklığı yaşadım. Hep 3 yaş diyordum. Sağdan soldan okuduklarımla 3 yaş dönüm noktası yazmışlardı
ben 3 yaşında daha çok zorlandim mesela 4 yaşta pek sorun olmadi suan 5 burnumdan getiriyor.
yetistirmeye calistigim cocukla şuan evrildigi seyin alakasi yok mesela 😁
beklentinizi yuksek tutmazsaniz hayal kirikligida olmuyo boyle konularda 😁😁
ben artik ya ne zaman duzelecekde soyle el ele tutusup arkadas arkadas gezecegiz demiyorum mesela cunku baktigimda simdiki cocuklar 9 10 yasinda ergenlige girmeye basliyolarmis zaten, yani acikcasi 20 yasina kafar olan sureyi gozden cikardim ben 😁

Temas sevmiyor. Göz hizasına inip konuşmaya çalışıyoruz. Duymuyor. Kendi kendine susuyor. O zaman da soruyor. Ben neden ağladım. Şaka gibi
aslinda boyle kriz donemlerinde kendiniz birden bir seye sasirmis, bir sey gormus gibi yapip aaa o ne ya oyle fslan diyip bir noktaya odaklanarak baksaniz hemen susup meraktan grlip oda bakiyo.
ben evin icinde olmayan kelebegi 1 ssat aaa orda aa burda diye diye kovaladigimi biliyorum

Back