• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

istemeye geliyolar yardım lütfeeen

hulyaemre

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2009
69
5
96
arkadaşlar merhaba Allahtan bi aksilik çıkmazsa 4gun sonra beni istemeye geliyorlar ve çok gerginim şimdiden sivilceler bastı yüzü nasıl davranacağımı bilmiyorum hele hele birçok kez denememe rağmen türk kahvesini köpüklü yapamıyorum
arkadaşlar kahveniz nasıl olsun die sorduğumuzda orta derlerse hangi,sade derlerse hangi veya şekerli derlerse hangi ölçüde su,kahve ve şeker koymalıyım???
birde arkadaşımdan duymuştum kahve yaparken cezveye metal kaşık soktuğunuzda kahveniz köpürmezmiş öylemi??
ayy nolur yardım edin türk kahvesini nasıl bol köpüklü ve ayarında yapabilirim???

cnm her kişi başına bir cay kaşığı kahve koy ve kaç kişilerse o kadar fincan su kat orantılı olur ve telvesi fazla olur köpüklü istiyosan su kaynamadan önce üzerine çıkan köpüğü çay kaşığıyla her bir fincana koy bunu sürekli kaynayıncaya kadar yap kaynayıncada köpüklerin üzerinden kahveyi dök köpüklü olur bu arada unutma damat beyin kahvesinin içine tuz koy dene bakalım senden gelecek naz olsun zorluk olsun çekebilecekmi dene öle yaparlar sende yap.....

cnm her kişi başına bir cay kaşığı kahve koy ve kaç kişilerse o kadar fincan su kat orantılı olur ve telvesi fazla olur köpüklü istiyosan su kaynamadan önce üzerine çıkan köpüğü çay kaşığıyla her bir fincana koy bunu sürekli kaynayıncaya kadar yap kaynayıncada köpüklerin üzerinden kahveyi dök köpüklü olur bu arada unutma damat beyin kahvesinin içine tuz koy dene bakalım senden gelecek naz olsun zorluk olsun çekebilecekmi dene öle yaparlar sende yap.....

canim eline saglik banada cok yardimci oldun, banada lagzimdi kahve olayi , bende bilmiyordum cünkü abdest suyu gibi oluyordu haha :D tsklerrrrrrrr =)

ben kisi basina bi tatli kasigindan birazcik daha az koyuyorum.. orta ateste pisir, fincanlarida olcerek koy. Seker olayina gelince orta sekerli yarim tatli kasigi koy herkeze az sekerli ise ceyrek tatli kasigi koy. Kopuk olayina gelincede orta ateste yavascana pisir canim iyicene kopursun ilk once kahve.. ates ustune koyduktan sonra hic karistirma.. atese koymadan once iyicene karistir.. cevdeki kahve iyicene kabarinca kasikla fincanlara kopugunu bolustur.. sonra cevyedeki kalan kahveyi bi kere daha karistir ama sadece kasigi bi kere dondur icinde.. sonra tekrar ates ustune koy bu sefer kopuk rengi biraz daha acik olucaktir ve tekrar kopurmeye basliyacaktir.. tekrar kabardiginda kahve kapat ve cezvelere bolustur.. :)

çok teşekkürler arkadaşlar denicem İnş. çok güzel olurlar he bide bnde tuzlu yapmak istiyodum ama sonra annem kahveyi bol şekerli yap bal gibi olsun ki evliliğiniz de bal gibi geçsin dedi bnde öyle yapmaya karar verdim ama bunu erkek arkadaşıma sölemicem o bol tuzlu kahve beklerken ben ona bol şekerli kahveyle sürpriz yapıcam İNŞALLAH. bi de arkadaşlar bişey daha sorcam okuduğuma göre hepimiz bekarız:) ama yine de sorayım siz olsanız müstakbel kayınvalidenize ve kayınpederinize ne zaman anne ve baba demeye başlarsınız sözden sonra mı nişandan sonra mı?

çok teşekkürler arkadaşlar denicem İnş. çok güzel olurlar he bide bnde tuzlu yapmak istiyodum ama sonra annem kahveyi bol şekerli yap bal gibi olsun ki evliliğiniz de bal gibi geçsin dedi bnde öyle yapmaya karar verdim ama bunu erkek arkadaşıma sölemicem o bol tuzlu kahve beklerken ben ona bol şekerli kahveyle sürpriz yapıcam İNŞALLAH. bi de arkadaşlar bişey daha sorcam okuduğuma göre hepimiz bekarız:) ama yine de sorayım siz olsanız müstakbel kayınvalidenize ve kayınpederinize ne zaman anne ve baba demeye başlarsınız sözden sonra mı nişandan sonra mı?

merhaba bende önce tuzlu yapacaktım ama sonra annenin dediği gibi bol şekerli yaptım. nişanlımda tuzlu bekliyordu şekerli kahveye çok şaşırmıitı. diğer soruna gelince, bizim söz olmadı nişan oldu. nişandan 6 ay sonra aanne baba diyebilmiştim doğrusu :lepi:Çok üzgünüm çoookhihoyyyt

Hayırlı olsun öncelikle.
Ben 1 çay kaşığından biraz daha fazla koyuyorum, hiç karıştırmadan bekliyorum. Köpük oluşup hafif kabarınca fincanlara paylaştırıyorum. Köpük az geldiyse 1 çay kaşığı kadar kahveyi cezveye serpiştirip karıştırmadan tekrar ateşe koyuyorum. O koyduğum kahve de köpük oluyor onu da paylaştırıyorum.
Anne baba demek bana da çok zor geliyordu. Zaten birbirimizden uzaktayız ara sıra telefonda konuşuyoruz. ara sıra anne diyorum :)

Bende bir çay kaşığından biraz fazla koyuyorum...Sonrasında şekerliyse şekerini koyuyorum.Üzerine kaç kişiyse ona göre fincanıyla ölçüp oda sıcaklığındaki suyu boşaltırıyorum.Karıştırıyorum bir güzel.Karıştırdıkdan sonra kısık ateşteki aygazın üzerine koyuyorum ve karıştırmadan bekliyorum.Bol köpüklü oluyor zaten hafif kaynamaya başlayıpda köpükleri oluşmaya başlayınca köpükleri fincanlara pay ediyorum.Tamamen kaynayıncada yine kalan köpükleri paylaştırıyorum kahveleri paylaştırıyorum...
Kahvemi çok beğenir herkes...

Şeker ölçüsünüde göz kararı ayarlıyorum...Eğer sade içiliyorsa kahve biraz daha kahve fazla koyulabilir köpük veren şekerdir çünkü eğer kahve az konulursa imamın abdest suyu gibi oluyor.Tecrübeyle sabittir:D

Bende bol tuzlu ve biberli yapmayı düşünüyordum...Dur bakalım nasıl yaparım o zamanki ruh halime bağlı.

canım yengen halan falan yokmu sen zaten heyecanlı olucaksın kahve yapmak başkalarına kalsın sen sadece götür :)) ben öyle yaptım yengemler yaptı ben sadece ikram ettim.. valla benimde 11 eylülde nişanım oldu ama hala anne baba diyemiyorum, diyebilcekmişim gibi de gelmiyor :) valla çok zor.......

banada dediler kahveyi tuzlu yap, bi ara yapacaktim, ama askima kiyamadim yapmadim, en köpüklü kahveyi ona ayirdim yerimseniben
ben 6 aydir nisanliyim, ben kayinvalideme kayinpederime anne baba diyemiyorum, utaniyorum nedense. yerinde olsam sözden sonra anne baba demeye baslarim, yoksa zaman gectikce dahada cok zorlanirsin....

CAnım kayınvalidenle telefonda flan ara ara görüşüyorsan, yada sözden sonra görüşeceksen kesinlikle hemen söylemeye başla derim.
Ben ilk başlarda söyleyemedim diye sonradan aşırı derecede zorlandım. Üstelik söyleyemediğim zamanlarda nasıl hitab edeceğimi de şaşırıyodum

Ayrıca hayırlı ugurlu olsun, Rabbim huzurlu, mutlu ve sıcacık bi yuva kurmanızı nasip etsin. :Saruboceq:

Back