istemediğiniz halde..

Nadas

Guru
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2008
2.925
55
358
39
İstanbul
kızlar merhaba..vereliniortak
bir konuda fikirlerinize ihtiyacımız var..:bbo:
diyelim ki sözlüsünüz ve sözlünüzün yaşadığı yerde bir düğüne davetlisiniz..
onların düğünlerinde oraya özgü bir giysi (entari tarzı birşey) giyermiş kızlar..
kayınvalideniz sizden bunu giymenizi istiyor ama siz hiç beğenmediniz,giymek istemiyorsunuzlmaz::umursamaz:
zaten düğün için daha farklı birşey aldınız..
naparsınız istemediğiniz halde giyer miydiniz:dilcikar:
ya da bu teklifi geri çevirmenin yolu nedir sizce:uhm:

hiç kompleksim yoktur istenirse giyerim ama o istemişse giymemlmaz:
hatta beğensem bile inadına giymem zemuszemus

hayatta giymezdim...

ama;

annecim çok teşekkür ederim ama ben heveslenip bu kıyafti aldım....

gerekirse eşimi araya sokarım ama yinede giymeeeeeeeeeeemlmaz:

Ben kırmazdım kayınvalidemi,
sevmesiniz de sürekli giymeyeceksiniz zaten,
adetse,bence giymelisiniz..
sevgiler...

Giymezdim.
Beğenmediğimi,kıyafetin içinde kendimi mutsuz hissettiğimi söylerdim.
Kimse kimseye zorla yaptırım uygulayamaz.Bazı ricalar yaptırım gücü taşıyabiliyor maalesef.
Gelin adayı nasıl başkalarının nerde ,ne giyeceğine karışmıyorsa,kayınvalideler de gelinlerine karışmamalı.opuyorumnanaktan

Ben giyerdim alt tarafı bir iki saat nasılsa sürekli değil ya
tabi söyleme tarzıda çok önemli ama kırmazdım sanırım

dediğiniz gibi farklı bir yöreye aitse kıyafet zevkle gireim hem benim için farklı bir anı olur hemde herkes bunlardan giyeceği için kendimi farklı hissetmem...
yöresel kültürlere saygım vardır...bunları koruyarak benliğimizi yitirmeyiz...o yöre hala buna sahip çıkan bir yer olduğuna göre daha da istekle giyerim destek veririm...

Hatır için giyerdim nede olsa 1-2 saat.
Tabi kayınvalidemin söyleyiş tarzınada bağlı tatlı dile rica ederek söylerse giyerdim valla..kaydirigubbakcemile3
Ama başka türlü sölerse giymem lmaz:

ben giymeyeceğim..yakın bir arkadaşım giyecek..
düz kesim uzun kol uzun elbise gibi birşey:bbo:
çok fena:umursamaz::umursamaz:

kara kara düşünüyor kızcağız ne yapcam diye..

Çirkinse,kendine yakıştırmadıysa kayınvalidesi istiyor diye giymemeli kesinlikle.Genç kız sonuçta.Onun da beğenileri,bir tarzı var.Kim bilir kaç gün öncesinden kıyafetini özenle hazırlamıştır.Neden gencecik bir kızın hevesi kırılsın ki?Kayınvalidesinin hevesi kırılsın daha iyi.:jeyyar:

Kayınvalidemin ne amaçla istediğine bağlı..

Gerçekten adetse, o yöreye özgü bir gelenekse, geleneğe uymak adına bir kereye mahsus olmak üzere ''sen de bu geleneğe uy benim için''gibi samimi bir niyetle teklif ettiğinden eminsem giyerim..

Ama adet adı altında, kendi zevkine uygun giyinmemi sağlamaksa amacı, bundan da eminsem giymezdim..

Adetse giyerim ama üstümde nasıl duracağına bağlı...
Aman zaten sürekli olmayacakki bi kereden de bişey olmaz zaten kendimi kime beğndircemki alan almış satan satmış :))

çok fena elbise:sinifsinif:
ama bir tek oğlu var kadının
kötü bir niyetle değil,gelinini o şekilde adet olduğu için görmek istiyor o halde..
heves ediyor anlayacağınız kadınkafamçokkarıştı
durumu daha da zorlaştırıyor yani..
iki arada bir derede kalmış kız smilesi:1ninca:

ben giymeyeceğim..yakın bir arkadaşım giyecek..
düz kesim uzun kol uzun elbise gibi birşey:bbo:
çok fena:umursamaz::umursamaz:

kara kara düşünüyor kızcağız ne yapcam diye..

Hımmm..Öyle kötü bir şeyse , kendini rahat hissetmeyecekse elbette giymesin..

Kayınvalide olması insanın üzerinde her şeyi yapma hakkına sahip olduğu anlamına gelmiyor en nihayetinde.. klava:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…