İsteme&Söz'de Söz Yüzüğü takılmasına gerek var mıdır?

RebelAngel

Kayıtlı Üye
15 Eylül 2009
2.486
881
Arkadaşlar selam,
Bizde 6 yıllık ilişkimizde ilk adımı 03.10.2015 tarihinde atacağız inşallah.
Söz ve nişan evde olacak.
İsteme+söz 3 ekimde nişanda kasım başı gibi olacak
Sizce sözde söz yüzüğü alınmasına gerek var mı? Sözde yalnızca tektaş ve söz bileziği takılır alyanslar da nişanda takılır diye düşünüyorum.
E nişanda sözden 1 ay sonra olacak nasılsa.
Tekrar yüzük almaya gerek var mıdır bilmiyorum kafam öyle karışık ki.:KK43:
Bu durumu yaşayan arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.
Şimdiden çok sağolun

bizimde geçen gün oldu hem isteme hem söz. tek taş almıştı evlilik teklifi ettiğinde zaten onu takmıyordum bir gün önce ona geri verdim o akşam onu taktı. kimsede niye söz yüzüğü almadı falan filan demedi :KK45: kuyumculara sordum söz yüzüğü artık satılmıyor gençler tek taş alıyorlar dedi bizde almadık tekrardan söz yüzüğü:KK54:

bizimde geçen gün oldu hem isteme hem söz. tek taş almıştı evlilik teklifi ettiğinde zaten onu takmıyordum bir gün önce ona geri verdim o akşam onu taktı. kimsede niye söz yüzüğü almadı falan filan demedi :KK45: kuyumculara sordum söz yüzüğü artık satılmıyor gençler tek taş alıyorlar dedi bizde almadık tekrardan söz yüzüğü:KK54:
Canım cevabın için çok sağol
Bende aynı şekilde düşünüyordum, tek taşı normalde de takıyorum aslında ama bi gün önce versem sözde taksalar sorun olmaz herhalde :)

olmaz canım bence gerek yok tekrar alma dediğim gibi nasıl olsa alyans alınacak tekrar :KK66:

Canım cevabın için çok sağol
Bende aynı şekilde düşünüyordum, tek taşı normalde de takıyorum aslında ama bi gün önce versem sözde taksalar sorun olmaz herhalde :)
ben de aynı böyle yapıcam hiç sıkıntı yapma bence çok güzel düşünmüşsün işte :KK39:

Arkadaşlar selam,
Bizde 6 yıllık ilişkimizde ilk adımı 03.10.2015 tarihinde atacağız inşallah.
Söz ve nişan evde olacak.
İsteme+söz 3 ekimde nişanda kasım başı gibi olacak
Sizce sözde söz yüzüğü alınmasına gerek var mı? Sözde yalnızca tektaş ve söz bileziği takılır alyanslar da nişanda takılır diye düşünüyorum.
E nişanda sözden 1 ay sonra olacak nasılsa.
Tekrar yüzük almaya gerek var mıdır bilmiyorum kafam öyle karışık ki.:KK43:
Bu durumu yaşayan arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.
Şimdiden çok sağolun

söz yüzüğünün yerini tektaşlar aldı zaten. sözde aldığı tektaş takıldı. nişan için de alyans alacağız. benim de kasımda olacak nişan:) hayırlı olsun:)

Dediğiniz gibi oldu yüzük falan almadık
Sadece tektaş ve söz bileziği takıldı nişanda kasımda kısmetse :)

canım benimde isteme+söz bi arada olucak nişanımıda sözden 2 ay sonra yapmayı düşünüyorum
bi an önce yüzüklerimiz elimize takılsın istediğimizden sözde kullanacağımız yüzükleri nişan günü tekrar çıkarıp takıcaz:)

Bizim sözümüzden bir ay sonra nişanımız olmuştu. Ara kısa olduğu için ayrıca söz yüzüğü almamıştık. Sözümde bana alınan pırlanta yüzük takıldı. Nişanda da alyanslarımızı taktık. Ama mesela abimler, kuzenlerim gibi sözüyle nişanı arasında birkaç ay geçenler var onlar söz yüzüğü takmışlardı.

benim aklıma takılan birşey var ben sözle nişanı aynı zamanda düşünüyorum farklı şehirlerde olduğumuz için peki bana hem evlenme teklifinde alacağı yüzük hem de alyans ikisi bir mi takılacak valla kafam karıştı benim

Doğru yazmışsın sözde tektaş veya tamtur beştaş vs ne alınıyorsa, nişanda alyans, sonra nikahta aynı alyans sağ elden sol ele geçer.
Sözde veya nişanda takı takılır takılmaz onlar aile adetlerine bağlıdır bizde takı olmaz mesela, nikahta sadece takı olur... Sizin ailenizin adetlerine göre değişir.

benim aklıma takılan birşey var ben sözle nişanı aynı zamanda düşünüyorum farklı şehirlerde olduğumuz için peki bana hem evlenme teklifinde alacağı yüzük hem de alyans ikisi bir mi takılacak valla kafam karıştı benim
Evet öyle olacaktır.
Çünkü normalde sözde tektaş nişanda alyans takılır.

sözle nişanı ayrı ayrı yapmayacağınız için evet. benim fikrimce, istemeden hemen sonra damat adayına söyle onun hediyesi yüzüğü taksın. sonra da nişan kurdelesini kesecek kişi de alyanslarınızı.

hmm çok teşekkür ederim cevaplarınız için aklımda ki soru işaretleri gidiyor yavaş yavaş çok heyecanlı birşeymiş nasıl olacak nasıl biticek diye :)

hmm çok teşekkür ederim cevaplarınız için aklımda ki soru işaretleri gidiyor yavaş yavaş çok heyecanlı birşeymiş nasıl olacak nasıl biticek diye :)

Hayırlısı olsun, Allah tamamına erdirsin :) Bir bakmışsın ki üzerinden aylar geçecek. :) İnsanın kafası çok dolu oluyor o dönem, ne nasıl olacak diye. Herşeyin en mükemmeli en pürüzsüzü olsun diye kafan 1 milyon oluyor ve bir bakmışsın en zevkli dönemlerin heba olmuş. Heyecanın dozunu yerinde tut, herşey güzel olacak zaten.

elimden geldiği kadar heyecanlı stresli olmamaya çalışıyorum ama farklı şehirdeyiz bu daha zormuş gidip gelme falan hem de baya masraf oluyor bende masraf olmasın diye elimden geleni yapıyorum şimdiden kayınvaldeyle arayı iyi tutmak lazım bence :)

X