• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme isteme söz nisan

ben ucunu de ayni gun yapmayi dusunuyorum ilerde acikcasi. gereksiz goruyorum bu uzatmalari on kere gel gitleri. adetleri falan.

isteme ile aynı gün başka bişey olmamalı sanki.. adı üstünde istemeye geliyorlar.. yani kızın ailesine sormaya.. "zaten verecektiniz öylesine sorduk" havası oluyor ardından cepten hop yüzük çıkınca.. :)
tabiki gençler olayı netleştirmiş aileler de vermiş ama ne bileyim kız ailesi için garip buluyorum..
babam da öyle demişti.. ben "nişan da olacak mı aynı anda?" deme gafletinde bulunmuştum :)
"tabi kızım nikah memurunu da getirsinler bari nasılsa vereceğim ya bi istesinler ben de rolümü oynar "verdim gitti" derim alkışlarsınız beni" demişti gülerek :)

ama ailelerin tanışıklığı da önemli bu durumda.. ben eşimin ailesini 1 kez tanışmaya gidip gördüm.. o da 1 kez benim ailemle tanışmaya geldi.. sonra aileler gördü madem istemeye geldiler.. 1 ay sonra nişan oldu.. 3 ay sonra da düğün..

istemeye sadece çok yakınları geldi toplam 15 kişi idik.. resmiyet içinde çay ikram.. ben hiç abiye olmayan ama düzgün sade bir elbise giymiştim..

nişan 30 kişilik akraba yakın arkadaş ile dışarda yemek şeklindeydi.. klasik yemek müziği çalıyordu dans edilmedi.. sohbet-tanışma şeklinde geçti.. yine abiye olmayan normalin dışında bir elbise giydim :) gökkuşağı gibiydim.. rengarenk bir elbise :)

nikah dairesinde nikah ardından yemekli düğün klasik işte.. 4 ayda bitti herşey..

isteme söz niişan hepsini bir arada yaptık bizde. bunu eşimin ailesi istemişti gerçi ama bence hoş olmadı isteme ayrı bi gün olmalı söz ve nişan bir olabilir. ama istemeye geldiklerinde curcuna olmamalı diye düşünüyorum aceleye getirilmemeli.

hepsini ayrı ayrı yapanlarda var oda gereksiz yorgunluk olur sana yazık yani :)

evde yapacaksanız nişanı elbisen şık ama sade olmalı
pasta kesilmeli en yakın akrabalar çağırılmalı ve gelin mümkün olduğunda sakin tutulmalı 2 kaşık pasiflora iş görür :D

Allah mesut etsin şimdiden :)

soz zaten adi konsun diye yapilan bir sey. yani siz bi gecede once soz yuzuklerini sonra nisan yuzuklerini takmayacaksaniz o gun isteme ve nisan oluyorsunuz. sozu devreden cikarin aklinizda kalabalik ediyor bosuna

3 kere geldiler istemeye 3.de yüzükler takıldı söz değilde nişan dedim çnk babamın hiç verme niyeti yoktu

Yemekleride annecim tek basına yaptı tam 24 çeşit hiçbiyere sığdıramamıştık

Ben yaptım oldu :D Öğretmenim Şubat dönemi es durumu ataması yapilmayacakti ama son anda bir güzellik yapıp atama yapma kararı aldılar. Esimde beklemeyelim bir an önce evlenelim dedi ama ikna etmeside 10 günü aldı:D Geriye kaldı nikah yapmak için bir hafta. Aile büyüklerimize danistik isteme siz nisan bir arada olsa nasıl olur diye herkes onay verince yaptık
Benim uzun uzun hazırlanmaya vaktim olmadı ama komşular sağolsun. Herkes bir işin ucundan tuttu. Ev için sade düz diz boyunda bir elbise aldım. Bir gün önceden ikramliklar hazırlandı. Tepsiyi cikolatayi yüzüğü dagitacagimiz hediyelikleri bir gün kala alabildik çünkü farklı şehirlerde olduğunuzdan bir araya gelemedik. Güzelde oldu bence. Kayinvalidem bekar kizimdada böyle olmasını isteyecem hem güzel geçti hem gereksiz yorulmadik der her zaman. Ben zaten çok evlenme düğün heveslisi olmadığım ve prosedürler gözümde büyüdüğü için çok işime geldi açıkçası :D Eşim benden beter bu konuda :D Benim gibi düşünen herkese tavsiye ederim

Back