isteme ile aynı gün başka bişey olmamalı sanki.. adı üstünde istemeye geliyorlar.. yani kızın ailesine sormaya.. "zaten verecektiniz öylesine sorduk" havası oluyor ardından cepten hop yüzük çıkınca.. :)
tabiki gençler olayı netleştirmiş aileler de vermiş ama ne bileyim kız ailesi için garip buluyorum..
babam da öyle demişti.. ben "nişan da olacak mı aynı anda?" deme gafletinde bulunmuştum :)
"tabi kızım nikah memurunu da getirsinler bari nasılsa vereceğim ya bi istesinler ben de rolümü oynar "verdim gitti" derim alkışlarsınız beni" demişti gülerek :)
ama ailelerin tanışıklığı da önemli bu durumda.. ben eşimin ailesini 1 kez tanışmaya gidip gördüm.. o da 1 kez benim ailemle tanışmaya geldi.. sonra aileler gördü madem istemeye geldiler.. 1 ay sonra nişan oldu.. 3 ay sonra da düğün..
istemeye sadece çok yakınları geldi toplam 15 kişi idik.. resmiyet içinde çay ikram.. ben hiç abiye olmayan ama düzgün sade bir elbise giymiştim..
nişan 30 kişilik akraba yakın arkadaş ile dışarda yemek şeklindeydi.. klasik yemek müziği çalıyordu dans edilmedi.. sohbet-tanışma şeklinde geçti.. yine abiye olmayan normalin dışında bir elbise giydim :) gökkuşağı gibiydim.. rengarenk bir elbise :)
nikah dairesinde nikah ardından yemekli düğün klasik işte.. 4 ayda bitti herşey..