• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme isteme söz nisan

doux

Çareyi dışarıda arama, çare sadece senin içinde.
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2013
1.723
1.763
208
ayni günde olurmu? tecrübelerinizi benimle paylasirmisiniz lütfen
ve isteme söz nisan ayni gün icinde ev de yapilacaksa nelere dikkat edilmeli
ne gibi hazirliklar yapmam lazim?
yemek..pasta ..elbise vs
güzel gecmesini istiyorum ama organizasyon konusunda cok kötüyüm
nerden nasil baslasam bilemedim vaktim de dar
ve neler yapilmasi gerek onu bile bilmiyorum az cok okudum sadece biraz ama bir onu okuyorum bir bunu derken kafam karisti yahu
:KK17::oops:

Nasil elveriorsa şartlar oyle olur nolcak.ama sanki en azindan iki güne tasisaniz sizin icinde guzel olur.neler yapılması icinse forumdaki evlilik oncesi kismina bakarsan bol bol örnekler görürsün :-D allah mutluluğunu daim etsin

yemek..pasta ..elbise vs
ve neler yapilmasi gerek onu bile bilmiyorum az cok okudum sadece biraz ama bir onu okuyorum bir bunu derken kafam karisti yahu
Olmaz bence.Hepsi çok farklı şeyler.Hadi istemeyle-sözü aynı gün yaptınız diyelim,nişan için aradan zaman geçmesi gerekmez mi? Bir şeyi de anlamadım,söz zaten genelde nişana kadar adı konsun diye yapılan bir şey değil mi,aynı gün nişan olacaksa neden sözleniyorsunuz?

isteme söz bir arada olurda nişan ayrı bir zamanda olmaz mı genelde oldu olacak kınayla düğünü de çıkarıvereydiniz aradan:KK53:

Biz de hepsini bir arada ve evde yaptik. Dugunumuz yakin bir tarihte olacaktı. Önce evde isteme oldu sonra yüzükler taklidi ve arkasından da ikramlar yapildi. Davete de iki tarafin aile büyükleri ve bir kaç aile katildi

Ablamin esi uzak şehirde yasiyorlardi
Daha önce 2 kez tanismaya geldiler bir kez biz gittik onların şehirlerine
Daha sonra babası hayirli bir is için geleceğiz dediler
Babam da kabul etti
Damat ve ablasi bir gün önceden gelip anlama altini elbisesini ayakkabisini aldılar
Ertesi gün ablam kuaföre gitti resim çekinmeyen gitti, geldiğinde ailesi gelmişti
O gün istemem oldu tatil yendi evde akrabalar arasında
İsteme ve nisan ayni gün olmuş oldu

yemek..pasta ..elbise vs

Benim öyle oldu. Ve hic kasmadim. Kiyafetim hazirdi, ben hazirdim, her şey hazirdi, yemek falan. Oldu gecti cok şükür. Sen bi sey yapmayacaksin. Ev ahalisi yapacak. Kendini kasmana gerek yok ;-)

Aman benim dügün tarihim belliydi ama resmi isteme olmamisti (mesafeden dolayi) büyükler uygun görmedi :KK45: Dügünüme on gün kala isteme söz (nisan) bikerette oldu bitti :KK76: Gönüller bir olsun:KK50:

yemek..pasta ..elbise vs
Biz aynı gün yaptık gayet de güzel oluyor, söz aradan çıkıyor nişan olmuş oluyor. Biz 5-6 çeşit pasta hazırladık erkek tarafı yaş pasta getirdi.

Yakın arkadaşımın hepsi aynı gün oldu. Sevgilisinin ailesi geldi, biz de gittik, istediler ve direkt nişan yapıldı.
Ben de evlenecek olsam öyle yaparım, ne gerek var ayrı ayrı organizasyonlara.

Dayım da aileler tanışmaya gittiğinde "hazır gelmişken isteyelim" diye istedi yengemi, "hazır istemişken söz yapalım" dedi, "teneke gibi söz yüzüğü takacağımıza nişan yapalım" deyip ertesi gün nişan yüzüğü taktılar:KK53:

yemek..pasta ..elbise vs

Benim öyle oldu. Hepsi aynı gün ve evde oldu. Evlenme zamanımız yakındı bu arada hepsini çıkaralım dedik. Zeytin yağlı dolma, mercmekk köftesi, börek çeşitleri, tatlı, kurabiye hatırlıyorum bizim yaptıklarımızdan, onlar pastayı getirdi. Ben abiye güzel bi elbise almıştım onu giydim. Dedesi istedi sonra nişanımız takıldı. Büyükler salonda takıldı, sigara içenler bi odaya geçti, biz gençler antrede oynadık biraz oyun havası falan. Sonrada tüm arkadaşlar kuzenler club a gidip kutladık. Çok da keyifliydi. Çok bi organizasyona gerek yok zaten herşey kendiliğinden gelişiyor. O kadar kişiye kahve yapıp dağıtma kısmı hariç muhteşemdi diyebilirim.

Yakın arkadaşımın hepsi aynı gün oldu. Sevgilisinin ailesi geldi, biz de gittik, istediler ve direkt nişan yapıldı.
Ben de evlenecek olsam öyle yaparım, ne gerek var ayrı ayrı organizasyonlara.

Dayım da aileler tanışmaya gittiğinde "hazır gelmişken isteyelim" diye istedi yengemi, "hazır istemişken söz yapalım" dedi, "teneke gibi söz yüzüğü takacağımıza nişan yapalım" deyip ertesi gün nişan yüzüğü taktılar:KK53:

haha hazır nişanıda takmışken dur nikahıda basalıma bağlamamışlar Allahtan:KK53::KK53:

Son düzenleme:
haha hazır nişanıda takmışen dur nikahıda basalıma bağlamamışlar Allahtan:KK53::KK53:
Yengem diyor onu, mümkün olsa onu da yapardı diye.
Bir de ben yurtdışındaydım onlar nişanlandığında, döndüm, annem "dayın nişanlandı" dedi.
Telefon açtım, "bir daha böyle olmasın bak" dedim:KK53:

Ben 3 unu de ayni gun yapmak istedim. Ailem de boyle istedi. Erkek tarafina dusen her seyi esim karsilayacagi icin masraf olmasin ona istedik. Ama onun ailesi istemeyi ayri yapmak istedi. Bir adetleri varmis, onu uygulamak istediler, kabul ettik. Soz, nisan bir arada oldu. Yani benim hic sozlum olmadi. :) direkt nisanlimdi. Teferruatlardan hoslanmadigim icin gayet memnunum boyle yaptigima. Evde yaptim, sulalem cok cok kalabaliktir benim. Herkesi cagirmadik evde yaptigimiz icin. Aile buyuklerini sadece. Kalanlari da annem arayip evde yaptigimiz icin yer sorunu sebebiyle cagiramadigini nikaha bekledigini soyleyip gonullerini aldi. Evde pasta kestik. Teyzemler, yengemler yemekler hazirlayip anneme yardim ettiler. Ben de abiye olmayan sik bir kiyafet giyip makyaj ve sac yaptirdim. Gayet de guzel bir nisanim oldu.

aynı anda yapmanız çok iyi. tekrar tekrar hazırlık, stres, masraf edip merasimlere ayrı ayrı isim vermenin ne gereği var ki.

tatlısı tuzlusu 3 5 çeşit bir şeyler hazırlarsınız. yaş pasta sipariş edebilirsiniz isterseniz. saçla kıyafet de çok abiyeye kaçmadan, özenli olsa tamamdır.

düğün yakın zamandaysa , isteme ve nişan aynı gün olabiliyor , bi kaç ay önce kuzenimde bu şekilde oldu ,

istedik kızı , yüzük takıldı , ikramlar verildi , 3 ay sonrada evlendiler oldu bitti :)

ama benim kasımda isteme ve sözüm var , daha düğünü geçtim nişan tarihimiz bile uzak olduğu için bu şekilde olacak.

yani isteme söz nişan aynı gün olmıcak diye birşey yok gayette olabilir sadece aradaki zaman önemli canım , mutluluklarrr :KK68::KK68::KK68:

Benim aynı gün değil fakat bir gun araylaydi. Isteme günüm belliydi. Biz de eşimle gidip kıyafetimi ayakkabimi vs alışveriş işlerini istemeden önce halletmistik. Istemeden sonra ki gun nisan pastası yaptırdık, şehir dışından geldikleri için yöresel yemeklerimizden yaptık. Büyükler yemek yerken biz kuaför ve hazirlanma islerini hallettik.altinlarini alıp gelmisleridi zaten. Kıyafet konusuda ise şık bir mini elbise giymistim. Yüzükleri takip aile icinde pastamizi kesmistik. Ne gerek var hem soz hem nişan ayrı ayrı olacak. Bence eskide kalmış o adet.

Benim bildiğim nişan süresine daha varsa isteme olduğu zaman söz yüzükleri takılır.Eee siz niye sözleniyorsunuz ki direkt nişan yüzüğü takarsınız olur biter.

durumlar hepsini aynı güne el veriyor sanırım ..
isteme olur yüzükler takılır,yenilir içilir hayırlı olsun .. :)

Benim mantığımda söz ve nişan aynı şey olduğu için
Hepsi aynı günde oldu bitti
Ama ben öyle organizasyon denebilecek büyük birşey de yapmadım

Back